HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Vélemény: Windows Phone, ennyi volt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Vélemény: Windows Phone, ennyi volt. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 21. 16:52

@Lorinser:

"egy jól működő rendszer szöges ellentéte a linkelt tesztben leírtaknak.Tehát nem olyan, mint a te általad szinte istenített típusú ZTE.

Egyébként meg ha Te az akadozásokkal, laggolásokkal együtt tudsz élni az a Te dolgod. Tiszteletben tartom. Erről miért kellene véleményt írnom?"

...

nálam a szöges ellentéte tapasztalható , amit a cikkben leírnak róla, bár tiszteletben tartom, hogy másnál laggol és akadozik...

#262 Felhasználó inaktív   Euro Glass 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 21. 16:58

@Euro Glass: valószínűleg "okosan" volt beállítva :)

http://www.smiley-lol.com/us/template/eyes.gif

#263 Felhasználó inaktív   Okostojás 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 21. 20:08

Kicsit unána néztem a tűzfal kérdésnek. Valóban az a helyzet, hogy WP alatt az ilyen önjelölt zombi programok nem tudnak életre kelni. A zárt rendszere miatt gyakorlatilag halva született ötlet. Ilyen probléma az androidnál van csak, ahol fű fa virág hekkel valamit az eredeti kernelhez. Egy okkal több, ami megerősíten abban, hogy a WP nagyon jó platform.

#264 Felhasználó inaktív   YleGreg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 21. 21:26

@Okostojás: A zárt rendszer nem garancia. Miből gondolod, hogy app aminek adtál inet jogosultságot, az nem tud portot nyitni hogy távvezérelhetővé váljék kívülről?
Gondold végig: A WP platform olyan biztonságos, mint a GNU/Linux platform a desktop szegmensben, mert míg az android az összes védelmi mechanizmusa mellett éppen úgy támadható mint egy desktop Windows, úgy egy sima Linux éppen annyira van célkeresztben, mint a WP.
De mégis, soha nem fogod egy Linuxostól azt hallani, hogy a Linux biztonságos, maximum azt, hogy biztonságosabb.
Miért mondom ezt? Azért, mert mindezek ellenére minden linuxban ott figyel a netfilter/iptables tűzfal.

Szóval, alapvetően tévedsz ha azt hiszed, hogy WP alatt minden olyan kerek, hogy felesleges a biztonsággal törődni. Nem foglalkozni a kérdéssel persze kényelmesebb mint megoldani, vagy legalább részben megoldani, például megfelelő logolás beállításával.

Na, visszatérve a kérdésre a sok kitérő után: Hogyan állítasz be tűzfalat WP alatt?
Vagy ez egy olyan dolog amit a WP nem tud?

(És megelőzve a következő esetleges kifogást, hogy van-e rá igény, arról elég beszédes az a tény, hogy több mint 50 alkalmazás van Androidra, amivel kényelmesen beállítható az amit kértem a #168-ban)

#265 Felhasználó inaktív   Giggsy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 21. 22:23

@Okostojás: Nem hekkel fű-fa-virág semmit az Android kernelhez. Eleve is még az XDA-n is csak nagyon kevesen vannak, akik a kernellel mernek b@szkodni, de ha valaki nem akar főzött romot tenni a készülékére, akkor meg amúgy sem találkozik ilyesmivel. Az alkalmazások Androidon is sandboxban futnak, root jogot ott sem osztogatunk megbízhatatlan forrásból származó alkalmazásoknak, és telepítés előtt megnézzük, hogy az adott alkalmazás milyen jogosultságokat kér. Eddig érdekes módon még egyetlen vírusirtót gyártó cég sem talált olyan Androidra gyártott kártékony alkalmazást, ami sideload és root jog adás nélkül, ésszerűnek tűnő jogosultságok kérése mellett tudott rosszalkodni a készülékeken. Ha meg egy fingó app SMS küldési jogot kér, az legyen gyanús a usernek, ennyire azért tudjon már gondolkodni egy felelős ember.
Nem az a baj, hogy szereted a WP-t, hanem az, hogy az Androidra a "szemében a szálkát is", a WP-ében meg "a gerendát sem" elv alapján nézel.

#266 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Okostojás - Dátum: 2014. 08. 20. 23:18

Bocs, de androidos haverok szoktak ugyan ilyen stílusban megpróbálni csőbe húzni, de sose sikerül. Ha rájuk fogom a saját fegyverüket akkor meg elvéreznek.

LOL.
Ilyen "fegyver" ellen nehéz is védekezni :D

Idézet

Egyébként a naptár bejegyzés ugyan ez a technika WP -n, ha az ébresztés funkciót Szerinted értelmetlen egyszerűsíteni. Egy érintés, nem több a kijelzőn.

Egen, hótt fölösleges "egyszerűsíteni". Az előbb csináltam egy tesztet, feloldással meg minden nyavalyával együtt 13 másodperc alatt vettem fel egy ébresztőt reggel 6-ra. Azt hogy hányszor értem a kijelzőhöz azt nem számoltam :)
TFH ezt wp alatt meg lehet csinálni 10 sec alatt, hát nem túl nagy lépés az emberiségnek szerintem :)

#267 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Okostojás - Dátum: 2014. 08. 21. 14:21

Ebben igazad van részben, mármint a Linux hasonlatoddal. Bár nekem a programok telepítése konzolból parancs utasításokkal nem lett felhasználóbarát. A letöltöm és települ sokkal jobb.

Linux alatt telepíthetsz repóból (kb. mint a store a mobiloknál), telepíthetsz a letöltöm és installálom módszerrel is, illetve parancssorozhatsz is. Mint ahogy windows alatt is van msiexec, és van amikor az a hasznos...

#268 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: -rb- - Dátum: 2014. 08. 21. 16:50

Egyrészt a kép nem ennyire sötét ebben a negyedévben sem: a használat alapú mérések alapján a WP piaci részesedése nőtt: <a href="http://wmpoweruser.com/forget-the-doom-and-gloomwindows-phone-is-growing/" target="_blank" rel="nofollow">http://wmpoweruser.com/forget-the-doom-and-gloomwindows-phone-is-growing/</a>
Talán ez mögött az van, hogy a WP esetén több az első WP-t megvásárló, még másoknál az új vásárlások sokkal inkább cserék.

Telivér 2 ezrelékre? Wow...

#269 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Okostojás - Dátum: 2014. 08. 21. 21:08

Valóban az a helyzet, hogy WP alatt az ilyen önjelölt zombi programok nem tudnak életre kelni.

Azért vegyük észre, hogy - hírek szerint - akármennyire is vírustanya az android, ott se gyakoriak a valódi fertőzések. Ott is inkább a "zseblámpa app jogosultságot kér az SMS küldéshez" jellegű dolgok mennek, vagy amibe én is belefutottam, hogy valahogy a yahoo ads-szal kiszolgált web-es reklám próbált rábeszélni valami himbilimbi appstore telepítésére. Amit amúgy default nem is tud telepíteni, az ilyen apk-k telepítését külön kell engedélyezni...

#270 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 22. 22:31

Üzenet megtekintéseIdézet: YleGreg - Dátum: 2014. 08. 21. 22:26

... 50 alkalmazás van Androidra, amivel kényelmesen beállítható az amit kértem a #168-ban)

Hogy kell rákeresni, ha szeretne az ember egy ilyen appot? Te melyiket javaslod? Köszi!
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#271 Felhasználó inaktív   YleGreg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 23. 08:59

@[Fishi]: Rákeresni úgy a legegyszerűbb, ha rákeresel arra, hogy firewall. :-)

A háttérben kommunikálás kézben tartására én a Mobiwol -t használom.
A csomagszűrő funkcionalitásra bármelyik jó, azt válaszd, amelyiknek neked bejön a kezelőfelülete, a mélyén mindegyik ugyanazt csinálja, beállít egy rulesetet az iptables segítségével.

Viszont itt muszáj megemlítenem egy dolgot, nehogy beleessen valaki.
Az iptables használatához root jog kell, hogy ne barmolhassa szét akármilyen app, mert ezzel csúnyán vissza lehet élni, például eltéríteni a forgalmadat. Ez tény, és ez így van jól. (Amúgy ez oprendszerfüggetlen, local admin jog nélkül Win/WP alatt sem lehet ilyet csinálni.)
Viszont meglepődve láttam, hogy Androidon vannak olyan CSOMAGSZŰRŐ (packet filter) tűzfal Appok, amik NEM IGÉNYELNEK ROOT JOGOT!
Na, ezen lehidaltam, egészen addig, míg rá nem jöttem, hogy hogy csinálják.
Zseniális, és egyben nagyon aljas mód, valamint határozottan NEM MEGBÍZHATÓ!
A trükk ugyanis az, hogy a telepített alkalmazás csinál egy VPN kapcsolatot a SAJÁT szervere felé, majd minden, mondom MINDEN adatforgalmadat ezen nyomja keresztül!
A módszer jó, mert a saját szerverén már tud csomagot szűrni alacsony szinten, - a probléma csak az, hogy ugyanígy ADATELEMZÉSRE IS KÉPES magas szinten. (a szinteken az OSI modell szintjeit értem)
Szóval, a kérdés az, hogy mennyire bízol meg egy vadidegen ingyenes szolgáltatásában?
Nyílván, semennyire, úgyhogy bár a módszer jól működik, mégsem tanácsolom a használatát, mert egy fordított honeypotnak tartom.

Na, ezt le kellett írnom.

#272 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 24. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: virkir - Dátum: 2014. 08. 19. 15:32

Kérnék egy leírást hogyan oldják meg azt, ha egy területre érkeznek akkor mondjuk bekapcsol a mobilnet és a telefon full hangerőn csenget, majd ha egy másikra érkeznek akkor mobilnet off a csengetés pedig közép hangerőre vált. Mindezt úgy, hogy nem manuálisan állítgatják a készüléküket.

A vicc, hogy ezt a Nokia okostelefonjaira (is?) fejlesztette ki a gyártó cég, E7-re megvettem, tökéletesen használható volt.
https://betalabs.nok...okia-situations
Jelenleg viszont: "Our main product - Situations - is currently available for Android, Nokia X, Symbian and Meego platforms."
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.