GeriOS + SUBLEQ + miegymás a soha el nem készülő platform
Elküldve: 2015. 03. 15. 16:10
C fordító:
-szorzás, osztás, függvényhívás működik. ciklusok működnek, if-ek is működnek, remélem, hogy mostmár minden esetre.
-adattípusok jobbára megoldva (char, short, stb.)
-sikerült lefordítani az első komplex programot a C fordítóval, ami kiszámolja egy szám faktoriálisát.
-optimizálva lett a szorzás, osztás
-be lett vezetve az inline direktíva, mert kiderült, hogy a függvényhívás túl sok erőforrást konzumál.
-a c fordító célegyenesbe érkezett. ami még hátra van, az a tömbök, pointerek, defererence, negatív számok, és lebegőpontos számok
oprendszer:
-a GUI rendererjét kistrippeltem a renderer enginemből, és a szűkséges változtatásokat megírtam ahhoz, hogy egy jó multi-ablakos rendszert lehessen belőle kiépíteni.
-a malloc/free függvényeket optimizáltam a kernelben, megírtam a reallocot is
-jobbára megírtam a fájlrendszer drivert is
-megírtam a processz kontroll blokkot
Elküldve: 2015. 03. 15. 19:08
Idézet: macibaci - Dátum: 2015. 03. 15. 09:48
Ha már az os fejlesztéshez nem értetek...
miért, te igen, macifül? annnnyira, mint gerifül?
értem én, hogy sok a szabadidőtök 2 herevakarásos világmegváltás között, miközben csontszipkából szürcsölitek a tejbepapit szuperhőspalástban, de másoknak hadd legyen már egy kis szórakozása is, miközben csörgősipkában toljátok a zinterneten.
Idézet
Elküldve: 2015. 03. 15. 19:32
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 15. 16:01
pl hwsw.budapest
ekkor budapestre kimegy a request, a hwsw szervere, ami mondjuk budapesten van, ezt érzékeli, és visszaküldi válaszban a konkrét geolokációs koordinátákat, amik alapján aztán a kliens tudja a koordinátákat.
Ja, Kossuth Rádió, Budapest.
És? Egyszercsak azt mondják, hogy mostantól fizetős a frekvencia, amit használsz, és csók.
Elküldve: 2015. 03. 15. 19:40
Elküldve: 2015. 03. 15. 20:04
Elküldve: 2015. 03. 15. 21:19
Idézet: macibaci - Dátum: 2015. 03. 15. 09:48
Ha már az os fejlesztéshez nem értetek...
Te kijafaszom vagy és mi a picsának kéne nekem os-t fejleszteni? Van jobb hobbim is.
Elküldve: 2015. 03. 15. 21:20
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 15. 16:10
C fordító:
-szorzás, osztás, függvényhívás működik. ciklusok működnek, if-ek is működnek, remélem, hogy mostmár minden esetre.
-adattípusok jobbára megoldva (char, short, stb.)
-sikerült lefordítani az első komplex programot a C fordítóval, ami kiszámolja egy szám faktoriálisát.
-optimizálva lett a szorzás, osztás
-be lett vezetve az inline direktíva, mert kiderült, hogy a függvényhívás túl sok erőforrást konzumál.
-a c fordító célegyenesbe érkezett. ami még hátra van, az a tömbök, pointerek, defererence, negatív számok, és lebegőpontos számok
oprendszer:
-a GUI rendererjét kistrippeltem a renderer enginemből, és a szűkséges változtatásokat megírtam ahhoz, hogy egy jó multi-ablakos rendszert lehessen belőle kiépíteni.
-a malloc/free függvényeket optimizáltam a kernelben, megírtam a reallocot is
-jobbára megírtam a fájlrendszer drivert is
-megírtam a processz kontroll blokkot
Magyar Népmesék
Elküldve: 2015. 03. 15. 21:29
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 15. 19:40
Dehogy, vannak most is fizetős frekvenciák. Meg kiosztott frekvenciák, amiket nem használhatsz.
Sőt, valamekkora teljesítmény (pontosan nem tudom, de kicsi) fölött már engedély kell.
Elég csak változtatni a szabályozáson, és csók.
Ui: egyébként meg totál mindegy, úgyse lesz belőle soha semmi, mint az összes eddigi nagy projektből.
Szerkesztette: Sparow2 2015. 03. 15. 21:32 -kor
Elküldve: 2015. 03. 15. 22:11
Idézet
Hogy jött ide a fül? Ez kb olyan, mintha azt mondanám neked Csíra kapitány a Csula helyett. Neked, hogy esne?
Idézet
Nem kéne, de erre próbáltam utalni is. Meg trollkodni sem kéne, ha már síkhülye vagy.
http://jslinux.org/ -> Mások is írnak Pc emulátort javascriptben, ami aztán tényleg TOTÁLIS NAGY BAROMSÁG, akkor itt mér ne folyhatna ötletelés a jövő op rendszeréről?
Elküldve: 2015. 03. 15. 22:21
pl hwsw.budapest
ekkor budapestre kimegy a request, a hwsw szervere, ami mondjuk budapesten van, ezt érzékeli, és visszaküldi válaszban a konkrét geolokációs koordinátákat, amik alapján aztán a kliens tudja a koordinátákat.
erre nem tudnak adót bevezetni, mert nincs fölötte semmilyen hatósági, vagy szolgáltatói kontroll. ennek vannak hátrányai (pl könnyebben lehallgatható, eltéríthető), és vannak előnyei (effektíve nem tudnak bevezetni rá netadót, nem tudják cenzúrázni, stb)
Ez miért is jobb a DNSnél? Minden kérésnek messzebb és sokszor ki kell mennie? Bár DNS lenne a neve, de látom ezt is át kell alakítani. Felőlem.
Bármire tudnak adót bevezetni és betiltani. És cenzúrázni is. Kár ezzel érvelni, ha nagyon csípi valaki szemét akkor úgyis hoz rá egy törvényt. Vilég méretben nem nagyon lehet kalózkodni, főleg nem megbízhatóan. És ilyeneket általában komolya cégek üzemeltetnek. Elvileg.
Elküldve: 2015. 03. 15. 22:22
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 15. 19:40
Frekvenciákban most is van fizetős, meg szabad felhasználású. Meg is lehet nézni időnként mekkora szopások vannak a szabaddal.
Elküldve: 2015. 03. 15. 22:22
Elküldve: 2015. 03. 16. 02:51
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 15. 21:29
aha, és gondolom könnyes szemmel leszeded.
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 15. 21:29
nekem minden ,,nagy'' projektem megvalósult eddig, mert nem fórumokon verem a farkam másoknak, hogy jajúgyseleszsemmiadolgodból, hanem megcsinálom őket, és kiröhögöm azokat, akik képtelenek ezt utánam csinálni, mert tudom, hogy mennyivel magasabb szinten állok

Elküldve: 2015. 03. 16. 03:06
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 03. 15. 22:22
alapból van néhány full szabad polgári frekvencia, ez is olyat használ. ezeknek van egy engedélyezett teljesítménytartománya, és kész. én pusztán javaslatként jelöltem meg egy nagy hatótávolságú, alacsony fogyasztású eszközökkel is vígan működő frekvenciát, hogy egyelőre használjuk azt, hogy legyen egységes és egyszerű a dolog. de a specifikációnak, protokollnak ez nem része. én azért jelöltem meg azt a frekvenciát, mert elég nagy távolságra el tud menni a jel, és nem hiszem, hogy ezt a rendszert emberek milliói akarnák használni, tehát szűkség is van arra, hogy nagy távolságot meg tudjon tenni a jel, hogy az emberek kommuniálni tudjanak rajta.
ezekkel utólag nem lehet már mit csinálni, mert nem fogják kommandósok elvinni a routereket, távirányítós autóját, drónját senkinek, merthogy miért azon a frekvencián sugároz, ahol. azok a frekvenciák, amik szabadok, azok azok is maradnak. az, hogy a kormány megpróbáljon egy ilyen kezdeményezésnek alárúgni, az akkoris csak utána válik realitássá, ha ez elterjed egy olyan szignifikáns mértékben, hogy érdemes legyen a hatóságoknak foglalkozni vele, viszont ha ez így lesz, akkor meg már nem tudnak vele mit kezdeni. probléma inkább abból lehet, hogy országonként eltérő, hogy melyik frekvencia szabad. például van, ahol olyan frekvenciát használnak segélyhívásokra, ami máshol szabad frekvencia, és hasonló dolgok.
abból is probléma lehet később - ha elterjed a dolog- hogy telítődik a frekvencia, és más frekvenciát is fel kell ehhez használni, ez majd a wifivel lesz a gond, de azért kétlem, hogy azok az eszközök a néhány mhz-s tartományba akarnának leskálázni.
ezen túlmenően pedig jelenleg az van, hogy bevizsgálás után sorozatgyártható és importálható olyan polgári frekvenciát használó berendezés is, ami a szabad felhasználásra engedélyezett teljesítménytartomány fölött üzemel, de szerintem a protokolból adódóan ilyesmire szerintem egyáltalán nem lesz szűkség, és elég lesz, hogy a gépek forwardolgatják a csomagokat.
Elküldve: 2015. 03. 16. 08:34
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 16. 02:51
Ha kell, akkor fizetek utána. Ha nem kell, akkor leszedem.
Pl. 1-2 éve senkinek eszébe nem jutott, hogy egyszer a telefonvezeték méterét adóztatják. Innentől simán előfordulhat, hogy azt mondják nincs ingyenes polgári frekvencia, oszt' a rádióamatőrök meg majd fizetnek.
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 16. 02:51

Például?

Elküldve: 2015. 03. 16. 10:00
Idézet: macibaci - Dátum: 2015. 03. 15. 22:11
Hogy jött ide a fül? Ez kb olyan, mintha azt mondanám neked Csíra kapitány a Csula helyett. Neked, hogy esne?
Nem kéne, de erre próbáltam utalni is. Meg trollkodni sem kéne, ha már síkhülye vagy.
http://jslinux.org/ -> Mások is írnak Pc emulátort javascriptben, ami aztán tényleg TOTÁLIS NAGY BAROMSÁG, akkor itt mér ne folyhatna ötletelés a jövő op rendszeréről?
Ötletelj hülyegyerek
Elküldve: 2015. 03. 16. 10:01
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 03. 16. 08:34
Pl. 1-2 éve senkinek eszébe nem jutott, hogy egyszer a telefonvezeték méterét adóztatják. Innentől simán előfordulhat, hogy azt mondják nincs ingyenes polgári frekvencia, oszt' a rádióamatőrök meg majd fizetnek.
Például?

például egyszer belájkolt faszbukon egy csajt
Elküldve: 2015. 03. 16. 11:06
Elküldve: 2015. 03. 16. 12:17
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2015. 03. 16. 03:06
De, szabályozzák és attól függ mit zavarsz, de ha pld a Hungarocontrollt, akkor kijön a TEK és kurva csúnyán fogsz kinézni. Vagy digitális TV pld. olyan frekire jött be, ahol a cuccaim működnek. Kis teljesítmény, TVt nem zavarom, nem jön a TEK, igaz én sem tudom használni, mert TV lenyomja a vevőimet.
Iszonyatosan egybites naív vagy, mellé még erőlteted is.
Elküldve: 2015. 03. 16. 15:37
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 03. 16. 12:17
sebaj, mert te nulla bites naív vagy. egyáltalán milyen álomvilágban lehet a sok kínai hulladék frekvenciáját állítgatni? elképzelem, ahogy jahnoiában levadásznak a tekek a zsebedben lévő wifis okostelefon miatt, mint északkoreában, mert mittomén zavarja a kossuthot, csak kicsit nehéz lesz a dolgot nemzetközi közösségnek beadni

mégegyszer: nem, nem fogják betiltani azokat a frekvenciákat, amik most szabadok. kivéve, ha nem használja senki.
(ha meg mégis, a frekvencia nem része a specifikációnak tehát a gondolatmenet irreleváns)
Szerkesztette: 'Geri' 2015. 03. 16. 15:45 -kor