Idézet: Samuraj - Dátum: 2015. 03. 20. 01:52
- Már ilyenek vannak. PCI, előtte ISA (ha elég a sávszéle), lpt,compó®t... USB nem utolsó sorban. Az intel procikhoz is lehet hardvert gyártani, minden foglalat, lábkiosztás, jelalak le van dokumentálva, szabadon letölthető intel.com.
hajrá, mi tart vissza?
- erről a C64 jutott eszembe. Télleg 1cerű utasításkészlet. Viszont nem lesz túl gyors ha mindent többezer ciklusos összeadásokban kell implementálni.
Ilyen szempontból nem hatékony, az tény. persze feladattól függ, mert pl míg egy for ciklus nem különösebben hatja meg a lelki világát, a szorzás/osztás (illetve a szorzásra, osztásra lebontott műveletektől) igencsak lassú tud lenni. elég agresszív optimizációkat csináltam a compilerben, hogy ne tartson minden állandóan több ezer órajelig. a faktoriálisszámítás például kijózanítóan lassú volt, de jelentős előrelépéseket értem el azóta.
annyi idő alatt tököm se bútol fel
nem a szexuális teljesítőképességed a téma
sok. Menjen 1 megán. Illetve 640K-n, elvégre arról Bill bácsi is megmondta, hogy mindenre elég.
gondoltam rá, hogy ha már úgyis homebrew platform lesz, akkor esetleg mehetne minimális mennyiségű rammal. azonban a rendszer ekkora helyre eleve bele sem fér már csak az unicode betűk miatt sem, aztán a binárisokban a header részek is már önmagukban több kilobájtosak. egyelőre azt tudnám tippelni, hogy 64 mega rammal kényelmesen használni lehet majd, illetve ezt tartom szem előtt. de nem akarok jóslatokba bocsájtkozni.
vége. Bár mintha a tlb-nek nem kimondottan a memória védettséghez lenne közvetlen köze.
ha a fragmentációra gondolsz, nekem nem különösebben adódott probléma. igaz, ezt még csak primitív körülmények között teszteltem.