HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warships - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warships A harmadik WARGAMING.NET játék, ezúttal a hadihajók világából

#161 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 21. 09:55

Ezek szerint nem voltam teljesen érthető az első írásomban, pont ezt akartam megfogalmazni, hogy ha rákattintasz a hajóra, akkor az automata célzás miatt nagyobb szórással dobják le a torpedókat (hogy 1-2 talán betaláljon). A "pályát" pedig tényleg forgatni kell, hogy honnan szórják le, mert amúgy alapból a repülési irányból indítják meg a támadást, de ha megadod az irányt, akkor manővereznek egy kicsit, és a megadott irányból indítják. Ezt a ledobás pillanatáig módosíthatod, így növelve az esélyt, hogy ne tudjon kimanőverezni előlük. A manuális a több találat esélye miatt jobb, csak azt meg gyakorolni kell.

#162 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 21. 13:34

Igaz tényleg, bocsi már világos :rolleyes:

#163 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 01. 11:53

Ingyen prémium Tier 2-es cirkálót lehet szerezni, csak aktiváljátok a kódot: ALBANY

#164 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 02. 20:36

Szabadságom alatt volt időm kicsit kockulni Meglett cleveland cirkáló eddig vegyesek az érzéseim

Nagyon fáintos, hogy 14.7 km-re el lehet lőni vele, de max rangen a lövedék repülési ideje 12 másodperc... még ha a delphoi jósda tehetségével bírok is az ellenfél lazán kitér ennyi idő alatt... Mivel csak 4 nagy ágyúja van darabonként 3 csővel pontosabban lehet osztani az áldást, de az igazán hatékony harctávja úgy 9 km körül van (bár még itt is 6-7-8 mp míg kiderül jól céloztál-e.

Az MM továbbra is vicces nem egy alkalommal kerültem olyan csatába, ahol egyik-másik oldalnak volt 2 T9 nekünk meg 1 t8 az összes többi t6... De persze ez semmi a sebzés rendszerhez képest, ami még a WoT-nál is nevetségesebb véletleneket tud generálni. Egy tier IV battleship úgy kinullázott 2 találattal a csata 5. percében a TIV cirkálóban, hogy az öröm volt nézni.

Japán romboló oldalon is haladtam, érdekes az egész class játékmenete, egyelőre inkább a vak szerencse és mások bénasága/figyelmetlensége a siker forrása és kevésbé a profi torp célzási képességek.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#165 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 07:47

Cleveland-et gyakran rakja magas tierbe, mert saját tierében nagyon op. Javaslom kizárólag HE lövedékkel használd, nekem úgy volt a leghatékonyabb. Sokkal nagyobb és erősebb csatahajókat lehet vele leamortizálni azzal, hogy vízvonalig leégeted őket a folyamatos HE gyújtással.
Nagyon jó kis hajó a Cleveland. Az egyik legjobb cirkáló a játékban.
Arra kell vigyázni, hogy papírból van. Én mindig a nagyobb hajók közelében maradtam vele, illetve folyamatosan forgolódni kell, hogy ne tudjanak belőni a csatahajók. Szinte sohasem mentem vele egyenesen. Érdemes rárakni a torony forgás gyorsítót, hogy a folyamatos manőverezés közben is célra tudj tartani. Illetve azt a perket, amely a főtüzérség javítási idejét illetve a magazin hit-et csökkenti. Légvédelme is kiváló. Gyakran 10-15 repcsit szedtem le vele egy csatában. Volt, hogy többet, mint a saját hordozó vadászgépei.
Jó lesz az, csak egész másként kell használni, mint az Omahát. Meg fogod szeretni.
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#166 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Myrsky - Dátum: 2015. 08. 01. 13:53

Ingyen prémium Tier 2-es cirkálót lehet szerezni, csak aktiváljátok a kódot: ALBANY

Albanynak nagyon örülök!
CBT-ben rengeteget játszottam vele.
Adatai alapján az egyik legbénább hajó a játékban (pl. a 6,3km-es lőtáv egy vicc, még a tier 1-es hajók is messzebbre lőnek), ennek ellenére nagyon megszerettem.
Mindig a szigetek takarásában maradtam egész addig, amíg az ellenfél 6km távolságra nem ért, akkor előrontottam és osztottam az áldást. Közelharcban nagyon pontosak a 150mm-es lövegek. Úgy osztottam velük AP-val a citadell hit-eket a Chikumáknáknak meg a Chestereknek, hogy csak na. Ráadásul CBT-ben csak nagyon ritkán dobott vele nagyok közé, ami nem is baj.
Ráadásul szerintem az egyik legszebb hajó a játékban. Igazi, régi, békebeli missziós cirkáló. (Ha jobban megnézed a tatfedélzetén van 2db szekérkerekű, többcsövű Nordenfelt szórólöveg, amit partraszálláskor használtak a tengerészek) :)
Kép

#167 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 04. 10:18

Mentem par kort, egesz jo ez a hajozos jatek, de neha nagyon erdekesen kozlekednek itt is a csapattagok, komplett oldalakat nyitva hagyva. Aztan vagy egyedul odamegy az ember meghalni (szerencses esetben magaval visz 1-2 jatekost) vagy uszik a tobbiekkel az arban es vagy visszaerunk a foglalokat kiloni vagy nem. :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#168 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 04. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 08. 04. 12:18

Mentem par kort, egesz jo ez a hajozos jatek, de neha nagyon erdekesen kozlekednek itt is a csapattagok, komplett oldalakat nyitva hagyva. Aztan vagy egyedul odamegy az ember meghalni (szerencses esetben magaval visz 1-2 jatekost) vagy uszik a tobbiekkel az arban es vagy visszaerunk a foglalokat kiloni vagy nem. :p

A térkép jobb felső sarkának "mágikus ereje" van. Mindig, minden idióta csapattárs oda megy, pedig nincs ott semmi. Ennél már csak az az idiótább dolog, amikor az ellenfél flotta is a jobb felső sarokba megy (ami felőlünk nézve a bal alsó) és így a két flotta az óramutató járásával ellentétben, mindig a térkép átellenes oldalán kering :bolond:

De azért nem mindig van ez. Néha egész jó csapatot fog ki az ember.

Most nézem, hogy az Albany tatfedélzetén már nincs rajta a két szekérkerekű Nordenfelt szórólöveg. CBT óta leszedték. Úgy tűnik mindig reszelgetnek egy kicsit a hajómodelleken.
Kép

#169 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 08:13

Cleveland: nem tudom, lehet beta óta változtattak rajta. Folyamatos szlalom alap és az általad is említett kiegészítők már megvételkor felkerültek rá, nem ezzel van a gond.

Szombaton pl. Tök egyedül maradtam 5 ellenfél ellen egyik oldalon, new york csatahajó, egy cleveland két omaha és egy romboló, ami talán tier V-s volt, de mind1 is. Direkt figyeltem, hogy mik a statok. Összesen 6.5 - 7 percig kergettek csak engem (dem weaving skills baby!), ez idő alatt bevittem 70 találatot vegyesen AP és HE, átlagosan 7-10km-re voltak tőlem az ellenfelek. A 70 hithez leadtam kb dupla ennyi lövést, a 70-ből 35 találat csak a csatahajón jött össze, kizárólag HE-vel egyszer sem gyújtotta fel, vagy ütött criticalt, pedig csak lényeges részekre koncentráltam (tornyok, lövegek stb.). 35 HE találat, nulla tűz... lel?

Utána jött kb 20 találat a két omaha-n felváltva, nulla citadel vagy critical hit, pedig egyik sem volt igazán messze a megfelelő helyekre vezettem a találatokat és vízvonal alá céloztam. (aztán persze az utána következő csatában egymás után 2-3 salvoval kinyírtam 1-1 cirkálót és egy destroyert úgy 3 perc alatt, a cirkálókon minden Ap találat citadel, a rombolón minden HE találat szintén... konzisztencia, szeretjük!)

A hajó mobilitása remek, jól gyorsul, gyorsan fordul, ez hibátlan. A lövegek lassan mozognak, de ez kevéssé zavaró, mint a nevetségesen lassú lövedékek és a megbízhatatlan sebzés. A tier4-s csatahajóm (amcsi... mi a neve?? :D ) kb ugyan ilyen távra lő el (14.2 vs. 14.7) és max rangre 7.5 mp alatt odaérnek a skúlók, ezen meg 13 másodpercig repkednek és ez a hosszú travel time kisebb távokon is ugyan így megvan.

Persze a csatahajó sem mentes az ilyen :lol: effektektől, 4 km-ről teljes sortűz ellenfél battleship vízvonala alá 1 db találat, a másik 11 lövedék elszállt felette.... itt inkább jobbnak találtam kilépni.

#170 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 05. 11:07

Erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy RNG. Ezért gyűlöljük és szeretjük a WG játékokat. :) Van, hogy felfújható kemping csónakkal végigalázom a mezőnyt, mert minden húzásom bejön, minden lövés betalál, átüt, robbant, gyújt stb. és van, hogy top hajóként elsőnek halok, mert mindenki engem lő vagy torpedóz és ráadásul még a sirályfing is átüti a 350mm-es övpáncélt.
Cleveland-et meg majd tesztelem, ha egyszer lesz időm játszani. OBT-ben még csak 60valahány csatám van és USA cirkáló ágon még csak a Phoenix-nél tartok.
Kép

#171 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 06. 13:29

Ezzel nem lehet vitatkozni :D

Érdekes módon a clevelanddal jó vesztes helyzetben lenni, tegnap megint 4 hajó 8 percen keresztül csak engem kergetett. Egyet elsüllyesztettem, kettőt pedig úgy szétlőttem, hogy onnantól sokra nem mentek a játékban...

Az is vicces, hogy most mindenki kizárólag HE-vel lő, 1-1 battleship próbálkozik csak AP-vel, de a cirkálók mind HE-t lőnek... hogy meg szoktak lepődni, amikor közel érnek és hirtelen eltüntetem a HP pooljuk 90%-t :D

Szerkesztette: Nevl 2015. 08. 06. 13:29 -kor

#172 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 08. 07:23

A hordozókkal való játékhoz egy igencsak rendes összefoglaló:
http://www.wows.hu/i...gep-hordozokkal

Ugyanitt van leírás a sebzés/felderítés/légvédelemről.

#173 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 08. 18:27

Hehe, megvolt az eddigi legjobb meccsem: Arkansassal sikerült, 5 kill (köztük egy Double Strike), és az utolsó pillanatban 500HP-vel sikerült elsüllyesztenem az utolsó Kawachi-t :)
A 4. kill után rájöttem, hogy eddig ezt kemény 6km-es lőtávval hoztam össze, mondom ez azért vicces. Mondjuk kellett az, hogy az ellenfél rombolói végig rosszul kóstolgassanak, és minden torpedójuk mögém ment, vagy pont szembe/hátulról jött.

A mai nap tanulsága: nagyon megéri a cirkálókkal váltogatni az AP/HE-t. Olyan gyönyörű citadel hiteket lehet kiosztani a többi cirkálónak, hogy öröm nézni. Egyik csatában Tenryu-vel egy Omahát sikerült felrobbantanom, és egy Kuma-t nullára leamortizálnom a motortér folyamatos AP lövésével. A végén másfélszer annyi sebzésem volt AP-val harmadannyi lövésből, mint HE.
South Carolina-val igaz vesztes volt, de 2 Tier4-es csatahajót is sikerült elkapnom, mondjuk oltári nagy mákom volt, 41 találatból 40 átütött, 86k dmg-et sikerült így kiosztanom, csak AP-vel

#174 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 10. 09:26

Pont erről akartam én is írni ma :D

Tegnapi nap tanulsága, hogy a lámák miatt van esélyed csak a meccsekben cruiserrel. Szinte mindenki, de még a csatahajó kapitányok nagy része is, HE-vel lődöz, amit egyszerűen nem értek. Tegnap pl. két omaha került a 9km-s halálzónán belülre, az első 1 a második 2 salvoból hullámsírba merült, utóbbi teljes életről, második össztűzből 3 citadel hit is jött. Ők meg végig HE-vel lőttek, ok felgyújtottak vagy 4X, de szépen kivártam míg mind a kettő elsüllyedt aztán javítás és kész... Cruiserrel mindenre HE kivéve másik cirkálóra, battleship pont fordítva, mindre AP, kivéve rombolóra (na meg anyahajóra, de azt úgyse fogsz battleshippel találni :D ). Legalábbis nekem ez nagyon bejött.

Clevelandtől nemsokára búcsúzom, relatíve gyorsan összejött a 70K xp, de nem tudtam megszeretni. Ok a nevetségesen magas ROF és a 14.7-s lőtáv, de nem tudod kihasználni. Omaha 12.3-4 (?)-re lő el, amin sokat bosszankodtam, cserébe a 12.7 km lőtávot maximálisan ki tudod használni, azon belül kellően pontos és ha jól rémlik max 9 mp a lövedék travel time-ja, tehát még a max range mellett is tudsz sorozatot vezetni.

Ezzel szemben a nagyobb testvér megbízhatóan belőhető távolsága kb 9.5 km, miközben 14.7 a max range, de ezen a távolságon AP-vel teljesen felesleges lőni, mert a magas érkezési szög miatt nem tudsz vízvonalon találatot elérni és távolsággal az AP hatékonysága is csökken. Másrészt a HE-vel se mész sokra, 12.3 másodperc múlva lesz ott a lövedék, ahova céloztál. Az átlag cirkáló rudder shift time-ja mennyi is? 3-4 mp?

Azt viszont meg kell adni a hajónak, hogy ha egyszer eljutsz oda, hogy 9.5 km belül vannak az ellenségek és nem egyedül vagy 10 ellenféllel a nyakadon akkor brutálisan lehet osztani a népet, egyik csatában hullámsírba küldtem 1 cirkálót, 3 rombolót, egyikük 90%-ra befoglalta a bázisunkat, majd segédkeztem egy csatahajóban és a végén elfoglaltam a bázist... 4.5K Xp 300K credit.

Következő járgányon már 203mm lövegek vannak, nagyon kíváncsi vagyok.

Amit nem vágok az a Hydroacustic search consumable működése (azaz inkább olyan wargaming féle mechanikája van), leírás szerint +3.4 (vagy hasonló) km-el megnöveli a garantált felderítési távot hajók esetén. Ezzel egyetlen bibi van, rendszeresen nem derít fel hajókat ebben a távban pl. destroyer ott tököl mellettem 7km-re (6.3-nál látnom kéne alapból) ellövöm a HS-t és továbbra sem látom csak, amikor meglő... woot?

A másik számomra felfoghatatlan dolog az anyahajók láthatósága... hogy a hóhérba kaphat egy 20-30 méter magas és 150-200 méter hosszú anyahajó ugyan olyan álca értéket, mint egy romboló??? :D

Szerkesztette: Nevl 2015. 08. 10. 09:29 -kor

#175 Felhasználó inaktív   Myrsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 10. 10:03

Tegnap összejött egy 5 killes kör a Wakatake-vel is: First Blood, Devastating Stirke (2), Confederate, 1500XP, 77k dmg.
Nagyon brutálisak ezek a rombolók, ha szigetek mögül lepi meg az ellenfelet az ember, vagy ha éppen lefoglalja egy másik hajó a kiszemelt áldozatot. Azt észrevettem, hogy kevés ember használja rendesen a másodlagos lövegeket, és nem jelölnek valószínűleg ki a másodlagos lövegeknek mint fő célpont, mert előfordult, hogy egy csatahajó 3km-ről a fő lövegekkel fordult már rám, de a másodlagosak alig lődöztek felém.

Szerkesztette: Myrsky 2015. 08. 10. 10:03 -kor

#176 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 10. 10:25

Jah elfelejtik az emberek a másodlagosnak ctrl+clickel megadni a célpontot (azt hiszem ezzel kell? :D )

Nekem valahogy sikeredett egyetlen torpedóval szemből elsüllyeszteni egy arkansas beta-t az anyahajóval... mai napig nem értem egyetlen torpedó találat hogy tud 46K sebzést kiosztani, de örültem neki. Cserébe semmi más értelmeset nem tudtam csinálni azon a meccsen.

#177 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 09:06

Na ez a pensacola már érdekesebb jószág.

Lassú a forgás és relatíve lassan tölt be (rof 4) a páncélja olyan szinten papír, hogy az már a nevetségesség határát súrolja, szemből eltalált 1 db lövedék egy tier IV battleshipből 6000 sebzés non citadel WOOOTTT??! :D
Cserébe brutál pontos és még messzire is megbízhatóan lehet lőni vele, max rangen (most 14.1 talán) 9 mp a flight time, ami azért sokkal kellemesebb, mint a 12.5 mp :D

Arra kíváncsi leszek, hogy a nagyobb kaliber miatt BB ellen is Ap-t lehet-e használni, de kiderül.

#178 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 12. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2015. 08. 12. 11:06

Arra kíváncsi leszek, hogy a nagyobb kaliber miatt BB ellen is Ap-t lehet-e használni, de kiderül.

Valahogy nem rémlik, hogy olyan sok citadelt lőttem volna BB-be 203mm-es löveggel. Talán csak egy-két eset volt, akkor is csatacirkálóba (Myogi, Kongo). BB-ket mindig azzal lőttem, ami épp töltve volt. Cirkálók ellen viszont nagyot tud ütni a 203mm-es AP. De ez a tapasztalat még Aobával volt, CBT-ben. Állítólag az Amcsi 203mm-esek ütősebbek, mint a japánok. Pensacoláig nem jutottam el se a CTB-ben, se most.
Majd írd le a tapasztalatokat.
Kép

#179 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 13. 09:06

Tegnapi néhány körben egy dologra lettem figyelmes... a hajót még szokom, de a játék képe szinte teljesen megváltozott a magasabb tierben.

Eddig mi volt, elindultak a csapatok mindenki gőzerővel egyik-másik pontra majd némi közép és/vagy közelharci ütközetben jól szétlőtték egymást. Itt meg már mindenki szép lassan indul el, nagyon meggondolják hova is mennek be és hova nem, ált. max rangeről lövöldözünk egymásra igyekezve elkerülni a választ. Még a rombolók is csak óvatosan mennek előre, eddig egyetlen "engine boosttal benyargalunk a bázisra kamikaze akciót" sem láttam.

Pensacola eddig jobban tetszik, mint cleveland, de azért stock állapotban gigantikus szívás... tornyok forgási sebessége... facepalm :D

#180 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 13. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2015. 08. 13. 11:06

Tegnapi néhány körben egy dologra lettem figyelmes... a hajót még szokom, de a játék képe szinte teljesen megváltozott a magasabb tierben.

Eddig mi volt, elindultak a csapatok mindenki gőzerővel egyik-másik pontra majd némi közép és/vagy közelharci ütközetben jól szétlőtték egymást. Itt meg már mindenki szép lassan indul el, nagyon meggondolják hova is mennek be és hova nem, ált. max rangeről lövöldözünk egymásra igyekezve elkerülni a választ. Még a rombolók is csak óvatosan mennek előre, eddig egyetlen "engine boosttal benyargalunk a bázisra kamikaze akciót" sem láttam.

Magasabb tierben megnőnek a költségek. Mindenki óvatosabb. Meg ugye elméletileg ott már tapasztaltabbak a játékosok is. Persze idióták mindig akadnak, csak már nem olyan arányban. :)
Eddig a legdurvább az volt, amiről hallottam, hogy egy repülőgép-hordozó a saját repülőivel torpedózta meg magát :bolond:

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2015. 08. 13. 11:06

Pensacola eddig jobban tetszik, mint cleveland, de azért stock állapotban gigantikus szívás... tornyok forgási sebessége... facepalm :D

Most olvastam, hogy a Cleveland valamikor az OBT kezdetén erős nerfet kapott, ami főleg a lövedékek röppályáját (repülési idejét) növelte, ezzel nehezítve a célzást.
Szóval valószínű te már a nerfelt változattal találkoztál. CBT-ben még nagyon OP volt a Cleveland. Pontosan, gyorsan és sokat lőtt.
Így már értem, hogy neked mért nem tetszett annyira.

Szerkesztette: Sendrov 2015. 08. 13. 11:19 -kor

Kép

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.