HWSW Informatikai Kerekasztal: Szociális támogatás a felsőoktatásban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szociális támogatás a felsőoktatásban Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 16. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 21:07

Néha már tényleg azt hiszem, hogy a válaszaitok a legkomolyabb értelemben születnek és nem a másik idegesítésére... Szerintetek ha annyi pénzem lenne, miért írtam volna ide? A szociális támogatást kivéve itt már minden volt szó, csak arról nem, hogy a nyitott hozzászólásban részletezett helyzetben élőnél(!azaz nálam!) hogyan kaphat valaki 6-8-szor nagyobb pontszámot. Arra lettem volna kíváncsi összegszinten, hogy vajon hogyan élhet egy olyan ember. Hogyan osztja be a pénzt, honnan szerzi. Ez még mindig nagyon nagyon érdekel. Ehelyett annyi butaság hangzott itt el, hogy az már tényleg őrület!

Mozdulj ki a burkodból. Javaslom pl. Mo. keleti részét, ahol a legszegényebb megyék vannak. Esetleg irány BP egy szegényebb negyede és nézd meg hányan laknak egy 30 nm-es lyukban néhány családban. Beszélgess a közértben a kisnyugdíjas nénivel, aki havi 45e Ft körüli összegből él. Meg fogod ismerni az agyonhordott, de rendezett ruhájáról és arról, hogy pár zsömlénél, kis tejnél és esetleg egy kis parizernél több dolgot nem fog venni, mert nem tud. Bizony vannak bőven emberek, akik irgalmatlan kevés pénzből élnek és ők sírnak a legkevesebbet.

Ha meg a merdzsós csákókra vagy kíváncsi, akkor velük beszélj, hátha bevesznek a tutiba...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#142 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 21:45

Mondjuk ha épp nem csak félárva lettem volna, akkor tuti eladom a szülői házat, albérlettel mozgékonyabb is vagyok, tandíjra meg kajára is futja, meg egy még nem teljesen lelakott 3-4 milliós merci is belefér, attól még bevétel nélküli szociálisan rászoruló lennék, akinek nincs hova hazamenni, ha mégsem jön össze.

Maradjunk annyiban, hogy burokban éltél átlagos életet, és szerencsédre nincs tapasztalatod másról.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#143 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 16. 22:17

Szerintem Dexnek van egy alkalmas merdzsoja, csak a feltengelyre kell majd odafigyelni.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#144 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 16. 23:17

Szerintem Dexnek van egy alkalmas merdzsoja, csak a feltengelyre kell majd odafigyelni.

Jobb ma egy féltengely, mint holnap egy túzok.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#145 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 04:47

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 16. 21:05

Az én adómból főleg ezeket támogatják...

Kép

Ez a szép példány a rendőr elől menekülve két kocsi közé bepaszírozott egy kismamát a gyerekével együtt. Többszören kőrözött segélyből élő 21 éves migráncs, Mercedes személygépkocsival menekült a közúti igazoltatás elől. Most ítélték el. De majd kap még segélyt, mert fizetek adót rendesen.

Ahmad El-Moghrabi, igazi svéd :)

Szimpatikus
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#146 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 04:48

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 22:07

Néha már tényleg azt hiszem, hogy a válaszaitok a legkomolyabb értelemben születnek és nem a másik idegesítésére... Szerintetek ha annyi pénzem lenne, miért írtam volna ide? A szociális támogatást kivéve itt már minden volt szó, csak arról nem, hogy a nyitott hozzászólásban részletezett helyzetben élőnél(!azaz nálam!) hogyan kaphat valaki 6-8-szor nagyobb pontszámot. Arra lettem volna kíváncsi összegszinten, hogy vajon hogyan élhet egy olyan ember. Hogyan osztja be a pénzt, honnan szerzi. Ez még mindig nagyon nagyon érdekel. Ehelyett annyi butaság hangzott itt el, hogy az már tényleg őrület!

Az bizony

#147 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 04:49

A féltengelyt is kell köszörülni, vagy csak a vezérműtengelyt?

#148 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2015. 10. 17. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 10. 16. 22:45

Mondjuk ha épp nem csak félárva lettem volna, akkor tuti eladom a szülői házat, albérlettel mozgékonyabb is vagyok, tandíjra meg kajára is futja, meg egy még nem teljesen lelakott 3-4 milliós merci is belefér, attól még bevétel nélküli szociálisan rászoruló lennék, akinek nincs hova hazamenni, ha mégsem jön össze.

Maradjunk annyiban, hogy burokban éltél átlagos életet, és szerencsédre nincs tapasztalatod másról.

Ma Magyarországon az az általános, hogy valamelyik szülője az emberek 90 %-ának meghalt? Vagy az az általános, hogy meghalt az egyik szülője és önfenntartó? Vagy meghalt az egyik szülő és rokkant a gyerek? Ez az ÁLTALÁNOS? Ez teszi ki egy közösség 90 %-át?

#149 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 07:02

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 10. 16. 22:19

Mozdulj ki a burkodból. Javaslom pl. Mo. keleti részét, ahol a legszegényebb megyék vannak. Esetleg irány BP egy szegényebb negyede és nézd meg hányan laknak egy 30 nm-es lyukban néhány családban. Beszélgess a közértben a kisnyugdíjas nénivel, aki havi 45e Ft körüli összegből él. Meg fogod ismerni az agyonhordott, de rendezett ruhájáról és arról, hogy pár zsömlénél, kis tejnél és esetleg egy kis parizernél több dolgot nem fog venni, mert nem tud. Bizony vannak bőven emberek, akik irgalmatlan kevés pénzből élnek és ők sírnak a legkevesebbet.

Ha meg a merdzsós csákókra vagy kíváncsi, akkor velük beszélj, hátha bevesznek a tutiba...

Szerinted 60.000 Ft-os egy főre jutóval a számlák kifizetése után mennyiből élünk?
Ilyen családot én is ismerek, 50 nm, 6 gyerek, az apjuk meg piál éjjel nappal, nem csinál semmit. Ez lenne a családmodell minta? Szerintem ez nem a támogatandó kategória. Ésszel kéne élni, meg néha józannak lenni! Az a legszebb, amikor az alkoholistát rokkantosítják. Belebetegedett a piálásba?

#150 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 07:58

Ma Magyarországon az az általános, hogy valamelyik szülője az emberek 90 %-ának meghalt? Vagy az az általános, hogy meghalt az egyik szülője és önfenntartó? Vagy meghalt az egyik szülő és rokkant a gyerek? Ez az ÁLTALÁNOS? Ez teszi ki egy közösség 90 %-át?

Az, hogy altalanos a csalas - mindenki tudja.
A magyar ilyen. A vereben van a kiskapuk keresese es a szabalyok flexibilisen torteno ertelmezese.

Amig a TO siman beveszi, hogy a tanulok 90%-a a videken elo, kisnyugdijas, rokkant nagymamajahoz van bejelentve es papiron o tartja el a nagymamat addig kb semmi nem fog valtozni. Igy oket rogton jobban dotaljak, mint teged. Igazsagtalan a rendszer.

Elelmesnek hivnam az ilyeneket, ha nem csalason alapulna.

Ez is olyan, mint az altalanos iskola. Ha nem abban a keruletben lakik a gyerek, akkor nem jarhat oda.
Igy siman bejelentkeznek nagyszulohoz vagy akarkihez, hogy abban a keruletben legyen a lakcimuk.
Csalas? Igen. Azonban egy idiota szabaly kijatszasara iranyul.

Van millio ilyen.

#151 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 22:07

A szociális támogatást kivéve itt már minden volt szó, csak arról nem, hogy a nyitott hozzászólásban részletezett helyzetben élőnél(!azaz nálam!) hogyan kaphat valaki 6-8-szor nagyobb pontszámot. Arra lettem volna kíváncsi összegszinten, hogy vajon hogyan élhet egy olyan ember.

B+ erre miert itt varsz erre valaszt? Ezen a forumon van maximum ket tucat ember, a fel csapat mar olvasta vagy hozzaszolt. 10+ eve vegzett itt majdmindenki, az atlagber legalabb ket-haromszorosat keressuk. Nem fogsz itt olyat talalni akinek aktualis tapasztalata van ilyenbol... jonehanyan nehez helyzetbol jottunk, megirtuk: lehet dolgozni suli mellett, lehet hogy ok is igy csinaljak, nyilvan amit zsebbe kapnak nem fogjak a kervenyre rairni. A legegyszerubb az lenne ha az erintetteket kerdezned meg es nem itt jatszanad a hulyet.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#152 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 08:02

Szerinted 60.000 Ft-os egy főre jutóval a számlák kifizetése után mennyiből élünk?
Ilyen családot én is ismerek, 50 nm, 6 gyerek, az apjuk meg piál éjjel nappal, nem csinál semmit. Ez lenne a családmodell minta? Szerintem ez nem a támogatandó kategória. Ésszel kéne élni, meg néha józannak lenni! Az a legszebb, amikor az alkoholistát rokkantosítják. Belebetegedett a piálásba?

Nem válaszoltál a kérdésre, hogy mit akarsz ténylegesen.

#153 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 17. 09:41

Nem válaszoltál a kérdésre, hogy mit akarsz ténylegesen.

Több pízt és merdzsót!

#154 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 10. 17. 09:58

Több pízt és merdzsót!

Meg pinát és söret!
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#155 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 09:10

Tényleg nem értem a rinyálását a kedves újreges fórumtársnak. Amikor én tanultam, akkor nem volt diákhitel sem. Ha jól tanultál, akkor volt ösztöndíj. Sosem voltam jó tanuló a jegyeim szerint, minimális ösztöndíjat kaptam. Cserébe lehetett dolgozni este és hétvégén. Meg nyáron ugye. Félév közben korrepetáltam matekból, fizikából és kémiából. Valamint nyomattam a műszaki rajzokat papírról CAD-be. Nyáron pedig lehetett idénymunkát csinálni. Cserébe nem volt sem merdzsó, sem mobil, sem buli. De kijöttem a pénzből, plusz szüleim is segítettek. Nem laktunk cipősdobozban, de dőzsölés sem volt. Inkább sok munka.

A szüleim nélkül tutira sokkal nehezebb lett volna. De a sok tanulás melletti munka nélkül meg lehetetlen. Sosem nyígtam, hogy kell merdzsó, mentem villamossal meg gyalog. Amikor én tanultam, akkor volt egy csomó arab fiatal fizetős képzésen, ők leginkább a büfében meresztették a heréjüket és hédereltek ide-oda. De nem irigyeltem tőlük a dőzsölést, nem is vágytam ilyesmire.

Ha a kedves kérdező inkább csinálna valamit és nem azon szenvedne, hogy miért kap más több pénzt, akkor még talán jutna is valamire. Csak konstruktív kritika.

#156 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 17. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 17. 05:49

A féltengelyt is kell köszörülni, vagy csak a vezérműtengelyt?

Nekem mindegy, tengely-tengely.

#157 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 17. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 08:02

Hu, ember, van itt baj. Kellene kicsit ismerkedni a vilaggal. A mar emlegetett burkon kivul.
Egyreszt ez epp a "tamogatando kategoria". Annak a hat gyereknek a tamogatas nelkul minimalis eselye van (vagy sincs) a kitoresre, jo esellyel 10-15 ev mulva neki is kannas bor lesz a vacsora. Meg az ebed meg a reggeli. Az apja miatt megvonnad a tamogatast a gyerektol. Okos.
Masreszt jobb egy alkoholista rokkant, mint egy alkoholista kozvetlen kollega. Neki is meg nekem is. Igen, konkretan belebetegedett a pialasba, ahogy mondod.

#158 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 17. 11:00

Hu, ember, van itt baj. Kellene kicsit ismerkedni a vilaggal. A mar emlegetett burkon kivul.
Egyreszt ez epp a "tamogatando kategoria". Annak a hat gyereknek a tamogatas nelkul minimalis eselye van (vagy sincs) a kitoresre, jo esellyel 10-15 ev mulva neki is kannas bor lesz a vacsora. Meg az ebed meg a reggeli. Az apja miatt megvonnad a tamogatast a gyerektol. Okos.
Masreszt jobb egy alkoholista rokkant, mint egy alkoholista kozvetlen kollega. Neki is meg nekem is. Igen, konkretan belebetegedett a pialasba, ahogy mondod.

:up: 100%-ig egyetértek
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#159 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 17. 11:00

+1

#160 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 17. 10:10

Tényleg nem értem a rinyálását a kedves újreges fórumtársnak. Amikor én tanultam, akkor nem volt diákhitel sem. Ha jól tanultál, akkor volt ösztöndíj. Sosem voltam jó tanuló a jegyeim szerint, minimális ösztöndíjat kaptam. Cserébe lehetett dolgozni este és hétvégén. Meg nyáron ugye. Félév közben korrepetáltam matekból, fizikából és kémiából. Valamint nyomattam a műszaki rajzokat papírról CAD-be. Nyáron pedig lehetett idénymunkát csinálni. Cserébe nem volt sem merdzsó, sem mobil, sem buli. De kijöttem a pénzből, plusz szüleim is segítettek. Nem laktunk cipősdobozban, de dőzsölés sem volt. Inkább sok munka.

A szüleim nélkül tutira sokkal nehezebb lett volna. De a sok tanulás melletti munka nélkül meg lehetetlen. Sosem nyígtam, hogy kell merdzsó, mentem villamossal meg gyalog. Amikor én tanultam, akkor volt egy csomó arab fiatal fizetős képzésen, ők leginkább a büfében meresztették a heréjüket és hédereltek ide-oda. De nem irigyeltem tőlük a dőzsölést, nem is vágytam ilyesmire.

Ha a kedves kérdező inkább csinálna valamit és nem azon szenvedne, hogy miért kap más több pénzt, akkor még talán jutna is valamire. Csak konstruktív kritika.

De azon szenvedek, hogy miért kap más több pénzt, mikor úgy gondolom nálam sokkal kevésbé szorul rá. Nem is gondolom, látom és tapasztalom! Ha a havi megkeresett 20.000 Ft, illetve a 10.000 Ft-os ösztöndíj mellé nekem is utalnának 30-50.000 Ft-ot szoctám gyanánt ugyanolyan elégedett lennék, mint a többi egyetemista. Gondom nem lenne! Tehát ha a havi 60 egy főre jutó mellé lenne még további !nettó! 50-60.000.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.