HWSW Informatikai Kerekasztal: Szociális támogatás a felsőoktatásban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szociális támogatás a felsőoktatásban Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 17. 11:00

Hu, ember, van itt baj. Kellene kicsit ismerkedni a vilaggal. A mar emlegetett burkon kivul.
Egyreszt ez epp a "tamogatando kategoria". Annak a hat gyereknek a tamogatas nelkul minimalis eselye van (vagy sincs) a kitoresre, jo esellyel 10-15 ev mulva neki is kannas bor lesz a vacsora. Meg az ebed meg a reggeli. Az apja miatt megvonnad a tamogatast a gyerektol. Okos.
Masreszt jobb egy alkoholista rokkant, mint egy alkoholista kozvetlen kollega. Neki is meg nekem is. Igen, konkretan belebetegedett a pialasba, ahogy mondod.

ééés itt jön a csattanó: Szerinted ezek a gyerekek járnak az egyetemre és ők kapnak ott szociális támogatást? Szerinted lesz érdemi "kitörési" lehetőségük? Ők fogják alkotni egy egyetem hallgatói létszámának megközelítőleg 90 %-át?

#162 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 12:28

Ők fogják alkotni egy egyetem hallgatói létszámának megközelítőleg 90 %-át?

Ha feltételezem, hogy az országos anyagi eloszlásnak megfelelöen ott is kb 10% jólétben élő támogatásra nem szoruló van, és szerinted a többi 90% nálad kevésbé, akkor vagy rosszul látod a helyzeted, vagy te vagy a legéletképtelenebb az egész évfolyamon.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#163 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 12:26

De azon szenvedek, hogy miért kap más több pénzt, mikor úgy gondolom nálam sokkal kevésbé szorul rá. Nem is gondolom, látom és tapasztalom! Ha a havi megkeresett 20.000 Ft, illetve a 10.000 Ft-os ösztöndíj mellé nekem is utalnának 30-50.000 Ft-ot szoctám gyanánt ugyanolyan elégedett lennék, mint a többi egyetemista. Gondom nem lenne! Tehát ha a havi 60 egy főre jutó mellé lenne még további !nettó! 50-60.000.

A kérdés, hogy "jó lenne" vagy tényleg rászorulsz-e. Mert alapvetően a rászorulóknak kellene a támogatást megkapni.

A jó lenne opciókról lehetne regélni elég sokáig. Nekem is jó lenne ez meg az, de hogy ténylegesen mit érdemlek meg az más kérdés. A gyakorlatilag válasz is egyszerű. Semmit nem "érdemlek meg". Viszont ha olyan helyzetbe hozom magamat, hogy megkeresem a pénzt a szükségleteimre és azon túl a vágyaim kielégítésére akkor már teljesen akadémikus vita arról elmélkedni, hogy miért nem kapok támogatást.

Szerintem tanulj keményen, készülj fel a munkaerőpiacra belépésre, aztán dolgozz keményen, becsületesen és olyan fizetésért, hogy ne legyen gond a saját magad és családod fenntartása. Ha ezzel elfoglalod magad, akkor rögtön nem érsz rá azon keseregni, hogy miért kap valaki havi 30k vagy 50k HUF-ot a te felfogásod szerint érdemtelenül.

Hmmmm?
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#164 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 10. 17. 12:56

Ha feltételezem, hogy az országos anyagi eloszlásnak megfelelöen ott is kb 10% jólétben élő támogatásra nem szoruló van, és szerinted a többi 90% nálad kevésbé, akkor vagy rosszul látod a helyzeted, vagy te vagy a legéletképtelenebb az egész évfolyamon.

Szerintem rajzoljunk Gauss-görbét :laugh:

#165 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 17. 12:57

Szerintem rajzoljunk Gauss-görbét :laugh:

A harang rossz tanácsadó!
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#166 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 12:03

De azon szenvedek, hogy miért kap más több pénzt, mikor úgy gondolom nálam sokkal kevésbé szorul rá. Nem is gondolom, látom és tapasztalom! Ha a havi megkeresett 20.000 Ft, illetve a 10.000 Ft-os ösztöndíj mellé nekem is utalnának 30-50.000 Ft-ot szoctám gyanánt ugyanolyan elégedett lennék, mint a többi egyetemista. Gondom nem lenne! Tehát ha a havi 60 egy főre jutó mellé lenne még további !nettó! 50-60.000.

Vagy ha a hó meleg lenne, az is jó lenne. Mert akkor nem fázna a kezem hógolyózáskor.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#167 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 17. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 12:28

ééés itt jön a csattanó: Szerinted ezek a gyerekek járnak az egyetemre és ők kapnak ott szociális támogatást? Szerinted lesz érdemi "kitörési" lehetőségük? Ők fogják alkotni egy egyetem hallgatói létszámának megközelítőleg 90 %-át?

Tehat nem szorulsz ra, es irigykedsz. Ertem. Viszlat. Ja nem.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#168 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2015. 10. 17. 12:59

A harang rossz tanácsadó!

Jobb ma egy Gauss-görbe, mint holnap egy túzok...

#169 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 17. 13:33

Júj! Nem is egyszerűen lecsaptad a labdát, hanem szlem dánkoltál :laugh:

Kép

#170 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 17. 13:33

Pont erre keresem a választ! Azaz mennyiből és hogyan él meg az, aki az én első hozzászólásomban részletezettnél 6-7-8-szor rosszabban él?! Erre keressük a választ, hiszen a a jó elég relatív és igazából a tartalma senkit sem érdekel. Ide összegek kellenek, konkrét értékek és egy rövid "mese" hozzájuk! Így lenne hiteles! Az én összegeim és mesém az első hozzászólásban vannak.

#171 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 17. 12:56

A kérdés, hogy "jó lenne" vagy tényleg rászorulsz-e. Mert alapvetően a rászorulóknak kellene a támogatást megkapni.

A jó lenne opciókról lehetne regélni elég sokáig. Nekem is jó lenne ez meg az, de hogy ténylegesen mit érdemlek meg az más kérdés. A gyakorlatilag válasz is egyszerű. Semmit nem "érdemlek meg". Viszont ha olyan helyzetbe hozom magamat, hogy megkeresem a pénzt a szükségleteimre és azon túl a vágyaim kielégítésére akkor már teljesen akadémikus vita arról elmélkedni, hogy miért nem kapok támogatást.

Szerintem tanulj keményen, készülj fel a munkaerőpiacra belépésre, aztán dolgozz keményen, becsületesen és olyan fizetésért, hogy ne legyen gond a saját magad és családod fenntartása. Ha ezzel elfoglalod magad, akkor rögtön nem érsz rá azon keseregni, hogy miért kap valaki havi 30k vagy 50k HUF-ot a te felfogásod szerint érdemtelenül.

Hmmmm?

Ugyan, itt napi gondokról van szó, nem a jövőről! Miért ne lenne arra napi (ha nagyon sokat mondok) fél órám, hogy ezzel kapcsolatban elolvassak pár okos és persze pár kevésbé okos véleményt? Szerintem ennyi ideje még a sok kőkeményen dolgozó nagyon hányatott sorsú hallgatónak is van!

#172 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 17:24

Ugyan, itt napi gondokról van szó, nem a jövőről! Miért ne lenne arra napi (ha nagyon sokat mondok) fél órám, hogy ezzel kapcsolatban elolvassak pár okos és persze pár kevésbé okos véleményt? Szerintem ennyi ideje még a sok kőkeményen dolgozó nagyon hányatott sorsú hallgatónak is van!

Mellébeszélsz?

#173 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 17. 17:30

Mellébeszélsz?

Ezt a kérdést valóban fel lehet tenni általánosságban az ide válaszolóknak!
Jó lenne, ha már valaki készítene pár valószerű elszámolást a hátrányos helyzetű hallgatótársaim hányatott életének bemutatására. DE ez ne abból álljon, hogy lehet munkát vállalni, másokat korrepetálni(ha nem vagy számlaképes az első sikertelen vizsgázód vagy jóakaród feljelent), hogy mindenki félárva, hogy mindenki rokkant, hanem összegszerűen próbáljuk elképzelni egy hátrányos helyzetű hallgató pénzeinek havi alakulását. <- Ezért nyitottam itt fórumot, mint ahogy azt már sokszor írtam is. Nem, a butaság nem érdekel, a cinizmus sem és a szájtépés sem, sőt az sem, hogy a nagynénéd unokatestvérének az öccse sokkal rosszabbul él, mint én. Bizonyítsd számadatokkal!

#174 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 19:30

Ezt a kérdést valóban fel lehet tenni általánosságban az ide válaszolóknak!
Jó lenne, ha már valaki készítene pár valószerű elszámolást a hátrányos helyzetű hallgatótársaim hányatott életének bemutatására. DE ez ne abból álljon, hogy lehet munkát vállalni, másokat korrepetálni(ha nem vagy számlaképes az első sikertelen vizsgázód vagy jóakaród feljelent), hogy mindenki félárva, hogy mindenki rokkant, hanem összegszerűen próbáljuk elképzelni egy hátrányos helyzetű hallgató pénzeinek havi alakulását. <- Ezért nyitottam itt fórumot, mint ahogy azt már sokszor írtam is. Nem, a butaság nem érdekel, a cinizmus sem és a szájtépés sem, sőt az sem, hogy a nagynénéd unokatestvérének az öccse sokkal rosszabbul él, mint én. Bizonyítsd számadatokkal!

De honnan lenne itt bárkinek is számadata valamiről, amiről nincs? Nem Gyulának hívnak véletlenül?

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#175 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 17. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 17. 19:33

De honnan lenne itt bárkinek is számadata valamiről, amiről nincs? Nem Gyulának hívnak véletlenül?

Inkabb edeskes stilusa van. C6H12O6.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#176 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 19:30

Ezért nyitottam itt fórumot

De miert itt? Mi kozunk a problemadhoz? Itt nem nagyon van egyetemista...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#177 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 10. 17. 20:04

De miert itt? Mi kozunk a problemadhoz? Itt nem nagyon van egyetemista...

Samott

Ezt nem értem... Akkor mi volt a sok okoskodó hozzászólás? Tények tekintetében már nem erősek a fórumozók?

#178 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 20:08

Ezt nem értem... Akkor mi volt a sok okoskodó hozzászólás? Tények tekintetében már nem erősek a fórumozók?

Ilyenkor toppantasz is a kis lábikóddal?

Idézet

#179 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 19:23

Nagyon brúdöl t[h]aaapik lesz ez is, már látom. A topikgazdának azt tudom tanácsolni, hogy ha ennyire ráér és ennyire igazságtalannak tartja, hogy olyanok kapnak támogatást, akik nem szorulnak rá, akkor jelezze ezt az illetékes intézmény felé, adatokkal alátámasztva, pl. Kolompár Renátó, berettyóújfalui lakos, aki a miskolci egyetem XY képzésére jár és Z összegű konkrét támogatást nyert el, holott nem szorul rá, mert anyagi helyzete konkrétan ilyen és ilyen.

Nem irigylem egyébként, aki most csinálja a felsőoktatást. Mióta nem ingyenes, meg ilyen szar világ van, tényleg keményebb lehet, pláne anyagilag. Az ösztöndíj sem ér sokat, én anno 4,8 feletti átlagra kaptam 18 ezer forintot a 2000-es évek elején, míg 5,0-ra is csak cirka 20 ezret adtak, azzal az embernek már a s*gét lehetett akkor is kitörölni, legfeljebb a jegyzetek vásárlásánál jelentett egy nagyon kis segítséget, plusz akkor államilag támogatott szakokon a képzés is ingyenes volt.

Dolgozni meg nem csak azért kéne diplomaszerzés alatt, hogy eltartsuk magunkat, hanem hogy jó idővel előre gyakorlatot szerezzünk, főleg, ha nappalis az ember, mert akkor ki tudja használni, hogy a tb-mentesség miatt megéri őt foglalkoztatni a munkáltatóknak pénzért is, nem szólva a gyakornoki programokról, így mire végez, már lesz némi gyakorlata, tapasztalata is, amit diploma mellé kapásból az önéletrajzba írhat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#180 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 17. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 17. 20:08

Olvasod is a valaszokat vagy csak idegeled magad? Tanacsokat kaptal: keress munkat ha nem eleg amid van, ott panaszkodjal ahol tehetnek barmit az ugyedben (nem, itt nem tudunk segiteni) - tanulmanyi osztaly, hok, rektor.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.