Elküldve: 2015. 10. 17. 19:23
Nagyon brúdöl t[h]aaapik lesz ez is, már látom. A topikgazdának azt tudom tanácsolni, hogy ha ennyire ráér és ennyire igazságtalannak tartja, hogy olyanok kapnak támogatást, akik nem szorulnak rá, akkor jelezze ezt az illetékes intézmény felé, adatokkal alátámasztva, pl. Kolompár Renátó, berettyóújfalui lakos, aki a miskolci egyetem XY képzésére jár és Z összegű konkrét támogatást nyert el, holott nem szorul rá, mert anyagi helyzete konkrétan ilyen és ilyen.
Nem irigylem egyébként, aki most csinálja a felsőoktatást. Mióta nem ingyenes, meg ilyen szar világ van, tényleg keményebb lehet, pláne anyagilag. Az ösztöndíj sem ér sokat, én anno 4,8 feletti átlagra kaptam 18 ezer forintot a 2000-es évek elején, míg 5,0-ra is csak cirka 20 ezret adtak, azzal az embernek már a s*gét lehetett akkor is kitörölni, legfeljebb a jegyzetek vásárlásánál jelentett egy nagyon kis segítséget, plusz akkor államilag támogatott szakokon a képzés is ingyenes volt.
Dolgozni meg nem csak azért kéne diplomaszerzés alatt, hogy eltartsuk magunkat, hanem hogy jó idővel előre gyakorlatot szerezzünk, főleg, ha nappalis az ember, mert akkor ki tudja használni, hogy a tb-mentesség miatt megéri őt foglalkoztatni a munkáltatóknak pénzért is, nem szólva a gyakornoki programokról, így mire végez, már lesz némi gyakorlata, tapasztalata is, amit diploma mellé kapásból az önéletrajzba írhat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”