HWSW Informatikai Kerekasztal: Szociális támogatás a felsőoktatásban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szociális támogatás a felsőoktatásban Értékeld a témát: *---- 1 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 10. 16. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 11:14

Ez a hozzáállás ismét téged minősít, sőt ez már tényleg a tipikus magyar mentalitás. Ha valamit észreveszünk, nehogy bejelentsük vagy feljelentést tegyünk vagy valahogyan a hatóság látókörébe tereljük az ügyet "némi ellenőrzésre"... áh, dehogy! Csaljunk mi is! Ha más lop, lopjunk! Ha más hazudik, hazudjunk! Itt nem aprópénzről van szó, itt félévente negyed milliós nagyságrendű összegek vándorolnak bizonyos emberekhez.

A funkcionalis analfabeta mintapeldanya. Szep darab.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#42 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 09:23

Több képzésen is részt vettem már a felsőoktatásban, különböző egyetemeken, de a szociális támogatások rendszere hervasztó állapotban van. Hangsúlyozom, általános a probléma! Már az adatlap is egy egészen furcsa szemlélettel készül, hiszen a devianciát díjazza, pontosabban csak az rúghat már labdába, akinek van egy kellőképpen degenerált háttere. Pedig (gondolom) nem az a természetes, hogy valaki egy háztartásban él a rokkantnyugdíjas nagymamájával, miközben maga önfenntartó. Legalábbis a többség eredményhirdetés utáni pontszámát a saját pontszámom ismeretében csak így tudnám megmagyarázni. Máskülönben elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki egy alsó-középosztálybeli család 60.000 Ft-os egy főre jutó jövedelménél kevesebből is meg tudjon élni egy hónapig. Ez már csak akkor is lehetetlen, ha a kollégiumok/albérletek és a tömegközlekedés díjait nézzük. Ha ehhez hozzávesszük az öltözködés és a legminimálisabb étkezés költségét körülbelül 10.000 - 20.000 Ft-unk marad, pedig mindenből a legolcsóbbat választottuk ekkor. Tehát ezek után lehetetlennek tartom, hogy valaki egy ilyen család pontszámához képest 7-szer annyit kaphasson.(Ami nem is annyira furcsa még, hiszen 9-szeres pontszám is van.) Amit még viszonylag könnyebben elképzelhetőnek tartok, az a tartós beteg családtag, de gondolom ez sem a családok 90 %-át teszi ki, hiszen akinek annyira kevés pénze van és annyira szorult helyzetben van, az nem engedheti meg magának, hogy egyetemre járjon. Ahogy pedig az egyetemisták ruházatát és használati tárgyait (vagy éppen autóit) vagy épp szokásait elnézem, pénzből azért nincs hiány a többségnél!

Diakhitel? Az nem azert van, hogy az ilyeneken atsegitsen?
Vagy mar nincs olyan?

#43 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 10:56

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 11:01

Pedig mindenkit ellenőriz valaki.

Nézz már körbe, mi folyik ebben az országban... Úgy néz ki, mint ahol ellenőtiznek valamit is? :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#44 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 10. 16. 10:38

UGED

SETNEM
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#45 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 10. 16. 11:52

A funkcionalis analfabeta mintapeldanya. Szep darab.

A témába vágó hozzászólások lennének a legjobbak, érvelni kell és alátámasztani azokat.

#46 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 10. 16. 11:55

Diakhitel? Az nem azert van, hogy az ilyeneken atsegitsen?
Vagy mar nincs olyan?

Persze, már diákként eladósodni a legjobb dolog!

#47 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 10. 16. 11:16

Akkor azoknak irj es ne forumokban sird ki magad.

Samott

Ez egy érzékeny pont volt vagy mi a probléma?

#48 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 12:06

Persze, már diákként eladósodni a legjobb dolog!

Nem mondtam, hogy igazsagos, csak ez is egy lehetoseg.
Olyan mint az internship. Az igy befektetes a jovobe.

#49 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 10:07

A tanulmányi és szociális ösztöndíj nálunk sajnos nagyon aránytalan, előbbi felső határa 18.000 Ft, míg utóbbié 50.000 Ft. Az alaptámogatásnak ugyanazok a feltételei, mint ennek, sőt még magasabb összegű is, tehát butaságokat ne írj kérlek. Munkát lehetne vállalni, ha lenne olyan cég, aki hajlandó heti 2 napra alkalmazni az embert, hiszen ennyi szabadidő lenne, azonban sajnos ez a vállalkozói érdekekkel úgy tűnik ellentétes. Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy a társaság 90 %-a, aki hátrányos helyzetben él, hogyan járhat autóval, vehet márkás ruhákat, utazgathat ide-oda. Kíváncsi lennék rá, hogyan telik mindezekre a bevallott jövedelem mellett. Egyáltalán hogyan tud a mi családunkénál kevesebb egy főre jutóval visszautazni néha...
Ne haragudj, de én normális stílusban írtam, Te is próbálkozzál valami hasonlóval. Olvasd el kérlek újra a nyitó hozzászólásomat és moderáld magad!

Amikor én jártam egyetemre (1999-2005), akkor a következő módon jutottam pénzhez:
- tanulmányi ösztöndíj. 4,8-5,5 ösztöndíjátlag körül járt olyan 12.500 Ft, ami a havi kolit és a diák vonatjegyet hazafelé fedezte.
- tanítottam. Hogy mit? Amit tudtam, de alapvetően közgazdaságtant. Felvételi előkészítőt, főiskolai vizsgafelkészítőt, stb. Heti 5-6 óra elfoglaltsággal befolyt 10-12 ezer Ft per hét.

A kettőből együtt már meg lehetett élni. Azóta már diákhitel is van, a tanulmányi ösztöndíjjal együtt ki lehet jönni belőle...

#50 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 10. 16. 12:13

Nem mondtam, hogy igazsagos, csak ez is egy lehetoseg.
Olyan mint az internship. Az igy befektetes a jovobe.

A diákhitel nem befektetés! Csak a Diákhitel 1 költhető bármire, aminek kamata 5 %. Tehát megélhetésre fordítva hosszú évtizedekig lesznek anyagi problémái a tanulmányok befejezését követően is, de a munkahelyen már nem mondhatja senki, hogy óóó, hát én hátrányos helyzetű vagyok...

#51 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 10:26

Ha azzal a nagyképű hozzáállással itt lehet lenni, akkor úgy gondolom az én hozzászólásaim közel sem sértőek. Nem butaságokat kell írogatni, mint wut, wat, kannya, stb szájtépések, hanem legalább az enyémhez hasonlóan el kell tudni számolni, hogy a 30.000 Ft-os egy főre jutódból mire és hogyan telik. Minden forintommal el tudok számolni. Igaz ez rátok is?! Igaz ez a többi egyetemista családjára is?!

Ha nincsen elég pénzed, keress többet!

Már apám is csak minden második hétvégén járt bulizni a főiskolán '72-ben, mert a köztes hétvégéken vagont pakolt, hogy legyen pénze.

Most is van munka, dögivel, csak sokaknak büdös! Neki kell állni, csinálni, tuti találsz valamit, amivel pénzt lehet keresni!

#52 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 12:18

A diákhitel nem befektetés! Csak a Diákhitel 1 költhető bármire, aminek kamata 5 %. Tehát megélhetésre fordítva hosszú évtizedekig lesznek anyagi problémái a tanulmányok befejezését követően is, de a munkahelyen már nem mondhatja senki, hogy óóó, hát én hátrányos helyzetű vagyok...

Az attól is függ, hogy a tanulmányok befejezése után hol tud elhelyezkedni. Mert ha adhatom nagyobb üdítővel, akkor valóban lesznek gondok a visszafizetéssel.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#53 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 10:38

Tehát az enyém 60.000 Ft. DE ahhoz, hogy valakinek az én szociális pontszámom ötszöröse-nyolcszorosa lehessen, gondolom legalább fele annyinak kell lennie az egy főre jutónak is. Vagy az egyetemisták többsége tartós betegsége mellett önellátó és a rokkant nyugdíjas nagymamájával él együtt a képzési helyétől 250 km-re?

Az egyetem az életre nevel! ;) Az élet pedig igazságtalan...

#54 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2015. 10. 16. 12:18

Amikor én jártam egyetemre (1999-2005), akkor a következő módon jutottam pénzhez:
- tanulmányi ösztöndíj. 4,8-5,5 ösztöndíjátlag körül járt olyan 12.500 Ft, ami a havi kolit és a diák vonatjegyet hazafelé fedezte.
- tanítottam. Hogy mit? Amit tudtam, de alapvetően közgazdaságtant. Felvételi előkészítőt, főiskolai vizsgafelkészítőt, stb. Heti 5-6 óra elfoglaltsággal befolyt 10-12 ezer Ft per hét.

A kettőből együtt már meg lehetett élni. Azóta már diákhitel is van, a tanulmányi ösztöndíjjal együtt ki lehet jönni belőle...

A második pont számomra kicsit fura... Azt jelenti, hogy neked 2000 Ft-ot fizettek egy óráért 10 éve. Abban a városban, ahol élek 3000 Ft-ért korrepetál végzett, diplomás tanárok "hada" napjainkban.

#55 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 12:10

Ez egy érzékeny pont volt vagy mi a probléma?

Gyermekem, itt egyedul neked vannak erzekeny pontjaid meg problemaid. Jotanacs volt amugy.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#56 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2015. 10. 16. 12:19

Ha nincsen elég pénzed, keress többet!

Már apám is csak minden második hétvégén járt bulizni a főiskolán '72-ben, mert a köztes hétvégéken vagont pakolt, hogy legyen pénze.

Most is van munka, dögivel, csak sokaknak büdös! Neki kell állni, csinálni, tuti találsz valamit, amivel pénzt lehet keresni!

Kár, hogy manapság a fizikai munkát nem becsülik. Ahogy az egyik "állás közvetítő" mondta, azt mindenki el tudja végezni, azért olyan alacsony az órabér.

#57 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 16. 12:21

Az attól is függ, hogy a tanulmányok befejezése után hol tud elhelyezkedni. Mert ha adhatom nagyobb üdítővel, akkor valóban lesznek gondok a visszafizetéssel.

Meg eleve ne azt reklamozzuk hogy verje magat adossagba. En is meloztam suli mellett meg nyaranta, ki lehet birni. Jo dolog ha van sajat penzed es nem kell kuncsorogni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#58 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: mpus - Dátum: 2015. 10. 16. 12:25

Kár, hogy manapság a fizikai munkát nem becsülik. Ahogy az egyik "állás közvetítő" mondta, azt mindenki el tudja végezni, azért olyan alacsony az órabér.

Akkor menjen el vagont pakolni a hulyepicsaja...

#59 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:27

Idézet

Megértem, hogy rosszul esik a szociális támogatások felemlegetése, CTRL+C, CTRL+V nyomkodásból biztos nehéz megélni. Ezt is másold majd be légyszi!

Ahogy akarod. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#60 Felhasználó inaktív   mpus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 10. 16. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 10. 16. 12:25

Meg eleve ne azt reklamozzuk hogy verje magat adossagba. En is meloztam suli mellett meg nyaranta, ki lehet birni. Jo dolog ha van sajat penzed es nem kell kuncsorogni.

Samott

Kicsit eltértünk a tárgytól, de olyan hozzáállással, hogy van az embernek 2 szabad napja és mindig a maradék 3-ra akarnak munkát adni neki elég nehéz dolgozni. 2 hiányzással bukta a félév, a költségtérítés pedig 300.000 Ft. Tehát azért a 4000-ért valóban nem éri meg.

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.