HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1331 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 19:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:02

A kt600 nem tud pci-t fixálni Tehát ha a procid nem bír 3200+-ként 2200-on menni esetleg vcore emeléssel, tehát kicsit óvatosabban a tuninggal, mert vinyó halál és sírás lehet a dolog vége.
Mert 190-es fsb-nél bizony 38-as pci van, vagy 31,6, ha a lap már 6-al oszt. Szóval óvatosan!!

Gyári hűtéssel addig húzhatod, ameddig nem melegszik túl!  :D  60C-ig elfogadható 100%-os terhelés mellett. Fölötte már nem, akkor vagy erősebb hűtés kell, vagy kevesebb tuning.

Bocsi az okoskodásért de egy 9200-at teljesen fölösleges tuningolni. Nem egy játékkártya (irodába viszont tökéletes) elég harmatos 3d teljesítménnyel, amin a tuning sem segít, max jobban melegszik. A húzás eredményét max egy-egy benchmark mutatja ki néhány pöttyben, de látható különbséget nem tudsz ezzel a kártyával elérni.

most 191-e sfsb-n van és mivel 11-es szorzó így 2,1Ghz-en múzsikál a rendszer... számolgatam és ha elosztom 200-as fsb-t akkor az 33,... tehát akkor 190 fsb.n hogy lehet 38????
Ati 9550-es video kártyáról mi a véleményetek? (mennyire lehet huzni? mit tud?) Mert lehet közel jövöben beszerzek egy ilyet. 128Mb 128 bites változatat lesz....
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1332 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:27

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem volna hogy a házam elejére kivezettem 2 USB-t. Ezek mellé szeretném tenni 1-1 LED-et ami mutatja az adatforgalmat (esetleg 2-t: fogadott, küldött). Ezt hogy tudom megvalósítani? Csak simán az RX és a TX lábra meg a +5V-ra vagy a -5V-ra kell rákötnöm a LED-et egy ellenállással vagy azért ennél bonyolultabb a helyzet?
Segítséget előre is köszönöm.

nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#1333 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 20:32

Idézet

most 191-e sfsb-n van és mivel 11-es szorzó így 2,1Ghz-en múzsikál a rendszer... számolgatam és ha elosztom 200-as fsb-t akkor az 33,... tehát akkor 190 fsb.n hogy lehet 38????

Válasz

Idézet

Ati 9550-es video kártyáról mi a véleményetek? (mennyire lehet huzni? mit tud?) Mert lehet közel jövöben beszerzek egy ilyet. 128Mb 128 bites változatat lesz....

Milyen videokártyát válasszunk by Prohardver
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1334 Felhasználó inaktív   Piskótatekercs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 07:59

Sziasztok!
Elég kezdő vok a tuningolásban ezért kérek tőletek segítséget. Van egy GECUBE 9600XTG 500/700 -as VGA-m ezt szeretném húzni, már vettem frankó Zalman hűtőborda készletet, de nem tudom hogy hogyan szedjem le az eredeti ventit+hűtőbordát úgy hogy közben semmit ne sértsek meg. Légyszi segítsetek PLLLSSSS! Ja és melyik progit ajánljátok a húzáshoz lehetőleg egyszerű legyen és biztonságos. KÖSZII

#1335 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:07

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:34

És mit osztottál mivel? Olvasd el amit Seby belinkelt! :smoker:  Abból kiedrül, hogy a 191-et 5-el (38) vagy 6-al (31,8) kell osztanod.
Ha a 200-at elosztod akkor tényleg 33 jön ki ami a helyes, de nálad nem 200 az fsb.  :D

9550 ha renden 128 bites akkor elvileg jól tuningolhatók, akár 9600pro szintjére. Tuning nélkül viszont elég harmatos teljesítményt nyújt. Na ez az a kártya, amit kötelező és érdemes húzni.
My photos

#1336 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:12

Idézet: Piskótatekercs - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 8:59

Sziasztok!
Elég kezdő vok a tuningolásban ezért kérek tőletek segítséget. Van egy GECUBE 9600XTG 500/700 -as VGA-m ezt szeretném húzni, már vettem frankó Zalman hűtőborda készletet, de nem tudom hogy hogyan szedjem le az eredeti ventit+hűtőbordát úgy hogy közben semmit ne sértsek meg. Légyszi segítsetek PLLLSSSS! Ja és melyik progit ajánljátok a húzáshoz lehetőleg egyszerű legyen és biztonságos. KÖSZII

Húzáshoz radlinker. Elég egyszerű, mert belépül az ati control panelbe és lesz két csúszkád.  ;)

Nem tudom hova akarod még húzni az 500-on ketyegő 9600-at. Ha tuningolni akarsz akkor nem a gyárilag csúcsrajáratottat kell megvenni, hanem egy alacsonyabb órajelűt és azt felhúzni a gyúcs kártya frekijére.  :smoker:
Ebből a kártyából még néhány Mhz-et ki tudsz csikarni, de már nem sokat. Talán a memót 400-ra (ez is kétséges) és a gpu-t úgy 530-540-ig. Zalman ide, vagy oda.

Ha az eredeti venti csavarosan van feltéve a pöckök kiszedése után finoman oldalirányba elmozdítva szedd le a bordát a ventivel (a pasztától kicsit oda van tapadva). Ha valami ragasztva van az viszont nem fog menni látható jel nélkül. Az kaparászós dolog.
My photos

#1337 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 11:07

És mit osztottál mivel? Olvasd el amit Seby belinkelt! :smoker:  Abból kiedrül, hogy a 191-et 5-el (38) vagy 6-al (31,8) kell osztanod.
Ha a 200-at elosztod akkor tényleg 33 jön ki ami a helyes, de nálad nem 200 az fsb.  :D

9550 ha renden 128 bites akkor elvileg jól tuningolhatók, akár 9600pro szintjére. Tuning nélkül viszont elég harmatos teljesítményt nyújt. Na ez az a kártya, amit kötelező és érdemes húzni.

De akkor mit kéne rtennem hogy 6-tal oszon? Még azon gondolkodam hogy novelem a szorzót és így jobb lenne a a teljesítmény... :)
De a szorzót nem tudom növelni....  :rolleyes:

#1338 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:15

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:14

De akkor mit kéne rtennem hogy 6-tal oszon? Még azon gondolkodam hogy novelem a szorzót és így jobb lenne a a teljesítmény...   :)
De a szorzót nem tudom növelni....  :rolleyes:

A lapok egy részénél ez a leosztás váltása automatikus. Míg más típusknak a biosában be lehet állítani mennyivel ossza le az fsb-t. A szabványtól alacsonyabb pci sem egy nyerő dolog. Az ilyen lapok esetében nálad a 200-as szabvány elérése lenne a cél, amihez természetesen emelned kell a vcore-t. Ha ez nem megy akkor egy szerényebb tuninggal kell megelégedned. Ez azt jelenti, hogy egy 34,5-35-ös pci még nem egy világkatasztróva tehát az fsb-d úgy 170-175 lehet max.

Valamilyen diagnosztikai progival viszont ki kéne deríteded, hogy most mennyivel osztja le, tehát a pci frekit mekkorának látja.
My photos

#1339 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 21:45

helo mindenkinek en nem nagyon ertem ezt az oszto dolgot!! lenne valaki szives elmagyarazni(esetleg
priviben is lehet),hogy hogyan mukodik ez a dolog?ha eddig jol kivettem akkor ha a standard fsb-ket hasznalom akkor nincs gond?(133,166,200) csak akkor lehet gond ha elterunk az eredeti fsb-tol?

#1340 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 22:44

Idézet

lenne valaki szives elmagyarazni(esetleg
priviben is lehet),hogy hogyan mukodik ez a dolog?

Ezt is olvastad?

Idézet

ha eddig jol kivettem akkor ha a standard fsb-ket hasznalom akkor nincs gond?(133,166,200) csak akkor lehet gond ha elterunk az eredeti fsb-tol?

Így van. Persze azt, hogy mi a standard FSB, azt maga a lap ill. chipset is befolyásolja. Pl. ha egy alaplap ill. chipset maximum 166-os FSB-t támogat hivatalosan és ennek ellenére esetleg fel lehet vinni 200-ig, akkor elképzelhető, hogy ott gáz lesz.

#1341 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:20

Kosz a valaszt,na es pl az enyem tamogatja?mert en ugy tudom hogy igen(asus a7n8x-x)?
na de hogy mikor mivel oszt arrol mar gozom sincs

Szerkesztette: norbes 2005. 03. 07. 23:23 -kor

#1342 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:46

Akkor azt hiszem hogy nem fogom tovabb tesztelni az athlon xp 2000+ procimat 175mhz-en mert lehet
hogy nem olyan egeszseges a procinak!Esetleg van aki felbirta nyomni 200-as fsb-re az ilyen procijat
12.5 szorzoval?(az mar nem lenne semmi)

#1343 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:29

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:20

Kosz a valaszt,na es pl az enyem tamogatja?mert en ugy tudom hogy igen(asus a7n8x-x)?
na de hogy mikor mivel oszt arrol mar gozom sincs

Az nforce2 chipset kivétel, mert az tuja fixálni az pci frekit. Tehát a chipset a pci órajelét az fsb-től teljesen függetlenül tudja generálni, így teljesen mindegy milyen fsb-t haszálsz, mert a pci fixen 33-ra beállítható.  ;)

Többek között ezért is a k7 tuningbajnok chipje az nf2. Szerinted a nálam alkalmazott 220-as fsb szabvány?  :D  De az nf2 fix 33-nak kezeli a pci-t így nem gond és stabil a rendszer sőt még jóval gyorsabb a hivatalos max 200-tól, mindezt szinkronban.
My photos

#1344 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:36

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 0:46

Akkor azt hiszem hogy nem fogom tovabb tesztelni az athlon xp 2000+ procimat 175mhz-en mert lehet
hogy nem olyan egeszseges a procinak!Esetleg van aki felbirta nyomni 200-as fsb-re az ilyen procijat
12.5 szorzoval?(az mar nem lenne semmi)

Szóval a te lapoddal nyugodtan tesztelgethetsz tovább, mert nem oszt!  ;)

Viszont a via chipsetek mind osztanak, így a pci az fsb-től függ.

K8 fronton ez már nem így van, mert ott már a k8t800pro-óta (a k8t890 is) a via is tud fix pci-t, míg a sima k8t800 még nem tudta ezt megtenni.

Intelnél más a helyzet az intel chipsetek szintén tudnak fixálni az ottani via-sokról viszont nem sokat tudok.
My photos

#1345 Felhasználó inaktív   norbes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 15:15

THX! Akkor kerdezek meg!Miert van az,hogy ha a bioszban a procinak 1.650 voltot adok akkor nekem
everest,aida azt mutatja hogy 1.70 adtam neki?Most akkor melyik a helyes ertek?

Szerkesztette: norbes 2005. 03. 08. 15:20 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:09

Idézet: norbes - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:15

THX! Akkor kerdezek meg!Miert van az,hogy ha a bioszban a procinak 1.650 voltot adok akkor nekem
everest,aida azt mutatja hogy 1.70 adtam neki?Most akkor melyik a helyes ertek?

Egy dolog, amit a biosban beállítassz és egy dolog, ami megvalósul. Ez esetben inkább az everestnek hinnék, de a biosban a power management megmondja neked az igazat, ami az everestet fogja igazolni.

Ez asus sajátosság. Ugyanis a hirtelen terhelés növekedésére a vcore erősen meg tud zuhanni, teljesen nem lehet sajnos stabil. Ezért az asus úgy gondolkozik, hogy alapból többet ad, hogy amikor a prociterheltség eléri a 100%-ot akkor se essen a beállított 1,650 alá. Többek között ezért hiszik sokan az asus-ról hogy stabilabb lap mint a többi. Ha ugyanis a vcore alacsonyabb lenne, akkor lehet, hogy egy-egy progi kidob desktopra, vagy hibaüzenettel elszáll. Ennek az asus ezzel megy elébe, hogy alapból többet ad a biztonság kedvéért.

Ezzel szemben az abit pont a fordítottja. Itt én beállítottam a biosban 1,750V-ot, ami nagyjából inkább az adható max vcore-nak tekinthető a gyakrolatban, így valójában 1,725-öt ad a procinak, de kemény igénybevételnél ez akár 1,700-1,710-ig is leesik, így nézve már nem olyan rossz nálam az a 2,2Ghz.  :D

Hogy kinek mi a szimpibb  :confused:  Teljesen mindegy az egyiknél 0,05V-al alacsonyabbat a másinkál meg többet kell beállítani a kívánt érték eléréséhez. Ez van.
My photos

#1347 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:44

Nah megnéztem 1-2 dolgot.
A pci-nek csak 5 az osztója mert amikor biosba néztem és csak felraktam 250-ig az fsb-t akkor kiítra hogy pci 50 szóval visszavettem. De ennél a konfignál hogy lehetne növelni a szorzót???????????

#1348 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:19

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:44

Nah megnéztem 1-2 dolgot.
A pci-nek csak 5 az osztója mert amikor biosba néztem és csak felraktam 250-ig az fsb-t akkor kiítra hogy pci 50 szóval visszavettem. De ennél a konfignál hogy lehetne növelni a szorzót???????????

A kt600-as chipset támogatja a 200-as FSB-t, szóval biztos van rajta 6-os osztó is. Persze lehet nem automatikusan állítódik át. Ahogy nézem az alaplapod leírását, van egy olyan, hogy "PCI/AGP frequency", esetleg azon kéne állítani, de csak tippelni tudok, mert a lehetséges opciók persze nincsenek felsorolva a leírásban. Illetve még annyi van hogy a "CPU Host Clock Control"-nak Enabled-nek kell lennie, hogy az előbb említett opció állítható legyen.
Szorzót viszont nem lehet állítani.

Szerk.: elírás :)

Szerkesztette: seby 2005. 03. 08. 17:22 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 17:57

Idézet: seby - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 18:19

A kt600-as chipset támogatja a 200-as FSB-t, szóval biztos van rajta 6-os osztó is. Persze lehet nem automatikusan állítódik át. Ahogy nézem az alaplapod leírását, van egy olyan, hogy "PCI/AGP frequency", esetleg azon kéne állítani, de csak tippelni tudok, mert a lehetséges opciók persze nincsenek felsorolva a leírásban. Illetve még annyi van hogy a "CPU Host Clock Control"-nak Enabled-nek kell lennie, hogy az előbb említett opció állítható legyen.
Szorzót viszont nem lehet állítani.

Szerk.: elírás :)

A cpu clock-ot tudom állítan viszont a pci/agp frekit nem sajna :( meg még a memoriát, agp voltage-t és dimm voltage  ha jól emléxem... Egy új bios segítene a dolgon szerinted?

#1350 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 20:32

Szevasztok!

Én is szeretném huzigálni a procimat és eddig sajna még nem nagyon sikerült, ezért kérném nálam nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek segítségét.
A konfig:

MSI 915P Neo2 FR alaplap
Intel 915P chipset
Intel Pentium 4 3,0 GHz Prescott proci (LGA 775)
2*512 MB DDR2 RAM Nanya

Eddig az FSB emelése 200ról csak 216ig sikerült ott stabil, de utána fagyás van, akkor is ha adok neki feszt. Hőmérséklet gond nincs, alapon full terhelésen 48 fok a proci, a hűtő Arctic Cooling Freezer 7.

Segíííííííííítség pls  :lama:
A long time ago, in a galaxy far-far away...

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.