HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1491 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 14:57

Ez nem vga topic tehát nem tévedtél el!  :up:

A fixálás a chipseten múlik. Azt kéne kiderítened, hogy k8t800, vagy k8t800 pro...

Köszi a választ!!!  (ismételten)

#1492 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 10:52

Megnéztem, nem pro... :rolleyes:

Akkor azt szeretném megkérdezni, hogy a PCI órajelet hol tudom megnézni? Illetve mennyi a megengedett órajele a PCI-nek. Azt tudom hogy 33, míg az AGP 66Hz-es. És ahogy olvastam, láttam 41-et, és 37-est is.
(A BIOS-ban nincs kiírva az tuti.)

#1493 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:56

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 11:52

Megnéztem, nem pro... :rolleyes:

Akkor azt szeretném megkérdezni, hogy a PCI órajelet hol tudom megnézni? Illetve mennyi a megengedett órajele a PCI-nek. Azt tudom hogy 33, míg az AGP 66Hz-es. És ahogy olvastam, láttam 41-et, és 37-est is.
(A BIOS-ban nincs kiírva az tuti.)

Sajna a via későn eszmélt, hogy már ideje lenne fix pci-t tudni míg az nv-k már rég tudják így csak a chipset 2.0-ás revíziója (ezt hívják pro-nak) tudja.

A pci-t neked az everest is ki tudja írni. A biosban mondjuk illene az fsb környékén amikor nem szabványt állítassz jelezni, hogy ennek mi a következménye. Ha ilyen nincs akkor meg akár kézzel is marha egyszerűen kiszámohatod. A64 mivel 200-as fsb-t használ alapból tehát ilyenkor 6-al oszt a lap. Ha az fsb-t növeled, akkor továbbra is azt 6-al osztva kapod a pci órajelet. Azt viszont már nem tudom, hogy a chipset tud-e magasabb osztást (7 vagy ilyesmi), amivel esélyes lehetne egy magasabb (233-as fsb) esetén ismét szabvány pci-t elérni.
My photos

#1494 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 17:21

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:56

A pci-t neked az everest is ki tudja írni. A biosban mondjuk illene az fsb környékén amikor nem szabványt állítassz jelezni, hogy ennek mi a következménye.... nem tudom, hogy a chipset tud-e magasabb osztást (7 vagy ilyesmi), amivel esélyes lehetne egy magasabb (233-as fsb) esetén ismét szabvány pci-t elérni.

Az az everest egy program lenne? A biosban nem láttam ilyen osztásos cuccot, viszont van egy olyanom, hogy "Auto Detekt PCI Clock" az alaplap könyve persze halgat róla hogy ez mit jelenthet... Ez a 6-os osztás, valahol ki kellene hogy legyen írva, és csak átkellene állítani a 7-este? Ha igen, nekem ilyenem nincs. De mi a fene ez az "auto detekt"?

#1495 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 19:07

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 18:21

Az az everest egy program lenne? A biosban nem láttam ilyen osztásos cuccot, viszont van egy olyanom, hogy "Auto Detekt PCI Clock" az alaplap könyve persze halgat róla hogy ez mit jelenthet... Ez a 6-os osztás, valahol ki kellene hogy legyen írva, és csak átkellene állítani a 7-este? Ha igen, nekem ilyenem nincs. De mi a fene ez az "auto detekt"?

Gyanítom, hogy pont jó helyen tapogatózol!  ;)  Miket lehet ott még állítani az auto detect-en helyett?

200-as fsb esetén nyilván 6-al oszt. Valszeg az auto detect azt jelenti, hogy a lap maga dönti el mikor vált osztást.
Nono 7-re ne állítsd csak úgy mert akkor meg alacsony lehet a pci tehát neked mondjuk 233-as fsb-nél lenne jó, ha van ilyen lehetőség (mármint osztásra).

Az everest pedig egy progi. A fejlesztője pedig Fiery, aki itt a fórumon meg is található. Elvileg leállt már a fejlesztése de mind máig talán a legnépszerűbb rendszerdiagnosztikai progi, ami tényleg mindent megmond a gépedről, amiben nem vagy biztos.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 04. 14. 19:08 -kor

My photos

#1496 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 20:07

Gyanítom, hogy pont jó helyen tapogatózol!  ;)  Miket lehet ott még állítani az auto detect-en helyett?

200-as fsb esetén nyilván 6-al oszt. Valszeg az auto detect azt jelenti, hogy a lap maga dönti el mikor vált osztást.
Nono 7-re ne állítsd csak úgy mert akkor meg alacsony lehet a pci tehát neked mondjuk 233-as fsb-nél lenne jó, ha van ilyen lehetőség (mármint osztásra).

Enabled/ Disable

Ez így mit jelenthet?:think:
Elég kurta ez a két lehetőség...Nem?!

#1497 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 09:55

Megnéztem az "everestet", ott se találtam infót a PCI-re... Csak felsorolta, hogy 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR bővitő hely van... (Vagy csak én nem találom?)

#1498 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 11:02

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 10:55

Megnéztem az "everestet", ott se találtam infót a PCI-re... Csak felsorolta, hogy 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR bővitő hely van... (Vagy csak én nem találom?)

Valahol az alaplap lapkakészleten belül nézzél szét. Ott írja az fsb-t is. Mindenesetre biztosan az alaplap főtémán belül kell keresni.

Ha nagoyn nem boldogulsz akkor nézd meg sandrával, bár az néha fura dolgokat tud pci-ra kiírni.

Vajon mit csinál a lapod, ha disable? :think: Nem jelenik meg akkor valahol a biosban egy opció ahol te manuálisan állíthatod be? Ha már automatát tiltod, akkor valahonnan a lapnak tudnia kell mi legyen.
My photos

#1499 Felhasználó inaktív   a178 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:12

Sziasztok!

sajnos én is elég kezdő vagyok, ezért nem tudtam megoldani a bajomat. A problémám a következő: kaptam egy vadiúj AMD 2400+ XP procit, ami alapból 1994 MHz-en ketyeg. A lapom egy ASUS A7V600-X-es csoda. Memória: 3x256Mb Elixir/333MHz/, videokari: PowerColor Radeon 8500.
Ha megszakadok sem tudom feljebb piszkálni a procit, egy MHz sem, mert vagy Be sem bootol a gép, vagy kikapcsol. A proci magja TBred B, ami elvileg azt jeleni, lehetne húzni, akár 3000+-ig is, megfelelő léghűtéssel. Ami egy elég jó Zalman személyében meg is találtatott. Kérlek benneteket, akinek ilyen procija van vagy már járt így, írja meg mit lehetne tenni! Sajnos nekem nincs otthon netem, így csak hétfőn tudom leghamarabb megnézni a hozzászólásokat. Remélem, addigra lesz egy pár 5let, mit is tehetnék.
Előre is köszönöm !

Üdv!

Morgan

#1500 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:31

Idézet: a178 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:12

A problémám a következő: kaptam egy vadiúj AMD 2400+ XP procit, ami alapból 1994 MHz-en ketyeg. A lapom egy ASUS A7V600-X-es csoda. Memória: 3x256Mb Elixir/333MHz/, videokari: PowerColor Radeon 8500.
Ha megszakadok sem tudom feljebb piszkálni a procit, egy MHz sem, mert vagy Be sem bootol a gép, vagy kikapcsol. A proci magja TBred B, ami elvileg azt jeleni, lehetne húzni, akár 3000+-ig is, megfelelő léghűtéssel. Ami egy elég jó Zalman személyében meg is találtatott.

Ha a proci új, akkor szorzólockos (15-ös szorzó kb.), tehát FSB emelésével tudod csak tuningolni, melyre az alaplapod nem a legalkalmasabb, mert nem tudja fixálni a PCI/AGP frekvenciát. A többi eszközödre nézve biztonságos tuning esetén emiatt a standard FSB-k jöhetnek csak szóba. Ez alapon 133 MHz most nálad, a következő lépcső 166 MHz lenne, de a 15x166=2500 MHz nagyon elérhetetlennek tűnik.
Ha mindenképp tuningolni akarsz, akkor nforce2-es, esetleg kt880-as chipset-es alaplapot ajánlanék, nomeg jobban járnál egy kisebb szorzójú procival is, mert nagyobb FSB-ket tudnál elérni valószínűleg. De amennyit ráköltenél lehet nem érné már meg az egészet.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1501 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 16. 00:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 19:07

Az everest pedig egy progi. A fejlesztője pedig Fiery, aki itt a fórumon meg is található. Elvileg leállt már a fejlesztése de mind máig talán a legnépszerűbb rendszerdiagnosztikai progi, ami tényleg mindent megmond a gépedről, amiben nem vagy biztos.

Nekem tennapelőtt azt írta, hogy fejleszt és tesztel :lollypop: :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1502 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 1:27

Nekem tennapelőtt azt írta, hogy fejleszt és tesztel :lollypop: :D

Ez igazán jó hír!  :up:
Korábban már néhányszor megírták a fejlesztések lehállítását, de ezek szerint továbbra is műxik ez szuper!  ;)
My photos

#1503 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:07

Hi all!
Miben bízzak? Burnk7 vagy Prime95???
Beégettem egy manta ray biost az nf7-be, így végre ismét 200-as FSB felé tudok menni.
219-ről indultam lefelé, most 210-nél járok. A hülye ? prime mindig ugyanazzal a kerekítési hibával kidob néhány perc után. Ok, mondom ez gyanús. Elindítottam most 210-en burnk7-et(előtte a prime ment 6 percig), ez most 10 perce megy, eddig semmi gond. Most akkor mi van??? Lehet visszarakom 215-re, és megint tesztelek, de most burnk7-el.  :smoker:

még mindig megy a gép...
már a primeban sem lehet bízni?

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 04. 17. 18:17 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1504 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:07

Miben bízzak? Burnk7 vagy Prime95???

A két progi teljesen másról szól. A burnk7 csak felforralja a procit, a prime95 meg matematikai számításokat végeztet el, melyeknek tudja az eredményét, összeveti a kapottal és ha nem egyezik, akkor a rendszered nem stabil, mert hibázik.

#1505 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:27

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:21

A két progi teljesen másról szól. A burnk7 csak felforralja a procit, a prime95 meg matematikai számításokat végeztet el, melyeknek tudja az eredményét, összeveti a kapottal és ha nem egyezik, akkor a rendszered nem stabil, mert hibázik.

Idézet

burn* will run endlessly _UNLESS_ an arithmetic error is detected.
Check up on it with the Task Manager.  It will terminate with an
error code of 1 if a computational error is detected.  It checks
every 3-8 seconds. I haven't seen any terminations, the CPUs always
lockup first. Let me know if errors happen to you.

Ez a readmeben van. Tehát nem teljesen igaz az állításod. Más tipp?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1506 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:27

Ez a readmeben van. Tehát nem teljesen igaz az állításod. Más tipp?

Idézet

burn* will run endlessly _UNLESS_ an arithmetic error is detected.
Check up on it with the Task Manager.  It will terminate with an
error code of 1 if a computational error is detected.  It checks
every 3-8 seconds. I haven't seen any terminations, the CPUs always
lockup first. Let me know if errors happen to you.

Ez számomra azt jelenti, hogy nem megbízható ilyen célra alkalmazni.

#1507 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:47

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:40

Ez számomra azt jelenti, hogy nem megbízható ilyen célra alkalmazni.

De legalább lockupolna, vagy valami! De hát még mindig megy...
Na mind1, azért tesztelgetek tovább, ha meg fagy, visszábbveszem. Ilyen egyszerű ez a tuning, nem is értem mit értetlenkedek itt. :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1508 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 18:59

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:47

De legalább lockupolna, vagy valami! De hát még mindig megy...

Szerintem egyszerűen nem végez olyan teljeskörű analízist, mint a prime95 és azoknál a műveleteknél nem jön elő a kérdéses hiba. Illetve jó a hűtésed :)

#1509 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 19:07

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 19:59

Szerintem egyszerűen nem végez olyan teljeskörű analízist, mint a prime95 és azoknál a műveleteknél nem jön elő a kérdéses hiba. Illetve jó a hűtésed :)

Lehet, hogy az utóbbi lesz :)
2315 mhz@1,8V(biztonság kedvéért :) , lehet kevesebb is elég lenne ) és 56 fok max. A régi szép időkben :D még ment a 219*11@1,825V is, de a ramokat sajna el kellett adnom, azóta sem találtam méltó utódot :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1510 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 08:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 20:07

Lehet, hogy az utóbbi lesz :)
2315 mhz@1,8V(biztonság kedvéért :) , lehet kevesebb is elég lenne ) és 56 fok max. A régi szép időkben :D még ment a 219*11@1,825V is, de a ramokat sajna el kellett adnom, azóta sem találtam méltó utódot :(

Downgradelted a ramokat??!!  :eek:
Túl erős volt a gép és már hiányzott valami probléma?  :D
My photos

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78