HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1471 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 23:31

drága newbie!

ezt most jól megmondtad... csak totál hülyeség :) az egy dolog hogy visszaállítható. de egy particiotörlés, formázás, fájlrendszerváltás után próbálj meg valamit visszaállítani... :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1472 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 09. 19:16

Idézet: Alommano - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 16:02

Lásd: 1700+ " valójában 1,4 .... viszont 1700 intelceleron-nak felel meg....

Nem felel meg intel celeronnak. (Még) nincs olyan cerka ami vetekedne egy 1700+ procival! :Đ
Rhino666

#1473 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:38

Rííínóóó!! :D :D :D Egyem a zuzádat újra itt :) .

Alommano: Ne haragudj, hogy ilyen stílusban mondom, de nagyon nagy butaságokat írsz (na, végül elég finom lett :) ). Valamit értesz a dolgokhoz, de alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint pl. a BIOS működése, a melegedés hatása olyan eszközökön, amelyeknek se védelme, se hűtése és egy sor egyéb dolog.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1474 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:54

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 19:38

Rííínóóó!! :D :D :D Egyem a zuzádat újra itt :) .

Alommano: Ne haragudj, hogy ilyen stílusban mondom, de nagyon nagy butaságokat írsz (na, végül elég finom lett :) ). Valamit értesz a dolgokhoz, de alapvető dolgokkal nem vagy tisztában, mint pl. a BIOS működése, a melegedés hatása olyan eszközökön, amelyeknek se védelme, se hűtése és egy sor egyéb dolog.

Legalább egy valaki örül annak hogy visszatértem! :Đ
Rhino666

#1475 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 20:10

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 0:31

drága newbie!

ezt most jól megmondtad... csak totál hülyeség :) az egy dolog hogy visszaállítható. de egy particiotörlés, formázás, fájlrendszerváltás után próbálj meg valamit visszaállítani... :)

Vagy csak egy simán elszállt HDD-ről, amit kupán vágott az agyontuningolt PCI-buszon csücsülő IDE-vezérlő. :) Visszaszedhető az adat...:rolleyes: persze, Kürték sok jó magyar forintokért visszaszedik a kilencvenegynéhány százalékát. Vagy kereshet hozzá vezérlőelektronikát, és imádkozhat, hogy a fejelektronika és a mechanika ép legyen.
... a trip back in time is all I need ...

#1476 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:05

drága newbie!

:offtopic:
   Amikor lelkes :lama:-ként próbálgattam magam, edzettem gépecském idegeit, s ráböktem az UHU-linux telepítőjében, hogy használja fel bátran az egész merevlemezt úgy, ahogy neki tetszik - holott 20GB sok ideig gyűjtögetett adat csücsült ott - , azt hiszem végigmentem a partíciótörlés-fájlrendszerváltás-formázás hármason.

Odáig fajultam, hogy sms-t küldtem 2 nappal később a fix.tv-s linuxos műsorba (net, illetve működő gép híján), ahol elmondták, amit Te: hülye vagyok, esélyem nincs, miért nem olvasok előtte (igazuk volt). Szerencsére nem hittem Nekik, valahogyan összekapartam egy GetDataBack szoftvert, kölcsön merevlemezről indítva, s ~90-95%-os eredménnyel visszakaptam adataim (pattogós mp3-ak, félbevágott képek, stb., de dokumentumaim túlélték hála az égnek).
   Mellesleg még ennél is korábban valami idióta vágytól vezérelve windows alól akartam mindenáron tuningolni, cpufsb segítségével sikerült eltűntetnem a winchesterem tartalmát (ld. Telcontar írása :) ), akkor is a fentebbi program segített - úgy ahogy (sz.: természetesen nem fizikailag károsodott winchester volt, "csak" az emelt freki miatt csontrafagyó gépben ülő darab, eltűnedezett partíciókkal). Ezen hajlamaimat azóta kinőttem. Szóval hülyeség amit ír (vagy nem), de nem feltétlen azért, amivel magyarázod.

Szerkesztette: lazac 2005. 04. 09. 21:09 -kor

#1477 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:47

Én egy AMD Duront szeretnék fel lökni picikét. Egy TR2-M3 hűtő van a procin.Aszonják ez jó... valaki tipp hol kezdjem... félek hogy elszáll mert sok feszt adok vagy ilyesmi  :confused: ezrt kérek inkább segítséget.hol kezdjem.mit kezdjek elöbb növelni... stb.. nem akarok tapasztalatlanul/hülyén hozzá kezdeni.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1478 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 21:53

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2005. ápr. 9., szombat - 20:54

Legalább egy valaki örül annak hogy visszatértem! :Đ

Kérlek javíts. 2 ember örül!  ;)  ;) Csak picit furi volt a dolog pár naja még oda volt írva hogy Utolsó hozzá szólásom stb... aztán láttam hogy sok hozzászólásod van áprilisi dátumokkal és rádöbbentem hogy lusta voltál át írni :D

Wellcome back Ríínó!  :cool:

Szerk. :offtopic:  <--Vége!

Szerkesztette: Chrystopher 2005. 04. 11. 21:54 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#1479 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:10

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 22:47

tipp hol kezdjem...

Ennek a topicnak az 1-3. oldalával!  ;)

Ott le van írva a kezdés, hogy hogyan kell neki kezdeni lépésről lépésre, hogyan emeld az órajeleket és a feszkót (még én írtam bezony  :cool: ) Ha utána van valami extra vagy lapspecifikus kérdés akkor már jöhet ide.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 04. 12. 07:11 -kor

My photos

#1480 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:22

Idézet

Nem fixálja?  Fura válaszaid vannak :)
Ha valamit beállítok és a bios nem azt hajttaná végre, akkor miértelme volna a beállíthatóságnak? Hm?

Ezt értem az alatt, hogy nem fixálja: Link

Idézet

CRC hiba esetén még nem biztos, hogy adatvesztés van.

Már hogy ne lenne adatvesztés, ha a másolt fájl nem egyezik meg az eredetivel? (Ha eltekintünk a redundáns adattárolásról) Pl. nagy nyugodtan átmozgatsz pár mp3-at egyik partícióról a másikra, aztán mikor meghallgatod lesz benne pár nyikkanás, vagy a családi fotókban lesz pár furcsa folt.

Idézet

Proci témában lehet igazad van. Viszont ott elsősorban nem a két márka közti versengést akartam kihangsúlyozni! Hanem azt hogy a frekivel nem lehet procit kivégezni ha megfelelő a hűtés!

Én sem a proci kinyírásáról beszéltem, hanem a perifériákéról.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1481 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 12:45

drága newbie!

néhány budapesti cég szíves örömest visszamenti az adatokat még ezután vagy ha nem németországban biztos találunk olyat.....gigánként min 400 ropi  ;) szép az élet

"CRC hiba esetén még nem biztos, hogy adatvesztés van......" 3 hónapig hibás rammal és szektorhibás vinyóval éltem! aki tudja milyen az elhiszi hogy a crc = totális adatvesztés, aki nem annak azt kívánom ne tapasztalja meg...... ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz? Nemtom' de futni kéne....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

#1482 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 13:01

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:45

"CRC hiba esetén még nem biztos, hogy adatvesztés van......" 3 hónapig hibás rammal és szektorhibás vinyóval éltem! aki tudja milyen az elhiszi hogy a crc = totális adatvesztés, aki nem annak azt kívánom ne tapasztalja meg...... ;)

Az adat nem vész el, csak átalakul  :D
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1483 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:50

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:01

LOL!  :D  Ez jó!  :up:  :nevet:
My photos

#1484 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:18

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:45

néhány budapesti cég szíves örömest visszamenti az adatokat még ezután vagy ha nem németországban biztos találunk olyat.....gigánként min 400 ropi  ;) szép az élet

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz? Nemtom' de futni kéne....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Na várjunk csak. 400 Ropi  Ropi=400 Ft. Az igen.

Akkor nekem kb:50.000-ért lementenék a hdd-met...

Huhha.Lehet vigyázni fogok rá  :D

#1485 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:32

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:01

LoL! Kömény  :nevet2:  :pokeas2:  Ez jó volt!

Ja és elolvasom az 1-3. oldalt.Kicsit tanulmányozzuk :)

#1486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:37

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 17:18

:omg:
:) :) :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1487 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 10:20

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:18

namost egy ropi = .000 tehát az azt jelenti, hogy 1gb adat megmentése egy hdd-ről 400.000 ft minimum!!!! tehát inkább vegyél 20 db 160GB samsung vinyó mer az a júúú ;)  ;)  ;)

Mi az? 4m magas, nyáladzik és téged néz? Nemtom' de futni kéne.... :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

#1488 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 12:58

Sziasztok!
Lenne megint egy problémám. Tudom higy itt a vid.kártyákról van szó, de sehol se tudom megnézni, hogy az alaplap az fix órajelet ad-e a PCI-nak, és az AGP-nek.  A típusa:SOLTEK SL-K8AV2-RL. Ha tudtok, légyszi segítsetek, mert tényleg sehol se találtam rá választ.
Előre is köszi mindenkinek!

#1489 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 13:57

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 13:58

Sziasztok!
Lenne megint egy problémám. Tudom higy itt a vid.kártyákról van szó, de sehol se tudom megnézni, hogy az alaplap az fix órajelet ad-e a PCI-nak, és az AGP-nek.  A típusa:SOLTEK SL-K8AV2-RL. Ha tudtok, légyszi segítsetek, mert tényleg sehol se találtam rá választ.
Előre is köszi mindenkinek!

Ez nem vga topic tehát nem tévedtél el!  :up:

A fixálás a chipseten múlik. Azt kéne kiderítened, hogy k8t800, vagy k8t800 pro chipset van a lapodon. Az újabbak már mind a pro-sok (újabb revízió). A különbség egyételmű. A sima nem tudja fixálni a pci-t, míg a pro tudja.

Ha tudja akkor a biosban van ennek beállítására vonatkozó opció, ha nem pro, akkor ezt hiába keresed.
My photos

#1490 Felhasználó inaktív   lajafix2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:29

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 12:01

:respect:  :up:

és aki nem hiszi, az járjon utána. aki hiszi, az meg mentsen.
lajafix

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.