HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1511 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 10:21

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 9:31

Downgradelted a ramokat??!!  :eek:
Túl erős volt a gép és már hiányzott valami probléma?  :D

Hát az úgy volt, hogy kevés lett a 2*256 mb ram, így azt el kellett adnom. Azóta meg nem bírok normális ramot belerakni :D Már 466-os ramjaim is voltak, de az se akart 440-en menni. Erre most kiderül, hogy egy bios csere lehet megoldotta volna a gondot  :omg:  :(  . Legújabb abit biossal most ott tartok, hogy még 202-t sem tudok beállítani  :eek: . Moddolt biossal meg megy a windows 219-en is...
Már buktam néhány ezrest a dolgon. Remélem megéri ennyit szenvedni 210 mhz-ért :) (még nem adtam fel)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1512 Felhasználó inaktív   Devyd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 11:08

Nekem Celeron 1,7 Gb os Procim van és 2,4 ig szeretném felhúzni de nem tom hogy hogy csináljam !
réz+venti hüti.
Alaplap:Asrock Dual Sata2,CPU:AMD A64 3200+ E4 + Zalman 7000CU,HDD:Maxtor 160Gb 8mb cacheMemória:Hynix 512DDR400,Video:Galaxy 7300GT 256mb DDR3 ZALMANOptikai :LG 4167B TFT:Acer 1703

#1513 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:51

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 11:21

Hát az úgy volt, hogy kevés lett a 2*256 mb ram, így azt el kellett adnom. Azóta meg nem bírok normális ramot belerakni :D Már 466-os ramjaim is voltak, de az se akart 440-en menni. Erre most kiderül, hogy egy bios csere lehet megoldotta volna a gondot  :omg:  :(  . Legújabb abit biossal most ott tartok, hogy még 202-t sem tudok beállítani  :eek: . Moddolt biossal meg megy a windows 219-en is...
Már buktam néhány ezrest a dolgon. Remélem megéri ennyit szenvedni 210 mhz-ért :) (még nem adtam fel)

Akkor ez elég komoly tortúra számodra. Ezek ismeretében tuti nem fogom ebből a lapbó eladni a ramjaimat ha nem biztos, hogy újra menni fog 440-en. Majd az a64.

Ne is add fel!  :up:  Egy gép nem szúrhat ki veled!
My photos

#1514 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:56

Idézet: Devyd - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 12:08

Nekem Celeron 1,7 Gb os Procim van és 2,4 ig szeretném felhúzni de nem tom hogy hogy csináljam !
réz+venti hüti.

És hány film fér rá arra az 1,7Gb-os procira?  :pokeas2:

Komolyra fordítva olvasd el a topic 1-3 oldalait (a többit nem kell) és akkor nem csak azt tudod meg hogyan húzd a procidat,  ;)
hanem azt is megtudod a procinak nincs adattárolási szerepe.  :D

Ha utána marad még kérdés, akkor postold be nyugodtan.
My photos

#1515 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 13:03

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:56

És hány film fér rá arra az 1,7Gb-os procira?  :pokeas2:

kmmmmm informatika adatbázis frissítése.......
mértékegységek frissítése [-----------   41%              ]
!!!!  error kévés a szabad processzorterület  !!!!
...... légyszi bazzeg vegyél nagyobbat és gyere vissza (Bill Gates  :reklamacio:  )

:grrr:  :grrr: :grrr:  :grrr:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas nyáladzik, és téged néz? Nemtom' de futni kéne.....   :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker: 

Szerkesztette: xxBUNFIxx 2005. 04. 19. 13:04 -kor

#1516 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 14:46

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:51

Akkor ez elég komoly tortúra számodra. Ezek ismeretében tuti nem fogom ebből a lapbó eladni a ramjaimat ha nem biztos, hogy újra menni fog 440-en. Majd az a64.

Ne is add fel!  :up:  Egy gép nem szúrhat ki veled!

Hát ez van, de már kezdem megszokni. Nagyon kéne már nekem is az A64, mert most csak a szívás van.

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 04. 19. 14:47 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1517 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 06:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 15:46

Hát ez van, de már kezdem megszokni. Nagyon kéne már nekem is az A64, mert most csak a szívás van.

Én már megvárom az augusztus/szeptembert és akkor váltok a64-re. Addig lesz venice mag és talén a chipsetek is vonzóbbak lesznek a zajos nf4 és a k8t890 béna déli hídja közül az egyik csak megoldja addig a helyzetet.
És nem utolsó sorban addig lesz rá pénzem.  :D
My photos

#1518 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 07:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 7:25

Én már megvárom az augusztus/szeptembert és akkor váltok a64-re. Addig lesz venice mag és talén a chipsetek is vonzóbbak lesznek a zajos nf4 és a k8t890 béna déli hídja közül az egyik csak megoldja addig a helyzetet.
És nem utolsó sorban addig lesz rá pénzem.  :D

ebben én nem bíznék mert sajnos nem arról híresek a gyártók hogy bármit megalkotnának tökéletesre, mert akkor minek vennéd meg az újabbat..... :confused:
na mindegy de én nem várnék csak azért decemberig hogy megoldják a hűtést, inkább rátenék egy másikat  ;)
nem?  :D  és ne vegyél ASUS SLI-s alaplapot nagyon xar  :cool: inkább gigabyte vagy msi !!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mi az? 4m magas nyáladzik, és téged néz? Nemtom' de futni kéne.....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

#1519 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 09:26

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 8:31

ebben én nem bíznék mert sajnos nem arról híresek a gyártók hogy bármit megalkotnának tökéletesre, mert akkor minek vennéd meg az újabbat..... :confused:
na mindegy de én nem várnék csak azért decemberig hogy megoldják a hűtést, inkább rátenék egy másikat  ;)
nem?  :D  és ne vegyél ASUS SLI-s alaplapot nagyon xar  :cool: inkább gigabyte vagy msi !!!!!!

Mi az? 4m magas nyáladzik, és téged néz? Nemtom' de futni kéne.....  :smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Az asus sli-ről már lemondtam az tutira nem lesz. Először azt kezdtem boncolgatni, végigolvastam az egész topicját, mindent és a végeredmény eléggé lesúlytott. Bakker az asus valahogy nem az igazi már. Talán az intel lapjai jók, de amd-k alá nem sok jó húzása volt az utóbbi időben.

A fő oka a várakozásomnak, hogy mivel nagy generál lesz akkor a pci-e miatt vga csere is lesz és azért az nem olcsó dolog.
Ha a via addig kihozná a vt8251-es délí hídját a mostani 8237 helyett akkor már sanszos, hogy akkor a k8t890-et venném az új sb-vel.  :up:  Az már azonos fícsörlistával rendelkezik mint az nf4 és elmegy passzívan.

NF4-ből eddig a chaintech a legszimpibb (meg talán a dfi, de az drága). Az msi szintén drága és állítólag nagyon hangos a ventije (sokan panaszkodnak rá). A gigát még majd jobban megsasolom (időm van még rá bőven :D ).
My photos

#1520 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:07

Nekem DFI-m van, NFII Ultra szerintem ezek jó kis lapok de azzal szívok én os hogy nem akar igazán 200 FSB fölött stabilan menni. Vagy a ram nem bírja ? Már egy hónapja megvan, de nem igazán sikerült megtalálni a tuningolt stabil beállítást.  V2.2-es Bios van rajta, a V2.4-et leszedtem (bár nem biztos, hogy megoldja a gondom), egyszer meg kell tanulni biost frissíteni. Itt kérnék egy kis elméleti segítséget. Van a flash progi, meg az update. Ezt felmásolom kislemezre, bootoltatom arról.....vagy hogyan fog ez menni. Ne vessetek meg ha ökörséget írtam, inkább írjatok okosságot.

köszi. 
Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1521 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:22

Idézet: tgede - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:07

Nekem DFI-m van, NFII Ultra szerintem ezek jó kis lapok de azzal szívok én os hogy nem akar igazán 200 FSB fölött stabilan menni. Vagy a ram nem bírja ? Már egy hónapja megvan, de nem igazán sikerült megtalálni a tuningolt stabil beállítást.  V2.2-es Bios van rajta, a V2.4-et leszedtem (bár nem biztos, hogy megoldja a gondom), egyszer meg kell tanulni biost frissíteni. Itt kérnék egy kis elméleti segítséget. Van a flash progi, meg az update. Ezt felmásolom kislemezre, bootoltatom arról.....vagy hogyan fog ez menni. Ne vessetek meg ha ökörséget írtam, inkább írjatok okosságot.

köszi. 

Bios frissítésnél, ha a hagyományos módszert használod, akkor boot-olsz valami parancssoros módban (tudod a dos emuláció egy floppy-ról, vagy cd-ről) és akár kislemezről, akár egy fat32-es particióról mehet a flashelés. A normáisabb flash-ek csak egy indítható progi, ami egyben a fashelő progi és az újabb bios is benne van tehát csak egy parancsbeírás és utána ok-zás és már csinálja is.

Manapság talán bár be lehet vállalni egy win alóli bios falsh-t is, mert ha gebasz van, akkor a renszered már áll és amíg nem indítod újra megy a gép, tehát ha kell még újra lehet frissíteni, hogy jó legyen.

200-as fsb fölé érdemes a chipsetnek kicsit tobb feszt adni, hogy bírja. Továbbá nem árt ha a ram is képes 200 fölött menni.  ;)
My photos

#1522 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 10:26

Az asus sli-ről már lemondtam az.....

szerintem ezt érdemes megvenni
GigaByte GA-K8N Ultra-SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA+4 SATA II) /3 év Garancia/ 31 360/39 200 a hűtése kicsit problémás  ;)
és mint már mondtam nem érdemes a gyári megoldás alapján választani előbb-utóbb úgyis lecseréled. szerintem.  ;)

#1523 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 13:58

Jónagyot,
az érdekelne ,hogy bios frissítéssel is  megoldható az FSB növelésének lehetősége,ha a ram is birná még?
Vagy számít az is,hogy ram melyik dimm ben van? (most a 3-4. ben)
Csak mert egy 2100+ -nak nem tudok még 140 fsb-tsem beállítani mert összeesik a windows.

Szerk: a Lap egy KD7 (no raid) :)

Szerkesztette: knifemaster 2005. 04. 23. 13:59 -kor

Nem hülye vagyok,csak tudatlan....

#1524 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 14:07

Idézet: knifemaster - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 14:58

Csak mert egy 2100+ -nak nem tudok még 140 fsb-tsem beállítani mert összeesik a windows.
Szerk: a Lap egy KD7 (no raid) :)

KD7 ala VIA.
Javaslom próbálj inkább standard FSB-k közelében maradni (133, 166), mert a magas ill. alacsony PCI frekit nem mindenki szereti.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1525 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 15:12

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 13:07

KD7 ala VIA.
Javaslom próbálj inkább standard FSB-k közelében maradni (133, 166), mert a magas ill. alacsony PCI frekit nem mindenki szereti.

Próbáltam  élből 10x166 on is indulni (ennek is örültem volna)de eredmény  ua. vagy még roszabb...
Egy win reinstall megoldaná talán a  problémám?  :think:
Majd valami lesz....  kössz a választ.

#1526 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 15:23

Idézet: knifemaster - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 16:12

Egy win reinstall megoldaná talán a  problémám?  :think:

Az attól függ mitől fekszik meg :D
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1527 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 15:44

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 14:23

Az attól függ mitől fekszik meg :D

Hmm..jó kérdés:) Annyira nem értek a lovakhoz,csak hajtom őket :)
AZt tudom,hogy kékhalálnál állandóan kernel_data_inpage_error -t kapok,mikor a win részben már feláll és a tűzfal ill.(gondolom) egyéb háttér alkamazások indulnak.

#1528 Felhasználó inaktív   tgede 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 19:20

Köszönöm Sebgutkopf válaszát, a sikerről mindenképp beszámolok.  :respect:
Rögtön újra kérdezek: A ram Hinyx D43 512 MB PC3200.
Honnan tudom, hogy mi nem bírja a magasabb FSB-t a ram vagy a proci?
Másik: mannyi feszkót adhatok a ramnak (2,6V ha jól emlékszem alapból). Mem fesz emelés nélkül 205 ig tudom emelni, 210-nél már nem stabil a rendszer.
A chipsetnek sem tudom mennyivel szabad emelni a feszültségét.
Esetünkben egy DFI NFII Ultra Infinity-ről van szó. Nforce2 -es a. Az északi hídon jókora gyári passzív van és bár nem érinthetetlen, de igen meleg. Próbálgatni szabad a gyárival, vagy azért szerezzek be egy mégnagyobb darabot?

Tiszta hepi vagyok  :D , hogy segítségre leltem, A DFI-fórumon nem találtam segítőket.  :reklamacio:
Mégegyszer kössz.  

Szerkesztette: tgede 2005. 04. 23. 19:22 -kor

Aki egyben elviszi 15' monitor, 1 pár hi-fi hangszóró, PS, Gameboy gazdája lehet !!!

#1529 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 09:23

Idézet: tgede - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 20:20

Köszönöm Sebgutkopf válaszát, a sikerről mindenképp beszámolok.  :respect:
Rögtön újra kérdezek: A ram Hinyx D43 512 MB PC3200.
Honnan tudom, hogy mi nem bírja a magasabb FSB-t a ram vagy a proci?
Másik: mannyi feszkót adhatok a ramnak (2,6V ha jól emlékszem alapból). Mem fesz emelés nélkül 205 ig tudom emelni, 210-nél már nem stabil a rendszer.
A chipsetnek sem tudom mennyivel szabad emelni a feszültségét.
Esetünkben egy DFI NFII Ultra Infinity-ről van szó. Nforce2 -es a. Az északi hídon jókora gyári passzív van és bár nem érinthetetlen, de igen meleg. Próbálgatni szabad a gyárival, vagy azért szerezzek be egy mégnagyobb darabot?

Tiszta hepi vagyok  :D , hogy segítségre leltem, A DFI-fórumon nem találtam segítőket.  :reklamacio:
Mégegyszer kössz.  

Ha a proci nem bírja, akkor általában az alkalmazásokból kivág a gép win desktopra a terhelés hatására. Ez persze akkor van, ha csak kicsit nem bírja ez az első előjel, tehát a win még nem omlik össze.
Ha a ram nem bírja, ami tünetre nem igazán különíthető el a memória vezérlőtől (chipset), akkor kapod a win-től a kékhalálokat, a memória hibákra utaló szövegeket. Esetleg a win már be sem boot-ol. Mivel a memória hiba nem csak a memóban hanem annak kezelésében is megjelenhet, ezért azonos lehet a tünet, ha a chipset nem bírja az adott fsb-t.

A ram-od nagyon jó ezek a D43-ak a megelelő lapban akár ddr500-ig is elmennek természetesen nagyobb késleltetéssel. Általánosságban is elmondható erről a memókról, hogy igazából órajelben erősek és az alacsonyabb késleltetéset alacsonyabb órajelen sem szeretik, tehát az időzítések lazításával jelentősen növelheted az elérhető memó órajelet.

Más kérdés, hogy az nf2 chip nem az a darab, ami ki tudná hajtani ezt a memót mivel olyan nagy fsb-t önmaga nem bír, valamint a memória válogatóssága miatt erősen függ az elérhető max, hogy milyen ramot adsz neki. Sajnos ez kicsit lutri. Mindenesetre 220-230-as fsb-nél többet semmilyen rammal ne várjál el tőle.

Ha a hűtés miatt aggódsz. Én is passzívan hűtöm, igaz egy zalman 47-essel, amit jóformán még melegnek sem mondanék (kicsit 30C fölött van az nb) kellemes a tapintása. A gyári hűtések felszerelésénél gyakran spórolnak a pasztával, tehát a chipset hűtése már egy sima újrakenéssel is jelentősen javul. Passzív nb hűtés esetében sokat számít a jól szellőző ház. :up:
My photos

#1530 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 09:33

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 20:36

szerintem ezt érdemes megvenni
GigaByte GA-K8N Ultra-SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA+4 SATA II) /3 év Garancia/ 31 360/39 200 a hűtése kicsit problémás  ;)
és mint már mondtam nem érdemes a gyári megoldás alapján választani előbb-utóbb úgyis lecseréled. szerintem.  ;)

SLI-s lapot nem akarok venni, mert nem lesz két vga karim. Tehát csak sima nf4 ultra-sakat nézek.
Igen a hűtés tényleg problémás. Ugyanis úgy nézem a lapokat, hogy a meglévő gyári nálam csak a lap működőképességének leellenőrzéséig lenne fent utána rögtön kuka, mert nem vagyok hajlandó 4cm-es ventik robajában élni utána valamilyen nagyobbacska passzív kerülne rá, amit valahonnak azért egy alacsony sebességű normális venti kicsit szellőztetne.
Ehhez viszont hely kell! Tehát a lap elrendezésének olyannak kell lennie nekem, hogy a chip-re legalább egy 47-es zalmant úgy rá tudjak tenni, hogy túle a procira rámenjen a HT és a vga karit se zavarja. A legtöbb lap nálam ezért esik ki.

Az ára és elhelyezés miatt nálam most a chaintech VNF4 ultra zenith a nyerő a maga Br 25eFt-os árával. :up:
Gigaból a jelölt a K8N ultra-9, de ez 30 fölött van és még fosok is, hogy a nagy passzív belelógna a vidkariba. :think:
My photos

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.