HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1911 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:27

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:42

Oké!

De a Ratio sztem a szorzó beállítás mert az egészen 9-ig megy..

Szal a memót hol tudnám belőni?A sebességét?Vagy sansztalan?Nah meek dolgozni majd jövök..Addig ha tudsz lécci segíííííííts köszi.,..

Jaja lehet mert everest is kiírja hogy 100 Mhz-es időzítés és vmi ilyet ír ki 2.0-2-2-5..Ugyhogy sztem is tudná keezlni a százast...nah.

Más:a bios-t próbáltam tuningolni és le is töltöttem az Awdflash nevű progit mert award a bios-om
ott vok h dos és indul is a progi: ezt írja ki :File name to program..Beírom Awdflash .exe..Erre kinyomja,hogy not award bios..mondom csá...bármit írok be azt írja ki h source file not found..A Bin fájl is rajta van a boot floppyn..Akkor erre nyomjál léccike vmi jó tanácsot..

Köszi!!4

#1912 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:10

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:27

Jaja lehet mert everest is kiírja hogy 100 Mhz-es időzítés és vmi ilyet ír ki 2.0-2-2-5..Ugyhogy sztem is tudná keezlni a százast...nah.

Más:a bios-t próbáltam tuningolni és le is töltöttem az Awdflash nevű progit mert award a bios-om
ott vok h dos és indul is a progi: ezt írja ki :File name to program..Beírom Awdflash .exe..Erre kinyomja,hogy not award bios..mondom csá...bármit írok be azt írja ki h source file not found..A Bin fájl is rajta van a boot floppyn..Akkor erre nyomjál léccike vmi jó tanácsot..

Köszi!!4

Az awdfalsh progit paraméterezni is kell tehát meg kell neki mondani, hogy van bin fájl és annak mi a neve és elérési útja (ha az eltér a progi könyvtárától.
Tehát valami ilyesmit kell írni, hogy "awdflash xxx.bin" (ha más paramétert nem kell megadni). Kedvesebb alaplapgyártók mellékelnek egy runmbe.bat-ot, ami tartalmazza a parancsot így nincs mit tenni csak futtatni azt.
My photos

#1913 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:22

Sziasztok!

Tegnap érdekes dolog történt, amit nem értettem, hogy miért történt. Valaki meg tudja nekem magyarázni?

Ami történt: gondoltam megnézem, hogy meddig megy az új procim. Elkezdtem emelni, el is indult 11x200-on meg 11.5x200 is. Rendszer feláll, megy rendesen. Olyan 1.8 VCORE volt adva neki, ami olyan 1.775 valós feszt jelent nálam. Elkezdtem videót tömöríteni, és ahogy elkezdte a gép shutdown, és elkezdett szirénázni. Adtam neki még egy kis feszt, de u.e. Proci hőmérséklet 53 fok volt.
Amit érdemes tudni: chipseten passzív Zalman, házban leszabályzott ventik.
Amire gyanakszom: túlmelegedett a NB és azért kezdett el szirénázni? Ez lehet? Most megy a gép 11x200-on, de ehhet a default 1.6V-ről levettem 1.5V-re a chipset feszültséget. Jó ez így, vagy mást kéne/kellett volna csináljak?
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1914 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:41

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:22

Sziasztok!

Tegnap érdekes dolog történt, amit nem értettem, hogy miért történt. Valaki meg tudja nekem magyarázni?

Ami történt: gondoltam megnézem, hogy meddig megy az új procim. Elkezdtem emelni, el is indult 11x200-on meg 11.5x200 is. Rendszer feláll, megy rendesen. Olyan 1.8 VCORE volt adva neki, ami olyan 1.775 valós feszt jelent nálam. Elkezdtem videót tömöríteni, és ahogy elkezdte a gép shutdown, és elkezdett szirénázni. Adtam neki még egy kis feszt, de u.e. Proci hőmérséklet 53 fok volt.
Amit érdemes tudni: chipseten passzív Zalman, házban leszabályzott ventik.
Amire gyanakszom: túlmelegedett a NB és azért kezdett el szirénázni? Ez lehet? Most megy a gép 11x200-on, de ehhet a default 1.6V-ről levettem 1.5V-re a chipset feszültséget. Jó ez így, vagy mást kéne/kellett volna csináljak?

Nem lehet, hogy a proci vcore-t érzi túl magasnak és ezért old le. Szerintem minden ilyen lekapcsolós fícsört kapcsolj ki. Meg a proci hőmérsékletes lekapcsolást is állítsd a legmagasabbra (asszem 90C), ha nem azon lenne.

Nb-nek akár 1,7V is adható a 47-es zalman azt simán lehűti 220-230-as fsb-knél.

Szóval szeirntem a proci körül lesz valami bibi, esetleg nézd meg a fet-ek nem túl melegek-e a nagy vcore miatt.
Monitorozó progit használsz win alatt?
My photos

#1915 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:47

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:41

Nem lehet, hogy a proci vcore-t érzi túl magasnak és ezért old le. Szerintem minden ilyen lekapcsolós fícsört kapcsolj ki. Meg a proci hőmérsékletes lekapcsolást is állítsd a legmagasabbra (asszem 90C), ha nem azon lenne.

Nb-nek akár 1,7V is adható a 47-es zalman azt simán lehűti 220-230-as fsb-knél.

Szóval szeirntem a proci körül lesz valami bibi, esetleg nézd meg a fet-ek nem túl melegek-e a nagy vcore miatt.
Monitorozó progit használsz win alatt?

Persze, hogy használok monitorozó progit. MBM5-öt most per. pill.
Most a VCORE 1.78 (real). Chipset csak 1.5-ön van. Most már vagy 3 órája tömörít videót a gép, hiba nélkül. Így 53 fok a proci.

Limitek be vannak kapcsolva, de a nagyja olyan 80fok körül, szóval az nem szólhat bele.
47-es Zalman nem csak akkor tudná lehűteni a chipsetet, ha lenne elég légmozgás a házban? Ha nincsenek bekapcsolva a ventik, akkor szinte áll a levegő a házban, mert a procit víz hűti... Most maxon forognak a ventik (3 db). Ramoknak 2.7V kell, mert különben meg hibáznak...
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1916 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:55

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:47

Persze, hogy használok monitorozó progit. MBM5-öt most per. pill.
Most a VCORE 1.78 (real). Chipset csak 1.5-ön van. Most már vagy 3 órája tömörít videót a gép, hiba nélkül. Így 53 fok a proci.

Limitek be vannak kapcsolva, de a nagyja olyan 80fok körül, szóval az nem szólhat bele.
47-es Zalman nem csak akkor tudná lehűteni a chipsetet, ha lenne elég légmozgás a házban? Ha nincsenek bekapcsolva a ventik, akkor szinte áll a levegő a házban, mert a procit víz hűti... Most maxon forognak a ventik (3 db). Ramoknak 2.7V kell, mert különben meg hibáznak...

A hőlekapcsolást nyomd csak 90C-re, mert tudod milyen vacak a lap hőmérője.

Hát álló levegő a házban azért nem túl szerencsés. Ha már vized van, akkor az nb-t is beköthetnéd a rendszerbe és akkor állhat a levegő.

Másrészt a monitorozó progik arra valók, hogy a gondot okozzák, amikor futnak. Szedd le nyugodtan 1 hibalehetőséggel kevesebb. A lap és a progi úgyis azt mér amit akar.

Amikor belövok egy rendszert olyankor néha ránézek everest-el a hőmérsékletekre és ha normálisnak tűnik, akkor onnantól letojom és többet nem is kuksizom és figyelő progit sem tartok fent a gépen. Ha gond van akkor úgyis a bios lövi le.

A ram melegedés és hibázása miatt inkább kékhalál lenne.
My photos

#1917 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:05

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:55

A hőlekapcsolást nyomd csak 90C-re, mert tudod milyen vacak a lap hőmérője.

Hát álló levegő a házban azért nem túl szerencsés. Ha már vized van, akkor az nb-t is beköthetnéd a rendszerbe és akkor állhat a levegő.

Másrészt a monitorozó progik arra valók, hogy a gondot okozzák, amikor futnak. Szedd le nyugodtan 1 hibalehetőséggel kevesebb. A lap és a progi úgyis azt mér amit akar.

Amikor belövok egy rendszert olyankor néha ránézek everest-el a hőmérsékletekre és ha normálisnak tűnik, akkor onnantól letojom és többet nem is kuksizom és figyelő progit sem tartok fent a gépen. Ha gond van akkor úgyis a bios lövi le.

A ram melegedés és hibázása miatt inkább kékhalál lenne.

RAM-melegedést az már tudom :) Az kékhalál, programfagyások, stb. A lap szar feszültségeket ad.

Ok, akkor belövöm a procit és utána eltakarítom az MBMet. Tiltásokat is nyugodtan vegyem ki (hőmérsékletre)?

NB-t nem tudom belekötni a körbe, mert nincs hozzá blokk és azt nem akarok még egyet venni. Meg jó az a passzív zalman is rá. Majd még szerzek egy rendes ventiszabályzót és azt használom 4 ventivel. Úgy már csak jobb lesz.

Szted mennyi a max. fesz, amit a procinak lehetne adni? Meddig lehetne húzni?

#1918 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:37

Üdv!

szeretném 1 kicsit tuningolni a gépemet, de az lenne a kérdésem, hogy mit hogyan, és meddig? :think:

(az aláírásomban van a masinám leírása)

Szerkesztette: Blackdeath 2005. 09. 01. 12:39 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1919 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:09

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:37

Üdv!

szeretném 1 kicsit tuningolni a gépemet, de az lenne a kérdésem, hogy mit hogyan, és meddig? :think:

(az aláírásomban van a masinám leírása)

Hát, ha jól tudom, akkor az szépen szorzólockos, szóval csak az FSB-t tudod emelni. Azt viszont a ramoknak bírniuk kell (no meg a procinak is :) ), vagy lemondasz a szinkron ramok által nyújtott előnyökről.
Próbáld meg az FSB emelést. Amgy módjával. Ha nem akarna elindulni, vagy kifagyna a gép, akkor valszeg kell neki fesz. Hőmérsékletet hozzávetőlegesen nézd (mostanihoz képest mennyit emelkedik).

Én valami hasonlót csinálnék.

Tudomásom szerint, leégetni nem tudod, mert leszabályoz :) Szal csak bátran.

#1920 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:28

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:09

Hát, ha jól tudom, akkor az szépen szorzólockos, szóval csak az FSB-t tudod emelni. Azt viszont a ramoknak bírniuk kell (no meg a procinak is :) ), vagy lemondasz a szinkron ramok által nyújtott előnyökről.
Próbáld meg az FSB emelést. Amgy módjával. Ha nem akarna elindulni, vagy kifagyna a gép, akkor valszeg kell neki fesz. Hőmérsékletet hozzávetőlegesen nézd (mostanihoz képest mennyit emelkedik).

thnx! :respect:

már az előfordult többször, hogy fsb emelésnél kifagyott a gép, de ezek szerint csak nem adtam neki elég feszt.

úgy tudom, hogy max. 1,7 voltig bírják ezek a p4-esek, de már az is a legfelső határ.

amúgy a hűtőm asszem csak 3.2ghz-ig bírja, legalábbis a hűtő dobozán az állt.

na mindegy, akkor max addig húzom, és kész! :D
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1921 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:44

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:28

thnx! :respect:

már az előfordult többször, hogy fsb emelésnél kifagyott a gép, de ezek szerint csak nem adtam neki elég feszt.

úgy tudom, hogy max. 1,7 voltig bírják ezek a p4-esek, de már az is a legfelső határ.

amúgy a hűtőm asszem csak 3.2ghz-ig bírja, legalábbis a hűtő dobozán az állt.

na mindegy, akkor max addig húzom, és kész! :D

A hűtő doboza az csak 1 dolog. A rel. hőmérsékletváltozást nézd. No, meg használd a kezed :) Ha már túl melegek a bordák, akkor már úgyis mind1 :)

#1922 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:10

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:44

A hűtő doboza az csak 1 dolog. A rel. hőmérsékletváltozást nézd. No, meg használd a kezed :) Ha már túl melegek a bordák, akkor már úgyis mind1 :)

nah, van 1 kis gond:

a procit 3ghz-re húztam, és a core feszt 1,5875v-ra állítottam.

nos, a következőket tapasztaltam:

-a proci 50%-os terhelés alatt is lazán elérte a 80 fokot
-10 perc folyamatos terhelés után kékhalál

sztem a procihűtés nem bírja, vagy a memóriák.

#1923 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:30

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:05

RAM-melegedést az már tudom :) Az kékhalál, programfagyások, stb. A lap szar feszültségeket ad.

Ok, akkor belövöm a procit és utána eltakarítom az MBMet. Tiltásokat is nyugodtan vegyem ki (hőmérsékletre)?

NB-t nem tudom belekötni a körbe, mert nincs hozzá blokk és azt nem akarok még egyet venni. Meg jó az a passzív zalman is rá. Majd még szerzek egy rendes ventiszabályzót és azt használom 4 ventivel. Úgy már csak jobb lesz.

Szted mennyi a max. fesz, amit a procinak lehetne adni? Meddig lehetne húzni?

Vízzel többet adhatsz a procinak az tény, de hosszú távon az anyagot azért kikészíti a nagyon magas vcore. Valós 1,85V-nál többet szerintem ne adj neki víttel sem.
Vannak elvetemültek, akik 1,9-et adtak a procinak, de azt is inkább teszt erejéig. Az alaplaloknak is meggyűlik vele a gondjuk, meg a nagyobb feszt kevésbé tudják stabilan tartani, egyre nagyobb lesz az ingadozás a terhelt és terheletlen állapot között, márcsak a drasztikusan megnövekedett proci fogyasztás miatt is.
My photos

#1924 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:34

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:09

Annyival kötözgödnék, hogy a p4-nél (valamint már a64-nél is) nincs jelentős előnye a szinkron memó járatásnak. Nyugodtan le lehet osztani, mert a többlet proci órajel többet fog számítani, mint a ram szinkronizációs vesztesége.

K7-nél tényleg a szinkron az alfa és az omega teljesítmény szempontból.
My photos

#1925 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:38

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:10

nah, van 1 kis gond:

a procit 3ghz-re húztam, és a core feszt 1,5875v-ra állítottam.

nos, a következőket tapasztaltam:

-a proci 50%-os terhelés alatt is lazán elérte a 80 fokot
-10 perc folyamatos terhelés után kékhalál

sztem a procihűtés nem bírja, vagy a memóriák.

Memót oszd vissza, akkor már csak a proci jöhet szóba hibaoknak.

Másrészt egy prescottnak jobb ha 1,7V közelébe sem adsz, mert annak a hőmérsékletét nem bírod levegővel kordában tartani. Főleg nem egy 7000alcu-val. Szerintem ezzel a hűtővel addig húzd, amíg 1,5V-al elmegy stabilan.

Csak viszonyítás képpen a 7700-as alcu (12cm-es) alatt is 70C fölött izzik egy 3ghz-nál gyorsabb prescott, ha nem jár a ventije gyorsan és hangosan.
My photos

#1926 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:58

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:38

Memót oszd vissza, akkor már csak a proci jöhet szóba hibaoknak.

Másrészt egy prescottnak jobb ha 1,7V közelébe sem adsz, mert annak a hőmérsékletét nem bírod levegővel kordában tartani. Főleg nem egy 7000alcu-val. Szerintem ezzel a hűtővel addig húzd, amíg 1,5V-al elmegy stabilan.

Csak viszonyítás képpen a 7700-as alcu (12cm-es) alatt is 70C fölött izzik egy 3ghz-nál gyorsabb prescott, ha nem jár a ventije gyorsan és hangosan.

aha, szal a memóból vissza kellene venni 1 kicsit, de hogyan? :think:

ezek szerint csak vízhűtéssel lehetne normálisan húzni ezt a procit, nem?

és ha egy 7700-as full réz lenne benne, teljes fordulaton? akkor sem menne lejjebb 70 foknál?

mondjuk most nincs rá pénzem, mert 6600gt-re gyűjtök, de ha lenne, akkor se valószínű, hogy megvenném.

#1927 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:19

Na a vga-n a Zalman D-s hűtője. Megszenvedtem vele eléggé, mivel az egyik ramborda nem akart fennmaradni. Mindkét póttapaszt felkellett használnom. Kiváncsi vagyok, hogy megmarad-e. Ha nem akkor normál ezüst pasztával ha megkenem, akkor az is megfogja? Vagy vennem kellene rambordákat (mivel egyet nem adnak :rolleyes: ). Épp most tesztelem. Hagyom egy órát járatni a 3dmarkot.

Mégvalami. Az Op-1-hez a csavarjai ugyebár ebben a csomagban vannak. Sok csavar van még, de amit a gyártó oldalán mellékeltek installációt, abból nekem egy-két alkatrész hiányos. Bár pótolható, de megkérdem, akinek van venti is a vga-hűtőjéhez, a ventihez adnak csavart vagy egyebet a ventin kivül?

Ha kell valakinek a ZAlman GPU hűtőbordája - ha az nevezhető bordának :Đ - az szóljon. Megj.: A kisebbiket használtam fel. Szal ha kell a másikról méret, szóljatok, s mondom.

Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 02. 07:41 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1928 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:25

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 20:58

és ha egy 7700-as full réz lenne benne, teljes fordulaton? akkor sem menne lejjebb 70 foknál?

mondjuk most nincs rá pénzem, mert 6600gt-re gyűjtök, de ha lenne, akkor se valószínű, hogy megvenném.

Bios-ban ha minden igaz az Advanced alatt lehet a memók időzítéseit állítani. Ha az első érték 2, akkor állítsd 2,5-re, ha 2,5, akkor meg eggyel feljebb, ami 3. Vagy ha aszinkron is jó neked, akkor a - ha minden igaz :Đ - a proc beállításainál a mem sebességéből is visszavehetsz. Feltételezem 400 - vagyis 200 - felett vannak az értékek.

És a Prescott sajna nagyon forrófejű. Húzni nem nagyon érdemes. Ha teheted cseréld le Northwood magos procira és azt hűzhatod. Az 512k cache hiányát úgyse fogod észlelni, hacsak nem 3dStudioMax, vagy Maya vagy esetleg CAD/CAM használsz.

U.i:Most jutott az eszembe, hogy még a memóknak adhatsz egy kis plusz feszt, hátha segít. De feszültségemeléssel csak óvatosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sokat ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És csak lépésekben, ha már tuningolsz. Mindne lépés után nyomj valami combos tesztet egy-két órán át. Bár 10% plusszért szerintem nem éri meg szenvedni. Inkább legyen gyors a memó. Példa én vagyok. 2500+ -on a memók 2-3-3-5. 3200+ -on már sajnos 2,5-4-4-7. Inkább legyen gyors a memóriám, mivel ÉN úgysem használom ki azt a többletet.

Szerkesztette: Szacsoka 2005. 09. 02. 07:27 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1929 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:27

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:58

Ahol a memória órajelét tudod állítani. Állítsd 333mhz-re, vagy ha arány van, akkor 6:5 - fsb:ram arányban oszd le.

Prescott hűtésénél ne gondolkozz zalmanban. Ezek a rózsák már kevesek hozzá akár melyik. Ha prescottot akarsz hűteni ezektől erősebb hűtő kell, ezek jellemzően a heat-pipe-os rendszerek. Pl.: ami nekem van coolink bat jelentősen lerősebb mint a 7700-as, de van sok más jó heatpipe-os hűtő is, akár thermalright, akár a artic cooler freezer-ek stb...
My photos

#1930 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 14:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:27

Ahol a memória órajelét tudod állítani. Állítsd 333mhz-re, vagy ha arány van, akkor 6:5 - fsb:ram arányban oszd le.

Prescott hűtésénél ne gondolkozz zalmanban. Ezek a rózsák már kevesek hozzá akár melyik. Ha prescottot akarsz hűteni ezektől erősebb hűtő kell, ezek jellemzően a heat-pipe-os rendszerek. Pl.: ami nekem van coolink bat jelentősen lerősebb mint a 7700-as, de van sok más jó heatpipe-os hűtő is, akár thermalright, akár a artic cooler freezer-ek stb...

aha, szal hogyha kemény procituningot akarok csinálni, akkor kellene egy ilyen Coolink Bat heatpipe-os hűtő, hm?

egyébként árban nem sokban különbözik a zalmantól.

de egyébként ez is tetszik:

http://prohardver.hu...p?mod=20&id=810

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.