HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1901 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 11:45

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 11:50

Csó!

Sebgutkopf köszi a tanácsot...De én ezt már megtettem régebben is az Fsb átállításst jumperrel és mikor a gép jókedvében volt akkor be is kapcsolt és a gép elindult és mikor töltötte volna az Xp-t akkor lefagyott...azután reboot és már mikor a meghajtókat ismeri fel akkor lefagyott...azután reboot vagyis "reset" és el sem indult..Lehet h a hűtéssel kellene ügyködnöm?Jah és a pci-t hol kell 3-ra átállítani a Biosban?Mert csak az Sdram cycle lenght nél van 3-asra átállítás.. de nem hiszem h azt kellene állítani..Jah és kezdő vok és azt hol tom megnézni h a ram-om mennyin fut?Még valami..A Vcore-t meg hol tudnám átállítani?Az az mikor 0.25%-al megnövelem a fesz-t a gépben? Vagy  nem? Mert az sem csinál semmit sem..A biosból most fel van húzva a gép 747-re..De ez még kevés.. :cool:  :o 

Miért hallott ügy a vga-m??Jó az!!!Tesco gazdaságos,de jó!!!sztem!!Mondjuk nem tom a teljesítménye mennyivel jobb 1 2000-rel drágább 9200-esnek...Mert haveromnak oan van de sztem az én gépemben az sem lenne jobb...Nah köszi a választ a kérdéseimre!!Előre is!!
:respect:  :respect:  :respect:

Guten Tag!!! :up:  :D

A fagyás és az instabilitás nagyon is lehet a túl magas pci miatt. Nézd meg az alaplap manualjában, ha jumperrel átrakod, akkor ha szabványos fsb-t használsz azt követi-e automatikusan a pci leosztása, vagy arra is van egy külön jumper esetleg utalás a biosban.

Másrészt a ram órajele is az fsb-től függ. Tehát a procival együtt a ramot is tuningolod. Nézd meg először is, hogy milyen ramod van (pc66, pc100 vagy 133-as ez a modulra rá van matricázva) és mielőtt tuningolsz nézd meg everest-tel (ez egy progi), hogy most épp mennyin megy. Adott esetben előfordulhat, hogy a ram arányt visszább kell venni, hogy a korábbi órajelét kapja a növelt fsb miatt. Ennek mikéntjére széntén az alaplapod manualja adja meg a választ. A memónál az a 3-as az időzítésre vonatkozik. Memó órajel növelésénél hasznos lehet növelni a késleltetést, mert akkor tovább bírja, de ha lehet ezt inkább alacsonyabban kéne tartani.

Tudom, hogy ez így nem konkrét tedd ide tedd oda leírás, de legalább tudod mit keressél a lapon és a leírásában és mire kell odafigyelni.

vga-ra azért írtam, mert egy ilyen régi karin a tuning nagyon kevéske teljesítménynövekedést jelent. Lehet húzni csak éppen minek.
My photos

#1902 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 17:56

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 12:45

A fagyás és az instabilitás nagyon is lehet a túl magas pci miatt. Nézd meg az alaplap manualjában, ha jumperrel átrakod, akkor ha szabványos fsb-t használsz azt követi-e automatikusan a pci leosztása, vagy arra is van egy külön jumper esetleg utalás a biosban.

Másrészt a ram órajele is az fsb-től függ. Tehát a procival együtt a ramot is tuningolod. Nézd meg először is, hogy milyen ramod van (pc66, pc100 vagy 133-as ez a modulra rá van matricázva) és mielőtt tuningolsz nézd meg everest-tel (ez egy progi), hogy most épp mennyin megy. Adott esetben előfordulhat, hogy a ram arányt visszább kell venni, hogy a korábbi órajelét kapja a növelt fsb miatt. Ennek mikéntjére széntén az alaplapod manualja adja meg a választ. A memónál az a 3-as az időzítésre vonatkozik. Memó órajel növelésénél hasznos lehet növelni a késleltetést, mert akkor tovább bírja, de ha lehet ezt inkább alacsonyabban kéne tartani.

Tudom, hogy ez így nem konkrét tedd ide tedd oda leírás, de legalább tudod mit keressél a lapon és a leírásában és mire kell odafigyelni.

vga-ra azért írtam, mert egy ilyen régi karin a tuning nagyon kevéske teljesítménynövekedést jelent. Lehet húzni csak éppen minek.

Hi!

Olvastam amiker írtál és köszi is...De sztem ebből alaplap csere lesz!Mint fentebb írtam nekem 1 Via apollo pro 133 a-s Mother-öm van és az alaplap leírásban semmit sem szólnak Pci leosztás követéséről és azt sem írják h külön jumper lenne-e rá..Semmit..Everestel megnéztem pc 133-as mindkét memó és 133 Mhz-en futnak...Bios-t próbáltam frissíteni de Everest áétal ajánlott weblapon nincs is ilyen nevű alaplap..már ennyire régi szegényke...Hát igen..Ezek az évek !! Hogy telnek !! :o :reklamacio:  :reklamacio: No mind1!
De semilyen infót nem tudtam meg...Sajna...Tudsz nekem vmit még segíteni?mondjuk sztem még a szorzó-lock kikapcsolását még megkérdezném..Hogyan is lehetne...Szal bármi segítség jó lenne!!!

Apropó..Akkor ha nincs 1 jó Vga kártyám akkor a proci-t sem érdemes tuningolni?Annyit tok h a procit a Vga sebbessége nagymértékben segíti,mert akkor nem kell a proci teljesítményét használni a gépnek,hanem a Vga a legnagyobb részét elvégzi..Vagy ezt sem tudom jó..Én már semmiben sem vagyok biztos..' napom elment evvel a ......  géppel..Újraraktam mindent....:p :up:

Szal tiszta lappal indulok a tuningolás felé...

Köszi a segítséged!!!!

Ui.:Van msn címed? Ha van akkor küldd már el lécci a wandendorf@freemail.hu címre...Köszi

Nah csáó!! :up:  :cool:

#1903 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 18:25

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 18:56

Hi!

Olvastam amiker írtál és köszi is...De sztem ebből alaplap csere lesz!Mint fentebb írtam nekem 1 Via apollo pro 133 a-s Mother-öm van és az alaplap leírásban semmit sem szólnak Pci leosztás követéséről és azt sem írják h külön jumper lenne-e rá..Semmit..Everestel megnéztem pc 133-as mindkét memó és 133 Mhz-en futnak...Bios-t próbáltam frissíteni de Everest áétal ajánlott weblapon nincs is ilyen nevű alaplap..már ennyire régi szegényke...Hát igen..Ezek az évek !! Hogy telnek !! :o   :reklamacio:  :reklamacio: No mind1!
De semilyen infót nem tudtam meg...Sajna...Tudsz nekem vmit még segíteni?mondjuk sztem még a szorzó-lock kikapcsolását még megkérdezném..Hogyan is lehetne...Szal bármi segítség jó lenne!!!

Apropó..Akkor ha nincs 1 jó Vga kártyám akkor a proci-t sem érdemes tuningolni?Annyit tok h a procit a Vga sebbessége nagymértékben segíti,mert akkor nem kell a proci teljesítményét használni a gépnek,hanem a Vga a legnagyobb részét elvégzi..Vagy ezt sem tudom jó..Én már semmiben sem vagyok biztos..' napom elment evvel a ......  géppel..Újraraktam mindent....:p :up:

Szal tiszta lappal indulok a tuningolás felé...

Köszi a segítséged!!!!

Ui.:Van msn címed? Ha van akkor küldd már el lécci a wandendorf@freemail.hu címre...Köszi

Nah csáó!! :up:  :cool:

Nem használok msn-t.

Ha a ramod 133-on megy akkor megvan a ludas. Amikor te az fsb-t felnyomtad 100-ra jumperrel, és a memót nem állítottad vissza, akkor a memót nagyon meg akarta hajtani a lap, amit se a lap memó vezérlője nem bír, se maga a ram. A memó órajelét kéne visszavenni és úgy megadni a lapnak a 100-as fsb-t.
Intel fronton nem oldható a proci szorzója.

Attól, hogy a vga-d régi a procit még érdemes tuningolni, mert akkor jobban megy akár a tömörítés, képfeldolgozás és egy csomó minden. Ezekben az esetekben a vga nem számít, viszont ha játék oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor összetettebb a dolog.

Ha a vga túl gyenge a procihoz attól a proci nem fog több feladatot magára vállalni, sőt szinte ellenkezőleg. Mert a vga-nak van egy számítási kapacitás, amit a proci minél jobban ki akar szolgálni. Ha a kiszolgálás 100%-os, tehát a gama már vga limitessé válik, akkor a proci egyszerűen el kezd unatkozni, mert amire a vga-nak szüksége van azt letudja könnyedén, aztán várja, hogy mikor kell újabb dolgot elvégeznie.
Ennek a fordítottja is igaz a cpu limit, amikor a vga túl erős a procihoz. Ekkor ugyanis a vga-nak a számítási kapacitását nem bírja a proci kiszolgálni. A proci 100%-on teljesít, de a vga-nak semmiség a kapott feladat, így a vga kezd el unatkozni.
Ezért célszerű nagyjából hasonló erejű dolgokat egymához venni, hogy ne legyen fölöslegesen drágább vga, vagy proci a gépben csak, hogy pihenjen az egyik, míg a másik majd megszakad...
My photos

#1904 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 21:14

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:25

Nem használok msn-t.

Ha a ramod 133-on megy akkor megvan a ludas. Amikor te az fsb-t felnyomtad 100-ra jumperrel, és a memót nem állítottad vissza, akkor a memót nagyon meg akarta hajtani a lap, amit se a lap memó vezérlője nem bír, se maga a ram. A memó órajelét kéne visszavenni és úgy megadni a lapnak a 100-as fsb-t.
Intel fronton nem oldható a proci szorzója.

Attól, hogy a vga-d régi a procit még érdemes tuningolni, mert akkor jobban megy akár a tömörítés, képfeldolgozás és egy csomó minden. Ezekben az esetekben a vga nem számít, viszont ha játék oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor összetettebb a dolog.

Ha a vga túl gyenge a procihoz attól a proci nem fog több feladatot magára vállalni, sőt szinte ellenkezőleg. Mert a vga-nak van egy számítási kapacitás, amit a proci minél jobban ki akar szolgálni. Ha a kiszolgálás 100%-os, tehát a gama már vga limitessé válik, akkor a proci egyszerűen el kezd unatkozni, mert amire a vga-nak szüksége van azt letudja könnyedén, aztán várja, hogy mikor kell újabb dolgot elvégeznie.
Ennek a fordítottja is igaz a cpu limit, amikor a vga túl erős a procihoz. Ekkor ugyanis a vga-nak a számítási kapacitását nem bírja a proci kiszolgálni. A proci 100%-on teljesít, de a vga-nak semmiség a kapott feladat, így a vga kezd el unatkozni.
Ezért célszerű nagyjából hasonló erejű dolgokat egymához venni, hogy ne legyen fölöslegesen drágább vga, vagy proci a gépben csak, hogy pihenjen az egyik, míg a másik majd megszakad...

HI!

uhhhh!!!!Nagykirály..Jó hogy tok még okosodni vmit.... :up: Köszi...De a memó órajelét hogy tudom visszavenni?Bocsi, de naon kezdő vok ilyen téren...Bocsi a sok hülye kérdésért de naon megragadott ez a téma és szeretném tágítani a fejem kicsit... :think:  :up:  :D  :D

Szal azt mondod a Vga-nak nem kell full erősnek lennie..oksa..Ez a veszély nem áll fenn sztem..De kb azért megvan a Vga-m a procival nem?Sztem egymáshoz illik a 2-ő..  :D  :D  :D  De szted ha nyomnék 1 128-as kártyát a gépbe akkor az már erős lenne??? Mondjuk Ati-t... mert gondolkozom rajta...De nem adom fel Alaplapom..Kihozom belőle a legjobbat...:D :D

Nah 10000000000000000000000x -es köszi.. Használsz vmilyen csevegőprogramot?

#1905 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 21:17

Jah és azt hiszem ha a bios-ból kell átállítani a sebbességet akkor nem fog menni mert nincs ilyen opció..

#1906 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 08:48

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 22:17

Jah és azt hiszem ha a bios-ból kell átállítani a sebbességet akkor nem fog menni mert nincs ilyen opció..

A bios mélysége gyakran a gyártótól függ mennyire hajlandó segíteni a finomhangolókat.

Azt nézd meg a lapod leírásában, hogy ha egy pIII-at teszel a gépbe, akkor hogyan kell beállítani a bios-t és a jumpereket, többek között a memóriát.
Ezt azért javaslom, mert ha tényleg olyan szűkszavú a leírás, ez akkor is szerepel benne mert akkor a celeron és a pIII között a 66 vs 100-as fsb volt még a különbség a cache méretén kívül, és mivel a célod a 100-as fsb elérése, akkor úgy kell belőni a rendszert mintha egy 9-es szorzós pIII lenne a lapban.

Ha ebbe a lapodba akarsz vga-t cserélni, akkor figyelj még arra oda, hogy hányszoros agp-t támogat a lapod és azt a vga is tudja lefelé az utolsó agp-as karik 8x-osak, de elvileg lefelé kompatibilis, amiről azért jobb meggyőződni.

Igazából azt még mindig nem árultad el, hogy mire használod a gépet. Játék van-e és az újak érdekelnek, vagy az nem szempont, mert ez azért számít a fejlesztésnél.

szerk.: csevegőket sem használok, mert melóban azok le vannak tiltva, otthon meg elég rendszertelenül használom a netet. Úgymond úgysincs időm rá.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 08. 30. 08:50 -kor

My photos

#1907 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:49

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:48

A bios mélysége gyakran a gyártótól függ mennyire hajlandó segíteni a finomhangolókat.

Azt nézd meg a lapod leírásában, hogy ha egy pIII-at teszel a gépbe, akkor hogyan kell beállítani a bios-t és a jumpereket, többek között a memóriát.
Ezt azért javaslom, mert ha tényleg olyan szűkszavú a leírás, ez akkor is szerepel benne mert akkor a celeron és a pIII között a 66 vs 100-as fsb volt még a különbség a cache méretén kívül, és mivel a célod a 100-as fsb elérése, akkor úgy kell belőni a rendszert mintha egy 9-es szorzós pIII lenne a lapban.

Ha ebbe a lapodba akarsz vga-t cserélni, akkor figyelj még arra oda, hogy hányszoros agp-t támogat a lapod és azt a vga is tudja lefelé az utolsó agp-as karik 8x-osak, de elvileg lefelé kompatibilis, amiről azért jobb meggyőződni.

Igazából azt még mindig nem árultad el, hogy mire használod a gépet. Játék van-e és az újak érdekelnek, vagy az nem szempont, mert ez azért számít a fejlesztésnél.

szerk.: csevegőket sem használok, mert melóban azok le vannak tiltva, otthon meg elég rendszertelenül használom a netet. Úgymond úgysincs időm rá.

Nos a Memória jumpereléséről sem írnak semmit sem..a következő jumperekbeállítási lehetőségrek vannak:

Host  BUS SPEED SELECT
CMOS CLEAR
IOQ DEPHT SETTING
AMR SETTING
RATIO OOF CORE TO SYSTEM BUS FREGUENCY
DEAFULT SETTING BY FACTORY

Olyat is írnak, hogy nem szükséges jumperelés a különböző típusú Cpu beállításához..
És 1 másik ami szerint Celeron pga370 Cpu is frequency multiplier locked,no Cpu speed change will be seen even the if the frequency multiplier setting in cmos setup is changed.. A proci installálásról is csak annyit írnak h óvatosan leírják h kell kivenni és betenni az újat, valamint h a Biosban be kell állítani a sebességet..De a mem sebességének beállításáról nincs szó..csak az h 133Mhz-es mem-et támogat az Alaplap...
Valamint az van még h full supportos a lap Copermine és az Intel celeron procikkal..És 370-es foglalatot használ...
Szal ez azt jelentené h csak a Bisoból tudom csak húzni a gépet és Fsb emelés nem lehetséges?

Nekem a rendszer gyorsítására lenne jó a húzás,valamint elkezdtem játszani a Battlefield-el serveren és eléggé nehezen kezeli a dolgokat..Szal kvára szaggat ami naon idegesít..Sőt naon naon naon...

Az új játékok is érdekelnének de ha már a battlefield ennyire szaggat akkor az újak...
Fel sem merek rakni újat mert elsírom magam h mennyire nem tudok már ezzel a géppel semmit sem kezdeni..
Pl.:Poénból San Andreas-t felraktam..De áhh...Kezelhetetlen...Annyira szaggat...

szal ha tudsz még segíteni és van még vmi a tarsolyodbanoszd meg veelm lécci.. :up:  :respect:  :respect:

Köszi!!!!!!!!!!!!

#1908 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 08:06

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:49

Nos a Memória jumpereléséről sem írnak semmit sem..a következő jumperekbeállítási lehetőségrek vannak:

Host  BUS SPEED SELECT
CMOS CLEAR
IOQ DEPHT SETTING
AMR SETTING
RATIO OOF CORE TO SYSTEM BUS FREGUENCY
DEAFULT SETTING BY FACTORY

Olyat is írnak, hogy nem szükséges jumperelés a különböző típusú Cpu beállításához..
És 1 másik ami szerint Celeron pga370 Cpu is frequency multiplier locked,no Cpu speed change will be seen even the if the frequency multiplier setting in cmos setup is changed.. A proci installálásról is csak annyit írnak h óvatosan leírják h kell kivenni és betenni az újat, valamint h a Biosban be kell állítani a sebességet..De a mem sebességének beállításáról nincs szó..csak az h 133Mhz-es mem-et támogat az Alaplap...
Valamint az van még h full supportos a lap Copermine és az Intel celeron procikkal..És 370-es foglalatot használ...
Szal ez azt jelentené h csak a Bisoból tudom csak húzni a gépet és Fsb emelés nem lehetséges?

Nekem a rendszer gyorsítására lenne jó a húzás,valamint elkezdtem játszani a Battlefield-el serveren és eléggé nehezen kezeli a dolgokat..Szal kvára szaggat ami naon idegesít..Sőt naon naon naon...

Az új játékok is érdekelnének de ha már a battlefield ennyire szaggat akkor az újak...
Fel sem merek rakni újat mert elsírom magam h mennyire nem tudok már ezzel a géppel semmit sem kezdeni..
Pl.:Poénból San Andreas-t felraktam..De áhh...Kezelhetetlen...Annyira szaggat...

szal ha tudsz még segíteni és van még vmi a tarsolyodbanoszd meg veelm lécci.. :up:  :respect:  :respect:

Köszi!!!!!!!!!!!!

Hopp itt van valami mégis csak!

1. a Bus speed select-nél tudod gondolom a 100-as fsb-t beállítani, ha jól tévedek
2. A "RAIO of core to system bus freqeuncy" pedig kísértetiesen hasonlít arra, amikor az fsb:pci leosztás állítható. Tehát ezen kéne a 3-as éréket mint osztást beállítani (1:3 arány).

Szán András nem csoda, hogy szaggat, annak van egy nem gyenge gép igénye.
A te vga-d egy dx7-es kari, míg a mostani játékok mind dx9-et igényelnek, hogy normálisan fussanak. Most már talán érted miért mondtam a vga-ra a halottnak a csókot. Azt a két generációnyi dx hiányát semmilyen húzás nem tudja pótolni.

A mostani, vagy akár csak az említett san andreas és battlefieldhez, és főleg a battlefield2-vel akkor fogsz játszani he egy teljesen új gépet raksz össze (lap, proci, ram, vga).

A mostanit pedig szépen belőve 900-on egy ideális netező és szövegszerkesztő gép lehet.
My photos

#1909 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 9:06

Hopp itt van valami mégis csak!

1. a Bus speed select-nél tudod gondolom a 100-as fsb-t beállítani, ha jól tévedek
2. A "RAIO of core to system bus freqeuncy" pedig kísértetiesen hasonlít arra, amikor az fsb:pci leosztás állítható. Tehát ezen kéne a 3-as éréket mint osztást beállítani (1:3 arány).

Szán András nem csoda, hogy szaggat, annak van egy nem gyenge gép igénye.
A te vga-d egy dx7-es kari, míg a mostani játékok mind dx9-et igényelnek, hogy normálisan fussanak. Most már talán érted miért mondtam a vga-ra a halottnak a csókot. Azt a két generációnyi dx hiányát semmilyen húzás nem tudja pótolni.

A mostani, vagy akár csak az említett san andreas és battlefieldhez, és főleg a battlefield2-vel akkor fogsz játszani he egy teljesen új gépet raksz össze (lap, proci, ram, vga).

A mostanit pedig szépen belőve 900-on egy ideális netező és szövegszerkesztő gép lehet.

Oké!

De a Ratio sztem a szorzó beállítás mert az egészen 9-ig megy..

Szal a memót hol tudnám belőni?A sebességét?Vagy sansztalan?Nah meek dolgozni majd jövök..Addig ha tudsz lécci segíííííííts köszi.,..

#1910 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 12:16

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:42

Oké!

Szal a memót hol tudnám belőni?A sebességét?Vagy sansztalan?Nah meek dolgozni majd jövök..Addig ha tudsz lécci segíííííííts köszi.,..

Ha az a szorzó akkor hagyd a fenébe, azt úgysem tudod átállítani...

A memót eszek szerint fixen érzékelné? Kicsit furi mert akár lehetne pc100-as ramod is, ami nem bírja a 133-at. Tehát a lapnak kezelnie kell lasabb ramot is a lefelé kompatibilitás miatt.  :rolleyes:
Sőt régen volt még pc66-os sd ram, ami egy celeronnal simán együtt mehet. Valahol biztosan be lehet állítani, hogy milyen ram van benne.
My photos

#1911 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:27

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 12:42

Oké!

Jaja lehet mert everest is kiírja hogy 100 Mhz-es időzítés és vmi ilyet ír ki 2.0-2-2-5..Ugyhogy sztem is tudná keezlni a százast...nah.

Más:a bios-t próbáltam tuningolni és le is töltöttem az Awdflash nevű progit mert award a bios-om
ott vok h dos és indul is a progi: ezt írja ki :File name to program..Beírom Awdflash .exe..Erre kinyomja,hogy not award bios..mondom csá...bármit írok be azt írja ki h source file not found..A Bin fájl is rajta van a boot floppyn..Akkor erre nyomjál léccike vmi jó tanácsot..

Köszi!!4

#1912 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:10

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 16:27

Jaja lehet mert everest is kiírja hogy 100 Mhz-es időzítés és vmi ilyet ír ki 2.0-2-2-5..Ugyhogy sztem is tudná keezlni a százast...nah.

Más:a bios-t próbáltam tuningolni és le is töltöttem az Awdflash nevű progit mert award a bios-om
ott vok h dos és indul is a progi: ezt írja ki :File name to program..Beírom Awdflash .exe..Erre kinyomja,hogy not award bios..mondom csá...bármit írok be azt írja ki h source file not found..A Bin fájl is rajta van a boot floppyn..Akkor erre nyomjál léccike vmi jó tanácsot..

Köszi!!4

Az awdfalsh progit paraméterezni is kell tehát meg kell neki mondani, hogy van bin fájl és annak mi a neve és elérési útja (ha az eltér a progi könyvtárától.
Tehát valami ilyesmit kell írni, hogy "awdflash xxx.bin" (ha más paramétert nem kell megadni). Kedvesebb alaplapgyártók mellékelnek egy runmbe.bat-ot, ami tartalmazza a parancsot így nincs mit tenni csak futtatni azt.
My photos

#1913 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:22

Sziasztok!

Tegnap érdekes dolog történt, amit nem értettem, hogy miért történt. Valaki meg tudja nekem magyarázni?

Ami történt: gondoltam megnézem, hogy meddig megy az új procim. Elkezdtem emelni, el is indult 11x200-on meg 11.5x200 is. Rendszer feláll, megy rendesen. Olyan 1.8 VCORE volt adva neki, ami olyan 1.775 valós feszt jelent nálam. Elkezdtem videót tömöríteni, és ahogy elkezdte a gép shutdown, és elkezdett szirénázni. Adtam neki még egy kis feszt, de u.e. Proci hőmérséklet 53 fok volt.
Amit érdemes tudni: chipseten passzív Zalman, házban leszabályzott ventik.
Amire gyanakszom: túlmelegedett a NB és azért kezdett el szirénázni? Ez lehet? Most megy a gép 11x200-on, de ehhet a default 1.6V-ről levettem 1.5V-re a chipset feszültséget. Jó ez így, vagy mást kéne/kellett volna csináljak?
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1914 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:41

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:22

Sziasztok!

Tegnap érdekes dolog történt, amit nem értettem, hogy miért történt. Valaki meg tudja nekem magyarázni?

Ami történt: gondoltam megnézem, hogy meddig megy az új procim. Elkezdtem emelni, el is indult 11x200-on meg 11.5x200 is. Rendszer feláll, megy rendesen. Olyan 1.8 VCORE volt adva neki, ami olyan 1.775 valós feszt jelent nálam. Elkezdtem videót tömöríteni, és ahogy elkezdte a gép shutdown, és elkezdett szirénázni. Adtam neki még egy kis feszt, de u.e. Proci hőmérséklet 53 fok volt.
Amit érdemes tudni: chipseten passzív Zalman, házban leszabályzott ventik.
Amire gyanakszom: túlmelegedett a NB és azért kezdett el szirénázni? Ez lehet? Most megy a gép 11x200-on, de ehhet a default 1.6V-ről levettem 1.5V-re a chipset feszültséget. Jó ez így, vagy mást kéne/kellett volna csináljak?

Nem lehet, hogy a proci vcore-t érzi túl magasnak és ezért old le. Szerintem minden ilyen lekapcsolós fícsört kapcsolj ki. Meg a proci hőmérsékletes lekapcsolást is állítsd a legmagasabbra (asszem 90C), ha nem azon lenne.

Nb-nek akár 1,7V is adható a 47-es zalman azt simán lehűti 220-230-as fsb-knél.

Szóval szeirntem a proci körül lesz valami bibi, esetleg nézd meg a fet-ek nem túl melegek-e a nagy vcore miatt.
Monitorozó progit használsz win alatt?
My photos

#1915 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:47

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:41

Nem lehet, hogy a proci vcore-t érzi túl magasnak és ezért old le. Szerintem minden ilyen lekapcsolós fícsört kapcsolj ki. Meg a proci hőmérsékletes lekapcsolást is állítsd a legmagasabbra (asszem 90C), ha nem azon lenne.

Nb-nek akár 1,7V is adható a 47-es zalman azt simán lehűti 220-230-as fsb-knél.

Szóval szeirntem a proci körül lesz valami bibi, esetleg nézd meg a fet-ek nem túl melegek-e a nagy vcore miatt.
Monitorozó progit használsz win alatt?

Persze, hogy használok monitorozó progit. MBM5-öt most per. pill.
Most a VCORE 1.78 (real). Chipset csak 1.5-ön van. Most már vagy 3 órája tömörít videót a gép, hiba nélkül. Így 53 fok a proci.

Limitek be vannak kapcsolva, de a nagyja olyan 80fok körül, szóval az nem szólhat bele.
47-es Zalman nem csak akkor tudná lehűteni a chipsetet, ha lenne elég légmozgás a házban? Ha nincsenek bekapcsolva a ventik, akkor szinte áll a levegő a házban, mert a procit víz hűti... Most maxon forognak a ventik (3 db). Ramoknak 2.7V kell, mert különben meg hibáznak...
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#1916 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:55

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:47

Persze, hogy használok monitorozó progit. MBM5-öt most per. pill.
Most a VCORE 1.78 (real). Chipset csak 1.5-ön van. Most már vagy 3 órája tömörít videót a gép, hiba nélkül. Így 53 fok a proci.

Limitek be vannak kapcsolva, de a nagyja olyan 80fok körül, szóval az nem szólhat bele.
47-es Zalman nem csak akkor tudná lehűteni a chipsetet, ha lenne elég légmozgás a házban? Ha nincsenek bekapcsolva a ventik, akkor szinte áll a levegő a házban, mert a procit víz hűti... Most maxon forognak a ventik (3 db). Ramoknak 2.7V kell, mert különben meg hibáznak...

A hőlekapcsolást nyomd csak 90C-re, mert tudod milyen vacak a lap hőmérője.

Hát álló levegő a házban azért nem túl szerencsés. Ha már vized van, akkor az nb-t is beköthetnéd a rendszerbe és akkor állhat a levegő.

Másrészt a monitorozó progik arra valók, hogy a gondot okozzák, amikor futnak. Szedd le nyugodtan 1 hibalehetőséggel kevesebb. A lap és a progi úgyis azt mér amit akar.

Amikor belövok egy rendszert olyankor néha ránézek everest-el a hőmérsékletekre és ha normálisnak tűnik, akkor onnantól letojom és többet nem is kuksizom és figyelő progit sem tartok fent a gépen. Ha gond van akkor úgyis a bios lövi le.

A ram melegedés és hibázása miatt inkább kékhalál lenne.
My photos

#1917 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:05

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:55

A hőlekapcsolást nyomd csak 90C-re, mert tudod milyen vacak a lap hőmérője.

Hát álló levegő a házban azért nem túl szerencsés. Ha már vized van, akkor az nb-t is beköthetnéd a rendszerbe és akkor állhat a levegő.

Másrészt a monitorozó progik arra valók, hogy a gondot okozzák, amikor futnak. Szedd le nyugodtan 1 hibalehetőséggel kevesebb. A lap és a progi úgyis azt mér amit akar.

Amikor belövok egy rendszert olyankor néha ránézek everest-el a hőmérsékletekre és ha normálisnak tűnik, akkor onnantól letojom és többet nem is kuksizom és figyelő progit sem tartok fent a gépen. Ha gond van akkor úgyis a bios lövi le.

A ram melegedés és hibázása miatt inkább kékhalál lenne.

RAM-melegedést az már tudom :) Az kékhalál, programfagyások, stb. A lap szar feszültségeket ad.

Ok, akkor belövöm a procit és utána eltakarítom az MBMet. Tiltásokat is nyugodtan vegyem ki (hőmérsékletre)?

NB-t nem tudom belekötni a körbe, mert nincs hozzá blokk és azt nem akarok még egyet venni. Meg jó az a passzív zalman is rá. Majd még szerzek egy rendes ventiszabályzót és azt használom 4 ventivel. Úgy már csak jobb lesz.

Szted mennyi a max. fesz, amit a procinak lehetne adni? Meddig lehetne húzni?

#1918 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:37

Üdv!

szeretném 1 kicsit tuningolni a gépemet, de az lenne a kérdésem, hogy mit hogyan, és meddig? :think:

(az aláírásomban van a masinám leírása)

Szerkesztette: Blackdeath 2005. 09. 01. 12:39 -kor

gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1919 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:09

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:37

Üdv!

szeretném 1 kicsit tuningolni a gépemet, de az lenne a kérdésem, hogy mit hogyan, és meddig? :think:

(az aláírásomban van a masinám leírása)

Hát, ha jól tudom, akkor az szépen szorzólockos, szóval csak az FSB-t tudod emelni. Azt viszont a ramoknak bírniuk kell (no meg a procinak is :) ), vagy lemondasz a szinkron ramok által nyújtott előnyökről.
Próbáld meg az FSB emelést. Amgy módjával. Ha nem akarna elindulni, vagy kifagyna a gép, akkor valszeg kell neki fesz. Hőmérsékletet hozzávetőlegesen nézd (mostanihoz képest mennyit emelkedik).

Én valami hasonlót csinálnék.

Tudomásom szerint, leégetni nem tudod, mert leszabályoz :) Szal csak bátran.

#1920 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:28

Idézet: Viperboy - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:09

Hát, ha jól tudom, akkor az szépen szorzólockos, szóval csak az FSB-t tudod emelni. Azt viszont a ramoknak bírniuk kell (no meg a procinak is :) ), vagy lemondasz a szinkron ramok által nyújtott előnyökről.
Próbáld meg az FSB emelést. Amgy módjával. Ha nem akarna elindulni, vagy kifagyna a gép, akkor valszeg kell neki fesz. Hőmérsékletet hozzávetőlegesen nézd (mostanihoz képest mennyit emelkedik).

Én valami hasonlót csinálnék.

Tudomásom szerint, leégetni nem tudod, mert leszabályoz :) Szal csak bátran.

thnx! :respect:

már az előfordult többször, hogy fsb emelésnél kifagyott a gép, de ezek szerint csak nem adtam neki elég feszt.

úgy tudom, hogy max. 1,7 voltig bírják ezek a p4-esek, de már az is a legfelső határ.

amúgy a hűtőm asszem csak 3.2ghz-ig bírja, legalábbis a hűtő dobozán az állt.

na mindegy, akkor max addig húzom, és kész! :D
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.