HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1871 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 16:20

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:51

Akkor az első javaslatom, hogy inkább biosban tuningolj.
Adj 166-os fsb-t a procnak és gondoskodj, hogy a ram szinkronban menjen az fsb-vel, vagy ha felfelé osztod, hogy 200-on járjon akkor 5:6 arányba állítsd. Először persze szinkronban nézd meg, mert előbb meg kell győződnöd a proci stabilitásáról ezen az órajelen. Figyeld a hőmérsékleteket és futtass teszteket/játszál.... ha kidob a gama a desktopra, akkor növelj egy lépésnyi (+0,0125V) vcore-t a procinak. Ha ez sem elég megint egy picit. A proci hőmérséklet figyelése kötelező. Ha ez a része már stabil a rendszerednek, akkor lehet a memóriánál ráhajtani a jobb időzítésekre, vagy a nagyobb órajelre.

Hogy tudok gondoskodni arrol hogy a RAM szinkronban legyen? Ram órajelét is át kell állítani? Ha igen , mire?

#1872 Felhasználó inaktív   szbszy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 00:50

Hi! Nekem van egy P4 (nem celeron) procim ami 3GHz-s! Ezt szeretném húzni de nemtudom hogy hogyan csináljam HELP ME please!!!!! Alaplap: ASUS P4P800S SE Táp: ChiewTech 420W

#1873 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 07:57

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 17:20

Hogy tudok gondoskodni arrol hogy a RAM szinkronban legyen? Ram órajelét is át kell állítani? Ha igen , mire?

A ram órajelét állítsd be úgy, hogy az fsb-vel szinkronban legyen. Ebben segít még a lapod manualja.
My photos

#1874 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 07:59

Idézet: szbszy - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 1:50

Hi! Nekem van egy P4 (nem celeron) procim ami 3GHz-s! Ezt szeretném húzni de nemtudom hogy hogyan csináljam HELP ME please!!!!! Alaplap: ASUS P4P800S SE Táp: ChiewTech 420W

Egy pár oldallal előtted volt asszem egy pont ilyen lapról szó, olvass vissza.
Mintha ez az SE kivitel nem a tuningra lenne kihegyezve, ha jól emlékszem ezért kissé korlátozottak a lehetőségeid.
My photos

#1875 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:12

Idézet: matavman - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:24

ujujujujujjj  :think: olyanokat kérdezel... hülye vagyok az ilyenekhez  :bolond:  :rolleyes:
Nos van egy Soltek SL-PT880E2-R alaplap, VIA PT880 Chipset-el. alaplapon jumperrel 3 opció van : 100 Mhz (FSB400), 133Mhz(FSB533) 200Mhz (FSB800), utóbbira tettem a jumper-t ugy sikerült 3,6-ot kihozni. Ram-hoz nem nyultam mert nem tudom hogy kell szinkronban hajtani, (2db 400mhz-es 256Mb RAm van). Féltem 3,6-on hagyni a procit mert nem tudom a gyári hűtő birná-e, azonkivül nem tudom mekkora fesz kell neki.

Ennél a felállásnál szigorúan a jumperos tuningmegoldást kell alkalmazni. Ha szépen értelmesen működik a cucc, és ténylegesen is szükség van a tuningolt teljesítményre.

Ezeknél a "tréfás módon tuningolható" VIA-s lapoknál, ahol jumperes tuningmegoldás van a lapon, akkor csak ezzel szabad kisérletezni, a BIOS-ból való apró lépésközű tuning általában nem szokott menni olyan LYÓL. Sőt, általában rosszabbul.

Tuning VIA-s lap.  :D Röhej, de néha kifogja az ember. Egy szerencsés procival együtt.  ;)

SŐT! Még a proci feszejt (Vcore) sem kell jelen esetben buzerálni, a procihőfokot pedig meg lehet kukkantani briósból, vagy egyéb progival vindóz alól.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 08. 02. 08:14 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1876 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 08:10

Helló!

AMD processzorok esetében a 'grafitos' megoldás melyik processzortípusig/órajelig működik?
Most nézegettem, hogy újabban már 'ezüstlakkot' használnak (hol lehet ilyet kapni???) Egy athlon XP1800+ hoz gondolom már ilyen kell ugye?

#1877 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 08:28

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 9:10

Helló!

AMD processzorok esetében a 'grafitos' megoldás melyik processzortípusig/órajelig működik?
Most nézegettem, hogy újabban már 'ezüstlakkot' használnak (hol lehet ilyet kapni???) Egy athlon XP1800+ hoz gondolom már ilyen kell ugye?

Az athlon xp-knél még működött. A bartonnál már szerintem nem. De a tbred B-sek gyárilag szorzó mentesek voltak, amíg xp néven futottak. A semprom már más név hiába azonos mag.

Ezüstözés azért kicsit macera. Annó csináltam thunderbirdnél és xp-nél is, de ott előtte a lyukakat fel kellett tölteni.... Annak idején az oktogonona van az a Conrad, vagy mi műszaki bolt ott vettem.
My photos

#1878 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 00:33

Hali!
Egy kis ramtesztelés:
Ha pl. este elindítok egy memtestet, de az mondjuk hajnali 2-kor elkezd hibákat produkálni, és én csak reggel 7-kor veszem ezt észre, akkor ettől károsodhat a ram?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1879 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 07:44

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 1:33

Hali!
Egy kis ramtesztelés:
Ha pl. este elindítok egy memtestet, de az mondjuk hajnali 2-kor elkezd hibákat produkálni, és én csak reggel 7-kor veszem ezt észre, akkor ettől károsodhat a ram?

Nem hinném, hogy ettől baja lenne. Főleg, hogy a memtest többféle tesztet futtat, amelyeknek egymástól függetlenül lehet jó, vagy hibás az eredménye. Mondjuk mivel loop-ol a tesz ezért újra lenyomja.

Ha nagyon nem bírná a ram szerintem az a túl fok fesz miatt lehet, nagy túzott igénybevételnél hibázik, lefagy..., megáll a rendszer.
Csak nem valami ram tuningba fogtál?
My photos

#1880 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:07

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 8:44

Nem hinném, hogy ettől baja lenne. Főleg, hogy a memtest többféle tesztet futtat, amelyeknek egymástól függetlenül lehet jó, vagy hibás az eredménye. Mondjuk mivel loop-ol a tesz ezért újra lenyomja.

Ha nagyon nem bírná a ram szerintem az a túl fok fesz miatt lehet, nagy túzott igénybevételnél hibázik, lefagy..., megáll a rendszer.
Csak nem valami ram tuningba fogtál?

Csak bántott a dolog, hogy a procim bírja a 9*260-at is, de a ram miatt kénytelen vagyok 250-en járatni :)
Régebben mikor tesztelgettem, akkor nem nagyon bírta a 426-ot(ez amúgy jó kérdés: memtest 216-nak, CPU-Z, everest 213-nak írja. Most akkor mennyi?) Csak nem emlékeztem, hogy akkor emeltem-e feszt, vagy nem. Hát most emeltem, így eddig úgy néz ki megy a 2,5-4-4-7 ráadásul dualban :)
+0,1V-t emeltem, most speedfan szerint kb 2,67-68V-t kap. 3,3,6-ra még +0,2V-vel sem hajlandó :(
Hát ennyi a nagy tuning :) Azért biztos ami biztos alapon inkább csak akkor fogom futtatni, amikor néha rá tudok nézni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1881 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 13:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:07

Csak bántott a dolog, hogy a procim bírja a 9*260-at is, de a ram miatt kénytelen vagyok 250-en járatni :)
Régebben mikor tesztelgettem, akkor nem nagyon bírta a 426-ot(ez amúgy jó kérdés: memtest 216-nak, CPU-Z, everest 213-nak írja. Most akkor mennyi?) Csak nem emlékeztem, hogy akkor emeltem-e feszt, vagy nem. Hát most emeltem, így eddig úgy néz ki megy a 2,5-4-4-7 ráadásul dualban :)
+0,1V-t emeltem, most speedfan szerint kb 2,67-68V-t kap. 3,3,6-ra még +0,2V-vel sem hajlandó :(
Hát ennyi a nagy tuning :) Azért biztos ami biztos alapon inkább csak akkor fogom futtatni, amikor néha rá tudok nézni.

Ha attól nyugodtabb leszel vegyél rá 1500 ft-ért ramhűtő bordát és adj neki 2,8V-ot. Ha az időzítés jobb nem is lesz, legalább stabilan viszi az emelt frekit és a melegedése miatt sem kell aggódni. Más haszna úgysincs, de legalább fényképen és ablakos házban jól mutat!  :D
My photos

#1882 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 14:03

Ha attól nyugodtabb leszel vegyél rá 1500 ft-ért ramhűtő bordát és adj neki 2,8V-ot. Ha az időzítés jobb nem is lesz, legalább stabilan viszi az emelt frekit és a melegedése miatt sem kell aggódni. Más haszna úgysincs, de legalább fényképen és ablakos házban jól mutat!  :D

Még meggondolom, most úgy néz ki stabil. kop kop kop Bár a kábelektől úgysem látszódna :lol:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1883 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:59

Még meggondolom, most úgy néz ki stabil. kop kop kop Bár a kábelektől úgysem látszódna :lol:

De az élményről és a fényképről ne feledkezz meg!  :D
My photos

#1884 Felhasználó inaktív   pokadave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 17:24

Egy 512 333MHz-es RAM-ot fel lehet húzni 400 MHz-re? Ha igen, akkor mit kell beállítani a BIOS-ban? Az alaplapom egy ASUS A8V Delux a legújabb BIOS-szal

#1885 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:55

Idézet: pokadave - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 18:24

Egy 512 333MHz-es RAM-ot fel lehet húzni 400 MHz-re? Ha igen, akkor mit kell beállítani a BIOS-ban? Az alaplapom egy ASUS A8V Delux a legújabb BIOS-szal

Ez kétesélyes dolog. A ramtól függ ugyanis van amelyik 333-as modul megy 400-on, de a többség azért nem megy annyit. Az újabbaknál azért nagyobb az esély rá, hogy megy.
Szóval ha beállítod a nagyobb frekit, akkor adott esetben készülj fel, hogy talán fekete képernyő lesz és készítsd elő a cmos clear lehetőségét.
A biosban szépen a memó frekit (most vagy 333-on vagy auto-n is lehet) állítsd át 400-ra és vele egy körben a memó késleltetéseket is növeld meg (3-4-4-8 mondjuk ennyire), hogy több esélyt adjál a ramnak a 400-as üzemelésre. A ddr voltage-t pedig tedd 2,6V-ra ha esetleg csak 2,5-ön lenne.
Ha megy, utána lehet a késleltetéksek csökkentésével próbálkozni.
My photos

#1886 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:41

srácok, eggyik haverom kicsit megszeretnéá húzni a prociját (öö.. hazudtam, csak meg akarom kímélni hogy vegyen egy 2600+-osat)
2200+-osa van, ugye ez már throughbred b magos ? aszem ez a jobban tuningolható nem?
mennyi is ennek az alap órajele? :D 1.7ghz? :p
(nf7-es lapja van, ez gondolom nem akadály!)

kb mennyit mennek ezek a procik? tudom, tudom mind egyedi.... de mégis,.... olyan 200nhz- benne van nem???
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1887 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 07:49

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 20:41

srácok, eggyik haverom kicsit megszeretnéá húzni a prociját (öö.. hazudtam, csak meg akarom kímélni hogy vegyen egy 2600+-osat)
2200+-osa van, ugye ez már throughbred b magos ? aszem ez a jobban tuningolható nem?
mennyi is ennek az alap órajele? :D 1.7ghz? :p
(nf7-es lapja van, ez gondolom nem akadály!)

kb mennyit mennek ezek a procik? tudom, tudom mind egyedi.... de mégis,.... olyan 200nhz- benne van nem???

A 2200+ -nak 1800Mhz az órajele, de ez már mindegy.
A tbred b minimum megy 2Ghz-t, de jellemzően 2100 alatt egyik sem áll meg a jobbak meg 2300-on is stabilak léghűtéssel.
A 2-2,1Ghz-et még az alap 1,6V-on is bírni szokás, de figyelem!!! az nf7 az kevesebbet ad a procinak mint ami a biosban be van állítva, tehát ezzel számolni kell így ott 0,025-0,05V-al többet kell beállítani, hogy stabil legyen.
My photos

#1888 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 08:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 6:49

A 2200+ -nak 1800Mhz az órajele, de ez már mindegy.
A tbred b minimum megy 2Ghz-t, de jellemzően 2100 alatt egyik sem áll meg a jobbak meg 2300-on is stabilak léghűtéssel.
A 2-2,1Ghz-et még az alap 1,6V-on is bírni szokás, de figyelem!!! az nf7 az kevesebbet ad a procinak mint ami a biosban be van állítva, tehát ezzel számolni kell így ott 0,025-0,05V-al többet kell beállítani, hogy stabil legyen.

Ahham :D Ahham :D Ahham :D
Igen, az Nf7es cuccost saját bőrőn tudom :D

Kb annyira melegszik/melegedhet majd mint az én barcim nem? :D
Mert szerválni kell valami normálisnál jobb hűtést neki, ha tunkolni akarom, de egy sp97-et mégsem fogok vele vetetni, ismerem, inkább sűvítsen neki, de 3ropit spóról :D

Gondolkodtál ma már?

#1889 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 08:51

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 9:32

Ahham :D Ahham :D Ahham :D
Igen, az Nf7es cuccost saját bőrőn tudom :D

Kb annyira melegszik/melegedhet majd mint az én barcim nem? :D
Mert szerválni kell valami normálisnál jobb hűtést neki, ha tunkolni akarom, de egy sp97-et mégsem fogok vele vetetni, ismerem, inkább sűvítsen neki, de 3ropit spóról :D

Nekem a tbred b-met egy aerocool ht101 hűtötte meglehetősen sikeresen és halkan, mert alapból sem hangos, de én még le is szabályoztam úgy is simán hűtötte a procit. Az ára pedig jóval barátságosabb (most kb br 7500Ft) mint a thermalright. Valamint felrakható p4-re (amennyiben SE) felrakható a64-re is.
De van más kvázi olcsó és hatékony hűtés is, ezt személyesen használtam ezért írtam róla.
My photos

#1890 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 13:47

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 7:51

Nekem a tbred b-met egy aerocool ht101 hűtötte meglehetősen sikeresen és halkan, mert alapból sem hangos, de én még le is szabályoztam úgy is simán hűtötte a procit. Az ára pedig jóval barátságosabb (most kb br 7500Ft) mint a thermalright. Valamint felrakható p4-re (amennyiben SE) felrakható a64-re is.
De van más kvázi olcsó és hatékony hűtés is, ezt személyesen használtam ezért írtam róla.

Köszi, igen, első körben én is valami ilyesmire gondoltam, de az ára az húzós lehet havernak, de majd kiderül mi számít neki jobban az ár vagy a hang :p
vagy talán valami tt volcano? :D
utána nézek :D

Gondolkodtál ma már?

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97