HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#641 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 22:22

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 20:42

Hali! Nem akartam egy ilyen kérdésnek külön topicot nyitni.

Szal az a kérdésem, hogy mit takar a THRM-Throttling a  power managment-nél? Mekkorára kéll beállítani és mit is művel?

Előre is köszi a segítséget!

http://www.google.co.hu/search?hl=hu&ie=UT...ta=lr%3Dlang_hu

Idézet

Úgy emlékszem, a Thermal Throttling az az, amikor a CPU túlmelegedése esetén a BIOS automatikusan elkezdi csökkenteni a processzor órajelét, így csökkentve a hőleadását.

Idézet

A Thermal Throttling engem is érdekel, mert még egyetlen alaplapi kézikönyvben sem láttam normálisan leírva. A százalékok CPU használatra vonatkoznak, annyira sikerült rájönnöm

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#642 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 23:40

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 21:22

Köszi én is használtam, de csak a PH!-s jött ki és mondjuk ez után is áll a kérdésem, hogy akkor most mi is ez, mert az azt hiszem nekem nem teljesen biztos. :) Illetve egy NW magos P4-nél van-e értelme és ha igen akkor mekkora értékre kellene beállítani?

#643 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 23:46

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 0:40

Köszi én is használtam, de csak a PH!-s jött ki és mondjuk ez után is áll a kérdésem, hogy akkor most mi is ez, mert az azt hiszem nekem nem teljesen biztos. :) Illetve egy NW magos P4-nél van-e értelme és ha igen akkor mekkora értékre kellene beállítani?

Haverom kipróbálta - én nem szenteltem ennek még időt, lehet nem is fogok - ő azt mondta, hogy nem sok változást, vett észre, sőőt :)  Abit NF7-S v2.0 amd2500+

Esetleg itt:
http://www.rojakpot.com/  ???
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#644 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 01:08

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 22:46

Haverom kipróbálta - én nem szenteltem ennek még időt, lehet nem is fogok - ő azt mondta, hogy nem sok változást, vett észre, sőőt :)  Abit NF7-S v2.0 amd2500+

Esetleg itt:
http://www.rojakpot.com/     ???

Köszi a címet sikerült megtalálnom a thermal throttlingról a leírást és mint kiderült ugyan van némi köze a hőcsökkentésben, de azt csak suspend to ram módban "alvás" alatt. :) Szal ha otthagyod a géped, akkor kevesebbet fog zabálni a provi ha nyugovóra kéll a gép a sok várakozás miatt és ezért csökken is a hőmérséklet. :)

Még1x köszi!

#645 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 19:16

Sziasztok tuningosok!

Nem vagyok profi a témában, ezért szeretném a véleményetek kérni! Kicsitt szeretném a procit meghúzni de a Bioszban nem tudom hogyan kell a szorzót megemelni azt hiszem lockolva van nem tudom ilyenkor mit kell tenni(szal. aszorzót látom de nem lehetséges változtatni az értékét,
most:13.5 x 133) Ezt világoskék-nek látom nemtudok hozzányulni, csak azokhoz amiket sárgának mutat. (elnézést, a szájbarágó stilusértcsak szeretném, hogy megértsétek mit is akarok...) 

Ideírom az adatokat:
Alaplap neve: MSI MS-6382E v2.0 (Medion OEM)
Front Side Bus tulajdonságai
Valódi órajel 133 MHz (DDR)
Effektív órajel 267 MHz
Alaplapi lapkakészlet KT266A

CPU típusa: AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+
CPU fizikai információk
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Magfeszültség 1.50 - 1.65 V
I/O feszültség 1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel 44.9 - 61.7 W  (órajeltõl függõen)
Maximális teljesítmény felvétel 49.4 - 67.9 W  (órajeltõl függõen)

Ja még annyit, hogy a gyári 256-os Samsung DDR memo mellé tettem még egy 516-os Kingston DDR-t, tehát most 767 et mutat az everest és a gép atomstabil.
Még valami biosfrissítést nem csnáltam (az igazság hogy probáltam, le is töltöttem de nem tudtam beleégetni. Ugyhogy a Bios 2 éves)
Ja igen: vinyók 2X Samsung 7200/rpm 160 GB; 1 Maxtor 80 GB 7200/rpm és a rendszer egy Seagate Baracuda-n az is 80 GB 7200/rpm és 8 MB

Szóval a konkrét kérdés: Hogyan tudom az fsb-t állítani a Biosban ha lockolva van? Ha ezt sikerül akkor jönnek a következö kérdések....

Elöre is köszönöm a segítségeteket!

#646 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:41

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 18:16

Sziasztok tuningosok!

Nem vagyok profi a témában, ezért szeretném a véleményetek kérni! Kicsitt szeretném a procit meghúzni de a Bioszban nem tudom hogyan kell a szorzót megemelni azt hiszem lockolva van nem tudom ilyenkor mit kell tenni(szal. aszorzót látom de nem lehetséges változtatni az értékét,
most:13.5 x 133) Ezt világoskék-nek látom nemtudok hozzányulni, csak azokhoz amiket sárgának mutat. (elnézést, a szájbarágó stilusértcsak szeretném, hogy megértsétek mit is akarok...) 

Ideírom az adatokat:
Alaplap neve:    MSI MS-6382E v2.0 (Medion OEM)
Front Side Bus tulajdonságai    
Valódi órajel    133 MHz (DDR)
Effektív órajel    267 MHz
Alaplapi lapkakészlet    KT266A

CPU típusa:    AMD Athlon XP, 1800 MHz (13.5 x 133) 2200+
CPU fizikai információk    
Tokozás típusa    453 Pin PGA
Magfeszültség    1.50 - 1.65 V
I/O feszültség    1.6 V
Tipikus teljesítmény felvétel    44.9 - 61.7 W  (órajeltõl függõen)
Maximális teljesítmény felvétel    49.4 - 67.9 W  (órajeltõl függõen)

Ja még annyit, hogy a gyári 256-os Samsung DDR memo mellé tettem még egy 516-os Kingston DDR-t, tehát most 767 et mutat az everest és a gép atomstabil.
Még valami biosfrissítést nem csnáltam (az igazság hogy probáltam, le is töltöttem de nem tudtam beleégetni. Ugyhogy a Bios 2 éves)
Ja igen: vinyók 2X Samsung 7200/rpm 160 GB; 1 Maxtor 80 GB 7200/rpm és a rendszer egy Seagate Baracuda-n az is 80 GB 7200/rpm és 8 MB

Szóval a konkrét kérdés: Hogyan tudom az fsb-t állítani a Biosban ha lockolva van? Ha ezt sikerül akkor jönnek a következö kérdések....

Elöre is köszönöm a segítségeteket!

Hali!

Ugyan nekem sose volt még se AMD-m se MSI alaplapom, de az, hogy a szorzó lockos attól még lehet állítani az fsb-t. Általában két opció közül lehet beállítani a proci sebességét. Az egyik a default amikor is a bios a prociból kiolvasott beállításokkal hajtja azt. Ilyenkor nem lehet állítani az fsb-t, de ha átállítod  ezt az opciót manuálisra, akkor elméletileg meg kell, hogy jelenjen az fsb értéke sárga betükkel ami után már tudod állítani az fsb mértékét.
Remélem ezzel sikerül elintézni a dolgot és sorry ha esetleg nem így működne. Még egy javaslat, hogy szerintem tedd fel a létező legújabb biost is illetve ha növeled az fsb-t ügyeljm hogy a pci/agp frekije fixen maradjon. A másik buktató még a memóriák lehetnek amiknél szintén figyelni kell, hogy bírják-e az adott frekit vagy sem. Ha nem akkor le kell osztani az fsb-t vagy a legutólsó működőképes frekrencián használni. Vagy veszel gyorsabb memókat, de az nem túl költség hatékony. :)

#647 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 21:00

Kedves pojzon!

Kössz a gyors választ azonnal hozzálátok, deledugom a fejem a biosba...
Tájekoztatni foglak a fejleményekröl, ha nem lesz nagy füst a lakásban...

#648 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 21:29

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 20:00

Kedves pojzon!

Kössz a gyors választ azonnal hozzálátok, deledugom a fejem a biosba...
Tájekoztatni foglak a fejleményekröl, ha nem lesz nagy füst a lakásban...

Hali!

Attól nem kell félni, hogy füst lesz, de azért csak nyugodtan kis lépésekben tuningolj. Amit viszont nem tudok, hogy mennyi a max feszültség amit rá érdemes még engedni az AMD-s procikra, de ha lehet azzal is csínnyán, mert minnél magasabb a freki és a feszültség annál jobban melegszik a proci.

Sok sikert!

#649 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 23:50

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 22:29

Hali!

Attól nem kell félni, hogy füst lesz, de azért csak nyugodtan kis lépésekben tuningolj. Amit viszont nem tudok, hogy mennyi a max feszültség amit rá érdemes még engedni az AMD-s procikra, de ha lehet azzal is csínnyán, mert minnél magasabb a freki és a feszültség annál jobban melegszik a proci.

Sok sikert!

Szia Pojzon!

Nemtudom mit csináljak már mindent megprobáltam a Biosban de nem engedi aszorzót állítani. És sajnos leírásom sincs az alaplaphoz kerestem a neten de nem találtam, irtam pár hete az MSI-nek de nem reagálnak. Ijenkor mit lehet csinálni?  :(

Köszi elöre is!

#650 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 15:27

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 22:50

Szia Pojzon!

Nemtudom mit csináljak már mindent megprobáltam a Biosban de nem engedi aszorzót állítani. És sajnos leírásom sincs az alaplaphoz kerestem a neten de nem találtam, irtam pár hete az MSI-nek de nem reagálnak. Ijenkor mit lehet csinálni?  :(

Köszi elöre is!

A szorzót nem fogod tudni állítani semmilyen alaplapban sem, mert lockos a proci. Ez gyárilag van benne, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha tuningolni akarsz, akkor csak az fsb-t tudod állítani.

Ugye a proci frekije úgy megy, hogy a beállított fsb*szorzó számyértékével. Mivel a szorzó fix, nem lehet állítani, így csak az fsb-t tudod fölfele ill. lefele állítani. Ha az fsb-t feljebb állítod, akkor előfordúlhat, hogy instabil lesz a renszer, ilyenkor egy kis feszültség emeléssel lehet stabilizálni, de azzal csak mértékkel.

A szorzót csak akkor tudod állítani, ha olyan procid van amiben gyárilag nincsen fixálva. Ha jól tudom, akkor az maximum a 2500+-os procik azok, de azokból sem mindegyik.

#651 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 18:58

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 16:27

A szorzót nem fogod tudni állítani semmilyen alaplapban sem, mert lockos a proci. Ez gyárilag van benne, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha tuningolni akarsz, akkor csak az fsb-t tudod állítani.

Ugye a proci frekije úgy megy, hogy a beállított fsb*szorzó számyértékével. Mivel a szorzó fix, nem lehet állítani, így csak az fsb-t tudod fölfele ill. lefele állítani. Ha az fsb-t feljebb állítod, akkor előfordúlhat, hogy instabil lesz a renszer, ilyenkor egy kis feszültség emeléssel lehet stabilizálni, de azzal csak mértékkel.

A szorzót csak akkor tudod állítani, ha olyan procid van amiben gyárilag nincsen fixálva. Ha jól tudom, akkor az maximum a 2500+-os procik azok, de azokból sem mindegyik.

Szia Pojzon!

Azt hiszem igazad van! Bárhogy legyen is ma vettem 1 2GHz-s Athlont 64 bit és egy ASUS K8V Deluxe, K8T800 (PC3200 DDR) lapot holnap, ha lesz idöm összeteszem akkor azt majd lehet húzni, remélem, ha nem visszaviszem azt moondták visszaveszik...

Kösz a segítséged holnap jelentkezem!

#652 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 22:30

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 17:58

Szia Pojzon!

Azt hiszem igazad van! Bárhogy legyen is ma vettem 1 2GHz-s Athlont 64 bit és egy ASUS K8V Deluxe, K8T800 (PC3200 DDR) lapot holnap, ha lesz idöm összeteszem akkor azt majd lehet húzni, remélem, ha nem visszaviszem azt moondták visszaveszik...

Végülis ez is egy megoldás, hogy akkor alap meg proci  csere. :)

Sok sikert akkor az új lap tuningolásához! Majd írdd meg, hogy sikerült-e vagy sem.

#653 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 23:56

Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 17:58

Szia Pojzon!

Hali!

Nos, hogy sikerült a tuningolás? Remélem nem azt jelenti, hogy olyan jól, hogy be sem indúl többé a géped. :)

#654 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 14. 20:49

Hali! Lenne egy kérdésem! Olvastam, de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban (lehet hogy van csak nem vettem észre, ezesetben bocs mindenkitől) , nos 9200 radeon 128 bit - es tehát nem se, de ez itt ugysem számít gondolom4 LÉNYEG!! Kellene nekem egy bizonyos program ami win alatt fut és lehet húzni a vidi kártyát, nekem meg volt, de nem tudom hova tünt...a sok cd között elveszett!! Előre is kösz!!

Szerkesztette: FLO 2004. 09. 14. 21:01 -kor

#655 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 22:35

Idézet: FLO - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 19:49

Hali! Lenne egy kérdésem! Olvastam, de nem találtam semmit ezzel kapcsolatban (lehet hogy van csak nem vettem észre, ezesetben bocs mindenkitől) , nos 9200 radeon 128 bit - es tehát nem se, de ez itt ugysem számít gondolom4 LÉNYEG!! Kellene nekem egy bizonyos program ami win alatt fut és lehet húzni a vidi kártyát, nekem meg volt, de nem tudom hova tünt...a sok cd között elveszett!! Előre is kösz!!

http://www.techpowerup.com/atitool/

ezen a címen találsz ilyen progit. Szerintem ez az egyik legjobb megoldás radeonokhoz. jó tuningolást! :)

#656 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 23:48

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 23:35

http://www.techpowerup.com/atitool/

ezen a címen találsz ilyen progit. Szerintem ez az egyik legjobb megoldás radeonokhoz. jó tuningolást! :)

Köszi! Utánna is nézek, a lényeg megvan, a link amit attál azaz alapok, mivel TITAN hütő fel van szerelve jó ezüst pasztaval már egy ideje felraktam. Az bírni fogja a tuningot. by

#657 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 15. 06:29

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:41

Hali!

Ugyan nekem sose volt még se AMD-m se MSI alaplapom, de az, hogy a szorzó lockos  ....

... A szorzót nem fogod tudni állítani semmilyen alaplapban sem, mert lockos a proci. Ez gyárilag van benne, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ha tuningolni akarsz, akkor csak az fsb-t tudod állítani.....

Hmmm, tessék?  :think:  :think:

Idézet

Kép

Az AMD Athlon megjelenésekor szinte azonnal a leglelkesebb hardverpiszkálók nekiálltak feltérképezni, vajon mennyire tuningolható az új csodaprocesszor - és főképp hogyan. Azóta pár változáson átesett már a sokak által kedvelt K7 architektúra, de a fogások alapjai nem változtak, sőt az idő előrehaladtával egyre többet sikerült kideríteni a háttér-információkból. Most a jelenlegi processzorok tekintetében gyakorlati szempontból fontos tudnivalókat foglaljuk össze.

A régóta ismert "szorzózár" feloldása és feszültségemelés részletes ismertetése mellett elmondjuk, hogyan lehet a dual működést engedélyezni, a cache méretét variálni, illetve szükség esetén manuálisan állítani a processzoron a szorzót!

FIGYELEM!

A cikkben szereplő információk kizárólag saját és internetes tapasztalati forrásokból származnak, helyességükért felelősséget nem tudunk vállalni! Annyit tudunk mondani, hogy a leírt eljárások nekünk és másoknak működtek. Mielőtt bármit csinálsz, győződj meg róla, hogy tisztában vagy minden lépés értelmével és következményeivel. Ha bizonytalan vagy, inkább olvasd el még egyszer vagy kérj segítséget! A hardvereden végzett átalakítások jó eséllyel garanciavesztéssel járhatnak, így mindent kizárólag a saját felelősségedre végzel!

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#658 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 07:18

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 9:25

Azért azt se felejtségek el, hogy a srácnak egy 1,6Ghz-es P4-e van. Arra minek ilyen hűtés. Többe kerül a cooler, mint az a szerencsétlen proci.  :smoker:

Nekem is ilyen volt még fél éve (mármint iP4 1,6NW). Gyári hűtővel, minimális feszemeléssel 2400MHz-en ment. Instabilitás: alaplap (chipset a'la SiS648) és a gyenge Codegen táp miatt volt. De 2240MHz-en atomstabilan ment. Szóval ezt a hűtés dolgot nem kell túlmisztifikálni. Nem olyan rossz az a gyári Intel hűtő ;)

#659 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 10:48

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 5:29

Hmmm, tessék?  :think:  :think:

Köszi az infót róla, de szerintem ez nem az a kategória amit egy kezdő tuningos elsőre végigcsinál. Hogy őszinte legyek nem hiszem, hogy sokan vannak akik ilyen módon buherálják a procikat..

#660 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 15. 19:55

Idézet

Kiemelt: Mindent az Athlon 64/FX tuningról (Oldal 1 2 3 ...13 ) Etele 1281  10342 2004. szept. 15. - 20:23 Utolsó hozzászólás: hobizoli
Kiemelt: Mindent az AMD Barton/Thorton tuningról (Oldal 1 2 3 ...7 ) Etele 667  8883 2004. szept. 15. - 18:14 Utolsó hozzászólás: Dolfer

Valószínűleg igazad van. :) Bár.... talán olvasni nem ártana.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.