HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#481 Felhasználó inaktív   pison 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:52

Nem kell, hogy értsd, amit kiír. Az a lényeg, hogy az ikonja, miközben fut piros legyen, és a gép ne fagyjon le közben. Ha visszavált sárgára, akkor valami hiba történt.
Ezek szerint a burnk7 a neked való progi. Az nem ír ki semmit, csak a kurzor villog :)

ja értem.  én naív meg azt hittem hogy az adatokban sebességet meg ilyesmiket fog kiírni :)
Meddig kellett volna mennie?  (ment vagy 10 percig és piros volt végig az ikon amíg le nem stop-oltam)

#482 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:07

Idézet: pison - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:03

ja értem.  én naív meg azt hittem hogy az adatokban sebességet meg ilyesmiket fog kiírni :)
Meddig kellett volna mennie?  (ment vagy 10 percig és piros volt végig az ikon amíg le nem stop-oltam)

egyesek szerint fél napig minimum, mások szerint meg néhány óra. Ha gond van, a burnk7 hamarabb megfekteti a gépet, abból szerintem elég egy óra. Ha minden ok, akkor játssz meg hasonlók.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#483 Felhasználó inaktív   UV pót 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:08

Idézet: pison - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:20

Szia.

Ne viccelj már velem ;)
Cseréljek lapot?  Most vettem!  Nem vagyok én milliomos :)
Ha mégse működne ez a tuning dolog hosszabb távon akkor vissza veszem 2500+ -ra és kész.
Ja feszemelés nekem se kellett ahoz hogy 3200+ legyen (2.19Ghz) de 1.65V-ról felemeltem 1.7V-ra és most (2.21 GHZ) Jó nem nagy különbség de ez is valami:)
Csak a nero miatt paráztam hogy nem fog menni, de egy újratelepítés megoldotta szerencsére ;)
Azért köszönöm a hozzászólásod.

Jóvanna, lemaratta  :D .

;)
UV pót:

AMD Athlon XP 2500+ (Barton, 333) @ 2200 MHz (11x200) | Gigabyte GA-7N400-L (nVidia nForce2-U400) | 2x 256 MB Samsung PC3200 DDR SDRAM @ Dual Channel |
Thermalright SLK 900A/Papst 3412 N/2GL | Chieftec HPC-360 táp |
IBM DeskStar 180 GXP 120 GB (7200 rpm, 8 MB) | LG GCC-4480B DVD-ROM/CD-RW |
Matrox Millennium G450 Dual Head 32 MB | Samsung SyncMaster 959 NF | LG Flatron 775FT

#484 Felhasználó inaktív   pison 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:09

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 16:52

Nem kell, hogy értsd, amit kiír. Az a lényeg, hogy az ikonja, miközben fut piros legyen, és a gép ne fagyjon le közben. Ha visszavált sárgára, akkor valami hiba történt.
Ezek szerint a burnk7 a neked való progi. Az nem ír ki semmit, csak a kurzor villog :)

rákeretem a burnk7 -re de nem találja a google csak fórumokat hoz be. Nem tudsz megdobni egy linkel honnan szedhetem le?

#485 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:11

Idézet: UV pót - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:08

Jóvanna, lemaratta  :D .

;)

így már mindjárt más :respect:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#486 Felhasználó inaktív   UV pót 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:23

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:11

így már mindjárt más :respect:

Egyébként tudja vki, hogy az én konfigomban most 11x200 vagy 5,5x400? Az Aida az utóbbit írja... Vagy mindegy?  :think:
UV pót:

AMD Athlon XP 2500+ (Barton, 333) @ 2200 MHz (11x200) | Gigabyte GA-7N400-L (nVidia nForce2-U400) | 2x 256 MB Samsung PC3200 DDR SDRAM @ Dual Channel |
Thermalright SLK 900A/Papst 3412 N/2GL | Chieftec HPC-360 táp |
IBM DeskStar 180 GXP 120 GB (7200 rpm, 8 MB) | LG GCC-4480B DVD-ROM/CD-RW |
Matrox Millennium G450 Dual Head 32 MB | Samsung SyncMaster 959 NF | LG Flatron 775FT

#487 Felhasználó inaktív   pison 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:29

Idézet: UV pót - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:23

Egyébként tudja vki, hogy az én konfigomban most 11x200 vagy 5,5x400? Az Aida az utóbbit írja... Vagy mindegy?  :think:

az aida nekem is 5.5*400 -at ír.
de szerintem ugyanaz a kettő.
Legalábbis mind a kettő végeredménye = 2200  ;)
De lehet tévedek, nem értek hozzá  :)
:smoker:

Szerkesztette: pison 2004. 06. 16. 16:30 -kor

#488 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 01:49

Idézet: UV pót - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:23

Lényegében mindkettő ugyan az, csak másképp lett kiszámolva.
Vagy az effektív órajellel számolsz, akkor 11x200, vagy pedig a valódi órajellel, akkor meg 5,5x400.

11x200=5,5x400=2200 :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#489 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 11:16

Idézet: pison - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 17:09

rákeretem a burnk7 -re de nem találja a google csak fórumokat hoz be. Nem tudsz megdobni egy linkel honnan szedhetem le?

Hát nekem pedig ott volt az első oldalon a keresőben...
Na itt van ni: cpuburn homepage
itt van a readme is meg a zip is.
És még annyit, hogy a CPU interface-t enabled-ra lehet állítani, nem agressive-ra

Szerkesztette: Pietrosz 2004. 06. 17. 11:41 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#490 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 15:19

Barto proci unlockolás esetén a lábak összekötésére mit használtok? És hogyan? Azok a lábak elég közel vannak egymáshoz :think: . Ha valakinek van ilyen drótozott procról képe azt megnézéném.

#491 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 18. 17:37

Van egy 8rda3+-os lap
    egy 2800+-as AMD
    egy corsair twinx 3200 LL memóriamodul
    hűtés egy Zalman CNPS7000-Cu

Kérdés a következő:

stabilan lehet tartani a 12,5*200-at ez olyan 2500Mhz körül van!!!

van valakinek ilyen vagy hasonló konfiggal tapasztalata???

Mehet fejjebb az órajel???

Fesz emelés milyen alapon menjen???
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#492 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 15:12

Idézet: Aragorn - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 16:19

Barto proci unlockolás esetén a lábak összekötésére mit használtok? És hogyan? Azok a lábak elég közel vannak egymáshoz :think: . Ha valakinek van ilyen drótozott procról képe azt megnézéném.

Sajna nekem nem sikerült az unlock, pedig ezek szerint csináltam  :rolleyes: Ugyanúgy 11x a legnagyobb szorzó  :mad: !!
Drót1
Drót2
Lényegében ugyanaz!
Üdv:Arsene

#493 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 07:31

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 16:12

Sajna nekem nem sikerült az unlock, pedig ezek szerint csináltam  :rolleyes: Ugyanúgy 11x a legnagyobb szorzó  :mad: !!
Drót1
Drót2
Lényegében ugyanaz!

11 alatt viszont tudod állítani a szorzót?
Csak azért mert ki az aki növelni akarja. Inkább lejjebb kell venni a szorzót, hogy minél magasabb fsb-vel lehessen elérni a proci végét. :smoker:
My photos

#494 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 07:59

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 16:12

Drót1
Drót2
Lényegében ugyanaz!

Amit a cikkben olvashattál az nem szorzó unlock volt. Ha megnézted alaposabban aképet, láthattad, hogy az L1-es híd zárva volt, tehát ez egy unlockolt barton. A THG-n csak a fordítótáblát kapcsolták ki az L3-as híd zárásával.
Amúgy milyen procid van? Ha esetleg szeretnél variálni, akkor az ocinside pin mod-os progija alapján cselekedj (biosban minden defaultra, és usgyi)
http://www.ocinside....n_workshop.html
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#495 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 17:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 8:31

11 alatt viszont tudod állítani a szorzót?
Csak azért mert ki az aki növelni akarja. Inkább lejjebb kell venni a szorzót, hogy minél magasabb fsb-vel lehessen elérni a proci végét. :smoker:

Tizenegy alatt simán, de mivel Viás (AsusA7V600) lapom van igy nem emelhetem az "égbe" az FSB-t, hisz ezzel a PCI is emelkedik :(

#496 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 17:44

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 8:59

Amit a cikkben olvashattál az nem szorzó unlock volt. Ha megnézted alaposabban aképet, láthattad, hogy az L1-es híd zárva volt, tehát ez egy unlockolt barton. A THG-n csak a fordítótáblát kapcsolták ki az L3-as híd zárásával.
Amúgy milyen procid van? Ha esetleg szeretnél variálni, akkor az ocinside pin mod-os progija alapján cselekedj (biosban minden defaultra, és usgyi)
http://www.ocinside....n_workshop.html

Akkor ezt most nem értem! Én ezt a módszert alkalmaztam Drótozás!
Hol vannak itt hidak  :confused:
Az ocinside ugyan ezt lehet be állítani itt :
Interactive Pin-Mod guide v1.2 for AMD Athlon XP, T-Bred and Barton CPUs
Multiplier selection/Unlock-Multi via BIOS up to 12,5x
Ez a kettő nem egy és ugyanaz, vagy ez még nem elég?

Szerkesztette: arsenlupin 2004. 06. 21. 17:45 -kor

#497 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 19:17

Igen azt a módszert. De ebben a cikkben ezzel a módszerrel NEM UNLOCKOLJÁK A SZORZÓT. Ha megnézed a procijukat, az egy unlockolt barton! Ezt onnan lehet megállapítan, hogy az L1 híd össze van kötve! Ők az L3-as hidat állítják, csak nem felül, hanem alul a tüskéknél drótozással. De a hidat kapcsolják ott is! Az L3 híd pedig arra jó, hogy a fordító táblát ki/be kapcsolgasd! (fordítótáblával 12.5-től felfele állíthatsz, anélkül pedig alatta)
Vagy te csak a technikát olvastad ott, és az OCInside progija alapján kötötted össze a megfelelő pineket? MErt ha jól néztem abban nincs olyan, hogy unlock. Csak fix értékek bedrótozására ad lehetőséget.

Idézet

Multiplier selection/Unlock-Multi via BIOS up to 12,5x

Ez micsoda? Erről tucc cikket mutatni? Basszus kár hogy nem tok egy barton venni, szívesen kipróbálnám ezt a drótozást...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#498 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 04:47

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 20:17

Igen azt a módszert. De ebben a cikkben ezzel a módszerrel NEM UNLOCKOLJÁK A SZORZÓT. Ha megnézed a procijukat, az egy unlockolt barton! Ezt onnan lehet megállapítan, hogy az L1 híd össze van kötve! Ők az L3-as hidat állítják, csak nem felül, hanem alul a tüskéknél drótozással. De a hidat kapcsolják ott is! Az L3 híd pedig arra jó, hogy a fordító táblát ki/be kapcsolgasd! (fordítótáblával 12.5-től felfele állíthatsz, anélkül pedig alatta)
Vagy te csak a technikát olvastad ott, és az OCInside progija alapján kötötted össze a megfelelő pineket? MErt ha jól néztem abban nincs olyan, hogy unlock. Csak fix értékek bedrótozására ad lehetőséget.

Ez micsoda? Erről tucc cikket mutatni? Basszus kár hogy nem tok egy barton venni, szívesen kipróbálnám ezt a drótozást...

Aha kezdem kapisgálni, akkor én csak a fordító táblát állítottam és még az L1 hidat is össze kell kötnöm, ha jól értem?

"Unlock-Multi via BIOS up to 12,5x"
Ezt pedig az ocinside-on találod az Interactive Pin-Mod guide v1.2 for AMD Athlon XP, T-Bred and Barton CPUs progiban, a Multiplier selection legördülő menüben lehet kiválasztani.
De ez ugyan azt a drótozást adja mint a THG

#499 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 09:17

Igen a neve alapján is erre lehetett következtetni (unlock up to 12.5). De meg kéne próbálni egy fix beállítást bedrótozni (valami nagyobb szorzó, kicsit emelt fesz, meg ilyenek). Hátha működik. Eddig még nem láttam visszajelzést, hogy bárkinek is működött volna. Vagy netán van ilyen?  :confused:
--HunFrost vízhűtés--

#500 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 11:26

Idézet: orbano - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 10:17

Igen a neve alapján is erre lehetett következtetni (unlock up to 12.5). De meg kéne próbálni egy fix beállítást bedrótozni (valami nagyobb szorzó, kicsit emelt fesz, meg ilyenek). Hátha működik. Eddig még nem láttam visszajelzést, hogy bárkinek is működött volna. Vagy netán van ilyen?  :confused:

Csatlakozom a kérdésedhez, van ilyen?? :rolleyes:  :rolleyes:

Ez a fix drótozás jól hangzik, de egyet is elég nehézkes volt megcsinálni nem, hogy többet....
De azért lehet, hogy megprószálom ;)

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »