Idézet: kobruc - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 19:09
Kedves pojzon!
Sajnos nem fogadtam meg a tanácsod sokat emeltem a feszt vagy frászt mindenesetre bejött a dolog amitöl nagyon tartottam, füst lett a szobában a házban stb. Megsült a prockó rendesen vitte a ramokat is magával. Ezért nem tudtam jelentkezni hamarabb. Ez van.
Szoval most vettem 1 A8V Asus 939 deluxe deszkát, hozzá AMD Athlon 64 3500+ procit. Tegnapra sikerült összeraknom Zallman hütö van benne egész ok-nak tünik 28-32 C fok a proci alapon Teljes teher alatt meg olyan 42-45 C fok (Tempgenc konvert közben)
Húzni még nem merem mert nem igazán értek a tuninghoz. Viszont van pár érdekes dolog azt hiszem az alaplatól függöen egy Cool & Quiet opció ami, ha kevés alkalmazást használsz csak 1000 Mhz-n járatja a procit, ha viszont pl. konvertálni kezdesz vagy tudomisén akkor elkezd a hütö venti magasabb fordulaton pörögni ill. növekedik a proci Mhz-e és a fesz is rajta.
Ennek azt lehet mindent állítani a biosában nem mint a másiknak. ha valami nincs rendesen összedugva botoláskor meg is mondja egy kedves nöi hang (angolul tud szegénykém csak) az össze nem illö csatlakozásokat.
Szoval: ha ez irányban esetleg valamit tudnál nekem segíteni a húzással kapcsolatban nagyon hálás lennék!
Elöre is kössz!
Elég érdekes technikát választottál arra, hogy ne kelljen eladni a régi konfigodat mielőtt újat veszel.
Őszintén szólva valamit nagyon durván állíthattál, hogy a procit és a ramot is sikerült megsütnöd. Ha annyit javasolhatok neked a ramnak jobb ha sose adj több feszt, mint amit kér. Kicsit lutri a dolog. Volt ramom, ami nekem is megzakkant 2,8V-tól, míg a mostanim bír többet is, de akkor is csak 2,65-öt adok neki.
Az eddig általam ismert A64-eken a szorzót csak lefelé lehetett állítani, így nagy valószínűséggel marad az fsb emelése a tuning eszközének. Itt ha lehet akkor a proci feszt se emeld, ha mégis kell csak minimálisan. Persze egy próbát megér a szorzóval, de nem valószínű.

Súgó
A téma zárva.