HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#781 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 19. 11:17

+ egy Radeon 9550 :cool:

#782 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 11:18

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 11:58

Hi Tunninghozértők!

Szeretném egy kicsit optimalizálni a gépem működését. Nem egy erűmű sajnos, de mivel minden alapon megy talán lehet vele kezdeni valamit:
ABIT BD7-II Raid lap
1,8-as Celeron
256 Mbyte 266Mhz DDR
Inno3dGef3Ti200 64MB

Mit javasoltok azon kívül, hogy minden alkatrészét cseréljem ki?:)

elég lehetetlen helyzetben vagy:) vásárlás nélkül nem fogsz értelmesen tuningolni.

szerintem ha intel mániás vagy vegyél egy nw P4 -et meg mondjuk 512 ram de inkább 1 giga, én javaslom a Pc4000 -es DDR500 -as Kingmax Hardcore ramokat, amelyek abszolút tuningra készültek, méghozzá inkább inteleseknek ajánlott. 

Vagy másik variáció, kb ugyanennyiből kijössz veszel nf7-et valamelyiket 512 olcsóbb ramot (pl. a Supertalent és az Pc3700-as, tehát 466 -osak és ezen bírja is a cl2 -öt !!! És mondjuk egy 1700+ T-bred B magos Amd athlon XP -procit használtan, amit meghúzol 2800+ -osnak ha szerencséd van. Vagy Bartonka, amit szintén húzhatsz ha olyat veszel.Inkább utóbbi cpu- közt.

Szerkesztette: FLO 2004. 10. 19. 11:21 -kor

#783 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 15:06

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 10:18

elég lehetetlen helyzetben vagy:) vásárlás nélkül nem fogsz értelmesen tuningolni.

szerintem ha intel mániás vagy vegyél egy nw P4 -et meg mondjuk 512 ram de inkább 1 giga, én javaslom a Pc4000 -es DDR500 -as Kingmax Hardcore ramokat, amelyek abszolút tuningra készültek, méghozzá inkább inteleseknek ajánlott. 

Vagy másik variáció, kb ugyanennyiből kijössz veszel nf7-et valamelyiket 512 olcsóbb ramot (pl. a Supertalent és az Pc3700-as, tehát 466 -osak és ezen bírja is a cl2 -öt !!! És mondjuk egy 1700+ T-bred B magos Amd athlon XP -procit használtan, amit meghúzol 2800+ -osnak ha szerencséd van. Vagy Bartonka, amit szintén húzhatsz ha olyat veszel.Inkább utóbbi cpu- közt.

Köszi a hozzászólást...

Igen valami oylasmire gondoltam én is hogy RAMOt, procit beszámoltatok egy újba.
Videokártya is egész vacak. Ti4200 ra gondoltam igy elsőre, de kövezzetek meg ha hülyeség:)
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#784 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 16:52

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 16:06

Köszi a hozzászólást...

Igen valami oylasmire gondoltam én is hogy RAMOt, procit beszámoltatok egy újba.
Videokártya is egész vacak. Ti4200 ra gondoltam igy elsőre, de kövezzetek meg ha hülyeség:)

Az egy jó kari, mivel 128 bit -es. Viszont a mostani kártyád is az ha jól láttam. Én azt vennék a helyedben, amit én is venni fogok most:)  És amit az oli is javasolt.

Radeon 9550, mivel a legrosszabb esetben is tudod használni 9600 -ként. És nem sok szerencse kell hozzá, hogy mennyen 9600 pro - ként ami igen jó. Én spec 9550-et tudok szerezni 15 k -ért, kb. 2 vagy 3 hét mulva veszem meg. Ha kell szólj hozok egyet neked is.  De érdemes a 128 MB -os - at venni, ugyanis azon sokkal jobb minőségűek a ramok. Mivel kevesebbet kell rá tenni, mint a 256 MB-osokra, azok elég szarok. És abszolut nem használják ki a játékok a 256-ot, És ami a legfontosabb a 128 -as okon mivel jobbak a ramok, a tuningot is bírni fogják. Pont ezért érdemes a 128-asat venni. Meg olcsóbb is. De ha ezeket mind tudtad akkor bocs az okoskodásért. Egyébként ezt pont ma mondta haverom, hogy miért jobb a 128 -as mint a 256 -os. Neki lehet hinni, tuning őrült :) És ugye dx 9  :D

#785 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 07:31

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 17:52

Az egy jó kari, mivel 128 bit -es. Viszont a mostani kártyád is az ha jól láttam. Én azt vennék a helyedben, amit én is venni fogok most:)  És amit az oli is javasolt.

Radeon 9550, mivel a legrosszabb esetben is tudod használni 9600 -ként. És nem sok szerencse kell hozzá, hogy mennyen 9600 pro - ként ami igen jó. Én spec 9550-et tudok szerezni 15 k -ért, kb. 2 vagy 3 hét mulva veszem meg. Ha kell szólj hozok egyet neked is.  De érdemes a 128 MB -os - at venni, ugyanis azon sokkal jobb minőségűek a ramok. Mivel kevesebbet kell rá tenni, mint a 256 MB-osokra, azok elég szarok. És abszolut nem használják ki a játékok a 256-ot, És ami a legfontosabb a 128 -as okon mivel jobbak a ramok, a tuningot is bírni fogják. Pont ezért érdemes a 128-asat venni. Meg olcsóbb is. De ha ezeket mind tudtad akkor bocs az okoskodásért. Egyébként ezt pont ma mondta haverom, hogy miért jobb a 128 -as mint a 256 -os. Neki lehet hinni, tuning őrült :) És ugye dx 9  :D

Hmmm! Azért én tudok egy-két gamét, ami megköszöni a 256MB-os karikat, de ha olvasgatsz tesztoldalakon, néhányon leírják, hogy az új radeon driverrel, 4.9-es cat. jó pár pöttyel többet teljesítenek 128-as kistesóknál 3dmark05-alatt. (nem csak az x800-ról van szó!!!) A ram minősége meg nem a mennyiségtől, hanem a gyártótól függ. Be is bafna, ha az 512-es KingMax szarabb lenne, mint a 256-os. :confused:

Na mindegy!

A kérdésem: adva vagyon lentebb egy konfig. -=CONFIG=-

Eddigi tuning próbálkozásaim eredménye: 155MHz 13.5x (2092.5MHz). Sz'tem ez sovány. Szorzót nem tudom növelni, csak csökkenteni, bár ez nem is gond, de az FSB-t nem tudom feljebb nyomni, és már ez sem játékstabil!!!

Vélemény(szóljatok ha tévednék):
-A ThrB-B-nek ennél sokkal többet kellene bírnia!
-A hűtéssel nincs gond! 9 venti ebből 5 a proci körül 1.8xxV-on 155x13.5-nél 52°C (full terhelésnél), alapból 42°C.
-PCI fix, AGP fix, tuti nem gond
-Memo-t max 354-ig nyomtam, utána inkább kisebbre állítottam, bár ezzel a hűtéssel sz'tem még az is bírta volna.

Miért nem tudom 166-ig (legalább) feltenni az FSB-t Ezeknek a cuccoknak bírniuk kellene!!!!

Hilfe! Help! Segítség! F1!  :lollypop:
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#786 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 07:51

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 8:31

Eddigi tuning próbálkozásaim eredménye: 155MHz 13.5x (2092.5MHz). Sz'tem ez sovány. Szorzót nem tudom növelni, csak csökkenteni, bár ez nem is gond, de az FSB-t nem tudom feljebb nyomni, és már ez sem játékstabil!!!

-A hűtéssel nincs gond! 9 venti ebből 5 a proci körül 1.8xxV-on 155x13.5-nél 52°C (full terhelésnél), alapból 42°C.
-Memo-t max 354-ig nyomtam, utána inkább kisebbre állítottam, bár ezzel a hűtéssel sz'tem még az is bírta volna.

Miért nem tudom 166-ig (legalább) feltenni az FSB-t Ezeknek a cuccoknak bírniuk kellene!!!!

Biosban a CPU interface engedélyezve van? Legyen!

Próbáltad már 166x11-en? Úgy se megy?
Ne érezd magad lámának a kérdés miatt, de az fsb:ram arány ugye 1:1-ben van.

Kérdés a chipset mekkora feszt kap? Bár nálam a 166-ot 1,4V-os chipset fesszel is bírja, de ki tudja.

Amikor mondod, hogy nem játékstabil az fsb növelés miatt ennek milyen tünetei vannak?
My photos

#787 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 08:05

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 11:58

Hi Tunninghozértők!

Szeretném egy kicsit optimalizálni a gépem működését. Nem egy erűmű sajnos, de mivel minden alapon megy talán lehet vele kezdeni valamit:
ABIT BD7-II Raid lap
1,8-as Celeron
256 Mbyte 266Mhz DDR
Inno3dGef3Ti200 64MB

Mit javasoltok azon kívül, hogy minden alkatrészét cseréljem ki?:)

Két dolgot tehetsz.
1. Addig húzod a meglévő cuccot, amíg meg nem hal és utána végre kicseréled a lapot, procit, ramot, vga-t.
2. Most azonnal kicseréled ezeket és még valamire (iroda) hasznosítani tudod ezeket (vagy eladod egy kevés pénzért).

A többiek konfig ajánlásával egyet értek kivéve a vga-t.
Ha játszani akarsz és nem csak az egy éves játékokkal, akkor nyugodtan el lehet felejteni a ti-ket és a 9550 és még a 9600-at is. A vga kártyák a 9600pro-nál kezdődnek, de játékra igazi játékra a 9800 és az fx5900xt-től (olcsóbb - gyegébb megoldás) kezdődik felfelé.
Arra meg különösen vigyázni kell, hogy a 9550-ből vannak 64 bit-es változatok is!!!  :eek:
Annak idején a ti4200 nagyon jó kis karesz volt, nálam is sokáig teljesített, de már eljárt felette az idő.

A 9600pro és xt-ke reje pedig a magas órajelben van. Amennyiben nem sikerül 450-500Mhz-en járatni a gpu-t akkor már korántsem adnak olyan jó teljesítményt, mert csak 4 pipe van bennük.
My photos

#788 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 08:21

Idézet: FLO - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 17:52

Hja és ahhoz mit szólsz, hogy a 9800xt-ből a 128MB-oson 365-ön jár a memó míg a 256MB-oson DDR2-es ramok vannak, amik jobban húzhatók.

Az olcsóbb kártyáknál amúgy igaz szokott lenni, hogy a nagyobb memós alacsonyabb órajelet bír.  :respect:
My photos

#789 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 08:25

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 8:51

Biosban a CPU interface engedélyezve van? Legyen!

Próbáltad már 166x11-en? Úgy se megy?
Ne érezd magad lámának a kérdés miatt, de az fsb:ram arány ugye 1:1-ben van.

Kérdés a chipset mekkora feszt kap? Bár nálam a 166-ot 1,4V-os chipset fesszel is bírja, de ki tudja.

Amikor mondod, hogy nem játékstabil az fsb növelés miatt ennek milyen tünetei vannak?

CPU interface engedélyezeve van!

166x11-en próbáltam, ezért írtam: nem megy. Már 156x11-en sem! Amint az fsb átlépi a 155-öt, nem bútol :( fel!

fsb:ram 1:1 (így 310-et megy, nem akartam feljebb tenni, 5:6 már 375 MHz lenne, azt nem kockáztatom)

Chipsetfeszt nem állítottam, elvileg nem is kell. (bár ki tudja, de nem hallottam még olyat, hogy procihúzáshoz chipsetfeszt emelt volna valaki)

A nem játékstabil az annyit tesz, hogy winfos megy gond nélkül, de játék kilépked desktopra. Táp tutira bírja!!! (Nem hiszem, hogy a 350 CG egyenértékű lenne a 460 UP-vel, mert azzal is ezt csinálta, ezért cseréltem tápot.)
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#790 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 08:30

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 8:31

Hmmm! Azért én tudok egy-két gamét, ami megköszöni a 256MB-os karikat, de ha olvasgatsz tesztoldalakon, néhányon leírják, hogy az új radeon driverrel, 4.9-es cat. jó pár pöttyel többet teljesítenek 128-as kistesóknál 3dmark05-alatt. (nem csak az x800-ról van szó!!!) A ram minősége meg nem a mennyiségtől, hanem a gyártótól függ. Be is bafna, ha az 512-es KingMax szarabb lenne, mint a 256-os. :confused:

Na mindegy!

Én nem sok olyan progit ismerek ami a 256 MB -t szükségszerűen megigényelné. Mellesleg nyilván nem egy a kettő, a memória gyártók Kingstone Kingmax Samsung Infineon tök mindegy nekik kötelező és elvárt a jó minőség. Viszont vga-knál más a helyzet, mondjuk nem én találtam ki , ahogy ezt le is írtam, egy tuningoló barátom javasolta, hogy ha húzni akarom a vga-t akkor 128 MB osat vegyek, mert a 256 állítólag néhány gyártó megjátsza azt, hogy mivel 2x annyi ramot kell elhelyezni, gyengébb minőségűeket vesznek, viszont az árat tartják. És ez akkor nyilván valóan megmutatkozik, ha az ember húzni akarja, egyszerűen nem tudod vagy ha igen kis mértékben. Biztosan nem igaz minden gyártó minden tipusára, de ez biztos, hogy benne van a pakliban.
Szerinted miért volt az, hogy haverék tuningoltak egy 9550 256MB 128 bit és egy 9550 128 MB 128 bit karit (pontosabban nem egyet), és mindig a 128 MB - osak bírták a tuningot, akár 9600 pro - ként is mentek. Talán mégis csak a memóriák minőségével vvan valami.
No comment. egyébként erről szól a piacgazdaság, minél jobban lenyomni a  költségeket, és átbaszva a jónépet becuppantani a hasznot. És ez nem is baj, csak bizonyos gyártók a minőséget nyomják le és nem települnek mondjuk kínába mert olcsó a munkaerő. Vagy mindkettő és akkor óriási haszonnal dolgoznak.  :rolleyes: 

Szerkesztette: FLO 2004. 10. 20. 08:35 -kor

#791 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 08:56

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 9:25

CPU interface engedélyezeve van!

166x11-en próbáltam, ezért írtam: nem megy. Már 156x11-en sem! Amint az fsb átlépi a 155-öt, nem bútol :( fel!

fsb:ram 1:1 (így 310-et megy, nem akartam feljebb tenni, 5:6 már 375 MHz lenne, azt nem kockáztatom)

Chipsetfeszt nem állítottam, elvileg nem is kell. (bár ki tudja, de nem hallottam még olyat, hogy procihúzáshoz chipsetfeszt emelt volna valaki)

A nem játékstabil az annyit tesz, hogy winfos megy gond nélkül, de játék kilépked desktopra. Táp tutira bírja!!! (Nem hiszem, hogy a 350 CG egyenértékű lenne a 460 UP-vel, mert azzal is ezt csinálta, ezért cseréltem tápot.)

Elég nehéz a helyzeted.
A desktopra kivágó game azt jelenti általában, hogy valaminek kicsi a kakaó. Általában a proci elégedetlenségének szokott a jele lenni.

A chipszet fesznek csak annyi köze tuninghoz, hogy amikor az fsb-t növeled, akkor a chipset órejelét növeled, tehát azt tuningolod (nálam se alap chipset fesszel megy 220-as fsb-vel).

Ha a chipsettel vagy a memória nem bírja, akkor általában kék halál van (ez a leggyakoribb tünet), vagy memória hibával dob ki a progi, csak úgy nem.

Ha nem boot-ol (fekete képernyő) az a legnehezebben megmondható, mert ott lehet akár a memó, akár a chipset, akár a proci nem bírja a húzást.

Ki kéne próbálni a lapot egy máshol (best of cimbi) bevált procival és rammal. Ha azokkal is vacak, akkor szórakozhatsz a mobo garijának érvényesítésével.
My photos

#792 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 9:56

Elég nehéz a helyzeted.
A desktopra kivágó game azt jelenti általában, hogy valaminek kicsi a kakaó. Általában a proci elégedetlenségének szokott a jele lenni.

A chipszet fesznek csak annyi köze tuninghoz, hogy amikor az fsb-t növeled, akkor a chipset órejelét növeled, tehát azt tuningolod (nálam se alap chipset fesszel megy 220-as fsb-vel).

Ha a chipsettel vagy a memória nem bírja, akkor általában kék halál van (ez a leggyakoribb tünet), vagy memória hibával dob ki a progi, csak úgy nem.

Ha nem boot-ol (fekete képernyő) az a legnehezebben megmondható, mert ott lehet akár a memó, akár a chipset, akár a proci nem bírja a húzást.

Ki kéne próbálni a lapot egy máshol (best of cimbi) bevált procival és rammal. Ha azokkal is vacak, akkor szórakozhatsz a mobo garijának érvényesítésével.

Ohhh! Thx! Nem nyugodtam meg.

A garit mire fel? Nem bírja a húzást? Ha valakinek olyan bios van a gépében, amiben lehet procit válogatni (lásd nem csak a detectelt és a manual van), az kimenthetné nekem, és elküldhetné mail pls!

A chipset-et még kipróbálom, lehet azért nem bootol, meg megpróbálom még magasabbra a feszt (1.9-ig vagyok hajlandó elmenni, ha nem melegszik túlzottan)

Memo, mint írtam nem lehet, 333-as és 310-en megy!!!

Kipróbálás máshol: Egy környékbeli ismerősnek sincs hasonló konfigja. Vagy messze mögötte, vagy inteles, vagy messze előtte...

Amit írtam még kipróbálom, oszt három nap múlva jönnek az eredmények.

Azért ha van még 5let, jöhet!!!!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#793 Felhasználó inaktív   JeneiJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 21. 14:56

esetleg valaki tudna ajánlani nvidia fx5200 tuningolási módot a kártya prociján hűtőborda +venti is van!
A memókon nincs hűtés 128ddr es a kártya......Várom a tippeket! ;)
József

#794 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 22:26

Idézet: JeneiJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:56

esetleg valaki tudna ajánlani nvidia fx5200 tuningolási módot a kártya prociján hűtőborda +venti is van!

Favágó tipp, szerinetm google - n keress rá és biztos találsz valami prg-t :)

Szerkesztette: FLO 2004. 10. 21. 22:26 -kor

#795 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:02

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 10:12

Ohhh! Thx! Nem nyugodtam meg.

A garit mire fel? Nem bírja a húzást? Ha valakinek olyan bios van a gépében, amiben lehet procit válogatni (lásd nem csak a detectelt és a manual van), az kimenthetné nekem, és elküldhetné mail pls!

A chipset-et még kipróbálom, lehet azért nem bootol, meg megpróbálom még magasabbra a feszt (1.9-ig vagyok hajlandó elmenni, ha nem melegszik túlzottan)

Memo, mint írtam nem lehet, 333-as és 310-en megy!!!

Kipróbálás máshol: Egy környékbeli ismerősnek sincs hasonló konfigja. Vagy messze mögötte, vagy inteles, vagy messze előtte...

Amit írtam még kipróbálom, oszt három nap múlva jönnek az eredmények.

Azért ha van még 5let, jöhet!!!!

Garinál annyit lehet mondani, hogy a lap HIVATALOSAN támogatja mind a 166-os mind a 200-as fsb-t. No innentől ha ezeket nem tudja, akkor az azt jelenti, hogy nem felel meg a gyári specifikációknak.  :rolleyes:  ---> gari csere.

Ha ismerősödnek inteles lapja is van, a memóriája ddr, tehát azt kipróbálhatod a lapodban, hogy azzal megy-e (ha lehet 400-as rammal próbáld az nforce2 kényes a memókra).
Ha valakinek van egy akármilyen socket 462-es procija, akkor szintén kipróbálhatod a lapodban.
My photos

#796 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 09:03

Idézet: JeneiJ - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 15:56

Ha játszani akarsz, akkor vegyél 3d gyorsítási képességgel rendelkező vidkarit!  :smoker:  :D

Ha nem játszol, akkor meg mindek tuningolni?! :think:

Ennek a karinak a tunging annyit ér mint halottnak a csók...
My photos

#797 Felhasználó inaktív   FLO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 23:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 10:03

Ha játszani akarsz, akkor vegyél 3d gyorsítási képességgel rendelkező vidkarit!  :smoker:  :D

Ha nem játszol, akkor meg mindek tuningolni?! :think:

Ennek a karinak a tunging annyit ér mint halottnak a csók...

:respect:  :up:  :D  :taps:  :banana:

#798 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 23:55

Üdv! :)

Gondoltam megoosztom legutóbbi tuning eredményemet. :D (főleg sebgutkopf-nek szól ;) )

Nohh kezembe fogtam egy 2,8 PRESCOTTOT!! :) És kíváncsi voltam mennyit tudok kisajtolni belőle. :) Nos az eredmény értelmes határokon belül 3780MHz léghűtővel. :) Ez 270-es fsb-t jelent és bármilyen strapát bír és így is 70 fok alatt marad. :)

Feljebb csak azért nem akarom vinni, mert akkor már 1,7V körülre kéne rakni a feszkót és ahhoz szerintem már víz vagy egyébb alternatíva szükséges illetve a tápot sem tudom mennyire bírná a dolgot, de szerintem kb 3900 körülre menne fel. :)

#799 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 00:18

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 0:55

Üdv! :)

Gondoltam megoosztom legutóbbi tuning eredményemet. :D (főleg sebgutkopf-nek szól ;) )

Nohh kezembe fogtam egy 2,8 PRESCOTTOT!! :) És kíváncsi voltam mennyit tudok kisajtolni belőle. :) Nos az eredmény értelmes határokon belül 3780MHz léghűtővel.  Ez 270-es fsb-t jelent és bármilyen strapát bír és így is 70 fok alatt marad.

Feljebb csak azért nem akarom vinni, mert akkor már 1,7V körülre kéne rakni a feszkót és ahhoz szerintem már víz vagy egyébb alternatíva szükséges illetve a tápot sem tudom mennyire bírná a dolgot, de szerintem kb 3900 körülre menne fel.

Azért csak nem dobod ki a jó kis 3G-s p4-ed egy prescottért!  :eek:
Csak nem valami olyan darabra vársz tikton, ami ezt az órajelet alapfeszen tudja? :]

Mindenesetre figyelemre méltó az elszántságod!  :respect:

Istenem, ha ezeket a sorokat belinkelhettem volna 4-5 évvel ezelőttre, amikor azzal piszkálták az amd-t hogy nagyon melegszenek a procijai... akkor a közel 70C-os p4 mit csinál?  :D  :paci: 
My photos

#800 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 00:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 23:18

Azért csak nem dobod ki a jó kis 3G-s p4-ed egy prescottért!  :eek:
Csak nem valami olyan darabra vársz tikton, ami ezt az órajelet alapfeszen tudja? :]

Mindenesetre figyelemre méltó az elszántságod!  :respect:

Istenem, ha ezeket a sorokat belinkelhettem volna 4-5 évvel ezelőttre, amikor azzal piszkálták az amd-t hogy nagyon melegszenek a procijai... akkor a közel 70C-os p4 mit csinál?  :D  :paci: 

Hát ez vagyon. :) Nagyon nem várok semmit sem, mert ez a házon belül lévő említésre méltó processzorok kifújtak. Illetve még lenne egy 2,4-es Celeron D is de azt nincs kedvem kiszedni apám gépéből. :)

Egyébként ami hihetetlen jó a prescottokban, az az, hogy a memória átvitele baromi nagy. olvasásnál 7400 fölött mértem.  :eek: Azért ezt egy NW vagy A64 sem adja vissza.

szerk.: Annak idején az AMD procik tényleg forrófejűek voltak az Intelhez képest, de azért láthatjuk, hogy az intel sem akart lemaradni. :) Ami viszont jobb most, hogy ezek így is hibátlanul mennek. :)

Szerkesztette: pojzon 2004. 10. 23. 00:36 -kor

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.