HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1001 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 02:58

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:09

Tudtommal a lapod NEM támogatja a 166-os fsb-t arra az a7v333-as asus volt, az is csak később támogatta hivatalosan az első revíziói nem.
Egyrészt az nb nem bírja nálad ezt az fsb-t násrészt nem tudja 5-el leosztani, hogy korrekt pci órajelet kapjál.
A szorzó állítást viszont elvileg tudnia kéne.

Véleményem szerint akár milyen büszke vagy a lapodra, pillanatnyilag ez a 2001-es modell az, ami a legjobban visszafogja a géped teljesítményét. Egy 15e Ft-os nf2-es chipsettel ellátott lappal máris 200-as fsb-re térhetnél át, amivel végre a ramjaidat is kihasználnád és a procidat is bőven effektív 2Ghz fölé tudnád cibálni. Ezeknek köszönhetően annyival megnőne a renszerbusz, a memória, valmint a hypertransport miatt az nb-sb sávszélessége a proci teljesítménynövekedéséről nem is beszélve, hogy nem csak game, hanem egy photoshop művelet, egy zip/rar tömörítés is annyival gyorsabb lenne, hogy újra értelmeznéd az idő fogalmát...

A jelenlegi lapod még ha le is kezelne egy 3000+ -os procit sokkal többet jelentene egy
Most ne haragudj, de manapság egy ddr400-as ramokkal 133-as fsb-vel szórakozni már tényleg  :lol:

Tök igazad van. De akkoriban az volt a szempont, hogy minimál pénzből (hozzáértés nélkül) magam építsek egy hosszú ideig működő configot. Egész jól meg vagyok elégedve vele. Azóta csak a 128SD- t cseréltem le és a 950Dudont nem rég. Ja, meg a kettő között növeltem a háttértárolót 120GB- tal.

A RAM- okban nem vagyok biztos. Bementem a boltba, hogy adjanak valamit, mer kell. Nem tudtam, hogy van különbség a memóriák között. Illetve, hogy ilyen nagy. Na, akkor mondta a boltos, hogy PC2100- as RAM már nem nagyon kapható. Ezért ad 400- ast. De a napokban kiszedtem és szerintem mind kettő 266- os.

Az alaplaphoz pedig idézek pár sort:

Az ALi MAGiK 1 kompatibilis az új Athlon XP chipekkel
2002. szeptember 25. 02:31, Szerda - László Ferenc
Az Acer Labs egyik munkatársa a napokban azt nyilatkozta, hogy a cég nem éppen új, ALi MAGiK 1 típusjelzésű alaplapi chipkészlete minden különösebb nehézség nélkül képes a 333 MHz-es rendszerbusz-frekvenciával rendelkező processzorok kezelésére. A tajvani chipgyártó képviselője tehát azt állítja, hogy az immár több mint egy éve napvilágot látott ALi MAGiK 1 chipset, illetve az ezen chipsetre épülő különböző alaplapok tökéletesen kompatibilisek a várhatóan a közeljövőben forgalomba kerülő új, emelt rendszerbusz-frekvenciájú AMD Athlon XP mikroprocesszorokkal.Ezek alapján elmondható, hogy a nem éppen új ALi MAGiK 1 chipkészlettel szerelt alaplapok azon első alaplapok közé tartoznak, melyek az AMD processzorok esetében támogatják a 333 MHz-es rendszerbusz-frekvenciát. Az igazsághoz tartozik, hogy a közelmúltban nem túl sok olyan alaplap került forgalomba, mely az ALi-féle MAGiK 1 chipsetre épült, a nevesebb gyártók közül az Iwill az XP333, az ASUS az A7A266, a SOYO pedig a K7ADA típusjelzésű alaplapja révén dobott piacra ilyen chipkészlettel rendelkező terméket. Az elsőgenerációs ALi MAGiK 1 chipsetes alaplapok nem éppen kiváló teljesítményükről és stabilitásukról voltak híresek, azonban az újabb verziók stabilitásával még túlhajtás esetén sem adódott probléma. A 333 MHz-es rendszerbusz-frekvenciájú új AMD processzorok használatba vételéhez egyébként érdemes lesz beszerezni a legújabb BIOS frissítéseket, ennek kapcsán pedig mindenképpen említésre méltó, hogy az ASUS az A7A266-os alaplapjához nemrégiben kiadott egy olyan új BIOS-t, mely már az Athlon XP 2700+ típusjelzésű AMD processzorokkal is kompatibilis. Az ALI MAGiK 1 chipsetes alaplapokkal rendelkező felhasználók nagy része tehát várhatóan minden különösebb probléma nélkül beteheti alaplapjába a közeljövőben debütáló, 333 MHz-es rendszerbusz-frekvenciájú Athlon XP processzorokat, arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy az ALI MAGiK 1 chipsetes rendszerek teljesítménye még az ugyancsak nem éppen új VIA KT266 chipsetes rendszerek teljesítményétől is elmarad, ráadásul a VIA és a SiS is nagyteljesítményű új AMD-s chipseteket tartogat a tarsolyában.

"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#1002 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 03:26

Kiegészítés az előzőekhez (mert nem tudtam 15 per alatt megoldani a szerkesztést):

De a napokban kiszedtem a modulokat és szerintem mind kettő 266- os. Az egyiken Samsung IC- k vannak, a másikon Elixir feliratosak. Az egyiknek a matricáján még egy CL 2,5 is figyel. De én 2-3-3-6- ra állítottam, és az Everest PC2200- asnak látja űket, meg nem is fagy.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mik az elsődleges szűk keresztmetszetek. Bár valószínű, hogy ATX- es gépet már nem lehet kapni akkor, mikor ezt le fogom cserélni. :-)

Sőt, most láttam a VIA új 1 GH- es kis cuccát, és bizony kis híján elég is lenne nekem. De relatív túl drágának tartom és viszonylag hangosnak mondják. A passzív hűtésű pedig csak 650 MHz- es. Idővel viszont lehet, hogy VIA- ra váltok, ha megközelítené ezt a szintet, ahol most tartok.
www.vitorlasoktatas.hu

#1003 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 08:31

Idézet

:omg:
Tegyél user defined-re mindent. Tehát ne optional, meg by spd, stb.

Tudom, hogy hülye kérdés volt, csak tegnap nem tláltam valamiért, de ma már elsőre meg volt. :rolleyes:

Szerkesztette: petyus_ 2004. 12. 21. 08:32 -kor

#1004 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 08:48

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 4:26

Kiegészítés az előzőekhez (mert nem tudtam 15 per alatt megoldani a szerkesztést):

De a napokban kiszedtem a modulokat és szerintem mind kettő 266- os. Az egyiken Samsung IC- k vannak, a másikon Elixir feliratosak. Az egyiknek a matricáján még egy CL 2,5 is figyel. De én 2-3-3-6- ra állítottam, és az Everest PC2200- asnak látja űket, meg nem is fagy.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy ténylegesen mik az elsődleges szűk keresztmetszetek. Bár valószínű, hogy ATX- es gépet már nem lehet kapni akkor, mikor ezt le fogom cserélni. :-)

Sőt, most láttam a VIA új 1 GH- es kis cuccát, és bizony kis híján elég is lenne nekem. De relatív túl drágának tartom és viszonylag hangosnak mondják. A passzív hűtésű pedig csak 650 MHz- es. Idővel viszont lehet, hogy VIA- ra váltok, ha megközelítené ezt a szintet, ahol most tartok.

Az everest csak azt írja ki neked, hogy pillanatnyilag mennyin megy a ram-od. Mivel 133-as fsb-t használsz nem túl meglepő, hogy 266-on üzemelnek, ami pc2100.
Ha pontosan érdekel milyen a ramod, akkor kiveszed őket a gépből leolvasod a memória chip-eken lévő sorozatszámot és a gyártók oldalán beazonosítod őket. Ma már újonnan nem árulnak 266Mhz-es ramot, csak reg-ecc-s kivitelben illetve notebook-okba, de asztali gépbe valót már nem.

Szűk keresztmetszetekre a te esetedben vagy úgy általánosságban a ma aktuálisan kapható coccok esetén?

A te esetedben egyértelműen a lap a szűk keresztmetszet.
Mai általános szinten továbbra sincs nagy változás továbbra is az egyes nagy teljesítményű alkatrészek közti kommunikációról gondoskodó rendszersinek (elsősorban pci) és azok késleltetései a szűkek, amik visszafogják a rendszert. Ezért alkalmaznak egyre gyakrabban a lapokon egyes perifériákhoz dedikált adatsínt, hogy ne kelljen közösködni más eszközzel, ami kifelé, vagy az nb és proci felé akar kommunikálni.

Annyit azért szeretnék megkérdezni, hogy mire használod a gépedet? Valamint miért akarod tuningolni?
My photos

#1005 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 23:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:48

Annyit azért szeretnék megkérdezni, hogy mire használod a gépedet? Valamint miért akarod tuningolni?

Leggyakrabban passziánszozom. :-))) Fontos még, hogy a Neptunt elérjem otthonról, hogy a vizsgáimra feljelentkezhessem. Egy csomót fórumozgatok jobbra- balra, meg haverokkal trécselek. Szoktam filmet nézni, meg TV-zni is szeretnék, ha lesz tunerem. Továbbá gyakorlatozom rajta mindenfélével mint pl. különböző oprendszerek le-fel telepítgetése, partícionálgatás, digitális eszközeim adatait tárolom, konvertálom, kutyulom- mutyulom, vágom, szerkesztem stb. És a játék demókat kipróbálom.
A tuningolást pedig csak ki szeretném próbálni, hogy egyáltalán mit jelent, hogyan kell stb. Nem szeretném, hogy egy mágiának tűnjön számomra, mint régen. És így a gépemet is jobban megismerem. Más szükségem nincs rá.
Mindig is izgatott, hogy miért írják oda a biosban, hogy csak gyakorlott felhasználóknak meg tönkremehet a gépem. Soha sem tudtam ki az a gyakorlott felhasználó. :-) Úgy éreztem, hogy valamit eltitkolnak előlem. Nem engedik, hogy kihasználjam a gépem képességeit. Ezért érdekel a tuning.

Aszűk keresztmetszetre adott válaszod is köszi. Minden tekintetben érdekel.
Szóval akkor is a lapom a leggyengébb pont, ha bírja a 333- at és a proci csak 266- os?
Minden esetre én úgy gondolom, hogy bivaly gépre nincs szükségem, de az aránytalanságot nem szeretem. Úgy terveztem, hogy az alaplapom legyen az, amit nem nagyon cserélek, és bővítem amíg bírja.
De most egy másik megvilágításba került a dolog. Tehát melyik hardverhez érdemes vásárolni a többit? A proci köré kéne építeni a gépet, vagy a memókra?

Múltkor egyébként kivettem a ramokat, csak nem tudtam mit nézzek rajta. :-) Úgyhogy kösz az infót erről is.

Ja, és átállítottam biosban a szorzót 15×133- ra és nem akadt el a boot. De Everestben 13,5×133 maradt. Akkor itt látszik, hogy lockolt a proci?
Ha állítgatom a szorzókat össze- vissza meg az FSB- t, akkor nem füstöl el a cucc, csak ha a feszt is állítom?

Szerintem mire én lapot cserélek, addigra ATX már nem létezik. :-)
www.vitorlasoktatas.hu

#1006 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 10:50

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 0:40

Leggyakrabban passziánszozom. :-))) Fontos még, hogy a Neptunt elérjem otthonról, hogy a vizsgáimra feljelentkezhessem. Egy csomót fórumozgatok jobbra- balra, meg haverokkal trécselek. Szoktam filmet nézni, meg TV-zni is szeretnék, ha lesz tunerem. Továbbá gyakorlatozom rajta mindenfélével mint pl. különböző oprendszerek le-fel telepítgetése, partícionálgatás, digitális eszközeim adatait tárolom, konvertálom, kutyulom- mutyulom, vágom, szerkesztem stb. És a játék demókat kipróbálom.
A tuningolást pedig csak ki szeretném próbálni, hogy egyáltalán mit jelent, hogyan kell stb. Nem szeretném, hogy egy mágiának tűnjön számomra, mint régen. És így a gépemet is jobban megismerem. Más szükségem nincs rá.
Mindig is izgatott, hogy miért írják oda a biosban, hogy csak gyakorlott felhasználóknak meg tönkremehet a gépem. Soha sem tudtam ki az a gyakorlott felhasználó. :-) Úgy éreztem, hogy valamit eltitkolnak előlem. Nem engedik, hogy kihasználjam a gépem képességeit. Ezért érdekel a tuning.

Aszűk keresztmetszetre adott válaszod is köszi. Minden tekintetben érdekel.
Szóval akkor is a lapom a leggyengébb pont, ha bírja a 333- at és a proci csak 266- os?
Minden esetre én úgy gondolom, hogy bivaly gépre nincs szükségem, de az aránytalanságot nem szeretem. Úgy terveztem, hogy az alaplapom legyen az, amit nem nagyon cserélek, és bővítem amíg bírja.
De most egy másik megvilágításba került a dolog. Tehát melyik hardverhez érdemes vásárolni a többit? A proci köré kéne építeni a gépet, vagy a memókra?

Múltkor egyébként kivettem a ramokat, csak nem tudtam mit nézzek rajta. :-) Úgyhogy kösz az infót erről is.

Ja, és átállítottam biosban a szorzót 15×133- ra és nem akadt el a boot. De Everestben 13,5×133 maradt. Akkor itt látszik, hogy lockolt a proci?
Ha állítgatom a szorzókat össze- vissza meg az FSB- t, akkor nem füstöl el a cucc, csak ha a feszt is állítom?

Szerintem mire én lapot cserélek, addigra ATX már nem létezik. :-)

Akkor most ismét kicsit más megvilágításba helyezem számodra a gép alkotóelemeit.  :D

Az általad leírtak alapján ténylegesen nincsen szükséged a tuningra és jobb, ha csak elméleti síkon foglalkozol vele, mert látom a tárolt adataid fontosak számodra, tehát egy tuning miatti adatvesztés kissé kellemetlen lehet számora, míg a többlet teljesítményt annyira nem érintene. Mindenesetre érdeklődésed méltányolandó és felhívnám arra a figyelmedet, hogy a tuning nem feltétlen túlhajtást, hanem a rendszer finomhangolását jelenti elsősorban.  ;)
Számodra a fonomhangolást javaslom tehát a bios optimális beállításainek elérése nálad a cél.

Mi köré építed a gépet?
Miután tisztáztad, hogy milyen teljesítményre van szükséged kiválasztod az egyik platformot (intel/amd). Utána viszont elárulom, hogy a gépedet senem a proci, senem a memó köré építed, mert ezek gyosabban elavulnak és könnyebb cserélni őket, hanem az alaplap köré építkezel. Olyan a lap a gépnek, mint a kasztni a kocsinak. Ha egy ferrari motor van egy trabant kasztniban akkor mit sem és a sok lóerő, mert azt nem tudod az útra vinni. Most kb ez van nálad most (csak mondjuk egy bmw motorod van). Fordított eset is előrfordul, hogy brutál lap benne egy gyenge proci, de azt az ember később kis ráfordítással még cserélheti. Tehát a laptól sosem szabad sajnálni a pénzt.
K7 esetén akkor is a lap a szűk nálad, mert ezek a 133 és 166-os fsb-s procik mind az fsb szűkösségétől szenvednek. Ezen segít a nem gyári spec szerinti járatás a tuning, hogy 200 és magasabb (nálam 220) fsb-t használva a proci gyorsabban kommunikálhasson a többi perifériával, de elsősorban a rammal.
A szorzó állítás itt kap szerepet, hogy a nagyon magas fsb miatt olyan órajel jönne létre, amit nem bír a proci, ezért a szorzót csökkentve ténylegesen használhatóvá válnak a magas fsb-k. A procinak kvázi tök mindegy hogy pl.: a 2Ghz-t 15x133, vagy 10x200-on állítja elő. A mobo-nak és a ram-nak viszont ez már nem mindegy.

Szorzó lock-os poci esetén kap nagy jelentőséget a pci freki fixálása, mert akkor lehetőséged nyílik a szabványtól eltérő fsb használatára análkül, hogy abnormális pci frekit kapnál, ami tönkreteszi a többi perifériát, pl.: vinyó halál (szép nagy adatvesztés), hangkari, lan vezérlő, tehát, ami a pci sínt használja. Szóval ezért figyelmeztetnek a bioszban. Tehát pont az fsb az, amivel a legjobban vigyázni kell!!!

A legritkább eset, hogy a proci füstöl el. A többit sokkal könnyebb kinyírni pl.: ram-ot (nekem már sikerült), de ha a tuningot a nem elég erős/márkás táp nem bírja, ott az egész konfig elfüstölése lehet a fizetség a tuningos mohóságáért.

Finomhangolni a legjobban a memóriák időzítését érdemes, mert az sokat számíthat, ha alacsonyabb késleltetéseket tudsz beállítani. Egyszerre csak egy értéket szabad változtatni, hogy látszódjon, hogy műxik-e és ha gond van tudod miért és mivel. Memónál ezért javasolt az auto helyett a kézi beállítás. Te esetedben sokat lehetne javítani, mert egy 266-on járatott 400-as ram tuti, hogy a gyári késleltetéseknél alacsonyabbat bír, mert 400-on elvileg 3-4-4-8 mondjuk a gyári, de 266-on sanszos, hogy akár 2-2-2-5 -öt is bírjon.

Konkrétan mit ír ki az everest a procidra? Milyen mag, stepping....
Mikori gyártású? Mikor vetted?
Furi, hogy nem megy a szorzó állítás.  :think:

Ennyi talán elég is lesz neked.  :D
My photos

#1007 Felhasználó inaktív   MZoza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 11:17

Sziasztok!

Van egy 1700+ -os XP-m. Ami 1900+ felé már nem akar menni.
Alaplapom: Gigabyte GA-7VA. Már nem egy mai fiú, de azért még megállja a helyét. (Via KT400, 8xAGP, USB 2.0-ák)
VGA: Sepphire Radeon 9600 128MB (Sulinet)
A procival már szinte mindent kipróbálltam, de nem üti a 2000+ -ot. Ez azért érdekes, mert a cimborám gépe is ugyanilyen. (alaplap, proci, ram - ua a boltban vettük 2 hét különbséggel) És persze az övé röhögve megy 2000+ -on. Feszültséget nem állítottunk a gépen, mert AUTO-n igazgatja magának. Bár próbállkoztam +0,3V -al, de 2000+-on nem indult csak befütött 62 C-ra. Nem értem miért van ez, de azért jó volna ha menne 2000+ -on.
Persze a nyugdíjas R9600-at is jó volna megmozgatni...
Ha tudtok segiteni, esetleg tippet adni, kérlek irjatok meg! Előre is köszi.

#1008 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:08

Idézet: MZoza - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 12:17

Sziasztok!

Van egy 1700+ -os XP-m. Ami 1900+ felé már nem akar menni.
Alaplapom: Gigabyte GA-7VA. Már nem egy mai fiú, de azért még megállja a helyét. (Via KT400, 8xAGP, USB 2.0-ák)
VGA: Sepphire Radeon 9600 128MB (Sulinet)
A procival már szinte mindent kipróbálltam, de nem üti a 2000+ -ot. Ez azért érdekes, mert a cimborám gépe is ugyanilyen. (alaplap, proci, ram - ua a boltban vettük 2 hét különbséggel) És persze az övé röhögve megy 2000+ -on. Feszültséget nem állítottunk a gépen, mert AUTO-n igazgatja magának. Bár próbállkoztam +0,3V -al, de 2000+-on nem indult csak befütött 62 C-ra. Nem értem miért van ez, de azért jó volna ha menne 2000+ -on.
Persze a nyugdíjas R9600-at is jó volna megmozgatni...
Ha tudtok segiteni, esetleg tippet adni, kérlek irjatok meg! Előre is köszi.

Mondjuk nem ártana tudni, hogy az  az 1700+ -os milyen maggal rendelkezik. Mert ha palomino, akkor nem kell csodálkozni, hogy ennyit megy az nem tuning proci. Ha tbred A akkor sem meglepő az sem tuning. Ha tbred B0 akkor már mennie kéne feljebb is.

Szóval a kérdés milyen magos és mikor vetted?

Szerk:
Az, hogy a haverodé mennyin megy nem jelent semmit. Nincs két egyforma proci. Az egyik jobban húzható a másik meg kevésbé, még ha a polcon egymás mellett vannak is.

Szerkesztette: sebgutkopf 2004. 12. 22. 12:09 -kor

My photos

#1009 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 08:15

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 11:50

Konkrétan mit ír ki az everest a procidra? Milyen mag, stepping....
Mikori gyártású? Mikor vetted?
Furi, hogy nem megy a szorzó állítás.  :think:

Ennyi talán elég is lesz neked.  :D

Kösz.  :respect:
Jófejség egy ilyen hosszú és csaknem kimerítő válasz.

Everest:
AMD Athlon XP, 1833 MHz (13,5×136) 2200+
Thoroughbred-B
B0
x86, MMX, 3DNow!, SSE
64 KB
64 KB
256 KB (On-Die,Full-Speed)

453 Pin PGA
4,95 cm × 4,95 cm
37,6 millió
6Mi, 0,13 um, CMOS, Cu
84 mm2
www.vitorlasoktatas.hu

#1010 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 08:16

A memória időzítést büntetlenül próbálgathatom lejjebb venni?
www.vitorlasoktatas.hu

#1011 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 18:03

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 7:16

ahogy érzed! :D
lehet bebootol és dudál vagy be se bootol, cmos reset mindig segít, bár egyszer nagyon teleraktam a pamperst mikor utána se bootolt, majd megnyomtam a gombot mégegyszer és beindult, azóta nem is piszkáltam nagyon az időzítéseket!
nem elrettentésnek szántam! Ha jó ramjaid vannak és emelsz 1lépés feszt akkor próbáld meg cl-ben egy fokkal kevesebbet, valszeg menni fog ha kicsivel minőségibb és nem Ram-Bo :D :D :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1012 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 21:44

Hali.

Kezdö létemre itt érdeklödném,van egy Radeon9700-as non-pro videokáryám.A GPU emelést megpróbáltam a RivaTuner,AtiTools,AtiTrayTools és a Rad Linker progikkal.Legtöbbször a VPU Recover visszavág alapértékre.
A VPU Recover kikapcsolható,órajel emelés elött ????

Köszi

#1013 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 21:54

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 20:44

Hali.

Kezdö létemre itt érdeklödném,van egy Radeon9700-as non-pro videokáryám.A GPU emelést megpróbáltam a RivaTuner,AtiTools,AtiTrayTools és a Rad Linker progikkal.Legtöbbször a VPU Recover visszavág alapértékre.
A VPU Recover kikapcsolható,órajel emelés elött ????

Köszi

nézelődj szét a driverben, ott ki lehet kapcsolni!

Gondolkodtál ma már?

#1014 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 23. 22:24

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 20:54

nézelődj szét a driverben, ott ki lehet kapcsolni!

Oké köszi. :)

#1015 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:00

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 9:16

A procid alapján pedig ennek a szorzóját lehetne állítani gond nélkül és a jó kis b0-ásak pedig szívesen röpködnek 2Ghz fölötti órajeleken. Kezd számomra gyanússá válni, hogy talán mégiscsak az ali chipset nem boldogul a proci szorzójával. Hiába állítod be biosban nem tudja alkalmazni, mert a bios (asus) tudja.

Utoljára, amikor 2200+-os procit vettem egy haverom gépébe (nem tegnap volt) azt kitesztelve, hogy már ne legyen gond vele, tehát lámernek biztonságosra tartalékokkal belőve 2100Mhz-en ment 210-es fsb-vel.

Mikor vetted ezt a procit?

Memó időzítés:
egyszerre egy értéket állíts, mert akkor még ha túl is terheled, de boot szinte tuti lesz max a win nem áll fel, vagy hibáznak a progik mint visszajelzés a ram részéről, hogy nem szereti. Mivel 400-as a ramod ezért egy egy értékkel bátran csökkenthetőek az időzítések a 266-on használat miatt. Ez annyira nem nagy mutatvány, hogy méregdrága tuning ram kéne hozzá.  :D Annak azért előzőleg nézz utána a lap manualjában, hogy fekete képernyős esetben hogyan lehet újra életet lehellni a rendszerbe (tehát alapbeállításokkal induljon a lap). Ez asus-éknál általában vagy bekapcskor insertre fekvés, vagy többszöri bekapcs után észreveszi, hogy magától álljon alapra (ezért jó az asus), vagy 1 percre táp kikapcsolása (áromtalanítás), majd utána bekapcs gép rendben és máris alapon indul. Ezek be szoktak válni cmos resethez (jumperrel) asus lapnál életemben csak egyszer fordultam mert türelmetlen voltam.
My photos

#1016 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 05:18

Az egyik modulról ezt találtam: :-(((

PC2100 (DDR266):
Genuine /Elixir /256MB *(N2DS12880AT-75B)
Wii /Elixir /256MB *(N2DS12880AT-75B)

A másikról pedig:

K4H560838A-TCB0  128Mb DDR SDRAM Samsung Semiconductor 
és egy 53 oldalas pdf doksit.
266-os ez is. :-(((((((((((
klikk

Tök jó ezen a képen ott van minden adat. Nagyon király.
Elméletileg CL 2,5, de 2- n megy és Everestben is gyorsabb így.
A többit alacsonyabbra véve bootolás után nem indul az XP.
www.vitorlasoktatas.hu

#1017 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 05:36

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 1:00

Mikor vetted ezt a procit?

November 20- án.

Sajnos nem írtam fel a számát.
Lefényképeztem ugyan poénból, de semmi nem látszik a lényegből. :-)
Ezért meg most nem szedem ki.

Fentebb írtad, hogy csak optimalizálásnak hívnád, amit csinálok.
Én is így neveztem a legelső hozzászólásomban.
Mert most nem tudok változtatni a konfigomon. Olyan amilyen. De szeretnék belelátni a működésébe.

Már rengeteget tanultam így is kb. fél év fórumozás alatt.
Pl tudok képet belinkelni. Most először sikerült. :-D :banana:

Szerkesztette: Szanya 2004. 12. 24. 05:39 -kor

www.vitorlasoktatas.hu

#1018 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 18:36

Sziasztok
Eloszoris van nekem egy 2100+-os athlonom  AIUHB steppingel,nf7 rev2.0 lapban.2200Mhz-n megy 1.75V-on leghutessel.Vizzel ment tobbet is. A problemam az volna h ha en beallitok biosban neki 1.75V -ot akkor nekem az aida,speedfan szerint 1.70 V megy a procira,es a bios is azt mutatja h 1.70V.Namarmost ez miert van szerintetek?A lap mer rosszul?Ja es probaltam haver asusaban is es nala is ugyanez a helyzet.A tapom nem lehet azt mar kizartam,mert vettem 1 400W-os chiefteket.Az lehetseges h a proci ker kevesebb feszkot?Vagy ez hulyeseg?Pls help me!!!

Szerkesztette: DeadMeat 2004. 12. 24. 18:38 -kor

Mar a jovo sem a regi

#1019 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 19:35

Az abitok nagy általában kevesebbet adnak, az asusok kb annyit vagy egy fokkal többet én ezt tapasznyaltam és hallottam is sok embertől. Ha megy akkor no para!
Nekem is 1.65fesz van beállítva de valós csak 1.60v én nem aggódom, te se tedd!

Gondolkodtál ma már?

#1020 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 20:16

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 19:35

Az abitok nagy általában kevesebbet adnak, az asusok kb annyit vagy egy fokkal többet én ezt tapasznyaltam és hallottam is sok embertől. Ha megy akkor no para!
Nekem is 1.65fesz van beállítva de valós csak 1.60v én nem aggódom, te se tedd!

Koszi nekem is ez volt gyanum.Szoval akkor no para! :respect:
Mar a jovo sem a regi

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »