HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#1881 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 13:03

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 12:07

Csak bántott a dolog, hogy a procim bírja a 9*260-at is, de a ram miatt kénytelen vagyok 250-en járatni :)
Régebben mikor tesztelgettem, akkor nem nagyon bírta a 426-ot(ez amúgy jó kérdés: memtest 216-nak, CPU-Z, everest 213-nak írja. Most akkor mennyi?) Csak nem emlékeztem, hogy akkor emeltem-e feszt, vagy nem. Hát most emeltem, így eddig úgy néz ki megy a 2,5-4-4-7 ráadásul dualban :)
+0,1V-t emeltem, most speedfan szerint kb 2,67-68V-t kap. 3,3,6-ra még +0,2V-vel sem hajlandó :(
Hát ennyi a nagy tuning :) Azért biztos ami biztos alapon inkább csak akkor fogom futtatni, amikor néha rá tudok nézni.

Ha attól nyugodtabb leszel vegyél rá 1500 ft-ért ramhűtő bordát és adj neki 2,8V-ot. Ha az időzítés jobb nem is lesz, legalább stabilan viszi az emelt frekit és a melegedése miatt sem kell aggódni. Más haszna úgysincs, de legalább fényképen és ablakos házban jól mutat!  :D
My photos

#1882 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 14:03

Ha attól nyugodtabb leszel vegyél rá 1500 ft-ért ramhűtő bordát és adj neki 2,8V-ot. Ha az időzítés jobb nem is lesz, legalább stabilan viszi az emelt frekit és a melegedése miatt sem kell aggódni. Más haszna úgysincs, de legalább fényképen és ablakos házban jól mutat!  :D

Még meggondolom, most úgy néz ki stabil. kop kop kop Bár a kábelektől úgysem látszódna :lol:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1883 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:59

Még meggondolom, most úgy néz ki stabil. kop kop kop Bár a kábelektől úgysem látszódna :lol:

De az élményről és a fényképről ne feledkezz meg!  :D
My photos

#1884 Felhasználó inaktív   pokadave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 17:24

Egy 512 333MHz-es RAM-ot fel lehet húzni 400 MHz-re? Ha igen, akkor mit kell beállítani a BIOS-ban? Az alaplapom egy ASUS A8V Delux a legújabb BIOS-szal

#1885 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:55

Idézet: pokadave - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 18:24

Egy 512 333MHz-es RAM-ot fel lehet húzni 400 MHz-re? Ha igen, akkor mit kell beállítani a BIOS-ban? Az alaplapom egy ASUS A8V Delux a legújabb BIOS-szal

Ez kétesélyes dolog. A ramtól függ ugyanis van amelyik 333-as modul megy 400-on, de a többség azért nem megy annyit. Az újabbaknál azért nagyobb az esély rá, hogy megy.
Szóval ha beállítod a nagyobb frekit, akkor adott esetben készülj fel, hogy talán fekete képernyő lesz és készítsd elő a cmos clear lehetőségét.
A biosban szépen a memó frekit (most vagy 333-on vagy auto-n is lehet) állítsd át 400-ra és vele egy körben a memó késleltetéseket is növeld meg (3-4-4-8 mondjuk ennyire), hogy több esélyt adjál a ramnak a 400-as üzemelésre. A ddr voltage-t pedig tedd 2,6V-ra ha esetleg csak 2,5-ön lenne.
Ha megy, utána lehet a késleltetéksek csökkentésével próbálkozni.
My photos

#1886 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 19:41

srácok, eggyik haverom kicsit megszeretnéá húzni a prociját (öö.. hazudtam, csak meg akarom kímélni hogy vegyen egy 2600+-osat)
2200+-osa van, ugye ez már throughbred b magos ? aszem ez a jobban tuningolható nem?
mennyi is ennek az alap órajele? :D 1.7ghz? :p
(nf7-es lapja van, ez gondolom nem akadály!)

kb mennyit mennek ezek a procik? tudom, tudom mind egyedi.... de mégis,.... olyan 200nhz- benne van nem???
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#1887 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 07:49

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 20:41

srácok, eggyik haverom kicsit megszeretnéá húzni a prociját (öö.. hazudtam, csak meg akarom kímélni hogy vegyen egy 2600+-osat)
2200+-osa van, ugye ez már throughbred b magos ? aszem ez a jobban tuningolható nem?
mennyi is ennek az alap órajele? :D 1.7ghz? :p
(nf7-es lapja van, ez gondolom nem akadály!)

kb mennyit mennek ezek a procik? tudom, tudom mind egyedi.... de mégis,.... olyan 200nhz- benne van nem???

A 2200+ -nak 1800Mhz az órajele, de ez már mindegy.
A tbred b minimum megy 2Ghz-t, de jellemzően 2100 alatt egyik sem áll meg a jobbak meg 2300-on is stabilak léghűtéssel.
A 2-2,1Ghz-et még az alap 1,6V-on is bírni szokás, de figyelem!!! az nf7 az kevesebbet ad a procinak mint ami a biosban be van állítva, tehát ezzel számolni kell így ott 0,025-0,05V-al többet kell beállítani, hogy stabil legyen.
My photos

#1888 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 08:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 6:49

A 2200+ -nak 1800Mhz az órajele, de ez már mindegy.
A tbred b minimum megy 2Ghz-t, de jellemzően 2100 alatt egyik sem áll meg a jobbak meg 2300-on is stabilak léghűtéssel.
A 2-2,1Ghz-et még az alap 1,6V-on is bírni szokás, de figyelem!!! az nf7 az kevesebbet ad a procinak mint ami a biosban be van állítva, tehát ezzel számolni kell így ott 0,025-0,05V-al többet kell beállítani, hogy stabil legyen.

Ahham :D Ahham :D Ahham :D
Igen, az Nf7es cuccost saját bőrőn tudom :D

Kb annyira melegszik/melegedhet majd mint az én barcim nem? :D
Mert szerválni kell valami normálisnál jobb hűtést neki, ha tunkolni akarom, de egy sp97-et mégsem fogok vele vetetni, ismerem, inkább sűvítsen neki, de 3ropit spóról :D

Gondolkodtál ma már?

#1889 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 08:51

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 9:32

Ahham :D Ahham :D Ahham :D
Igen, az Nf7es cuccost saját bőrőn tudom :D

Kb annyira melegszik/melegedhet majd mint az én barcim nem? :D
Mert szerválni kell valami normálisnál jobb hűtést neki, ha tunkolni akarom, de egy sp97-et mégsem fogok vele vetetni, ismerem, inkább sűvítsen neki, de 3ropit spóról :D

Nekem a tbred b-met egy aerocool ht101 hűtötte meglehetősen sikeresen és halkan, mert alapból sem hangos, de én még le is szabályoztam úgy is simán hűtötte a procit. Az ára pedig jóval barátságosabb (most kb br 7500Ft) mint a thermalright. Valamint felrakható p4-re (amennyiben SE) felrakható a64-re is.
De van más kvázi olcsó és hatékony hűtés is, ezt személyesen használtam ezért írtam róla.
My photos

#1890 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 13:47

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 7:51

Nekem a tbred b-met egy aerocool ht101 hűtötte meglehetősen sikeresen és halkan, mert alapból sem hangos, de én még le is szabályoztam úgy is simán hűtötte a procit. Az ára pedig jóval barátságosabb (most kb br 7500Ft) mint a thermalright. Valamint felrakható p4-re (amennyiben SE) felrakható a64-re is.
De van más kvázi olcsó és hatékony hűtés is, ezt személyesen használtam ezért írtam róla.

Köszi, igen, első körben én is valami ilyesmire gondoltam, de az ára az húzós lehet havernak, de majd kiderül mi számít neki jobban az ár vagy a hang :p
vagy talán valami tt volcano? :D
utána nézek :D

Gondolkodtál ma már?

#1891 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 14:24

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 14:47

Köszi, igen, első körben én is valami ilyesmire gondoltam, de az ára az húzós lehet havernak, de majd kiderül mi számít neki jobban az ár vagy a hang :p
vagy talán valami tt volcano? :D
utána nézek :D

Ja volcano-t neki! :lol:  :nevet:
My photos

#1892 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 15:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 13:24

Ja volcano-t neki! :lol:  :nevet:

megtaláltam a kékhalban a vulcano 9et és még ocsó is :D

Gondolkodtál ma már?

#1893 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 07:34

vki le tudna irni hogy
abit nf7-s v2.0
2600+ barton

ennel a kompozicional mennyit lehet kihozni az alap 11,5*166 bol ami 1920mhz.

ja es pontosan biosban melyiket milyen ertekre noveljem mer igy jaccogattam nemnagyon ertek hozza, es 2080 mhz ig jutottam eddig 5 perc jatekkal. :(
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#1894 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 08:07

Idézet: Rent - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 8:34

vki le tudna irni hogy
abit nf7-s v2.0
2600+ barton

ennel a kompozicional mennyit lehet kihozni az alap 11,5*166 bol ami 1920mhz.

ja es pontosan biosban melyiket milyen ertekre noveljem mer igy jaccogattam nemnagyon ertek hozza, es 2080 mhz ig jutottam eddig 5 perc jatekkal. :(

Ha nem régi jó barci, akkor szorzó lock-os tehát csak fsb növelés játszhat. Ezek szerint a 180-as fsb megy rendesen. Próbáld 3-5Mhz-es lépésekben tovább emelni kicsit tovább, de 191-nél tovább nem valószínű, hogy fogsz jutni, persze megpróbálni érdemes.
Ha kell a procinak adhatsz egy kicsi többlet fesz, 1,7V-ot mondjuk, hogy segítsen a tuningban.
Figyelj még oda, hogy a ram szinkronban legyen az fsb-vel és a memó időzítések olyanok legyenek, amit bír is a ramod.
My photos

#1895 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 17:25

CSókot mindenkinek!Mostanában kicsit elkezdtem kevesleni gépem teljesítményét és szeretnék 1 kis segítséget kérni,mit is lehetne kihozni ebből a vasból mielőtt leadnám a vastelepen...Mondjuk nem kapnék sokat érte ezért is szeretném kicsit tuningolni..főleg a processzort,de bármilyen hozzászólás ami ezt a gépet gyorsítani tudná szívesen várom!!Előre is köszi mindenkinek!!

ALAPLAP: VIA APOLLO PRO 133A
CPU:  INTEL CELERON 600 MHZ
VGA:  ATI RADEON 7000 64 MB
RAM : 320 MB SDRAM
WINYÓ : 40 GB SAMSUNG

JAH ÉS A PROCI DUÁLHŰTŐS BY ÉN.... :confused:  :p

1000000000000X-ES THX AKI BÁRMIT IS TUD MONDANI... :respect:  :respect:  :eek:

#1896 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 19:26

1.: VgA-mra hűtést keresek. A keret rá szűk 5k.  Típus: GeCube 9600Xt EE

Ezeket találtam:
Revoltec Highend VGA-Kühler http://www.depo.hu/?...8&lid=1&csid=50

Titan TTC-CUV3AB  http://www.depo.hu/?...6&lid=1&csid=50

Primecooler PC-VGAHG1 AL BLUE LED HYPERGRAPHICS http://www.depo.hu/?...9&lid=1&csid=50

Thermaltake A1655 ( Giant II ) http://www.depo.hu/?...7&lid=1&csid=50

Zalman ZM80C-HP (egy a bajom ezzel, hogy nincsenek ramokra hűtők és azok nekem nagyon forrófejűek)

2: Vn két vinyó. Kellően távol egymástól. Oldallap leszerelve. A gond, hogy egy pár perces terhelés után (renderelés, játék) után nagyon forróak, pedig állítólag nem rosszfajták. Seagate mindkettő.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1897 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 07:18

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 20:26

1.: VgA-mra hűtést keresek. A keret rá szűk 5k.  Típus: GeCube 9600Xt EE

Ezeket találtam:
Revoltec Highend VGA-Kühler http://www.depo.hu/?...8&lid=1&csid=50

Titan TTC-CUV3AB  http://www.depo.hu/?...6&lid=1&csid=50

Primecooler PC-VGAHG1 AL BLUE LED HYPERGRAPHICS   http://www.depo.hu/?...9&lid=1&csid=50

Thermaltake A1655 ( Giant II )   http://www.depo.hu/?...7&lid=1&csid=50

Zalman ZM80C-HP (egy a bajom ezzel, hogy nincsenek ramokra hűtők és azok nekem nagyon forrófejűek)

2: Vn két vinyó. Kellően távol egymástól. Oldallap leszerelve. A gond, hogy egy pár perces terhelés után (renderelés, játék) után nagyon forróak, pedig állítólag nem rosszfajták. Seagate mindkettő.

Ezek közül nekem a primecooler a legszimpibb, mert ez a leghalkabb megoldás.
Mondjuk azt nem tudom milyen célból akarsz hűtőt cserélni a karidon. Mert ha csak egyszerűen elromlott a gyári akkor, amit írtam az teljesen rendben van (revoltec és a titan a meghibásodott gyárik helyett olcsón beszerezhető hangos kisventis hűtők).

Viszont ha tuning miatt akarsz hűtést cserélni, akkor + mhz-ekhez a TT és a zalman juttathat a többi nem. A tt baja szintén a kis venti, mert hangos (ha ez nálad szempont), amúgy ramborda ehhez sem jár. Míg a zalman az op1-el kiegészítve csendesen hűt, ráadásul hiába nincsen a ramon borda a venti mozgatja a levegőt a ramok felett is (ellentétben a többivel) és 5V-on semmi hangja.

Vinyó témára: a két említett darab oldalán fém vagy műanyag a felfogatás rendszere? Ha műanyag, akkor bizony az megakadályozza, hogy a vinyó a melegét a gépháznak átadja ezért melegszik. Ezen segíthet, ha a két vinyó körül egy 5V-7V-on járó 8cm-es venti éppen csak megindítjon egy kis légáromlatot. Szerintem a gyári hdd hűtők fölöslegesen drágák és ha aktív akkor gyakran zajosak is.
My photos

#1898 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 07:21

Idézet: wandendorf - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 18:25

CSókot mindenkinek!Mostanában kicsit elkezdtem kevesleni gépem teljesítményét és szeretnék 1 kis segítséget kérni,mit is lehetne kihozni ebből a vasból mielőtt leadnám a vastelepen...Mondjuk nem kapnék sokat érte ezért is szeretném kicsit tuningolni..főleg a processzort,de bármilyen hozzászólás ami ezt a gépet gyorsítani tudná szívesen várom!!Előre is köszi mindenkinek!!

ALAPLAP: VIA APOLLO PRO 133A
CPU:  INTEL CELERON 600 MHZ
VGA:  ATI RADEON 7000 64 MB
RAM : 320 MB SDRAM
WINYÓ : 40 GB SAMSUNG

JAH ÉS A PROCI DUÁLHŰTŐS BY ÉN.... :confused:  :p

1000000000000X-ES THX AKI BÁRMIT IS TUD MONDANI... :respect:  :respect:  :eek:

Rakd fel az fsb-t 66-ról 100-ra és akkor 900-on fog menni a procid. Ehhez talám még vcore emelés sem kell. Ezzel egy körben a pci leosztását növeld 3-ra (2-ről). Figyelj még oda, hogy a ramod bírja illetve mennyin hajtod éppen.

VGA: halottnak a csók....  :smoker:
My photos

#1899 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 07:41

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 6:18

Ezek közül nekem a primecooler a legszimpibb, mert ez a leghalkabb megoldás.

Köszi. Oka, hogy a gyári egyszercsak zajos lett és idegesít. De nem gyakran csinálja. És a ramok is kézzel nézve elég melegek. Ha minden igaz, sikerül Zalman hűtőjét megvennem. Az elsődleges cél a jó hűtésfok és aztán a csend. Lehet, hogy majd kap egy OP1-et is.

Köcce mégeccer
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1900 Felhasználó inaktív   wandendorf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 10:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 8:21

Rakd fel az fsb-t 66-ról 100-ra és akkor 900-on fog menni a procid. Ehhez talám még vcore emelés sem kell. Ezzel egy körben a pci leosztását növeld 3-ra (2-ről). Figyelj még oda, hogy a ramod bírja illetve mennyin hajtod éppen.

VGA: halottnak a csók....  :smoker:

Csó!

Sebgutkopf köszi a tanácsot...De én ezt már megtettem régebben is az Fsb átállításst jumperrel és mikor a gép jókedvében volt akkor be is kapcsolt és a gép elindult és mikor töltötte volna az Xp-t akkor lefagyott...azután reboot és már mikor a meghajtókat ismeri fel akkor lefagyott...azután reboot vagyis "reset" és el sem indult..Lehet h a hűtéssel kellene ügyködnöm?Jah és a pci-t hol kell 3-ra átállítani a Biosban?Mert csak az Sdram cycle lenght nél van 3-asra átállítás.. de nem hiszem h azt kellene állítani..Jah és kezdő vok és azt hol tom megnézni h a ram-om mennyin fut?Még valami..A Vcore-t meg hol tudnám átállítani?Az az mikor 0.25%-al megnövelem a fesz-t a gépben? Vagy  nem? Mert az sem csinál semmit sem..A biosból most fel van húzva a gép 747-re..De ez még kevés.. :cool:  :o 

Miért hallott ügy a vga-m??Jó az!!!Tesco gazdaságos,de jó!!!sztem!!Mondjuk nem tom a teljesítménye mennyivel jobb 1 2000-rel drágább 9200-esnek...Mert haveromnak oan van de sztem az én gépemben az sem lenne jobb...Nah köszi a választ a kérdéseimre!!Előre is!!
:respect:  :respect:  :respect:

Guten Tag!!! :up:  :D

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »