HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#101 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 12. 19:28

idézet:
Ezt írta kisbetu:
Ezeknek a számoknak nem hiszek. Vagy a szavaknak.
(Nagyon sokan örülnének olyan termosztátnak, ami 3 fokon belül tartja az alkatrész hőmérsékletét szélsőséges terhelések mellett.)
[/quote]

ha a 3dmark 2003 terhelésnek számít + a speedfan progi hőm. mérőnek akkor pedig ez így van! :rolleyes:
"Bár a Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan, ez mégsem szabad, hogy könnyelműségre csábítson!"
[Telefonom: 30/568-0668]

#102 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 19:29

idézet:
Ezt írta Zethos:

Véleményem szerint gyengusz az a hűtő, főleg ha tuning is van. Én lecserélném! Függetlenül attól, hogy kisbetu véleményét is osztom, miszerint nem biztos, hogy valós adatokat látsz, de van attól sokkal jobb és csendesebb hűtő.
[/quote]

csak érdekelt, mindenképp le lesz cserélve de már vízhűtésre, már csak cpu blokk hiányzik :cool: :)
"Bár a Trabant útfekvése kitűnő, és gyorsulása kifogástalan, ez mégsem szabad, hogy könnyelműségre csábítson!"

#103 Felhasználó inaktív   KeWiN 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 13. 01:23

Udv mindenkinek !

Eloszor is leszogeznem, h meglehetosen regen foglalkoztam tuningal, igy lehet hulyeseget kerdezek :)

Szoval nemreg upgradeltem a gepem :

2.8+ XP, MSI k7N2 Delta, club 3d 9700pro, 2*512g ram (kingston) dualban, TT volcano 11+

Gondoltam kiprobalom 1 picit tuningolni, szoval szorzo 10.5x200 ezzel Lmeletileg (sot gyakorlatilag is :) ) 3000+ os kent ment. Memoria, agp, pci minden maradt a regiben.

Gep szepen bebootol, megy minden ahogy a nagykonyvben meg van irva...akkor essunk neki mit szamit : 3DMark2k3

es itt jon az erdekesseg : jelentosen kevessebbet mert mint eddig (4700 korul eddig 4960 korul ment). Visszaalitva a gyari ertekekre megint jott a 4960 koruli ertek...mi lehet a hiba ?

Elore is koszonom a valaszokat : KeWiN

#104 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 08:35

idézet:
Ezt írta KeWiN:
Udv mindenkinek !

Eloszor is leszogeznem, h meglehetosen regen foglalkoztam tuningal, igy lehet hulyeseget kerdezek :)

Szoval nemreg upgradeltem a gepem :

2.8+ XP, MSI k7N2 Delta, club 3d 9700pro, 2*512g ram (kingston) dualban, TT volcano 11+

Gondoltam kiprobalom 1 picit tuningolni, szoval szorzo 10.5x200 ezzel Lmeletileg (sot gyakorlatilag is :) ) 3000+ os kent ment. Memoria, agp, pci minden maradt a regiben.

Gep szepen bebootol, megy minden ahogy a nagykonyvben meg van irva...akkor essunk neki mit szamit : 3DMark2k3

es itt jon az erdekesseg : jelentosen kevessebbet mert mint eddig (4700 korul eddig 4960 korul ment). Visszaalitva a gyari ertekekre megint jott a 4960 koruli ertek...mi lehet a hiba ?

Elore is koszonom a valaszokat : KeWiN
[/quote]

A feles szorzókat nem nagyon szeretik az alaplapok és sokszer teljesítménycsökkenést okoznak.
Javaslatom, hogy azok a Kingston ramok bírni fogják a nagyobb órajelet úgyhogy inkább a 210x10-et javaslom neked. Úgy a magasabb fsb miatt jobban érzékelhető lesz a teljesítmény fokozódás. ;)
My photos

#105 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 08:38

idézet:
Ezt írta Norbik@:

a bios elvileg 85+ nál lövi le!!

Az nem túl sok??
[/quote]

Ha belső dióda szerint 85 akkor jó. Ha nem akkor sok.
Ha nagyon biztonságban akarod magad érezni állítsd át ezt az értéket úgy 75 fokra. Mondjuk nem tudom milyen a lapod mert mindegyik máshogy csinálja, de nekem amim volt előzőleg asus lapom az kegyetlenül lelőtte ha elérte a kritikus hőt és a mostani abit-om is így jár el.
My photos

#106 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 08:41

idézet:
Ezt írta yooccoo:

ott nincs semmi állítási lehetőség, csak kiírja, hogy mennyi
az a gáz, hogy eléggé noname alaplapról van szó és sehol egy értelmes leírás
[/quote]

Hááát ha nem egy ismert tuning lap, akkor még érdemes lehet a lapon megnézni, hogy jumperekkel lehet-e állítani. Ha ez nem akkor ezzel a lappal le kell mondanod a feszállításról, hacsak nem vagy nagyon elszánt...
akkor ugyanis még mindig ott van, hogy a proci által kért gyári alapfeszt módosítod a procin néhány híd összekötésével (van, hogy vágni is kell). Ezt viszont gyakorlat nélkül nem ajánlom.
My photos

#107 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 10:22

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Hááát ha nem egy ismert tuning lap, akkor még érdemes lehet a lapon megnézni, hogy jumperekkel lehet-e állítani. Ha ez nem akkor ezzel a lappal le kell mondanod a feszállításról, hacsak nem vagy nagyon elszánt...
akkor ugyanis még mindig ott van, hogy a proci által kért gyári alapfeszt módosítod a procin néhány híd összekötésével (van, hogy vágni is kell). Ezt viszont gyakorlat nélkül nem ajánlom.
[/quote]

karácsonyra veszek újat, de addig valahogy jó lenne feljebb tornászni
szal a boisba olyan, hogy kiírja: "Frequency/Voltage control" és csakis a frekit meg a szorzót lehet állítani
yooccoo#2929

#108 Felhasználó inaktív   Norbik@ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 11:30

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Ha belső dióda szerint 85 akkor jó. Ha nem akkor sok.
Ha nagyon biztonságban akarod magad érezni állítsd át ezt az értéket úgy 75 fokra. Mondjuk nem tudom milyen a lapod mert mindegyik máshogy csinálja, de nekem amim volt előzőleg asus lapom az kegyetlenül lelőtte ha elérte a kritikus hőt és a mostani abit-om is így jár el.
[/quote]

úgy lesz köszi! ;)

#109 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 14:06

idézet:
Ezt írta yooccoo:

karácsonyra veszek újat, de addig valahogy jó lenne feljebb tornászni
szal a boisba olyan, hogy kiírja: "Frequency/Voltage control" és csakis a frekit meg a szorzót lehet állítani
[/quote]

Ha lesz új lapod, akkor viszont már nincs messze karácsony. Türelem! :D
My photos

#110 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 14:10

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Ha lesz új lapod, akkor viszont már nincs messze karácsony. Türelem! :D
[/quote]

télleg, megéri procit cserélni vagy inkább egy normális vkari legyen belőle?
most egy 1.7P4C van benne
semmi baja nincs, jól müxik, csak az alaplap miatt nem tudom kiaknázni a benne rejlő további lehetőségeket

[ 2003. november 14.: yooccoo szerkesztette a hozzászólást ]
yooccoo#2929

#111 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 12:23

idézet:
Ezt írta yooccoo:

télleg, megéri procit cserélni vagy inkább egy normális vkari legyen belőle?
most egy 1.7P4C van benne
semmi baja nincs, jól müxik, csak az alaplap miatt nem tudom kiaknázni a benne rejlő további lehetőségeket

[ 2003. november 14.: yooccoo szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ez most p4 celeron? Mert p4 c-ből tudtommal nincsen 1,7-es.
Ha cerka akkor természetesen cserélni kéne igazi p4-re és akkor már a 800-as fsb-re.

Milyen vga-d van?

Ha már lapot és procit is cserélsz akkor már nem lenne olcsóbb egy athlon+nForce2 rendszer, amivel csak a méregdrága 2,4 és fölötti p4-ek tuningolva tudják teljesítményben túlszárnyalni.

[ 2003. november 14.: sebgutkopf szerkesztette a hozzászólást ]
My photos

#112 Felhasználó inaktív   steelhand 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 20:16

Sziasztok!
Most kezdeném el tuningolni a gépemet és néhány apróság érdekelne.
Egy Matsonic MS9337C alaplapom van rajta egy P4 Northwood procival gyárilag 2666 Mhz-vel (5x533)
Tulajdonképpen az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata valamelyikkel (proci és/vagy alaplap).
Tehát ismeri-e valaki az alaplapot, lehet-e jumperolni, vagy a procinál szorzokkal játszani (tudtommal az Intel p4-es procikkal nem lehet, de ez csak amolyan hallomás), stb.
Ezekkel kapcsolatos infok érdekelnének.
Előre is köszi!
Béke és Kegyelet

#113 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 15. 21:31

idézet:
Ezt írta steelhand:

de ez csak amolyan hallomás
[/quote]
Akkor egy kis olvasnivaló.
A netikett tartalmaz ajánlott viselkedésmódot fórumokra is. Ebben - többek között - az szerepel, hogy mielőtt csatlakozol egy fórumhoz, olvass bele az ott folyó beszélgetésekbe, ismerkedj meg az adott közösség viselkedési, fórumozási szokásaival.

Ha így tettél volna, találkoztál volna azzal a naponta elhangzó beszólással, hogy "használd a keresőt". Meg beleolvashattál volna a tuning és az alaplap szekció régebbi témáiba. Nekem úgy tűnik, ezeket nem tetted meg.
(Viszont két jó pontod helyből van: jó helyen tetted fel a kérdést és nem nyitottál feleslegesen új topkot.)

Kérdéseidre is válaszoljak: az alaplapodat elsősorban neked kell ismerned. Én hiába mondom, hogy a j16-os jumperen az 5-6-ot kösd át 6-7-re, ha a Te lapodon nincs is ilyen. Vedd elő az alaplap leírását (ha nincs, akkor keresd meg a gyártó honlapján) és olvasd el amit ír.
Az Intel procijai már régen szorzólockosak, nemcsak a P4-esek. Csak az FSB változtatásával tudod húzni, ha tudja a proci, az alaplap és a rendszer többi eleme is bírja.

Összefoglalás:
Keress és olvass.
Amúgy Isten hozott a fedélzeten!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#114 Felhasználó inaktív   steelhand 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 09:10

Bocsesz mindenkinek, de még lama vagyok a forumozásban. Valóban nem használtam a keresőt, de mostmár bizti, hogy megteszem. Én igazán amúgy arra lettem volna kiváncsi, hogy van-e valakinek tapasztalata Matsonic alaplapppal, mert amiket eddig olvastam azok totál más alaplapok voltak (igaz keresőbe még nem írtam be-rögtön pótlom).
Az alaplapom leírása megvan ugyan, de angolul és félek hogy valamit félrefordítok és akkor füst..
Mert elvileg a BIOS-ban be lehet állítani, hogy a gép magától éledjen fel és csak a megfelelő rendszerek induljanak el, de nekem még nem sikerült kihoznom belőle, vagy ezt is elfordítottam :(
Szoval bocsesz mégegyszer a helytelen viselkedésem miatt.

Béke és Kegyelet

[ 2003. november 17.: steelhand szerkesztette a hozzászólást ]

#115 Felhasználó inaktív   Krokodilus avagy Kroki322 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 10:47

Szerintetek meddig lehet húzni egy 1.5 p4-et?
Joystic is csak akkor jó ha működik!

#116 Felhasználó inaktív   Krokodilus avagy Kroki322 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 10:49

Ja és sose több a hőmérséklete 17 foknál! :cool:
Joystic is csak akkor jó ha működik!

#117 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 12:03

Sziasztok!

Kéne egy kis help!Adva van egy Abit NF7 V1.0 :( 1700Tbred-B.Az egész szépen megy 10*200.Tegnap megnéztem,hogy mit megy a ram legjobb beállításokkal és 430Mhz-en stabilan működnek ez ugy 2*215-ből jön ki.Jó mondom nézzük meg 9.5*215-ön a Win szépen felál aztán fagyi.Gondoltam,h feszet emelek 1.65V -> 1.7V de ez se segített.5letek ?
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#118 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 12:18

idézet:
Ezt írta Péter:
Sziasztok!

Kéne egy kis help!Adva van egy Abit NF7 V1.0 :( 1700Tbred-B.Az egész szépen megy 10*200.Tegnap megnéztem,hogy mit megy a ram legjobb beállításokkal és 430Mhz-en stabilan működnek ez ugy 2*215-ből jön ki.Jó mondom nézzük meg 9.5*215-ön a Win szépen felál aztán fagyi.Gondoltam,h feszet emelek 1.65V -> 1.7V de ez se segített.5letek ?
[/quote]

NF7 topikban már több embernek is volt gondja a feles szorzókkal.
Legújabb BIOS esetleg segít, de nem 100% :(
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

#119 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 12:59

idézet:
Ezt írta FluID:

NF7 topikban már több embernek is volt gondja a feles szorzókkal.
Legújabb BIOS esetleg segít, de nem 100% :(
[/quote]

Megpróbáltam 9*215-ön.Prime95-t kafán megy,de amit játékot indítok fagy.Ezekszerint a 200+ fsb-vel van gondja a lapnak...
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#120 Felhasználó inaktív   FluID 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 14:32

idézet:
Ezt írta Péter:

Megpróbáltam 9*215-ön.Prime95-t kafán megy,de amit játékot indítok fagy.Ezekszerint a 200+ fsb-vel van gondja a lapnak...
[/quote]

Adtál +feszkót a chipsetnek?
Vagy esetleg a memória nem bírja a tempót ezzel az időzítéssel...

[ 2003. november 16.: FluID szerkesztette a hozzászólást ]
Vízhűtésem  - = ! = -  HWSW UD Team

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »