HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek = -

#161 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 11:57

idézet:
Ezt írta Krokodilus avagy Kroki322:
Azért lehet mert ilyen trutyi panelházba lakunk, és a sarokban nem túl passzos az illesztés és télen a sarokban lévő 1 négyzet méter sokkal hidegebb mint máshol a lakásban.
Meg egyszerüen nem melegszik a proci, lehet hogy 100mhz-működik?! :D :D :D
[/quote]

vagy nam jól mér az alaplap...

#162 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 05. 15:22

idézet:
Ezt írta yooccoo:

kézzel se lehet megviccelni?
[/quote]

De. Ha sokáig simogatod lehet, hogy feláll.... Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#163 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 20:18

Sziasztok! Az a helyzet, hogy most vettem egy 1,1-es tualatin celeront, és tuningolni szeretném.(vagyis tuningolom) Szóval 133-ig megy rendesen gond nélkül, aztán fölötte elkezd bizonytalankodni. Én arra gondoltam, hogy a memóriám miatt van, egy 128/133as hynix cas3-as ramom van, amit amugyis le kéne cserélnem, mert már kevés, mint sünben a dauervíz :D Mennyi ezeknek a prociknak a végsebessége? Én ugy hallottam, hogy 1500 körül megy mindegyik. Ezért is akartam egy 1GHz-est venni, de csak 1,1-est kaptam, és szeretném még valahogy feljebbtornászni a rendszerbuszt. Szerintetek a memóricserétől jobb lesz? Ja egyébként a proci semmit nem reagál a feszültségemelésre, és 40fok körül van terheletlenül.
Joc

#164 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 21:09

idézet:
Ezt írta Jocibá:
a proci semmit nem reagál a feszültségemelésre, és 40fok körül van terheletlenül.
Joc
[/quote]
Úgy látszik, ismét floodolnom kell:
Nem hiszem, hogy nem reagál.
Te nem veszed észre.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#165 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 21:40

idézet:
Ezt írta Öregszem:

Úgy látszik, ismét floodolnom kell:
Nem hiszem, hogy nem reagál.
Te nem veszed észre.
[/quote]

Akkor máshogy mondom: Mindegy neki, hogy 1,5 voltot állitok neki, vagy 1,625öt, ugyanúgy rendszeresen lefagy.
Joc

#166 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 14:54

Valaki le tudna irni, hogy mik a tuningolas lepesei Intel P4 eseteben?

Konfigom: 2.8 P4, Asus P4C800 Deluxe, Eredeti Samsung 1G RAM, Innovatek vizhutes

#167 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:41

Uj fejlemények: A memóriám nem bírta a tuningot, mert most beállitotam aszinkron órajelre a memóriát (4:3:1), igy a memória már nincs túlhajtva, és most 1617 Mhz-nél tartok(11x147) :) corefeszültség 1,55 V. Eddig nem sikerült lefagyasztani semmivel, cpustabilityvel 50 fokig tudtam felmelegiteni(FOP 32es hűtőm van), de van egy gondom: Gyakran nem akar ujraindulni a gép, tehát ujrainditom, és bootképernyőnél megáll. Kikapcsoltam, áramtalanitottam, és utána ujra bekapcsoltam, és igy indult simán. Mi a gond? Help me plíz :)

#168 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 21:18

Azt hiszem, elég jó procit fogtam ki :cool: 1760 Mhz-nél jött az első fagyás, de még csak 1,575 volt a corefeszültség :) Már csak annyi baj van, hogy nem szól az integrált hangkártyám, meg nem lehet ujrainditani a gépet :D A proci hőmérséklete max kb mennyi lehet?

#169 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:05

idézet:
Ezt írta Jocibá:
Azt hiszem, elég jó procit fogtam ki :cool: 1760 Mhz-nél jött az első fagyás, de még csak 1,575 volt a corefeszültség :) Már csak annyi baj van, hogy nem szól az integrált hangkártyám, meg nem lehet ujrainditani a gépet :D A proci hőmérséklete max kb mennyi lehet?[/quote]

Vajon mennyi a pci órajeled, amikor a procid ilyen 1700Mhz környékén szaladgál? :rolleyes:
My photos

#170 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:08

idézet:
Ezt írta yooccoo:

kézzel se lehet megviccelni?
[/quote]

A Sehogy az sehogy.

Hacsak nem tudod leszedni a proci burkolatát és rendelkezel az intel procibelsőt leíró terveivel és a módosításhoz szükséges eszközökkel, amivel a mikro méretű kondikat piszkálni tudod.
Szerintem erre nincs kapacitásod, de elhiheted egyetlen egy tuningosnak sincs.
Intel fronton csak fsb.
My photos

#171 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 16:05

[QUOTE]Ezt írta sebgutkopf:

Vajon mennyi a pci órajeled, amikor a procid ilyen 1700Mhz környékén szaladgál? :rolleyes:
[/QUOTE

A PCI órajele 1760 Mhz-nél pontosan 40 Mhz. De most ezt miért kérdezted? A "hangkártya" miatt? Érdekes, a hálókártyám simán működik ilyen órajelen. Holnap kölcsönkérek egy normális hangkártyát, és megnézem, hogy az szól-e.
Aktuális kérdés: Hol találok olyan memóriát, vagy milyen márkáju memóriák birják a nagy órajelet nagy valószinüséggel? A mostani 128/133 hynix, de valószinüleg a gyár szégyene lehet, mert 133-on se stabil...

#172 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 20:44

A hynix az eredeti? 40 MHz-et winchester miatt nem erőltetném.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#173 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 23:34

idézet:
Ezt írta EG0:
A hynix az eredeti? 40 MHz-et winchester miatt nem erőltetném.[/quote]

Honnan tudom meg, hogy eredeti-e? Lehet, hogy hamisitvány, de honnan jövök rá, hogy az?
"40 MHz-et winchester miatt nem erőltetném" Ezt fejtsd már ki bővebben pls. Mi baja lehet a vinyónak tőle?

#174 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 01:17

Tanácsra lenne szükségem proci hűtés kapcsán, mert nekem teljesen elfogytak :( (nem mintha eddig olyan túl sok lett volna :D) Már több órát keresgéltem itt a fórumon lehetséges válaszok után, meg beszéltem akivel csak tudtam, de eredménytelenül.

Szóval a helyzet, hogy adott egy C. Dragon DA01BD4 torony, benne egy XP 2500+ procival, amit eddig egy TT Volcano 9 CoolMod hűtött. Ez iszonyatosan büntetett (fejem mellett 1m-re van a gép), azon kívül alapjáraton is 56-57 fokos volt a processzor (ház: 35 fok). A házban elől-lent volt egy noname 8cm-es hűtő (vinchesterek előtt), meg felette egy másik ugyanilyen (másik winchesterek előtt). Hátul a processzor egyvonalban kb. volt még egy 8cm-es hűtő, ami szívott :)
A processzor vagy bármi egyebet nem húzom.
Jah igen, el ne felejtsem: a hőmérsékletet BIOS-ban és a Gigabyte laphoz adott EasyTune4 nevű progival néztem, az eredmények egyeztek, és a hűtőn volt ezüstpaszta. ( [url="http://"http://www.gyik.com/temp/easytune4_eredmenyek.gif"]http://www.gyik.com/..._eredmenyek.gif[/url] )

Szóval mivel a gép hangja elég durva volt (volcano főleg), gondoltam lecserélem egy Spire Falconrock II-re, a fórumon olvasottak alapján. Gondolkoztam még a TT Silentboost-on is, de szerintem az nem ment volna fel reszelés nélkül (a volcano-t meg kellett reszelnem, mert a Gigabyte GA-7NNXP lapon túl közel van egy kondi a processzorhoz, nem fért fel rá másképp :( ).

A Falconrock II. félig hozta is amit vártam, jóval csendesebb mint elődje. Viszont hűtés szempontjából kicsit jobbra számítottam, legalábbis 1-2 olyan barát elmondása alapján, akiknek szintén ilyen cooler van a gépben. A proc.hűtő cseréjekor kikapcsoltam a házban elől-lent lévő egyik ventit, úgyhogy most már csak 1db 8cm-es megy elől, és 1db 8cm-es megy hátul (meg kicsit jobban elrendeztem a kábeleket)
Ezzel a Falconrock II. hűtővel alapjáraton 55-56 fokos a proci (az eredetileg is a hűtő alján lévő fehér pasztát hagytam rajta), terhelésre felmegy 61-ig. Terhelést úgy próbáltam ki, hogy virtualdub-bal elkezdtem kódolni egy filmet, a proci folyamatosan 100%-on futott, és ezt figyeltem negyedórán keresztül. A 61 fokos hőmérsékletet viszonylag hamar, 5-6 perc után már elérte, utána ott megállt.
A ház hőmérséklete most 32-33 fok körül ingadozik.

.... és itt most elakadtam. :( Az 1db 8cm-es venti kiiktatása utáni kicsit jobb házhőmérséketet még rá tudom fogni mondjuk a kábelek jobb elrendezésére, viszont a processzor hőmérsékletének javítására semmi épkézláb ötletem nincs. Talán ha leszedném róla azt a fehér gyári bigyót és tennék rá ezüstbigyót, nyernék 1-2-3 fokot (ha jól értelmeztem a fórumon olvasottakat) ... de ezzel még mindig nem vagyok igazán kisegítve. Vagy ha betennék még hátra ventiket, hogy szívják ki a meleget? Mennyit számíthat, ha a mostani kábeleket kicserélem hengeres(?) kábelekre? A szoba hőmérséklete kb 24-25 fok lehet, nem tudom ez számít-e :)

Gondolom a hozzászólásból látszik, kb mennyit értek a témához (=0).. :) Bármilyen ötletet vagy segítséget szívesen vennék, az is érdekelne hogy ilyen körülmények között mennyinek kéne lennie kb a proc. hőmérsékletnek, thx előre is!
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#175 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 01:49

Vizhutes: 0 decibel, >=40k HUF

#176 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 02:40

idézet:
Ezt írta Jocibá:

Honnan tudom meg, hogy eredeti-e? Lehet, hogy hamisitvány, de honnan jövök rá, hogy az?
"40 MHz-et winchester miatt nem erőltetném" Ezt fejtsd már ki bővebben pls. Mi baja lehet a vinyónak tőle?
[/quote]

Eredetiség: Jó kérdés.. nem csak a ramokra van írva, hanem a nyákra szitázva is, esetleg gyártó weboldalán körülnézve..
40 MHz: Ha jól tudom (mostanában már nem szentírás), a HDD vezérlő is annyit kap, mint a PCI busz, tehát pl. 66MHz-nél 33-at, 75-nél 37,5-et, 100-nál 33-at, 120-nál 40-et (vagy 30-at..), stb. Régebbi cuccoknál volt gond, hogy pl. 4*66MHz helyett 4*83-at állítottál be, akkor hiába bírta a RAM, CPU, VGA, ha a HDD folyamatosan hibázott (rossz FAT bejegyzések), vagy akár ki is purcant.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#177 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 02:59

idézet:
Ezt írta csosz:
Vizhutes: 0 decibel, >=40k HUF[/quote]

Köszönöm az ötletet, de nem a mostani hűtésemtől eltérő megoldásokat keresek, a meglévőt szeretném javítani. ;)
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#178 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:29

idézet:
Ezt írta Jocibá:

Idézet

Ezt írta sebgutkopf:
[qb]

Vajon mennyi a pci órajeled, amikor a procid ilyen 1700Mhz környékén szaladgál?    :rolleyes:
[/QUOTE

A PCI órajele 1760 Mhz-nél pontosan 40 Mhz. De most ezt miért kérdezted? A "hangkártya" miatt? Érdekes, a hálókártyám simán működik ilyen órajelen. Holnap kölcsönkérek egy normális hangkártyát, és megnézem, hogy az szól-e.
Aktuális kérdés: Hol találok olyan memóriát, vagy milyen márkáju memóriák birják a nagy órajelet nagy valószinüséggel? A mostani 128/133 hynix, de valószinüleg a gyár szégyene lehet, mert 133-on se stabil...[/QB]

Pontosan azért kérdeztem, hogy rávilágítsak számodra, hogy az eredetileg 33Mhz-es pci-t nem ajánlott már 37 fölé se vinni nemhogy 40Mhz-re.
Pl a 40Mhz egy tökéletes válasz rá miért nincs hang. Továbbá lehet, hogy egy másikkal lesz, de kérdés meddig?

A hdd verérlőcsipje is túlhajtása pedig egy csöppet komolyabban néz ki. Mivel a pci 33Mhz ennek a felszorzásával áll elő a hdd vezérlő órajele. Ha mondjunk veszel egy ata100-as hdd-t, akkor a vezérlő 40-es pci-al 120-on fog szaladgálni. Vajon egy nem tuningra tervezett alkatrész mit szól ehhez? Vagy működik vagy nem, de ha működik is 1-1,5 éven belül elhalálozik és most nem beszéltem a hibás adatmozgatásról. Egyerűen meghal a vinyó. Általában a seagate-ek nem hajlandóak működni magas pci-al, míg a maxtorok mennek, de természetesen idővel kikészül tőle.
Ezek után számolj meddig éri meg húzni.
Persze ma már vannak lapok amiken fix a pci órajele, tehát független az fsb-től.
My photos

#179 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:38

idézet:
Ezt írta Harder:

Köszönöm az ötletet, de nem a mostani hűtésemtől eltérő megoldásokat keresek, a meglévőt szeretném javítani. ;)
[/quote]

Gyári ragacs sürgős alkoholos lekaparása, helyette normális szilikonzsír vagy ezüst feltétele!

Esetleg a réz magot felpolírozni. Felhelyezésnél trükközni kell a falconrockII-vel, mert ha nem tolod eléggé hátra, amikor az hátsó fül beakadt, akkor a procimag nem biztos, hogy teljesen a réz mag alatt lesz.
My photos

#180 Felhasználó inaktív   Jocibá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 14:16

idézet:
Ezt írta sebgutkopf:

Pontosan azért kérdeztem, hogy rávilágítsak számodra, hogy az eredetileg 33Mhz-es pci-t nem ajánlott már 37 fölé se vinni nemhogy 40Mhz-re.
Pl a 40Mhz egy tökéletes válasz rá miért nincs hang. Továbbá lehet, hogy egy másikkal lesz, de kérdés meddig?

A hdd verérlőcsipje is túlhajtása pedig egy csöppet komolyabban néz ki. Mivel a pci 33Mhz ennek a felszorzásával áll elő a hdd vezérlő órajele. Ha mondjunk veszel egy ata100-as hdd-t, akkor a vezérlő 40-es pci-al 120-on fog szaladgálni. Vajon egy nem tuningra tervezett alkatrész mit szól ehhez? Vagy működik vagy nem, de ha működik is 1-1,5 éven belül elhalálozik és most nem beszéltem a hibás adatmozgatásról. Egyerűen meghal a vinyó. Általában a seagate-ek nem hajlandóak működni magas pci-al, míg a maxtorok mennek, de természetesen idővel kikészül tőle.
Ezek után számolj meddig éri meg húzni.
Persze ma már vannak lapok amiken fix a pci órajele, tehát független az fsb-től.
[/quote]

Kösz a részletes választ! A vinyóm maxtor, de van a gépben egy öreg seagate is mobilvinyóként. Az a helyzet, hogy eddig is túl volt hajtva a gépem, csak másik procival, előtte 37 volt a PCI órajele, meg a régi gép, amiből a seagate származik, az is túl volt hajtva, abban is 37,5 volt a PCI órajel. Akkor a 37 még egy normális érték, amit elviselnek a vinyók? Most 148 a FSB, igy most szintén 37 a PCI.

Téma megosztása:

• (102 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.