idézet:
Ezt írta Benforce:
ehh tessék?!
a kingston hyperX ddr500 nak szerinted milyen időzitése van gyárilag ,ha nem cas3? (3.8.4.4.)
mert szerintem eléggé mennie kellene a def beállitásnak.[/quote]
úgyis mindent kijavítassz akkor az nem hw hanem n/b strap
és sajna úgy sem megy.
én nem akarok kötözködni de te ki vagy hogy elküldj tanulni még egy kicsit a tuningról?(amikor ilyet mondasz hogy a mem miatt nem megy cas 3-on)
Memória: időzítések vagy órajel
Elküldve: 2003. 12. 02. 16:48
Elküldve: 2003. 12. 02. 16:53
idézet:
Ezt írta Benforce:
Milyen memóriád és procid van?
Egyes alaplapokkal nem tudsz késleletetést beállitani mert ugyan átállitod ,de semmi sem változik pl abit ic-7
persze csak addig amig ki nem cseréled a bios-t.
lehet még attól nagyon kicsi a különbség ,ha a procid adatátvitele kicsi ,a mamóriádéhoz képest...
mondjuk 533 as p4 (persze alapon) 2x512 ddr500 al.
mert a procidnak kb 4gb/s az adatátvitele a memé meg 6gb/s (csak hasra ütöttem)
Ilyenkor nem igazán érezhető a memória sávszélesség növekedése.
Szerintem[/quote]
P4 3.0@3.6
Hynix DDR400@DDR480
Abit IC7
A késleltetést tudom állítani és tényelg át is állítja. 3D Studionál semmit nem számított a memória késleltetése. Lehet, hogy több órás rendernél kijön, de pár perces tesztnél nekem semmi különbség nem volt.
Elküldve: 2003. 12. 02. 17:12
idézet:
Ezt írta Lipton:
P4 3.0@3.6
Hynix DDR400@DDR480
Abit IC7
A késleltetést tudom állítani és tényelg át is állítja. 3D Studionál semmit nem számított a memória késleltetése. Lehet, hogy több órás rendernél kijön, de pár perces tesztnél nekem semmi különbség nem volt.[/quote]
Köszi de neked azért állitja át mert 240 es fsb-d van és 1:1 ben futtatod a memóriát...igy átállitja átállitja 5:4 en is csak 4:5 ön is
nekem 2.4b van 3.6 on igy 200 az fsb és ezért lenne szükségem a 4:5 re de PONT ezen az osztáson kaki.
Elküldve: 2003. 12. 02. 17:50
idézet:
Ezt írta Benforce:
Köszi de neked azért állitja át mert 240 es fsb-d van és 1:1 ben futtatod a memóriát...igy átállitja átállitja 5:4 en is csak 4:5 ön is
nekem 2.4b van 3.6 on igy 200 az fsb és ezért lenne szükségem a 4:5 re de PONT ezen az osztáson kaki.[/quote]
Nem teljesen világos nekem az amit írtál.
Én amúgy arra írtam a hozzászólásomat, hogy 3D Studio alatt nem számított a memória időzítése. Nekem minden osztáson állítja a késletetést, és nincs 4:5, csak 1:1, 5:4, 3:2.
Elküldve: 2003. 12. 02. 17:55
idézet:
Ezt írta Lipton:
Nem teljesen világos nekem az amit írtál.
Én amúgy arra írtam a hozzászólásomat, hogy 3D Studio alatt nem számított a memória időzítése. Nekem minden osztáson állítja a késletetést, és nincs 4:5, csak 1:1, 5:4, 3:2.[/quote]
800as qbp nél nincs 4:5 csak 533 asnál ezért nincs neked.
nekem viszont van 4:5 ös osztó is.
Elküldve: 2003. 12. 03. 00:42
idézet:
Ezt írta Benforce:
úgyis mindent kijavítassz akkor az nem hw hanem n/b strap
és sajna úgy sem megy.
én nem akarok kötözködni de te ki vagy hogy elküldj tanulni még egy kicsit a tuningról?(amikor ilyet mondasz hogy a mem miatt nem megy cas 3-on)[/quote]
Mivel a helyesírásra sem adsz túl sokat, így egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy KHX4000-ről beszélsz. Próbálj meg egy BH-5-tel szerelt modult CAS3-mon hajtani
A topic arra nyílt, hogy tapasztalatok cserélődjenek, az IC7 gondjaidra van egy külön topic...
Elküldve: 2003. 12. 03. 12:48
Elküldve: 2003. 12. 04. 03:18
Meghuyom a procit majd 3,8-ra es a ramot cl2 2-2-5v4-re allitom. Ugy azert majd csak elerem ramtestben synthben a 7000-7500-at remelhetoleg

Ha lehet fx5900-et hozzacsapva elerhetem siman a 8000pontot 3d-2003-ban. Szerintem ez a 875P gigabyte 8knxp ultra elegge jo seria lett, es addigra biztos meglesz, vagy tullepem az 1T tarhelyet is

Szerinted csybe?
Ehez mit szolsz?
Most tartok 760G 2,4@3,25M 5700sisoftmembenchnel, etc.
Velemenyed? Szerintem ez az enermax 550w chieftech, etc nyalanksagos konfig meg 1 evig utokepes lesz nagyon, es az amd nagyon nem ugy nez ki hogy utolerne

Elküldve: 2003. 12. 04. 11:51
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
En inkabb jovore ujitok ddr 600-ra ha kaphato lesz jo aron viszonylag, es 2,8-as prockora, mintsem ezeket nezegessem.
Meghuyom a procit majd 3,8-ra es a ramot cl2 2-2-5v4-re allitom. Ugy azert majd csak elerem ramtestben synthben a 7000-7500-at remelhetoleg
Ha lehet fx5900-et hozzacsapva elerhetem siman a 8000pontot 3d-2003-ban. Szerintem ez a 875P gigabyte 8knxp ultra elegge jo seria lett, es addigra biztos meglesz, vagy tullepem az 1T tarhelyet is
Szerinted csybe?
Ehez mit szolsz?
Most tartok 760G 2,4@3,25M 5700sisoftmembenchnel, etc.
Velemenyed? Szerintem ez az enermax 550w chieftech, etc nyalanksagos konfig meg 1 evig utokepes lesz nagyon, es az amd nagyon nem ugy nez ki hogy utolerne[/quote]
Szívogatunk?![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 04. 11:59
idézet:
Ezt írta Lipton:
A 2.8-as procit szerntem nem nagyon fogod 3.8-ra húzni. Azért fejleszted a géped, hogy a tesztekben első legyen?
[ 2003. december 04.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
M0-ssal meglehet, de azzal is csak leginkább vízhűtéssel, vagy talán egy SP94+bika venti (hangos) kombinációjával...
Elküldve: 2003. 12. 04. 13:12
Szin tiszta vorosrez.
Hat ezert ilyen az en hutom is.
Es azert 2,8at valasztok, mert ha a 3G lenne a valasztas, a technologiai hatar miatt nem jellemzoen tudnam elerni a fain savszelesseget a proci adatfeldolgozo kepessegehez.
A leg jobb az lenne, ha bizton tudnam remelni hogy az elso par p5 proc tulajdonkeppen ebbe a mostani p4 architechturaba lehetne illeszteni.
Foleg az ilyen draga alaplapoknal, mint ami nekem van.
Elküldve: 2003. 12. 04. 18:08
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Tudod mi kell a cigusoknak??
Szin tiszta vorosrez.
Hat ezert ilyen az en hutom is.
Es azert 2,8at valasztok, mert ha a 3G lenne a valasztas, a technologiai hatar miatt nem jellemzoen tudnam elerni a fain savszelesseget a proci adatfeldolgozo kepessegehez.
A leg jobb az lenne, ha bizton tudnam remelni hogy az elso par p5 proc tulajdonkeppen ebbe a mostani p4 architechturaba lehetne illeszteni.
Foleg az ilyen draga alaplapoknal, mint ami nekem van.[/quote]
Zalman 7000AlCu-m van, nem tiszta vörösrész, a proci 3.3GHz-en 42°C idle, 55-60°C full load. Hol a gond?
Egyébként meg maradjunk a témánál, ha nem túl nagy kérés![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 05. 00:09
idézet:
Ezt írta Csybe:
M0-ssal meglehet, de azzal is csak leginkább vízhűtéssel, vagy talán egy SP94+bika venti (hangos) kombinációjával...[/quote]
Kicsit még elkalandozok, remélem nem haragszol.
A cpudatabase-ben nem találtam olyan 2.8-as procit ami ment 3.8-on. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs olyan, de szerintem elég reménytelen próbálkozás.
Elküldve: 2003. 12. 05. 00:38
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.
Elküldve: 2003. 12. 05. 01:12
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Bocsi ott a tuning reszen en nem lattam olyan alaplapot amiben en szeretnem huzni, es amim van.
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.[/quote]
Megint bocs Csybe, de legalább nem süllyed el a témád.
Vapochillel van ott egy 2.8-as ami 3.6-on megy, a többi mind alatta van. Valamiért nem lehet annyira húzni a 2.8-as procikat, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja (nem saját tapasztalat). Lehet, hogy nem olyan lapokkal van mint amilyen Neked van, de szerintem azért csodát nem lehet várni egyik laptól se. Ha megy majd 3.8-on akkor nagy szerencséd lesz.
Mire használod a gépet, hogy Neked mindenáron kell a nagy memóriasávszélesség?
[ 2003. december 05.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 05. 11:07
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Bocsi ott a tuning reszen en nem lattam olyan alaplapot amiben en szeretnem huzni, es amim van.
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.[/quote]
Mi ez a DDR600 mánia? 2.4C @ 3.6 300/300, vagy mi? Egyébként rengeteg piacon lévő PC4200-as modul visz 300MHz-et, igaz 3V fölött.
Elküldve: 2003. 12. 05. 15:32
A ramrol annyit hogy meg varnom kell vele a 600-as vagy 566-osra. Ezeket a ramokat azert akarom, mert akkor legalabb szinkronban mehet a ram a procko buszaval, es akkor pluszba nyerek meg savszelesseget.
Hogy 2,8 meddig megy. Sok alaplapvan, es sokfele chipset, es minden kulonfele gyarto, vagy legalabbis az elkategoriasak, kulonfele tuningokat es meretezhetoseget tartogatnak. Egy 8knxp-s alaplap nem viccbol kerul tobbe, hanem azert mert az osztok es a stabok enyhen pontosabbak mint a 30-40 illetve nagyobb szazalekban olcsobb lapokban.
Ez a lap server kategorias es mindemellett tuningolhato, csakugy mint az alsobb kategoriasok.
Szoval en szivesebben latnek olyan lapot, ami ez a tipus, es benne 2,8-as procko van. Ha lehetosegem lenne kolcsonkerni teszt vegett, meg az is oke lenne. Nem gondolom hogy nem menne.
Arrol nem beszelve, hogy az elso kategorias prescot prockokkal ez a lap ugy emlegetik hogy kompatibilis lesz, ugyhogy lehet hogy inkabb mar olyan procit lenne erdemes belevagni, es azt meghuzni.
(kisse biztosabb a huzhatosag valoszinusege is, az sse3-as utasitas keszletrol es az ujfajta ht rendszerrol nem is beszelve)