HWSW Informatikai Kerekasztal: Az LCD kijelző és rejtelmei! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az LCD kijelző és rejtelmei!

#701 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 23:51

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 0:41

Sziasztok

Ha esetleg nem lenne aki megcsinálja, én most csinálok 1 olyan rendszert, amit nem kell a pc-hez csatlakoztatni. Egy felügyeleti kütyü lenne, amely ellenőrízne 3 szenzorról különböző hőmérsékleteket, és a +5V illetve +12V feszültségeket. A megfelelő értékeket egy 2x16, vagy 2x20-as LCD-n irja ki. emellett még képes 2 venti fordulatszámának a változtatására a hőmérséklet függvényében. A kütyüt mikrovezérlő hajtja. Persze ezekhez még számos opció készíthető, az már nem olyan komoly változtatás.
Szóval azt akartam írni, hogy ha valakinek esetleg szüksége volna 1 ilyenre akkor anyagár + némi pénzmag ellenében szívesen csinálok :)

ezexerint Te mélyebben bennevagy az elektrotechnikában... ügyes kis cucc :up: ... bár HTPCbe az előző a jobb, mert azzal film/mp3 címeket is ki lehet iratni... 

#702 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 01:32

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 0:41

Sziasztok

Ha esetleg nem lenne aki megcsinálja, én most csinálok 1 olyan rendszert, amit nem kell a pc-hez csatlakoztatni. Egy felügyeleti kütyü lenne, amely ellenőrízne 3 szenzorról különböző hőmérsékleteket, és a +5V illetve +12V feszültségeket. A megfelelő értékeket egy 2x16, vagy 2x20-as LCD-n irja ki. emellett még képes 2 venti fordulatszámának a változtatására a hőmérséklet függvényében. A kütyüt mikrovezérlő hajtja. Persze ezekhez még számos opció készíthető, az már nem olyan komoly változtatás.
Szóval azt akartam írni, hogy ha valakinek esetleg szüksége volna 1 ilyenre akkor anyagár + némi pénzmag ellenében szívesen csinálok :)

Hali! Engem érdekelne egy hasonló megoldás! Dobj egy PÜ-t hogy milyen árakkal dolgozol és megbeszéljük!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#703 Felhasználó inaktív   miami123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 31. 15:34

Idézet

Szóval azt akartam írni, hogy ha valakinek esetleg szüksége volna 1 ilyenre akkor anyagár + némi pénzmag ellenében szívesen csinálok 

HELLO. Ez engem is érdekelne,irj légyszives árakat.
gigabyte ga-g33m-s2 - core2duo e6550 - kingmax 4gb 800mhz - gigabyte hd3870 - pio 110 - samsung 80gb sata/400gb sata - chieftec 350w - lian-li pc-v300.

#704 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 21:51

Sziasztok

A ketyere még fejlesztés alatt áll, még csak próbapanelon összerakva működik, nyákot kell terveznem hozzá. Szívesen megépítem bárkinek amilyen hamar csak tudom.

A berendezés a következőket tudja:
3 hőmérsékletszenzor, mindhez külön beállítható riasztási érték
+5V és ha kell a +12V feszültségének ellenőrzése, ha itt is túllép egy szintet, akkor riasztás
2db +12v-os ventillátor fordulatszámának változtatása manuális úton. A hőfokfüggő változtatás még nincs kész, de hamarosan az is meg lesz.

egyéb igények is megoldhatók, csak idő kérdése.
Kijelzőnek 2x16, vagy 2x20 -ast ajánok, annak könnyü beépíthetősége miatt.
A sajátomat 2x16-al csinálom, persze szinte bármilyen lcd-vel megoldható a dolog.

Sajna pontos árakat még nem tudok irni, mert még csak saccra
LCD (kb 2000)
mikrovezérlő kb 2500
egyéb alkatrészek+ nyák kb 3000

+némi munkaköltség, mivel nagyon sok idő, és szenvedés
megírni a mikrovezérlő szoftverét.
kb az egész olyan 9-10e forintba kerülne. Ezek csak sacc árak, de kb ennyiből fog kijőnni
Ha esetleg érdekel valakit irjon.

#705 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:03

Idézet: reandre - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 22:51

ezexerint Te mélyebben bennevagy az elektrotechnikában... ügyes kis cucc :up: ... bár HTPCbe az előző a jobb, mert azzal film/mp3 címeket is ki lehet iratni... 

Abban igazad van, hogy nem írja ki a filmcímeket/ mp3 neveket.....stb, de én egy géptől független rendszert akartam csinálni, amely szükség esetén akár ki is kapcsolja a gépet, függetlenül attól hogy a gép működik-e vagy esetleg lefagyott. Meghát olyan jó mazoistának lenni és csinálni egy saját kütyüt :)

#706 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:26

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 23:03

Abban igazad van, hogy nem írja ki a filmcímeket/ mp3 neveket.....stb, de én egy géptől független rendszert akartam csinálni, amely szükség esetén akár ki is kapcsolja a gépet, függetlenül attól hogy a gép működik-e vagy esetleg lefagyott. Meghát olyan jó mazoistának lenni és csinálni egy saját kütyüt :)

ügyes cucc... bennem az a gondolat forog, hogy az megoldható lenne-e, hogy mind saját szenzorokról, mind a géptől kapjon jelet... és akkor amíg a gép bebootol, és nem érkezik jel az LTPről, addig egy Welcome üzenetet ír ki, utánna pedig a gép által mért adatokat írja ki, majd akár automatice, akár manuálisan mikrokapcsoló nyomására átvált a kapott, és a saját mért adatai közt... ilyen lehetséges lenne?

#707 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:02

Idézet: reandre - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 21:26

ügyes cucc... bennem az a gondolat forog, hogy az megoldható lenne-e, hogy mind saját szenzorokról, mind a géptől kapjon jelet... és akkor amíg a gép bebootol, és nem érkezik jel az LTPről, addig egy Welcome üzenetet ír ki, utánna pedig a gép által mért adatokat írja ki, majd akár automatice, akár manuálisan mikrokapcsoló nyomására átvált a kapott, és a saját mért adatai közt... ilyen lehetséges lenne?

Véleményem szerint ez megoldható, bár nem biztos, hogy egyszerű feladat, az biztos, hogy több hardvert igényel.Az autómatikus átkapcsolással lehetnek gondok ,de a mikrokapcsólós az szerintem műxik.
Csáó

#708 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:12

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 0:02

Véleményem szerint ez megoldható, bár nem biztos, hogy egyszerű feladat, az biztos, hogy több hardvert igényel.Az autómatikus átkapcsolással lehetnek gondok ,de a mikrokapcsólós az szerintem műxik.
Csáó

aham... köszi :up:

#709 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 23:23

az automatice sem nagy dolog szerintem. a vezérlő szoftver küld egy jelet a hardvernek, hogy készen áll a feladatára...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#710 Felhasználó inaktív   Gas18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 02:03

Helló! Nekem van egy 4x20 karakteres Lcd-m, szerintem megéri megcsinálni.Elektrót tanulok,szóval nem volt nagy dolog összerakni,egy egyszerű kapcsolási rajz. Mindenkinek nagyon ajánlom,és ha már kész van akkor használjátok hozzá a jalcd progit. Amúgy én elég olcsón hozzájutottam: 4000Ft plusz 1-2 apróság(zsugorcső,csatlakozó) vagyis + 500 forint.

innen rendeltem http://www.soselectronis.hu -itt a legolcsóbban elvileg az országba az lcd-k,amíg akció van. :cool:

#711 Felhasználó inaktív   Gas18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 02:05

Bocsi rossz linket adtam http://www.soselectronic.hu

#712 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 18:52

Idézet: Gas18 - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 3:05

Bocsi rossz linket adtam http://www.soselectronic.hu

kiaz a kedves önkéntes, aki lehozna nekem győrbe egy 4*16os kék-fehér LCDt???  :D nem tudjátok mennyi lehet a postaköltség Miskolc-Győr között?

#713 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:17

lehet hogy több száz forintba is belekerül, ha nem levélként adod fel. De mivel elég könnyű, ezért levélként is feladható, az pedig majdnem 100!!!!! forint! :D
--HunFrost vízhűtés--

#714 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:30

Idézet: orbano - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 22:17

lehet hogy több száz forintba is belekerül, ha nem levélként adod fel. De mivel elég könnyű, ezért levélként is feladható, az pedig majdnem 100!!!!! forint! :D

hehee... fog a postával szórakozni a lábam szára... haver 12én megy rokonaihoz Msikolcra, ráadásul ettől az üzlettől egy utcára laknak... :D ha minden igaz, hoz nekem egy ilyen cuccot... kinéztem egy 4*16os kék LCDt...  :wub:  annyira jól néznek ki a kék hátterűek, de itt Győrbe megkockáztatom, hogy még normálból sem lehet 2*20asnál nagyobbat kapni...  :mad:

#715 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:54

Idézet: Gas18 - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 3:03

Helló! Nekem van egy 4x20 karakteres Lcd-m, szerintem megéri megcsinálni.Elektrót tanulok,szóval nem volt nagy dolog összerakni,egy egyszerű kapcsolási rajz. Mindenkinek nagyon ajánlom,és ha már kész van akkor használjátok hozzá a jalcd progit. Amúgy én elég olcsón hozzájutottam: 4000Ft plusz 1-2 apróság(zsugorcső,csatlakozó) vagyis + 500 forint.

innen rendeltem http://www.soselectronis.hu -itt a legolcsóbban elvileg az országba az lcd-k,amíg akció van. :cool:

azt az egyszerű kapcs rajzot el tudnád nekem küldeni? mert nekem van egy kapcsolásom, de nem biztos, hogy ehhez az LCDhez jó... bár ha HD44780 kompatibilis vezérlő van rajtuk, akkor okés lesz ami van...  :)

#716 Felhasználó inaktív   Gas18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 22:02

Mivel nekem 4x20-as lcd-m van akkor elvileg annak más a kapcsi rajza mint a 4x16-osnak ,szal a guglin rákeresel vhogy így 4x16 Lcd,és ott biztosn megtalálod,jah és amit még kérdeztél hogy kompatibilis -e azzal a kóddal,a válasz igen,mert én is onnan vettem és nekem is k.De amúgy a legtöbb az. Amúgy nekem zöld lcd-m van,de majd egyszer megcsinálom El fóliával meg inverterrel,majd ha lesz rá lóvém.A kék az nagyon nyerő:)

#717 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 22:29

Idézet: Gas18 - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 23:02

Mivel nekem 4x20-as lcd-m van akkor elvileg annak más a kapcsi rajza mint a 4x16-osnak ,szal a guglin rákeresel vhogy így 4x16 Lcd,és ott biztosn megtalálod,jah és amit még kérdeztél hogy kompatibilis -e azzal a kóddal,a válasz igen,mert én is onnan vettem és nekem is k.De amúgy a legtöbb az. Amúgy nekem zöld lcd-m van,de majd egyszer megcsinálom El fóliával meg inverterrel,majd ha lesz rá lóvém.A kék az nagyon nyerő:)

jaja...  :D még nemtom hogy fog kinézni a ház, amibe lesz, de tökmind1, mert feketéhez és fához egyaránt megy...  :up:
2*16hoz van, úgyhogy szerintem egyezik a 4*16éval... de azért megnézem...

#718 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 07:49

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 22:51

A ketyere még fejlesztés alatt áll, még csak próbapanelon összerakva működik, nyákot kell terveznem hozzá. Szívesen megépítem bárkinek amilyen hamar csak tudom.
...
kb az egész olyan 9-10e forintba kerülne. Ezek csak sacc árak, de kb ennyiből fog kijőnni
Ha esetleg érdekel valakit irjon.

Nem érdemes ilyet házilag gyártani!
Pl. a GABA matx-es lcd-s házaiban ugyanilyen (hasonló) szerkezet van. Ez házzal, táppal (350w matx) mindennel együtt 7600+áfa nagyker.
De Codegennek is vannak ilyen normal midi atx házai, asszem pl. 604AL, 6400+áfa nagyker áron.

#719 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 11:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 8:49

Nem érdemes ilyet házilag gyártani!
Pl. a GABA matx-es lcd-s házaiban ugyanilyen (hasonló) szerkezet van. Ez házzal, táppal (350w matx) mindennel együtt 7600+áfa nagyker.
De Codegennek is vannak ilyen normal midi atx házai, asszem pl. 604AL, 6400+áfa nagyker áron.

LCDvel? Codegen? Meg Gaba? Amikor még az Antec házakban sem nagyon van?  :think:

#720 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 11:24

ja, amit akartam elfelejtettem:
dehogynem érdemes! megvenni, meg alkatrészből megcsinálni nem ugyanaz a feeling...  :D

Téma megosztása:

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.