HWSW Informatikai Kerekasztal: Az LCD kijelző és rejtelmei! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az LCD kijelző és rejtelmei!

#661 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 19:15

http://hem.passagen....cation/vfd.html
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#662 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 21:50

Öregszem: Ha volna még KCS...
Köszönöm szépen!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#663 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 23:41

Hát legalább kiderült hogy az enyém nem jó :(  akkor marad az lcd.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#664 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 17:37

Idézet: freeone - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 22:50

Ha volna még KCS...

Mijaza kácsé?
(Nehogy válaszoljon valaki, ez költői kérdés volt!)
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#665 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 23. 19:31

Sziasztok

Ezúton szeretném kérni valamejikőtök segítségét.
Szereztem pár db Lcd kijelzőt nemrég.

Az a bibi, hogy nincs rá írva a típusa. A szokásos LCD-től abban tér el, hogy csak 10 kivezetése van, amikhez szalagkábel csatlakozik. ez a szalagkábel olyan, mint a kis illetve a nagyfloppymeghajtókban lévő kábel, ami a az elektronikát köti össze a mechanikával.(Nem az ide kábel)
Úgy első ránézésre 1x16 -os kijelzőnek tűnik.
csak ennyi van ráírva: 94v0 és még egy felismerhetetlen karakter után :kw1

Kérem aki estleg tud róla valamit az írja meg.
Előre is köszi.

#666 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 21:43

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 20:31

Sziasztok

Ezúton szeretném kérni valamejikőtök segítségét.
Szereztem pár db Lcd kijelzőt nemrég.

Az a bibi, hogy nincs rá írva a típusa. A szokásos LCD-től abban tér el, hogy csak 10 kivezetése van, amikhez szalagkábel csatlakozik. ez a szalagkábel olyan, mint a kis illetve a nagyfloppymeghajtókban lévő kábel, ami a az elektronikát köti össze a mechanikával.(Nem az ide kábel)
Úgy első ránézésre 1x16 -os kijelzőnek tűnik.
csak ennyi van ráírva: 94v0 és még egy felismerhetetlen karakter után :kw1

Kérem aki estleg tud róla valamit az írja meg.
Előre is köszi.

Kérdések:
- mihez értesz?
- mihez kell?
- mivel akarod meghajtani?

Amúgy google-ba beírva: "94v0 lcd pinout" szavakat is elég sokat talált... :rolleyes:

Pl. egy link, lábkiosztás végett:
http://www.eio.com/p....2003/0337.html
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#667 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 23:10

Idézet: Mono - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 20:43

Kérdések:
- mihez értesz?
- mihez kell?
- mivel akarod meghajtani?

Amúgy google-ba beírva: "94v0 lcd pinout" szavakat is elég sokat talált... :rolleyes:

Pl. egy link, lábkiosztás végett:
http://www.eio.com/p....2003/0337.html

MONO köszönöm Szépen a gyors válaszod !

Még konkrét elképzelés nincs vele, de szinte bármilyen kijelzési feladatra fel lehet használni.
Először gondoltam arra, hogy fel lehetne használni a számítógép diagnosztikai adatainak a kiíratására, (hőmérsékletek, feszültségek) előszőr hétszegmenses kijelzőn gondolkodtam, de most, hogy szereztem pár LCD-t ezzel kellene megoldani.
Egy mikrovezérlő hajtaná meg az LCD-t, ehhez keresem a lábkiosztást, és az LCD-t vezérlő parancsokat. Ha a vezérlése megegyezik a HD44780- típusú kijelzőkkel, akkor nem lesz olyan nehéz.
A lábkiosztás alapján 4 adatbites vezélssel működtethető, de még nem néztem meg pontosan. Ha jutok valamire, és érdekel titeket, akkor megírom.

Köszi!CSáó

#668 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 23:29

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 0:10

MONO köszönöm Szépen a gyors válaszod !

Még konkrét elképzelés nincs vele, de szinte bármilyen kijelzési feladatra fel lehet használni.
Először gondoltam arra, hogy fel lehetne használni a számítógép diagnosztikai adatainak a kiíratására, (hőmérsékletek, feszültségek) előszőr hétszegmenses kijelzőn gondolkodtam, de most, hogy szereztem pár LCD-t ezzel kellene megoldani.
Egy mikrovezérlő hajtaná meg az LCD-t, ehhez keresem a lábkiosztást, és az LCD-t vezérlő parancsokat. Ha a vezérlése megegyezik a HD44780- típusú kijelzőkkel, akkor nem lesz olyan nehéz.
A lábkiosztás alapján 4 adatbites vezélssel működtethető, de még nem néztem meg pontosan. Ha jutok valamire, és érdekel titeket, akkor megírom.

Köszi!CSáó

Ezért kérdeztem így, de írásod alapján OK.

Ugyanis 4 biten megy az adat, az látszik rajta, fene tudja, mennyire kompatibilis a HD44780-al, szerintem nem, de ez csak megérzés :)
De ha Atmel, PIC nem akadály, akkor nincs gond. De a 10 lába miatt látszik, hogy nem hátteres a tied, ez nem gond :think:

Persze, írj mindenképpen, okuljunk a dologból. Honnan van :think: MONÉTEL utcai telefon :confused: (abban vannak ugyanis 1x16-os, nem hátteres kijelzők dögivel :) )

#669 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 23:58

Idézet: Mono - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 22:29

Ezért kérdeztem így, de írásod alapján OK.

Ugyanis 4 biten megy az adat, az látszik rajta, fene tudja, mennyire kompatibilis a HD44780-al, szerintem nem, de ez csak megérzés :)
De ha Atmel, PIC nem akadály, akkor nincs gond. De a 10 lába miatt látszik, hogy nem hátteres a tied, ez nem gond :think:

Persze, írj mindenképpen, okuljunk a dologból. Honnan van :think: MONÉTEL utcai telefon :confused: (abban vannak ugyanis 1x16-os, nem hátteres kijelzők dögivel :) )

Sajna még nem találtam semmit a vezérlésről, de a lábkiosztá is jó kiindulás lehet.
Pic-el lenne a meghajtva, azzal dolgozgatom mostanság.
Az 1-ik ismerős adta, hogy kezdjek vele valamit, én meg megpróbálom, hátha menni fog.
Kipróbálom a 44780 4 bites vezérlését megeszi-e, jobb hijján.
Szerintem sincs háttérvilágítás, ha jó a lábkiosztás, de az nagyon úgy tünik.

Szerkesztette: Ampervadász 2004. 05. 24. 00:04 -kor

#670 Felhasználó inaktív   Ampervadász 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 00:06

Mondjuk az még jó előjel lehet, hogy azok a lábak, amik a 44780 vezérléséhez kellenek itt is megvannak, de meglátjuk

#671 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:52

Idézet: Ampervadász - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 1:06

Mondjuk az még jó előjel lehet, hogy azok a lábak, amik a 44780 vezérléséhez kellenek itt is megvannak, de meglátjuk

Hozzá kell szólni úgy, mint a Hitachihoz, aztán meglátod, hogy beszéli-e azt a nyelvet! :)

#672 Felhasználó inaktív   papagiorgo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 10:19

Sziasztok!

Korábban már volt szó itt a grafikus LCD-kről. Van valakinek komolyabb tapasztalata ilyennel. Én szeretnék venni egyet, de addig nem veszem meg, amig nem vagyok biztos benne, hogy tudom használni. Egy MP3 lejátszót csináltam az autómba, VIA Eden alapon, Linux alatt. Van egy 2x24-es karakteres kijelzőm, de ezen csak az éppen lejátszott szám adatait (előadó, szám címe) tudom megjeleníteni. Ettől többet szeretnék. Az igazi egy 5-7 collos VGA monitor lenne, de ilyet itthon még nem láttam. Szóval egy 128x64 vagy 240x64 grafikust szeretnék, az LPT portra kötve.
Mit gondoltok?

Kiegészítő kérdés: van egy Toshiba T1000 notebook-om, azon van egy 640x200-as monokróm grafikus LCD. Vajon tudnám ezt használni? A chip rajta: Toshiba T6169B.

Köszi

#673 Felhasználó inaktív   makimiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:24

hi

M*****l nevezetü üzletben vettem egy S1690-S házat na most kiszeretném cserélni az Lcd világitását pirosra, (lehet e egyáltalán?) ehez nagyon hülye vagyok tehát kérnék szépen helpet.

köszönöm    :D

#674 Felhasználó inaktív   Zyrt3k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 18:10

Halle mindenkinek!

Lenne egy kis problémám! Megcsináltam az LCD-met! 4x20 karakteres. A Tesztképernyő tökéletesen bejön meg tökéletesen fut a programmal is. Csak egyetlen egy problémám van ,hogy a szemből nem látom a képet.. :) Mármint olyan mintha normális esetben oldalról nézném. Mintha invertált lenne. Tud rá valaki mondani valamit? Amúgy ha nem merőleges szögből nézem hanem pl 45ˇ ból akkor tökéletesen látom a képet! :)

Valakinek valami 5let? :)

#675 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:05

Idézet: Zyrt3k - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 19:10

Halle mindenkinek!

Lenne egy kis problémám! Megcsináltam az LCD-met! 4x20 karakteres. A Tesztképernyő tökéletesen bejön meg tökéletesen fut a programmal is. Csak egyetlen egy problémám van ,hogy a szemből nem látom a képet.. :) Mármint olyan mintha normális esetben oldalról nézném. Mintha invertált lenne. Tud rá valaki mondani valamit? Amúgy ha nem merőleges szögből nézem hanem pl 45ˇ ból akkor tökéletesen látom a képet! :)

Valakinek valami 5let? :)

fordítsd el a kijelzőt kb 45°-ban és akkor szemből is jól fogod látni :D
nem lett szétszeedve a kijelző? vagy esetleg nincs valamiért leszabályozva rajta a kontraszt?

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#676 Felhasználó inaktív   Zyrt3k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 20:44

Naha  contrast probléma megoldódott! a 2.2K-s poti helyett 10K és minden frankón megy..

De sajnos megint van vele probléma. Haverom gépén tökéletesen megy az enyémen meg egyáltalán meg se nyikkan. Csak teszt képernyő. Pedig minden jó... Biosban EPP-re van állítva az LPT és a driver is fel van rakva. Jalcds mégse hoz semmit ki. a teszt képernyő marad. Amikor a jalcds elindul akkor néha villog a tesztcsík. Mi lehet a baj? Segítsen aki tud! Thx!

#677 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 21:10

hahó! gondolkodom én is rajta, hogy be kéne szerezni egy LCDt... és külföldi oldalakon már soxor említette egy bizonyos Matrix Orbital LCD panelt... erről ki tud nekem közelebbit mondani? gondolom kishazánkban nem nagyon kapható...  :(

#678 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 22:16

Idézet: Zyrt3k - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 21:44

Naha  contrast probléma megoldódott! a 2.2K-s poti helyett 10K és minden frankón megy..

De sajnos megint van vele probléma. Haverom gépén tökéletesen megy az enyémen meg egyáltalán meg se nyikkan. Csak teszt képernyő. Pedig minden jó... Biosban EPP-re van állítva az LPT és a driver is fel van rakva. Jalcds mégse hoz semmit ki. a teszt képernyő marad. Amikor a jalcds elindul akkor néha villog a tesztcsík. Mi lehet a baj? Segítsen aki tud! Thx!

Mi van a tesztképernyőn, vagy mit értesz ez alatt, mi generálja :think:

#679 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 22:29

Idézet: reandre - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 22:10

hahó! gondolkodom én is rajta, hogy be kéne szerezni egy LCDt... és külföldi oldalakon már soxor említette egy bizonyos Matrix Orbital LCD panelt... erről ki tud nekem közelebbit mondani? gondolom kishazánkban nem nagyon kapható...  :(

Welcome to Matrix Orbital

Idézet

Home of the World's Finest Serial Interface Displays

Matrix Orbital modules are designed to save you time & money! Ease of use is the standard for our entire product line.

Matrix Orbital Serial Displays give you...

- The finest and most extensive line of Serial Interface Displays in the world.
- Our Alphanumeric modules run at a top speed of 19.2Kbps!
- Our Graphic modules run at a top speed of 115Kbps!
- We have a 12 key keypad all the way to an AT keyboard support!
- All of our modules have a software controlled backlight, and 255 levels of contrast.
- All our VFD's have 4 levels of intensity.
- Most of our modules have I2C running at 100kBps and up to 16/127 modules at once.
- Store up to 30 full screen bitmaps on our GLK12232-25.
- Upload your own font's to our Graphic Modules.
- See all our options; Extended Temperature, Wide Voltage, CCFL and more...

Magyarán: RS-232 interfésszel rendelkező LCD modulokról van szó, karakteres és grafikus modulokról egyaránt. Táp kell neki, PC-vel, vagy mikrokontrollerrel lehet neki RS-232-n tolni az adatot. Amennyiben van olyan LCD vezérlő program PC-re, mely képes kezelni RS-232-n a Matrix Orbital modulokat, akkor tiszta sor. Ha nem, akkor programot kell neki írni, máskülönben nem fog látszódni rajta semmi. Magyar forgalmazóról nem tudok, kell nekik írni egy levelet, meg kell tőlük kérdezni, milyen úton juthatsz hozzá a moduljaikhoz.

#680 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 23:02

Idézet: Mono - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 23:29

Magyarán: RS-232 interfésszel rendelkező LCD modulokról van szó, karakteres és grafikus modulokról egyaránt. Táp kell neki, PC-vel, vagy mikrokontrollerrel lehet neki RS-232-n tolni az adatot. Amennyiben van olyan LCD vezérlő program PC-re, mely képes kezelni RS-232-n a Matrix Orbital modulokat, akkor tiszta sor. Ha nem, akkor programot kell neki írni, máskülönben nem fog látszódni rajta semmi. Magyar forgalmazóról nem tudok, kell nekik írni egy levelet, meg kell tőlük kérdezni, milyen úton juthatsz hozzá a moduljaikhoz.

köszönöm mester!  :respect:
ami engem megfogott ezekben a kijelzőkben, az a grafikus jelek fogadása volt... ugye a legtöbb LCD csak karaktereket fogad, azokat is csak korlátozott mértékben... bár az ára szerintem nem lesz olyan jó, mint amit tud, de egy próbát megér...  :)

Téma megosztása:

• (88 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.