[ 2003. január 06.: Hank szerkesztette a hozzászólást ]
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 01. 05. 23:45
Elküldve: 2003. 01. 06. 00:21
Elküldve: 2003. 01. 06. 09:33
Elküldve: 2003. 01. 06. 09:49
idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Sziasztok,
írtam egy kis cikkecskét a rendszeremről a SavageGamers oldalára: [url="http://"http://www.savagegamers.hu/main_v41.php?mode=cikk&lg=hu&c=hw&id=22"]Vízhűtés - gyári alkatrészekből[/url] címmel, ha gondoljátok olvassátok el. Sok kép van benne.
Csak kérlek benneteket ne legyetek nagyon kritikusak, nem vagyok olyan guru mint TI a vízhűtés témakörében (többek között ezért van az is hogy nem saját készítésűek a cuccaim...)
Egyébként már áttértem AMD rendszerre, chipset blokkal meg zöld csövekkel, úgyhogy a cikkben szereplő rendszer már nem aktuális.[/quote]
hat nem volt egy olcso rendszer...
egyebkent... sokig arrol volt szo, hogy alu meg rez egyuttes alkalmazasa nem egeszseges. ehhez kepest az osszes innovatek blokknal azt latom, hogy a vizzel erintkezo reszek kevert alu-rez megoldasuak. akkor mi van most??? alu kupakot en is szivesen hasznalnek... sokkal olcsobb es egyszerubb a megmunkalasa.
Elküldve: 2003. 01. 06. 09:50
idézet:
Ezt írta Hank:
![]()
[ 2003. január 06.: Hank szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
harmadszorra is jol sikerult![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 12:36
idézet:
Ezt írta boho:
A blokkoddal kapcsolatban javaslom készíts egy tesztet:
Kapcsold ki a vízszivatyúdat úgy 50 percre.
Menyi lesz a procihőmérséklet?
(Erről is írtam már, sőt gyakorlatban - nem csak én - kipróbáltuk a saját blokkunkkal. Nekem 52°C-nál megállt a hőemelkedés 20 perc után, és ma is tökéletes a procim.)
Ha a tied ezt nem tudja, akkor még van értelme beszélni a blokkokról.
Többször hangsúlyoztam, hogy a hűtés hatékonyságával egyenértékű a biztonság.Ha az utóbbit is figyelembe vesszük, akkor igazán jó a vízhűtéses rendszerünk.
Ez persze az én véleményem és tiszteletben tartom másokét.
[/quote]
Semmiféleképpen se érezd kötekedésnek, de szerintem ezzel az eljárással nem feltétlenül a blokk "jósága" tesztelhető. Sokkal inkább az, hogy a radiátor a blokkhoz képest milyen magasan van, hogyan és merre tekeregnek a közöttük levő csövek. Szerintem ez amiről beszélsz, főként abban az esetben igaz, ha a blokk lejjebb van, mint a radiátor, ill. a csövek viszonlyag egyenes úton mennek a radiátorhoz. Olyasmi, mint a központi fűtés egy házban: kazán alul, radiátorok felül (kazántól feljesbb). lehet akármilyen jó a rendszer ill. az elemei, de ha a kazán a paláson lenne, keringető szivattyú nélkül semmit sem érne a fűtés.
Magyarán egy blokk kialakítása nem attól lehet csak jó, ha a gravitációs keringés meg tud indulni a rendszerben.
Tényleg ne vedd kötekedésnek, messze nem szándékom, de az, hogy egy blokk _tényleg_ mennyire jó, csakis egy gyakorlati teszt tudná alátámasztani.
Elküldve: 2003. 01. 06. 13:50
Elküldve: 2003. 01. 06. 14:17
Elküldve: 2003. 01. 06. 14:54
idézet:
Ezt írta arn:
esetleg arra tudok gondolni, hogy vmi feluletkezelest kapnak...[/quote]
ha nem tévedek mintha eloxálva lennének az alu cuccok, és akkor már nem gáz.
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:15
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ha nem tévedek mintha eloxálva lennének az alu cuccok, és akkor már nem gáz.[/quote]
az ok... de pl az a csigas rezmagos alu blokkok. kiesik belole egy ido mulva a mag? eleg vadul hangzik egy olyan draga blokkert....
![]()
vegulis a menet felett van a tomites... az eloxalas ott megkophat, de a feletti resz "vedett". viszont a rezmagot meg mindig nem ertem. az eloxalas gondolom nem ket forintos dolog... vmi olcsobb felhasznalasi mod rezmag es alu alkalmazasara?
[ 2003. január 06.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:25
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:31
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:52
idézet:
Ezt írta arn:
jo csak vki irta a masik topicban, hogy rohadt sokba kerul. az alu meg relative olcso... es persze szepen is nez ki.[/quote]
plexi drága.
vörösréz nem annyira
átlag gépbe kell 4 blokk. nem mind1, hogy 3000 forint az anyagár, vagy 2000 vagy 4000? úgyis a megmunkálás a drága.
Elküldve: 2003. 01. 06. 16:14
Elküldve: 2003. 01. 06. 20:54
idézet:
Ezt írta arn:
miert hasznal az innovatek alu-rez megoldasokat??? elmeletileg az egyik legelismertebb ceg a temaban... nem hiszem, hogy hulyek lennenek. velemenyek?[/quote]
Igen nem bolondultak meg a cég mérnökei.Nagyon céltudatosan alakították ki a szerkezetet.
A vörösréz (Cu) és Alumínium (Al) közötti nagy elektropotenciál tény.
De!
Az Innovatec Vörösréz (Cu) - Alumínium ötvözetet(AlCu) használ.
Az aluötvözeteknek nagyon széles a skálája, AL-Si-Mg az egyik csoport (szilumin) és az Al-Cu a másik ("spiáter").
Az AlCu ötvözeteknek nagyon jó a hővezető képessége, kíválóan önthetők és melegfolyathatók (hengerfej), de messze nem olyan nagy az elektropotenciálkülönbsége a rézhez képest!
Ha a metszet színei valószínűleg nem teljesen színhelyesek, de a ház szine bizony magasabb réztartalomra utal (spéci ötvözet).Ez nem szerkezeti anyag, de jelen felhasznmálási körülmények között nincs is terhelésnek nagyon igénybe véve, fő cél a minél jobb hővezető képesség és elektro-korrózió megakadályozása.
Ha valaki meg akarja tudni, hogy egy alumínium milyen ötvözetcsoportba tartozik, akkor egy gyenge sósavba mártva a Si bázisúak gázfejlődés mellett "fehérednek" (Al-oxid), a rézbázisúak elfeketednek (Cu-oxid)
Elküldve: 2003. 01. 07. 09:28
Elküldve: 2003. 01. 07. 09:44
Elküldve: 2003. 01. 07. 10:01
Elküldve: 2003. 01. 07. 11:25
Elküldve: 2003. 01. 07. 12:05