idézet:
Ezt írta iceman:
......`folyosabba teszi` , csokkenti a buborek kepzodest es irtja az organizmusokat
nekem az adagolas utan hofokban merheto emelkedest nem okozott az alkohol....
Ha ez így működik, akkoer ejtem az UV-s sterilizáló tervét
ja: a patikakban kaphato nyakmarashoz valo rez...
[/quote]
Köszi az ötletet. Kíváncsi vagyok a patikus mit szól hozzá. réz... hmmm... :confused:
Vízhűtés és rejtelmei
Elküldve: 2003. 01. 12. 08:45
Elküldve: 2003. 01. 12. 17:02
idézet:
Ezt írta Mono:
arn:
Mi a baj(a) a tömítőgyűrűs megoldással?
Ragasztással szerintem az a baj, hogy ha ezt "nagy tételben" akarjátok árulni, azaz nem (csak) saját felhasználásra kell, úgy azt is figyelembe kell benni, hogy a customer akármit is beletehet a vízbe adalékként, ami esetleg kikezdi a ragasztót, a blokkja szétesik, víz folyik, PC tönkremegy, téged/titeket perel. Ilyen esetben "bolondbiztosra" kell tervezni és kialakítni a blokkot. Én rengeteget kínlódtam mindenféle ragasztóval, hogy a glykol ne kezdje ki, de nem találtam olyat. Új rendszeremben sem ragasztó, sem glykol nincs, így nem lehet ilyen gondEzt a ragasztót viszont nem ismerem, nem tudom, mit bír, mennyibe kerül, de akkor inkább a forrasztás. Mindkét esetben ugrott a modulszerű (LEGO) kialakításra való törekvésed, mely néhány napja fontos szempontnak tűnt. Szerintem maradjatok a tömítőgyűrűnél, bár ha a user olajat keringet a rendszerben, az kikezdi a gumit is.
Forrasztásnál nem árok kell, hanem a két illeszkedő felület élét kell picit "lecsapni", igy egy amolyan "V" alakú bevágás lesz, mely közepénél van a két illeszkedő felület (ezt ha nem értetted, dobj egy mailt).
Csiszolással eltávolítható a felesleges ón, sokkal egyszerűbb, mint a homokfúvás.[/quote]
idézet:
[/quote]idézet:
[/quote]idézet:
[/quote]idézet:
[/quote]idézet:
[/quote]idézet:
[/quote]null
Elküldve: 2003. 01. 12. 17:07
idézet:
[/quote]
Bocs, az előbb nem igzán sikerült a dolog........
Szóval én sem vagyok híve a ragasztásnak, de lehet kapni!!!
IX. ker. Nefelejcs utca....(a Mester saroktól 20 méter) A+B az üzlet neve
Elküldve: 2003. 01. 13. 02:43
En kb 1 eve hasznalok vizhutes es tokeletesen meg vagyok vele elegedve (csendes es tokeletesen huzhato vele a gep). Es ilyenkor gondolkozik az ember hogy lehet meg egy kis szuflat kicsikarni abbol a szerencsetlen gepbol...
Kompresszor?,Peltier? En ugy gondoltam a legkevesebb problema a peltierrel lesz ,de itt szembe otlottem a deresetés jelensegevel ,amit egy vezerloelektornika beiktatassaval sikerult kivedeni (hogy 5`C foknal kikapcsol es ha ennel magasabb foknal meg be ),csak ez a teljesitmenyenek a vissza fogasaval jart.
Nos olyan otleteket ,tapasztalatokat varok ,hogy kivedheto legyen a deresedes ezzaltal nagy hutoteljesitmeny erheto el.En olyasmire gondoltam hogy : mivel a peltier 5x5os es kilog a procirol es ez a fo problema beontom gumiammal ,habal vagy nem tudom mivel.
Otleteiteket ,hozaszolasodok varom.
Udvozlettel : FERCSA
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:30
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:41
3mmes lyukak vannak az alaplapokon is? lusta voltam szetburitani a gepem...
neztem azt a semat socketa es socket478hoz... a gifet. azok gondolom amik meretek fel vannak tuntetve a furattengelyet tavolsagai. persze ez evidens... csak azert kerdezek ra, mert eleg akombakom az abra, es a keszito nemtom mennyire muszaki beallottsagu... szal jok a azok a meretek?
ill videokartyan ket fele meretet mertem... gf4es siluromon 80as atloban. ill neztem tobb kartyanal meg 54mm... arra meg egy 40x40es blokk sem menne ra...
Elküldve: 2003. 01. 13. 11:25
idézet:
Ezt írta Csirke77:
Én rengeteget kínlódtam mindenféle ragasztóval, hogy a glykol ne kezdje ki, de nem találtam olyat
Bocs, az előbb nem igzán sikerült a dolog........
Szóval én sem vagyok híve a ragasztásnak, de lehet kapni!!!
IX. ker. Nefelejcs utca....(a Mester saroktól 20 méter) A+B az üzlet neve[/quote]
Köszi!
Csak az információgyűjtés kedvéért: hogy hívják a ragasztót?
arn-nak azért nem javasoltam a ragasztást, mert ha árusítják a blokkokat, akkor fel kell készülni mindenre (macskát mikróba), ugyanis nem tudhatja előre, hogy a customer milyen csodaszerrel tölti fel majd a rendszert. Lehet, hogy színültig tölti tömény fagyállóval, olajjal, pálinkával,stb. Így annak a ragasztónak nagyon "ügyesnek" kell lennie, hogy bírja a kiképzést.
Míg a tömítőgyűrűvel azért kevesebb a gond, kis tervezéssel maradhat a "LEGO" elképzelés is, hiszen a blokkok szétszedhtőek.
Persze megoldható úgy is, hogy: "ezzel és ezzel tölthető fel a rendszer, egyébként gar. nincs!", csak ezt utólag kideríteni, hogy tényleg mi volt benne.... Nem egyszerű dolog az, ha valamit valaki árulni akar, hosszú távon.
Elküldve: 2003. 01. 13. 12:49
max arra vallalunk, hogy nem ereszt. masra hulyeseg lenne... dehol van az meg. egyenlore keszul ket fullos rendszer a haver meg a sajat gepbe. csak ha van kello tapasztalat, akkor lepunk tovabb. meg ugye megeri e egyaltalan... mert pl a meretre szabott radiator nem olcso. elkerik az arat.
Elküldve: 2003. 01. 13. 13:36
Elküldve: 2003. 01. 13. 14:36
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000694&p=3"]https://www.hwsw.hu/...=6&t=000694&p=3[/url]
[ 2003. január 13.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 13. 18:59
Tehát, ha van valakinek címe, írja ide pls!!!
Elküldve: 2003. 01. 13. 19:54
idézet:
Ezt írta Waffen:
Kiprobaltam. Belenyomtam a csovet, utana belefujtam a szammal. Nem eresztett.[/quote]
Akkor fújhatod még egy darabig, ha arra vársz, hogy eresszen.
Egyébként a tömítése nyomásfüggetlen ezeknek a csatlakozóknak. A csati külső része (amibe a csövet dugod), belül koronás patron formájú (legalábbis a Festo-nál). A csőre egy laza mozdulattal rá lehet applikálni, és készen is van. Létezik ezekből menetes rögzítésű is, csak digi fotógép nincs nálam. Ha azt használod, kicsit (sokkal) nagyobb erővel tudod rögzíteni a csövet. Ráadásul azokat nagyobb méretekben is gyártják (még mindig a Festo cuccainál tartok). Ha attól félsz, hogy a cső megtörik, akkor tegyél rá egy egyszerű fémspirált (asszem, kész rendszerekhez alaptartozék, a net-en biztosan van kép róla).
[ 2003. január 13.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 13. 22:43
idézet:
Ezt írta arn:
most ugy nez ki, hogy hozadekanyag nelkuli forrasztas lesz... [/quote]
A forrasztás pont egy "hozadékanyagos" technológia. Enélkül már nem forrasztás a neve. Kíváncsivá tettél....
Elküldve: 2003. 01. 14. 01:51
idézet:
Ezt írta Mono:
Köszi!
Csak az információgyűjtés kedvéért: hogy hívják a ragasztót?
arn-nak azért nem javasoltam a ragasztást, mert ha árusítják a blokkokat, akkor fel kell készülni mindenre (macskát mikróba), ugyanis nem tudhatja előre, hogy a customer milyen csodaszerrel tölti fel majd a rendszert. Lehet, hogy színültig tölti tömény fagyállóval, olajjal, pálinkával,stb. Így annak a ragasztónak nagyon "ügyesnek" kell lennie, hogy bírja a kiképzést.
Míg a tömítőgyűrűvel azért kevesebb a gond, kis tervezéssel maradhat a "LEGO" elképzelés is, hiszen a blokkok szétszedhtőek.
Persze megoldható úgy is, hogy: "ezzel és ezzel tölthető fel a rendszer, egyébként gar. nincs!", csak ezt utólag kideríteni, hogy tényleg mi volt benne.... Nem egyszerű dolog az, ha valamit valaki árulni akar, hosszú távon.[/quote]
A ragasztó neve Diamant. Kétkomponenses. Van alura, és rézre külön is. Végigolvastam a papírját, és olaj, glikol, valamint alkoholálló! Sokmindennek ellenáll, de csak ezeket néztem meg. Ja, és még valami: kikeményedés után FORGÁCSOLHATÓ! Azért olyan nagyon szar nem lehet........
Ettől függetlenül nem vagyok híve a ragasztásnak, csak azért írtam, ha valaki abban bízik, akkor létezik ilyen.....
Elküldve: 2003. 01. 14. 10:08
idézet:
Ezt írta Robicica:
A forrasztás pont egy "hozadékanyagos" technológia. Enélkül már nem forrasztás a neve. Kíváncsivá tettél....[/quote]
igazad van... osszefolyatas![]()
Elküldve: 2003. 01. 14. 10:12
idézet:
Ezt írta *Iguana*:
Akkor fújhatod még egy darabig, ha arra vársz, hogy eresszen.
Egyébként a tömítése nyomásfüggetlen ezeknek a csatlakozóknak. A csati külső része (amibe a csövet dugod), belül koronás patron formájú (legalábbis a Festo-nál). A csőre egy laza mozdulattal rá lehet applikálni, és készen is van. Létezik ezekből menetes rögzítésű is, csak digi fotógép nincs nálam. Ha azt használod, kicsit (sokkal) nagyobb erővel tudod rögzíteni a csövet. Ráadásul azokat nagyobb méretekben is gyártják (még mindig a Festo cuccainál tartok). Ha attól félsz, hogy a cső megtörik, akkor tegyél rá egy egyszerű fémspirált (asszem, kész rendszerekhez alaptartozék, a net-en biztosan van kép róla).
[ 2003. január 13.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
azota en is lattam ilyet...tetszik. ilyen lesz rajta. belul kis fogak vannak, amit oldani a lenyomassal lehet. belul kis o gyuru van.
beszeltem mar par emberrel: akik hidraulikaval es pneumatikaval foglalkoznak aramlastani ismeretekkel. azt mondtak segitenek az ugyben... hat kivancsi leszek
de mindenkinek, aki szakembernek szamit a temaban hulyen nez ram, hogy 10es (belseju) csovet akarok hasznalni. szerintuk 6-8as cso az optimalis latatlanban... de igazabol a blokkhoz kell meretezni. ezt mennyien tettek meg eddig??
Elküldve: 2003. 01. 14. 11:24
idézet:
Ezt írta arn:
...de igazabol a blokkhoz kell meretezni. ezt mennyien tettek meg eddig??[/quote]
Ugye nem a 60. oldalnal kivanod feltalalni a spanyol viaszt?![]()
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2003. 01. 14. 11:48
meg csak a 39iknel tartok... de azert neki is lehetnek otletei. mert a gepes reszevel lehet nincs tisztaba, de az aramlastani es egyeb ilyen jellegu ismeretei eleg meggyozoek. de igyekszem figyelmesebben olvasni... meg nem veletlenul eroltetem en is a 10es csonkot. csak furcsa, hogy akinek ez a szakterulete nem helyesli... de hat biztos hulyek, es csak az irigyseg beszel beloluk...
Elküldve: 2003. 01. 14. 12:15
Elküldve: 2003. 01. 14. 12:55

Súgó
A téma zárva.