HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#2941 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 12. 08:45

idézet:
Ezt írta iceman:

......`folyosabba teszi` , csokkenti a buborek kepzodest es irtja az organizmusokat
nekem az adagolas utan hofokban merheto emelkedest nem okozott az alkohol....

Ha ez így működik, akkoer ejtem az UV-s sterilizáló tervét

ja: a patikakban kaphato nyakmarashoz valo rez...
[/quote]

Köszi az ötletet. Kíváncsi vagyok a patikus mit szól hozzá. réz... hmmm... :confused:

#2942 Felhasználó inaktív   Csirke77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 12. 17:02

idézet:
Ezt írta Mono:
arn:

Mi a baj(a) a tömítőgyűrűs megoldással?
Ragasztással szerintem az a baj, hogy ha ezt "nagy tételben" akarjátok árulni, azaz nem (csak) saját felhasználásra kell, úgy azt is figyelembe kell benni, hogy a customer akármit is beletehet a vízbe adalékként, ami esetleg kikezdi a ragasztót, a blokkja szétesik, víz folyik, PC tönkremegy, téged/titeket perel. Ilyen esetben "bolondbiztosra" kell tervezni és kialakítni a blokkot. Én rengeteget kínlódtam mindenféle ragasztóval, hogy a glykol ne kezdje ki, de nem találtam olyat. Új rendszeremben sem ragasztó, sem glykol nincs, így nem lehet ilyen gond :) Ezt a ragasztót viszont nem ismerem, nem tudom, mit bír, mennyibe kerül, de akkor inkább a forrasztás. Mindkét esetben ugrott a modulszerű (LEGO) kialakításra való törekvésed, mely néhány napja fontos szempontnak tűnt. Szerintem maradjatok a tömítőgyűrűnél, bár ha a user olajat keringet a rendszerben, az kikezdi a gumit is.

Forrasztásnál nem árok kell, hanem a két illeszkedő felület élét kell picit "lecsapni", igy egy amolyan "V" alakú bevágás lesz, mely közepénél van a két illeszkedő felület (ezt ha nem értetted, dobj egy mailt :) ).
Csiszolással eltávolítható a felesleges ón, sokkal egyszerűbb, mint a homokfúvás.
[/quote]

idézet:
[/quote]
idézet:
[/quote]
idézet:
[/quote]
idézet:
[/quote]
idézet:
[/quote]
idézet:
[/quote]null
"Szibériában szidhatsz bárkit!! Onnan már nem visznek el!" -by Csiri

#2943 Felhasználó inaktív   Csirke77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 01. 12. 17:07

Én rengeteget kínlódtam mindenféle ragasztóval, hogy a glykol ne kezdje ki, de nem találtam olyat
idézet:
[/quote]

Bocs, az előbb nem igzán sikerült a dolog........
Szóval én sem vagyok híve a ragasztásnak, de lehet kapni!!!
IX. ker. Nefelejcs utca....(a Mester saroktól 20 méter) A+B az üzlet neve

#2944 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 02:43

Szevasztok scracok!

En kb 1 eve hasznalok vizhutes es tokeletesen meg vagyok vele elegedve (csendes es tokeletesen huzhato vele a gep). Es ilyenkor gondolkozik az ember hogy lehet meg egy kis szuflat kicsikarni abbol a szerencsetlen gepbol...

Kompresszor?,Peltier? En ugy gondoltam a legkevesebb problema a peltierrel lesz ,de itt szembe otlottem a deresetés jelensegevel ,amit egy vezerloelektornika beiktatassaval sikerult kivedeni (hogy 5`C foknal kikapcsol es ha ennel magasabb foknal meg be ),csak ez a teljesitmenyenek a vissza fogasaval jart.

Nos olyan otleteket ,tapasztalatokat varok ,hogy kivedheto legyen a deresedes ezzaltal nagy hutoteljesitmeny erheto el.En olyasmire gondoltam hogy : mivel a peltier 5x5os es kilog a procirol es ez a fo problema beontom gumiammal ,habal vagy nem tudom mivel.

Otleteiteket ,hozaszolasodok varom.

Udvozlettel : FERCSA

#2945 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 09:30

ma meg kicsit ki akarsz belole csikarni, akkor jopar 10 fokot kell csokkentened... nemtom megeri e.

#2946 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 09:41

a felfogatassal lenne par kerdesem:

3mmes lyukak vannak az alaplapokon is? lusta voltam szetburitani a gepem...

neztem azt a semat socketa es socket478hoz... a gifet. azok gondolom amik meretek fel vannak tuntetve a furattengelyet tavolsagai. persze ez evidens... csak azert kerdezek ra, mert eleg akombakom az abra, es a keszito nemtom mennyire muszaki beallottsagu... szal jok a azok a meretek?

ill videokartyan ket fele meretet mertem... gf4es siluromon 80as atloban. ill neztem tobb kartyanal meg 54mm... arra meg egy 40x40es blokk sem menne ra... :( ez eleg buko... van erre is vmi szabvany? mint prociknal... ill chipseteknel?

#2947 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 11:25

idézet:
Ezt írta Csirke77:
Én rengeteget kínlódtam mindenféle ragasztóval, hogy a glykol ne kezdje ki, de nem találtam olyat

Bocs, az előbb nem igzán sikerült a dolog........
Szóval én sem vagyok híve a ragasztásnak, de lehet kapni!!!
IX. ker. Nefelejcs utca....(a Mester saroktól 20 méter) A+B az üzlet neve
[/quote]

Köszi!

Csak az információgyűjtés kedvéért: hogy hívják a ragasztót?

arn-nak azért nem javasoltam a ragasztást, mert ha árusítják a blokkokat, akkor fel kell készülni mindenre (macskát mikróba), ugyanis nem tudhatja előre, hogy a customer milyen csodaszerrel tölti fel majd a rendszert. Lehet, hogy színültig tölti tömény fagyállóval, olajjal, pálinkával,stb. Így annak a ragasztónak nagyon "ügyesnek" kell lennie, hogy bírja a kiképzést.
Míg a tömítőgyűrűvel azért kevesebb a gond, kis tervezéssel maradhat a "LEGO" elképzelés is, hiszen a blokkok szétszedhtőek.

Persze megoldható úgy is, hogy: "ezzel és ezzel tölthető fel a rendszer, egyébként gar. nincs!", csak ezt utólag kideríteni, hogy tényleg mi volt benne.... Nem egyszerű dolog az, ha valamit valaki árulni akar, hosszú távon.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2948 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 12:49

most ugy nez ki, hogy hozadekanyag nelkuli forrasztas lesz... egyebkent szerintem ha rohad a gumi, akkor eleg egyertelmu a szakszerutlen hasznalat.

max arra vallalunk, hogy nem ereszt. masra hulyeseg lenne... dehol van az meg. egyenlore keszul ket fullos rendszer a haver meg a sajat gepbe. csak ha van kello tapasztalat, akkor lepunk tovabb. meg ugye megeri e egyaltalan... mert pl a meretre szabott radiator nem olcso. elkerik az arat.

#2949 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 13:36

Lehet, hogy hülyeség, de láttam egy képen olyat, hogy most épülő lakópark egyik lakásának az erkélyre nyíló ajtaja előtt a padlóban volt egy rács. Ez alatt pedig egy radiátor, állítólag padlófűtés egyik eleme. Ránézésre, máramennyire a képen látszott, hasonlít egy autó fűtőradiátorára, csak ritkábban lamellázott. Gondolom ez is létezik többféle méretben. Csak nem tudom, hogy milyen anyagból van, ill. hol lehetne ennek utánajárni. Nincs valami tippetek, láttatok már ilyet?

#2950 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 14:36

igen... vki irt is ilyet a masik temaban. mingy utananezek...

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=6&t=000694&p=3"]https://www.hwsw.hu/...=6&t=000694&p=3[/url]

[ 2003. január 13.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#2951 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 18:59

Még én is ott tartok, hogy az új házamhoz épülő következő vízhűtéshez keresek megfelelő réz hűtőt. Igazából csináltatni szeretnék, méretre (Chieftec nagytorony tetőlemeze helyére)

Tehát, ha van valakinek címe, írja ide pls!!!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2952 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 19:54

idézet:
Ezt írta Waffen:

Kiprobaltam. Belenyomtam a csovet, utana belefujtam a szammal. Nem eresztett.
[/quote]

Akkor fújhatod még egy darabig, ha arra vársz, hogy eresszen. :cool:

Egyébként a tömítése nyomásfüggetlen ezeknek a csatlakozóknak. A csati külső része (amibe a csövet dugod), belül koronás patron formájú (legalábbis a Festo-nál). A csőre egy laza mozdulattal rá lehet applikálni, és készen is van. Létezik ezekből menetes rögzítésű is, csak digi fotógép nincs nálam :( . Ha azt használod, kicsit (sokkal) nagyobb erővel tudod rögzíteni a csövet. Ráadásul azokat nagyobb méretekben is gyártják (még mindig a Festo cuccainál tartok). Ha attól félsz, hogy a cső megtörik, akkor tegyél rá egy egyszerű fémspirált (asszem, kész rendszerekhez alaptartozék, a net-en biztosan van kép róla).

[ 2003. január 13.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2953 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 13. 22:43

idézet:
Ezt írta arn:
most ugy nez ki, hogy hozadekanyag nelkuli forrasztas lesz... [/quote]

A forrasztás pont egy "hozadékanyagos" technológia. Enélkül már nem forrasztás a neve. Kíváncsivá tettél....

#2954 Felhasználó inaktív   Csirke77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 01. 14. 01:51

idézet:
Ezt írta Mono:

Köszi!

Csak az információgyűjtés kedvéért: hogy hívják a ragasztót?

arn-nak azért nem javasoltam a ragasztást, mert ha árusítják a blokkokat, akkor fel kell készülni mindenre (macskát mikróba), ugyanis nem tudhatja előre, hogy a customer milyen csodaszerrel tölti fel majd a rendszert. Lehet, hogy színültig tölti tömény fagyállóval, olajjal, pálinkával,stb. Így annak a ragasztónak nagyon "ügyesnek" kell lennie, hogy bírja a kiképzést.
Míg a tömítőgyűrűvel azért kevesebb a gond, kis tervezéssel maradhat a "LEGO" elképzelés is, hiszen a blokkok szétszedhtőek.

Persze megoldható úgy is, hogy: "ezzel és ezzel tölthető fel a rendszer, egyébként gar. nincs!", csak ezt utólag kideríteni, hogy tényleg mi volt benne.... Nem egyszerű dolog az, ha valamit valaki árulni akar, hosszú távon.
[/quote]

A ragasztó neve Diamant. Kétkomponenses. Van alura, és rézre külön is. Végigolvastam a papírját, és olaj, glikol, valamint alkoholálló! Sokmindennek ellenáll, de csak ezeket néztem meg. Ja, és még valami: kikeményedés után FORGÁCSOLHATÓ! Azért olyan nagyon szar nem lehet........
Ettől függetlenül nem vagyok híve a ragasztásnak, csak azért írtam, ha valaki abban bízik, akkor létezik ilyen.....

#2955 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 10:08

idézet:
Ezt írta Robicica:

A forrasztás pont egy "hozadékanyagos" technológia. Enélkül már nem forrasztás a neve. Kíváncsivá tettél....
[/quote]

igazad van... osszefolyatas :)

#2956 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 10:12

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Akkor fújhatod még egy darabig, ha arra vársz, hogy eresszen. :cool:

Egyébként a tömítése nyomásfüggetlen ezeknek a csatlakozóknak. A csati külső része (amibe a csövet dugod), belül koronás patron formájú (legalábbis a Festo-nál). A csőre egy laza mozdulattal rá lehet applikálni, és készen is van. Létezik ezekből menetes rögzítésű is, csak digi fotógép nincs nálam :( . Ha azt használod, kicsit (sokkal) nagyobb erővel tudod rögzíteni a csövet. Ráadásul azokat nagyobb méretekben is gyártják (még mindig a Festo cuccainál tartok). Ha attól félsz, hogy a cső megtörik, akkor tegyél rá egy egyszerű fémspirált (asszem, kész rendszerekhez alaptartozék, a net-en biztosan van kép róla).

[ 2003. január 13.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

azota en is lattam ilyet... :) tetszik. ilyen lesz rajta. belul kis fogak vannak, amit oldani a lenyomassal lehet. belul kis o gyuru van.

beszeltem mar par emberrel: akik hidraulikaval es pneumatikaval foglalkoznak aramlastani ismeretekkel. azt mondtak segitenek az ugyben... hat kivancsi leszek :)

de mindenkinek, aki szakembernek szamit a temaban hulyen nez ram, hogy 10es (belseju) csovet akarok hasznalni. szerintuk 6-8as cso az optimalis latatlanban... de igazabol a blokkhoz kell meretezni. ezt mennyien tettek meg eddig??

#2957 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 11:24

idézet:
Ezt írta arn:
...de igazabol a blokkhoz kell meretezni. ezt mennyien tettek meg eddig??[/quote]

Ugye nem a 60. oldalnal kivanod feltalalni a spanyol viaszt? ;)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2958 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 11:48

nem... :)

meg csak a 39iknel tartok... de azert neki is lehetnek otletei. mert a gepes reszevel lehet nincs tisztaba, de az aramlastani es egyeb ilyen jellegu ismeretei eleg meggyozoek. de igyekszem figyelmesebben olvasni... meg nem veletlenul eroltetem en is a 10es csonkot. csak furcsa, hogy akinek ez a szakterulete nem helyesli... de hat biztos hulyek, es csak az irigyseg beszel beloluk... :D

#2959 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 12:15

A Festo (tudtommal) alapvetően pneumatikus dolgokat gyárt és hogy szabadon fogalmazzak a "nyomásra épít", így talán ott annyira nem a belső átmérő, hanem sokkal inkább a nyomás mértéke és a falvastagság a domináns.

#2960 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 14. 12:55

igen... pont olyat neztem. na amibe 12es cso csatlakoztathato. hat szep bumszli... mongy a 10es se kutya. a gond, hogy nehez ugy elhelyezni a blokkon, hogy ket "vegen" legyenek a bearamlasi pontok. az oldalso kialakitas (pl gpunal) nehezen megoldhato, mert akkor nagyon vastag (es nehez) blokkra lenne szukseg... kb 28-29mm magas lenne. a "lapos" megoldas, derekszogu csonkokkal: csak itt meg egyszeruen a csatlakozok nagysaga miatt lehet bele sem tudnad egy normal (40x40es) chipset/gpu hutobe tekerni, mert osszeernenek. a legjobb szerintem ugy ahogy az innovatek csinalja. "egyenes" csatlakozok ferde kialakitason. de ide meg otvozet vagy muanyag kell kupaknak a nagy suly miatt.

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.