HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#701 Guest_sz_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 01. 24. 09:24

sziasztok!

En csak erdeklodessel figyelem a topicban elhangzottakat, az azonban rogton feltunt, hogy a kiwwi felszamolasa elegge rosszul erintette...
legfeltunobb ez pl. a 11. oldalon, ahol boho amugy kivalo rajzai kozul egyik se elerheto.

Nem lehetne ezeket a rajzokat vmi mas szerverre telepiteni es a hozzaszolasokat ugy megszerkeszteni, h oda mutassanak a linkek? (; koszi.

sz

#702 Guest_birdie_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 00:13

Emberek nézzétek meg a Tomshardware.hu-n a vízhűtős dolgokat, rég röhögtem ilyen jót...

#703 Guest_PeC_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 12:27

idézet:
Eredetileg sz írta:
sziasztok!

En csak erdeklodessel figyelem a topicban elhangzottakat, az azonban rogton feltunt, hogy a kiwwi felszamolasa elegge rosszul erintette...
legfeltunobb ez pl. a 11. oldalon, ahol boho amugy kivalo rajzai kozul egyik se elerheto.

Nem lehetne ezeket a rajzokat vmi mas szerverre telepiteni es a hozzaszolasokat ugy megszerkeszteni, h oda mutassanak a linkek? (; koszi.

sz
[/quote]

Jó hogy szóltál!
Én pl. észrese vettem!
(bár még nincs fent egy képem sem -lustaság)

#704 Guest_boho_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 19:09

Hi

idézet:
Eredetileg sz írta:
sziasztok!

sz
[/quote]

A 11. oldalt rendbe tettem, mert előzőleg learchiváltam, abból visszakereseve a másik webhelyre áttettem (sajna így lassan az is betelik, így nemsoká gyomlálnom kell)

#705 Guest_Elbandy_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 19:49

Összeraktam egy zárt, 10 mm vízhűtő rendszert a csonkokat epoxi gyantával ragasztottam + bilincsek. Nem tettem bele kiegyenlítő tartályt, kb 40 c desztillált vizzel van feltöltve.
Az lenne a kérdésem lát valaki arra esélyt hogy emiatt szivárogjon egyszer?

#706 Guest_boho_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 20:26

Hi
A víz hőtágulásából következő nyomás növekedés/csökkenés nem lesz jelentős, mert a műanyag vízcsövek ezt a táguló/csökkenő térfogatot rugalmasan felveszik.
Ebből szerintem problémád nem fog adódni.

A ragasztód vízállóságától függ, mennyire csökken idővel a szilárdsága, desztillált víz esetén nem következik be vegyi reakció.
("Kevert" hűtőfolyadék vegyi hatása egy egyszerű halandónak nem ismert, sokszor a ragasztó gyártója sem tudja biztosan, történik-e szilárdságcsökkenés.)

#707 Guest_birdie_*

Elküldve: 2002. 01. 25. 22:44

idézet:
Eredetileg Elbandy írta:
Összeraktam egy zárt, 10 mm vízhűtő rendszert a csonkokat epoxi gyantával ragasztottam + bilincsek. Nem tettem bele kiegyenlítő tartályt, kb 40 c desztillált vizzel van feltöltve.
Az lenne a kérdésem lát valaki arra esélyt hogy emiatt szivárogjon egyszer?
[/quote]

Csak hogy nyugodt legyél, nálam még 18 ról 40 fokra való felmelegedéskor sincs semmi baj, pedig itt sincs semmi tartály. Az epoxi műgyanta pedig semmi olyan helyen nem alkalmazható ahol valamilyen alkoholos hatásnak van kitéve. (pl glikolos hűtővíz) @copyright egy kolléga Kép

[Ezt a hozzászólást birdie szerkesztette (2002. Január 25.).]

#708 Guest_Elbandy_*

Elküldve: 2002. 01. 26. 00:57

Hát ez jól hangzik, ugyanis "epokitt" két polusó ragasztóval készült a szerkezet, amire jellemző, hogy egy napig tartó száradás után csak reszelővel lehet alakítani, és természetesen adtam a rendszerhez egy kis fagyállót kb . 1 fél kupakkal. A leírás szerint alkalmas tömítésre olajos szerkezeteknél is. Azt hiszem inkább nyugodtan alszom, és csak sima desztillált víz lesz benne bár nem sok kedvem van megint szétberhelni.

#709 Guest_Nmarshal_*

Elküldve: 2002. 01. 28. 23:58

A léghűtéssel kapcsolatban keresgéltem a neten így akadtam erre a remek kis fórumra.Én már tulvagyok egy vízhűtés építésen és bontáson érdeklődéssel olvastam a vizhűtéssel kapcsolatos gondolatokat. Ezért gondoltam közzéteszek egy általam készítet hűtőfej szerkezeti tervet.Na de mivel nem tudom hogyan rakjam a képet most ide? Sokat agyaltam a hűtőfej belsején mire kiagyaltam,viszonylag könnyen elkészíthető ha esztergapad közelbe kerülünk.Ha valakit érdekelne nmarsal@freestart.hu ra irjon elküldöm a képeket.Ide nem tudom hogyan kellene felrakni. Kép

------------------
NM

#710 Guest_Scytam_*

Elküldve: 2002. 01. 29. 08:41

idézet:
Eredetileg Nmarshal írta:
A léghűtéssel kapcsolatban keresgéltem a neten így akadtam erre a remek kis fórumra.Én már tulvagyok egy vízhűtés építésen és bontáson érdeklődéssel olvastam a vizhűtéssel kapcsolatos gondolatokat. Ezért gondoltam közzéteszek egy általam készítet hűtőfej szerkezeti tervet.Na de mivel nem tudom hogyan rakjam a képet most ide? Sokat agyaltam a hűtőfej belsején mire kiagyaltam,viszonylag könnyen elkészíthető ha esztergapad közelbe kerülünk.Ha valakit érdekelne nmarsal@freestart.hu ra irjon elküldöm a képeket.Ide nem tudom hogyan kellene felrakni. Kép

[/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/ubb/ubbcode.html"]Itt[/url] minden segítséget megtalálsz!

------------------
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#711 Guest_Nmarshal_*

Elküldve: 2002. 01. 29. 20:11

Hi!
Remélem sikerül most felrakni a képet.
Ez a hutotombom belseje.
Kép
és igy nézki:
Kép
NM

------------------
NM

#712 Guest_boho_*

Elküldve: 2002. 01. 30. 21:04

Hi

A főként esztergályozással elkészíthető hűtőtömb jó megoldás! A konstrukció egyetlen hátránya a viszonylag nagy áramlási vezsteséget okozó sokszoros vízáramlási "törés".Ez vízsebességcsökkenéssel, időegység alatti hőelvonási sebesség csökkenéssel jár. (nagyobb teljesítményű szivattyút igényel emiatt)

A képen a kész hűtőblokkod - legalább is a burkolat - sárgarézből készült.
Ha az alsó, mart, vagy esztergályozott tömb is abból készült, akkor az elvárható maimális hűtőképességnek mitegy 18%-át éred el vele.
Ha az alsó rész vörösréz, akkor OK.

#713 Guest_Nmarshal_*

Elküldve: 2002. 01. 30. 22:08

Hi!

idézet:
Eredetileg boho írta:
Hi

A főként esztergályozással elkészíthető hűtőtömb jó megoldás! A konstrukció egyetlen hátránya a viszonylag nagy áramlási vezsteséget okozó sokszoros vízáramlási "törés".Ez vízsebességcsökkenéssel, időegység alatti hőelvonási sebesség csökkenéssel jár. (nagyobb teljesítményű szivattyút igényel emiatt)

A képen a kész hűtőblokkod - legalább is a burkolat - sárgarézből készült.
Ha az alsó, mart, vagy esztergályozott tömb is abból készült, akkor az elvárható maimális hűtőképességnek mitegy 18%-át éred el vele.
Ha az alsó rész vörösréz, akkor OK.
[/quote]
Sajnos igazad van alsó rész is sárgaréz.Ez a tudatlanságomból adódik,mert nem néztem utánna a hűvezető képességnek. Kép
Bár megpróbáltam ezüstel galvanizálni,nem lett jó lehet hogy én szurtam el nem lett vastag a réteg. Kép

De ha igazad van akkor 20°C szoba hőmérsékletnél a proci terhelve járatva 32-35°C(Celeron2 733mhz @1102mhz), még lejjebb lehetne vinni a hőmérsékletett.
Na igaz a sárga réz rosszabb hővezető,de nem 18% ban úgy néztem kb. 1/3-a a vörösrézének.
Egyébként itt olvasott dolgok késztettek arra hogy újra összeszereljem a rendszert,de a képen látható hűtőfej vörösrézből készült változatával. Kiváncsian tekintek elébe.

A szivattyú dologban cáfolni kényszerülők ,mert sima 250 l/h -el ment a dolog. Nem "kamu","nem messziről jött ember" megnézhető a berendezés. A folyadék gyors áramlása nem biztos hogy jó,én ugy gondolom egy nem túl lassú és egy nem túl gyors áramlás az igazi.A gyors áramlásnál mivel a víz hővezetése csapni való,( ha nem igy lenne a bolygónk is kihűlne hamar)nem kielégitő a hőfelvétel.A járatok belsejében a faltól távolódva a viz gyorsabban áramlik és nem vissz annyi hőt amit elbirna.Igy ha fordul ez keveredik ez jó, a tehetlensége miatt rossz erre utaltál a erőssebb szivattyúval.A járatoknál a kitőrés megegyezik a be és kiömlő nyilások kereszt metszetével,a folyadék ketté válva lelassul dupla kersztmetszet változás miatt.A hőáramlás a proci magtól kiindulva gömbszerüen terjed ehhez illeszkedik a tervem."Kinek kinek a maga lóva" Kép

Köszi az észre vételeket.

------------------

#714 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2002. 01. 30. 23:44

idézet:

"Kinek kinek a maga lóva" Kép
[/quote]

Mi az a lóva?

#715 Guest_PeC_*

Elküldve: 2002. 01. 31. 10:08

Az lóvé! Kép

Nem tud valak címet, ahol gyártatni lehet radiátort?
A borda öntés elmarad, így inkább gyártatnék egy olyan alu radiátort, amit pont a gép fedlapja helyére szerelhetnék.
Gondolom nem lesz olcsó (~15e Ft), viszont olyan lesz, amit elterveztem.

ui: Készül a blokk az alaplapra, és a vid kártyára.

#716 Guest_Nmarshal_*

Elküldve: 2002. 01. 31. 11:57

Hi!

Bocsi.

idézet:
Eredetileg kisbetu írta:

Mi az a lóva?
[/quote]

Helyesírási hiba! Te pupák. Kép

De nem ilyen reagálásokat vártam töletek. Kép
Akkor a szoba hőmérséklet alá hűtő vizhűtő már nem is érdekel beneteket? Kép

------------------

#717 Guest_bearr_*

Elküldve: 2002. 01. 31. 11:59

idézet:
Eredetileg PeC írta:
Az lóvé! Kép

Nem tud valak címet, ahol gyártatni lehet radiátort?
A borda öntés elmarad, így inkább gyártatnék egy olyan alu radiátort, amit pont a gép fedlapja helyére szerelhetnék.
Gondolom nem lesz olcsó (~15e Ft), viszont olyan lesz, amit elterveztem.

ui: Készül a blokk az alaplapra, és a vid kártyára.
[/quote]

Ha emlekeim nem csalnak, akkor Erden van vmi radiatorkeszito, ott olyat csinalnak, amilyet akarsz.

off:
Emberek, hol lehet kapni 2,5-es vagy 3,2-es kompresszort 404-es gazhoz?

#718 Guest_FőDudu_*

Elküldve: 2002. 01. 31. 20:49

Radiátor ügyben keresd meg Freezert, ő csináltatott ilyet valahol Érden!
Címet tud mondani (valami Pataki vagy hasonló)...

#719 Guest_BigDaddyZoley_*

Elküldve: 2002. 01. 31. 20:57

idézet:
Hi!
Remélem sikerül most felrakni a képet.
Ez a hutotombom belseje.
Kép
és igy nézki:
Kép
NM

[/quote]

Hihehetlen, mennyire hasonló dolgokat tudnak kitalálni az emberek! Kép
Én kb. fél éve vetettem papírra egy majdnem analóg blokk vázlatát, eredetileg szintén köralakú formában, de később módosítva négyszögletesre, már csak a jobb felület-kihasználás végett is.
Én amiatt gondoltam erre a fajta elrendezésre. mert szerintem egyszerűbb megvalósítani, mint a szép szabályos spirálvonalasat. De sajnos mind a mai napig csak terv maradt, nincs időm meglátogatni a marós szakembert. Addig a régi blokkom ténykedik a gépben Kép

#720 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 02. 01. 08:26

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Radiátor ügyben keresd meg Freezert, ő csináltatott ilyet valahol Érden!
Címet tud mondani (valami Pataki vagy hasonló)...
[/quote]

És meg tudod adni Freezer elérhetoségét?

ui:
Most így reggel meglepett a fórum változása!
De tetszik! :)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »