idézet:
Ezt írta BigDaddyZoley:
Hihehetlen, mennyire hasonló dolgokat tudnak kitalálni az emberek!![]()
Én kb. fél éve vetettem papírra egy majdnem analóg blokk vázlatát, eredetileg szintén köralakú formában, de később módosítva négyszögletesre, már csak a jobb felület-kihasználás végett is.
Én amiatt gondoltam erre a fajta elrendezésre. mert szerintem egyszerűbb megvalósítani, mint a szép szabályos spirálvonalasat. De sajnos mind a mai napig csak terv maradt, nincs időm meglátogatni a marós szakembert. Addig a régi blokkom ténykedik a gépben[/quote]
Most ez a hűtőfej kialakítás fogott meg.Ezt a netten talátam egy "gyári" hűtőszet része.
![]()
![]()
![]()
Mit szóltok hozzá?
[ 2002. február 01.: Nmarshal szerkesztette a hozzászólást ]
Vízhűtés és rejtelmei
Elküldve: 2002. 02. 01. 11:25
Elküldve: 2002. 02. 01. 11:28
A rézcsövekészítéséről és élettani hatásukról egy egyés jó kis leirás.Szigoruan szakbarbároknak.
[url="http://"http://mek.oszk.hu/porta/szint/muszaki/gepeszet/rezcso/html/altalano.htm"]http://mek.oszk.hu/p...ml/altalano.htm[/url]
[ 2002. február 01.: Nmarshal szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 02. 01. 11:54
idézet:
Ezt írta Nmarshal:
A francba a harmadik kép ez lenne elvileg.
Bocsi![/quote]
"Szerkeszt" gomb. Csak mondom.
Elküldve: 2002. 02. 01. 12:28
Van benne, un. junciton offset, ami a legrosszabb esetet homerseklet kulonbseg szempontjabol a belso thermal diode es a proci legforrobb resze kozott, nalam ez pl. 3.6 celsius fok.
Elküldve: 2002. 02. 01. 14:23
az lenne a kerdes hogy egyben lehet -e vizhuto rendszert venni.. ????
eleg bena vagyok az ilyenekhez szal en nem probalkoznek csinalni magamnak
Elküldve: 2002. 02. 01. 16:40
idézet:
Ezt írta myth:
az lenne a kerdes hogy egyben lehet -e vizhuto rendszert venni.. ????[/quote]
Ha jol tudom Ordasi foglalkozik komplett vizhutes ertekesitesevel, viszont ha magad jarnal utana az alkotoelemeknek, egyreszt olcsobban is hozzajuthatnal, masreszt hatasosabb hutoblokkra tennel szert.
Persze, ha vegkepp massal akarod megcsinaltatni, akkor bizonyara akad olyan egyen, aki megfelelo honoralassal osszerak neked egyet, megha nem is foglalkozik vele uzlet szeruen...
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2002. 02. 01. 16:54
de meg nem gyutt valasz
atnyalazom ezt a forumot hatha raszanom magam hogy osszerakjam egyedul
azert koszi.. amugy kb mennyibol lehetne osszerakni egy rendszert..????? 10/15???
Elküldve: 2002. 02. 01. 18:20
idézet:
Ezt írta Nmarshal:
Akkor a szoba hőmérséklet alá hűtő vizhűtő már nem is érdekel beneteket? [IMG][/QB][/quote]
Hello!
Engem érdekell! Annál is inkább, mert nekem is ilyen van és hátha nem ugyan azt követtük el. A többieknek is: nem kompresszor, nem peltier, semmiféle csiribá hanem egy Heller-Forgó féle hűtőtorony kicsiben. Terheletlenül 6 fokkal volt a szobahőmérséklet alatt. Ilyet semmiféle "meleg leadó radiátor" nem tud. Rákötve a terhelést ami CPU+i815+GPU már csak 4 fokkal hidegebb. Elbírna ez többet is, pláne ha jobban tudnék benne porlasztani. A torony 1.8m magas. Ellenáramú párologtató. Azaz a víz porlasztva lefele esik, a levegőbefújás egy Y idomon keresztül alul történik. A Tiéd hogy működik? Pár hozzászólással előbb ehhez kértem volt segítséget (pls read). Azóta beletettem azt a magnéziumrudat. Majd hosszabb távon látjuk lessz-e vizkö benne.
Elküldve: 2002. 02. 01. 18:50
idézet:
Ezt írta myth:
ordasinak mar kuldtem mailt![]()
[/quote]
imho "bárkitől", de tőle ne. aránylag drágán adja, és imho eléggé "gyenge" főleg a blokk. vékony az alja, meg az elrendezés se a legjobb. szóval inkább keress mást, aki megcsinálja...
Elküldve: 2002. 02. 01. 20:09
idézet:
Ezt írta myth:
ordasinak mar kuldtem mailt![]()
[/quote]
Hallgass HookR-re es Wizard-ra. Az ordasi fele "hutesrol" jot meg nem olvastam.![]()
Elküldve: 2002. 02. 02. 17:22
Elküldve: 2002. 02. 02. 18:03
idézet:
Ezt írta Flashman:
Hallgass HookR-re es Wizard-ra. Az ordasi fele "hutesrol" jot meg nem olvastam.[/quote]
Akkor most olvashatszra rola "jot": Jo szar.
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki, a nyomja a parasztvakitast, mint atom, semmi kozunk hozza, amig nem minket akar megetetni.
Most eppen a gazhuteset nyomatja orrba-szajba, bar ugy tunik, hogy egy huszarvagassal vett egy komplett aggregatot.![]()
Elküldve: 2002. 02. 02. 18:57
Örülök, hogy ezen hosszúra nyúlt topikban sokan lettek "hozzáértők", akiket már nem lehet látványos, de annál használhatatlanabb vízhűtési módszerekkel, eszközökkel elkábítani.
Elküldve: 2002. 02. 03. 21:27
idézet:
Ezt írta bearr:
Akkor most olvashatszra rola "jot": Jo szar.
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki, a nyomja a parasztvakitast, mint atom, semmi kozunk hozza, amig nem minket akar megetetni.
Most eppen a gazhuteset nyomatja orrba-szajba, bar ugy tunik, hogy egy huszarvagassal vett egy komplett aggregatot.[/quote]
![]()
![]()
![]()
Ez nagyon suti volt.
![]()
Elküldve: 2002. 02. 04. 09:06
idézet:
Ezt írta hg8lmh:
Hello!
Engem érdekell! Annál is inkább, mert nekem is ilyen van és hátha nem ugyan azt követtük el. A többieknek is: nem kompresszor, nem peltier, semmiféle csiribá hanem egy Heller-Forgó féle hűtőtorony kicsiben. Terheletlenül 6 fokkal volt a szobahőmérséklet alatt. Ilyet semmiféle "meleg leadó radiátor" nem tud. Rákötve a terhelést ami CPU+i815+GPU már csak 4 fokkal hidegebb. Elbírna ez többet is, pláne ha jobban tudnék benne porlasztani. A torony 1.8m magas. Ellenáramú párologtató. Azaz a víz porlasztva lefele esik, a levegőbefújás egy Y idomon keresztül alul történik. A Tiéd hogy működik? Pár hozzászólással előbb ehhez kértem volt segítséget (pls read). Azóta beletettem azt a magnéziumrudat. Majd hosszabb távon látjuk lessz-e vizkö benne.[/quote]
Nos, engem érdekel, bár megmondom őszintén élőben még nem láttam ilyen tornyot.
Esetleg valami rajzot, vagy fotót tudsz közölni?
Elküldve: 2002. 02. 04. 10:03
idézet:
Ezt írta boho:
Hi
Örülök, hogy ezen hosszúra nyúlt topikban sokan lettek "hozzáértők", akiket már nem lehet látványos, de annál használhatatlanabb vízhűtési módszerekkel, eszközökkel elkábítani.[/quote]
Toled kerdeznem egyreszt (mivel fajtadbelirolvan szo), illetve a mas vonatkozo szakterulet mernok uraitol). A kerdes mas feltettem mas forumban csak az sokkalta kevesbe popularis en viszont turelmetlen vagyok.
Szoval:
Mennyire helyes az a felteves, hogy a procik szobahomersekleten disszipalnak pl. 60W hot es amint mesz lefele a homerseklettel egyre csokken a disszipacio es pl. -20 fokon mar csak pl. 20W? Egy gepeszmernok ismerosom ebben szentul hisz, mondvan, hogy cmos eszkozrol van szo.
Kicsit belejavitottam, hogy jobban emesztheto legyen, tehat kedves Boho es mas szakik varom a velemenyeteket, turelmetlenul.![]()
Elküldve: 2002. 02. 04. 21:05
idézet:
Ezt írta PeC:
Nos, engem érdekel, bár megmondom őszintén élőben még nem láttam ilyen tornyot.
Esetleg valami rajzot, vagy fotót tudsz közölni?[/quote]
[url="http://"http://www.overclockers.com/articles389/"]http://www.overclock...om/articles389/[/url]
cimen van egy többoldalas leírás képekkel és teszt az ötletadó konstrukcióról. A sajátomat pill. nem tudom lefényképezni. Ahogy nálam kinéz: Van egy 2.5literes befőttesüveg alul. Erre rá van szerelve egy 110mm-es Y idom melynek egyenes ága folytatódik felfele 110mm-es pvc csővel. (szennyvízcső és Y idom) Az Y oldalsó ága felfele áll, így abba a víz nem tud beleesni. Az Y végén gumiszegélyre ragasztva van egy orosz 120mm-es 230V-os ventillátor. Ez befele fúj, a levegő a torony tetején távozik. Le van lassítva soros kondenzátorral (Xc 50Hz-en) így nem zajos és a porlasztott víz is le tud esni. A torony tetején zuhanyrózsa szerűen egy körbe hajtott rézcső amuiben 40db 0.8-as furat van. Itt spriccel vékony sugarakban a víz. A torony magassága 1.8m, mezei nova nem elég. Nálam egy fogaskerék szivattyú nyomja a vizet. Alul a befőttesüvegből szív, átkrgeti a gépen majd a "zuhanyrózsa" következik. Sok apró csepp jó nagy vízfelületet eredményez ami körül száguld a levegő. Erősen párolog. A halmazállapotváltozás pedig rengeteg energiát elvesz az aláhulló víztől.
Elküldve: 2002. 02. 04. 21:16
idézet:
Ezt írta bearr:
Szoval:
Mennyire helyes az a felteves, hogy a procik szobahomersekleten disszipalnak pl. 60W hot es amint mesz lefele a homerseklettel egyre csokken a disszipacio es pl. -20 fokon mar csak pl. 20W? Egy gepeszmernok ismerosom ebben szentul hisz, mondvan, hogy cmos eszkozrol van szo.
[/quote]
A cmos technologiánál a gate kapacitások áttöltögetésére és az összenyitó fetek áramcsúcsaira megy el a felvett energia jelentős hányada. Attól, hogy hűvösebb, ezek az értékek változatlanok maradnak. Hidegben a hozzávezetések ellenállása csökken valamelyest ami a gyorsabb működést segíti.
A nyitott fet csatornaellenállásán is hővé alakul teljesítmény, kérdés az, hogy mennyire hőmérsékletfüggő az adott fet csatornaellenállása. Imho nem jelentős, 60W-ról nem fog 20W-ra csökkenni max néhány százalékot ha változik egyáltalán. De egy jobb katalógust hasznos lenne átbongészni(em) hátha pontosabban kiderül.
Elküldve: 2002. 02. 07. 02:59
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Súgó
A téma zárva.
[/quote]