HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#421 Guest_WiZARD_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:06

idézet:
Eredetileg bearr írta:

Valamint vettem szilikon csovet.
[/quote]

hol? és pontosan mennyibe kerül métere??

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#422 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:07

idézet:
Eredetileg bearr írta:
Na ja. Kép Tobb mint egy eve itt dekkol a peltierem, meg a tekercsem hozza, de ossze kellene azt is rakni. Kép[/quote]

Nekem ossze is volt rakva, azzal nem volt gond. Franko 300W-os peltier from USA, meg ami kell. Ez jo is olyan 40-50W-ot disszipalo procira, de 70-100W korul mar nem eleg a kicsike...
Namegaztan a sok probalkozas...7, vagy 8 blokkot probaltam ki, meg ilyenek. Kép

------------------
"A nok miatt lettem ilyen gazember" - Moby Dick

#423 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:17

idézet:
Eredetileg WiZARD írta:

hol? és pontosan mennyibe kerül métere??

[/quote]

Ezeket biztos hallani akarod? Kép

BonDex Kft. XIV. ker. Gyarmat utca 99/b
tel: 220-9177

Legy ovatos es mar telefonon kerdezd meg, hogy mennyibe kerul!! Kép

Az en altalam kiszemelt peldany 8xx ft/m arral rendelkezett. Kép

netto...

[Ezt a hozzászólást bearr szerkesztette (2001. Október 20.).]

#424 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:20

idézet:
Eredetileg leslie írta:

Nekem ossze is volt rakva, azzal nem volt gond. Franko 300W-os peltier from USA, meg ami kell. Ez jo is olyan 40-50W-ot disszipalo procira, de 70-100W korul mar nem eleg a kicsike...
Namegaztan a sok probalkozas...7, vagy 8 blokkot probaltam ki, meg ilyenek. Kép

[/quote]

Ohh en most csak a 4. blokknal jarok. Az egyik alublokkomat meg acadban lenyomtam, aztan a maros ismerosom majdnem engem nyomott le. Kép Aszonta, hogy tobbet soha, pedig alubol volt. Kép
En anno szimpla 120-as peltiert rendeltem szinten from usa (www.tetech.com - isteni), dehat eddig meg nem probaltam. Kép

#425 Guest_WiZARD_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:23

idézet:
Eredetileg bearr írta:

Ezeket biztos hallani akarod? Kép

Legy ovatos es mar telefonon kerdezd meg, hogy mennyibe kerul!! Kép

Az en altalam kiszemelt peldany 8xx ft/m arral rendelkezett. Kép

netto...

[Ezt a hozzászólást bearr szerkesztette (2001. Október 20.).]
[/quote]

ez pontosan milyen is?
nekem 10es vagy 8as belsőjű kéne, de ilyen áron imho nem lesz, mert kb 10 méter kell KépD habár lehet a gépben lévő csöveket kicserélem, mert ott azért eléggé feszülnek azok amik vannak, és jó lenn valami puha... oda meg elég 1 max 2 méter Kép

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#426 Guest_WiZARD_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:28

idézet:
Eredetileg bearr írta:

[/quote]

de legalább jó helyen van Kép tőlem 1 köpésre Kép

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#427 Guest_kisbetu_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:29

Dudu! (bár bohonak címezted, de sikerült ismét kiakasztanod)

Figyelj! Ha annyira félted a bejövö víz hömérsékletét, akkor fúrasd vastagabbra a szendvics két felsö részének középsö (beömlö) lyukát, aztán béleld ki müanyagcsövel (szerinten nem teflon, de mindegy). Így azért még marad réz is a blokkodban, hidd el, van annak szerepe a höátadásban.

[Ezt a hozzászólást kisbetu szerkesztette (2001. Október 20.).]

#428 Guest_FőDudu_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 18:50

Boho:

Azt hiszem te linkeltél be egy ábrát, melyen a procimag fölött egy kúp volt.

Szerinted van értelme hasonló blokkot csináltatni? Segít a hővezetésben?
Tudom a hő koncentrikus köröknek elképzelhetően terjed a rézben, ezért szerintem van értelme olyan blokkot csinálnni amiben van ilyen.

Mi erről a véleményed?

Nem tudtam hogy a teflon ilyen gázos anyag.
Sorry!

#429 Guest_FőDudu_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 20:23

Gondolkodtam egy kicsit.
Az jutott eszembe, hogy hogyan is terjed a procimagról a hő. Boho kúpja adta az ötletet, hát egy kicsit gondolkodtam mit is lehetne vele kezdeni. A gond az volt, hogy hogyan csináltassak maróssal kúpot. Mert ha ilyet meglát , akkor egyből elküld ....
kúp helyett lehetne gúla, akkor meg rohadtul egyszerű a gyártása, mert egyszerűen minden oldalról belemegy palástmaróval (azt hiszem így hívják) és a munkadarab közepén jön ki belőle. A maradék, ha jól csinálta egy szabályos gúla. Eddig rendben is van a dolog, de ettől még nem lesz különleges a hűtés. Valahogy meg kellene oldani, hogy ne csak a gúla oldalai, hanem a síkja alatti talpazata is közvetlenül kapjon hűtést. Tehát az alábbi tervet eszeltem ki. Pontosan még nincs meg, de talán érdemes elgondolkodni rajta.
Kép

Kép

Tehát középen ott van az előzőekben említett gúla. Az első ábrán a feketével jelölt részek a falak, amelyek minimum 2 mm vastagok. a falak között 3-5 mm mély marás van, azért, hogy a gúláról lezúduló vít ezekben a járatokban a blokk szélei felé haladva majd a lenti rajron már látható fehérrel jelölt furatokon keresztül elhagyja a blokk alsó részét. A járatokkal sikerült oldalról is hűteni a gúla talpazatát, így azt hiszem elég jó lehet a blokk , ha ésszerűen választjuk meg a méretezését.
A második képen már látható az a rész, ami a víz be és kivezetését oldja meg. Középen bemegy a víz, majd a gúlán lecsorog a járatokba és a furatokon jön fel. A blokk teteje még nem készült el, de dolgozom rajta. A blokk szélén csavarozás számára hagytam egy kis anyagot, így oda menetet vágva megodható az összeszererlés. A blokk 3 részes lesz, abből 2 a fenti, a harmadik még kiagyalás alatt van.
A rajzokat painttel csináltam, azért ilyen csúnyák Kép
Ti mivel rajzoltok?

Mi a véleményetek egy ilyen blokkról?

[Ezt a hozzászólást FőDudu szerkesztette (2001. Október 20.).]

#430 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 10. 20. 21:38

Hi

Bocsi, de nem az én érdemem a kúp, vagy gúla alakú mag ötlete, vagy ismertetése.

Számold ki az összvízfelületet, akkor össze tudod hasonlítani a többivel.

Ötletes elgondolás, csak sokat kell hozzá "drehálni".

Véleményem szerint a több részből álló hűtőtömbnél az osztásnál fellépő "hőhidak" miatt rosszab a hőátadás, mint az osztás nélküli tömböknél.

#431 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 10. 21. 02:01

hiyya
ujra itt
mar varom HookR tol vissza a blokkomat hogy en is elmenybeszamolot tarthassak
egyebkent a tesztuzem alat nekem a gep mellet volt anyam folmosovodre (kb 20 25 literes Kép ) de erre amit most olvastam meg nem gondoltam es az juttott eszembe :
nekem ugyan is van holeado radiatorom (skoda es egy wartburg futes radiator) szepen sorbakotom oket kapnak egy halk ventilatort ezalat ertem 2000 es fordulat majd be a viztartalyba(20L es festekesvodor)es csak innen megy a blokkba, ezzel van viszont baj mert igy pl nemtok menni eq4 re vagy egyeb bulikba hacsak nem viszem el a vosromet is Kép)
es kivancsian varom HookR teszteredmenyeit a blokkkomal azt mondta akadt nemi problemaja mert ugye ehez be kell szereznie mindent cso stb blabla de allitolag a jovoheten mar utemkepesse tudja tenni
GL by by

------------------
AZERT MERT CSAK !

#432 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 21. 14:21

hugi_0: EQ4-et ne emlitsd, mert ideges leszek...
Amugy nagy toronyba siman bele lehet applikalni egy komplett vizhutest. Kép
HooKR korrektul meg tudja csinaltatni a blokkot? Kép

------------------

#433 Guest_HookR_*

Elküldve: 2001. 10. 21. 15:19

idézet:
Eredetileg leslie írta:
HooKR korrektul meg tudja csinaltatni a blokkot? Kép[/quote]

Talan kerdezd meg tole Kép...
Amugy most a legnagyobb baj az, hogy felhalmozodtak a megrendelesek, varni kell (az unnepek miatt IS)

------------------
A hit ott kezdodik, ahol a tudomany veget er...

#434 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 21. 16:02

Rendicsek. Szoljal, meddig varjak. Kép

------------------

#435 Guest_HookR_*

Elküldve: 2001. 10. 21. 16:47

idézet:
Eredetileg leslie írta:
Rendicsek. Szoljal, meddig varjak. Kép[/quote]

Egyenlore orulok, ha sikerul mindenki igenyet kielegiteni blokk ugyben, ugyhogy terjunk vissza a temara kesobb (nem tudom mikor keszulnek el, mert nem rajtam mulik)

Reszletekkel kapcsolatban e-mail...

------------------
A hit ott kezdodik, ahol a tudomany veget er...

#436 Guest_leslie_*

Elküldve: 2001. 10. 22. 14:32

Nekem max 1 honapot er ra...Utana mar nagyon kellene. Kép

------------------

#437 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 23. 21:46

idézet:
Eredetileg WiZARD írta:

ez pontosan milyen is?
nekem 10es vagy 8as belsőjű kéne, de ilyen áron imho nem lesz, mert kb 10 méter kell KépD habár lehet a gépben lévő csöveket kicserélem, mert ott azért eléggé feszülnek azok amik vannak, és jó lenn valami puha... oda meg elég 1 max 2 méter Kép

[/quote]

12x1, azaz 12 a belso atmero, 1 a falvastagsag. Javaslom, hogy vastagabb falut vegyel, mert en fabol vaskarika esetbe botlottam. Azaz kitomtem a szilikon csovet rez csodarabokkal, hogy ne torjon be, tiszta ciki, de speciel sajnalnam kidobni ezt a csovet, aminek ilyen ara volt. Kép

Adjon valaki tippet, pleaz:

Adott egy polietilen alapu doboz, benne ket peremezett rezcso. Szeretnem beleragasztani.
Probalkozzam etilcianakrilat ragasztokkal vagy polieszterbazisu netan epoxi ragasztokkal? Ugye a polietilen a nehez ragaszthato muanyagok koze tartotzik, de etilcianakrilat alapu ragasztok jok lehetnek, viszont azok nagyon kikemenyednek es kulonben is, ott a rezcso. Kép Valaki help me pleaz es oldja fel a problemat. Kép) Netan valami aktivalo, meg terhalosito szer?

Apropo: Hamarosan screenshotok varhatoak a rendszer komponenseirol, pl. a blokk ele raktam penzermet (mostansag egy mosolytkelto bugyuta divat), de valami gebasz volt, mert a penzerme helyett a Saturnus egyik holdjat lattam, most akkor ez gaz? Kép

#438 Guest_PeC_*

Elküldve: 2001. 10. 24. 08:23

Hi!

Nos, szünet után vissza. (gáz, hogy csak a melóhelyen van net Kép)
Elkészült a nagy mű. Holnap ha minden igaz, lesznek fotók is.
Tehát csiga alakú vörösréz blokk, 10-es csövek.
Tb. 1Ghz @ 1400 1,88V. 4 óra folyamatos nyúzás után a hőleadó radiátor (skoda, gép tetején fektetve) kézmeleg ví hőmérséklet 32 fok. Proci 44 fokos, szobahőmérséklet 20 fok.
A radiátoron nincs ventillátor, így abszolut csöndes (ez a lényeg). Ha a proci idle, akkor visszaesik ~36 fokosra az egész.
Szerintem nem rossz, főleg, ha passzív a víz hűtése.
Felmerült néhány problémám is menet közben:

1. Melegszik a szivattyú. Először egy darabig vödörben volt szegény, így 34 fokosra melegedett a víz, mert ugye ő is fűtött. Most zárt a rsz., de elég meleg a 800-as nova, nem tudom ez káros-e.

2. Boho ismertetője után már nem tudom milyen csövet vettem, félek a relaxációtól. Bilincs egyelőre csak a blokkon van (1-1 fém bilincs meghúzva), a többi helyen eloxált alumínium a csonk, ez baromira tapad a csőhöz, szinte lehetetlen lehúzni, ide is rakok bilincset.

3.Honnan szerezzek halk, és olcsó ventit, úgy 8-10-es méretben, amit a radiátorra tehetek? (kettő lenne sorba kötve)

4. A radiátorba és a szivattyúba tökéletesen illeszkednek a csonkok, de én a biztonság kedvéért Palmatex-el beleragasztottam. Ezt a fagyálló nem fogja kikezdeni?

5. Ez lenne a legnagyobb problémám. Talán külön topikot nyitok rá. Hideg indítás után ~ 15 perc múlva már instabil a gép még 1200-on is. Valami az alaplapon melegszik, a proci biztosan jó már akkor is ~42 fokos.
Nem tudom kideríteni, hogy mi lehet a baj.
Help please: [url="http://"https://www.hwsw.hu/ubb/Forum5/HTML/000149.html"]https://www.hwsw.hu/...TML/000149.html[/url]

[Ezt a hozzászólást PeC szerkesztette (2001. Október 24.).]

#439 Guest_FőDudu_*

Elküldve: 2001. 10. 24. 09:20

Lehet kapni a Conrad Shopban (Oktogon) olyan 90x90-es ventit, aminek szinte semmi hangja.
790Ft bruttó!
Érdemes megnézni Kép

#440 Guest_Danko_*

Elküldve: 2001. 10. 24. 09:28

idézet:
Eredetileg WiZARD írta:

...lehet a gépben lévő csöveket kicserélem, mert ott azért eléggé feszülnek azok amik vannak, és jó lenn valami puha... oda meg elég 1 max 2 méter Kép

[/quote]

szia!

imho mindenkeppen csereld ki a gepben levocsoveket!! legalabb a proci blokkjan!
nekem is 1 centi belso atmeroju csovem van, es a fal meg ~1 milli.
feszult, de gondoltam nem gaz, mert majd jol raszoritom a blokkot a procira, es jo lesz.
a francot!!
amikor modositottam egy kicsit a hutesen, lattam, h. a proci OLDALA le van torve ilyen cikk-cakkosan! Aztan fogtam magam, es vettem 10 darab könyök idomot Kép
ahol hajlas lenne a csoben, ott elvagtam, es betettem egy konyok idomot, es szia, nincs feszultseg Kép
igaz, lehet, h. csunyan nez ki, de legalabb egy gonddal kevesebb Kép

Udv: Danko

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »