HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#461 Guest_Trevis_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2001. 10. 27. 15:15

Egy medvétől ezt a luxust nem is várjuk el Kép

#462 Guest_AndrewBoy_*

Elküldve: 2001. 10. 28. 22:31

fogat mosni? algasodik a szad es azer lesz szuvas, en ritkan mosok fogat, de nekem mindig feher, sokat ragozom, 21eves vagyok, fogdoki eddig mindig csodalkozott plane mikor kerdezte mivel mosok fogat es kozoltem vele hogy ilyen idiota idotoltest nem alkalmazok...feherek a fogaim, epek egeszsegesek, de fogkremet nem hasznalok

#463 Guest_Atilllla_*

Elküldve: 2001. 10. 28. 23:47

Finom steril szád lehet Kép) azért néha öblögess domestossal, hogy a bacik kihaljanak Kép Mert az orbit nem fertőtlenit.

#464 Guest_AndrewBoy_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 03:04

akkor kerem vissza a domestost amit karacsonyra kaptal meg cirka 7eve;-]] amugy mosok fogat csak ep nem 18percig ahogy azt eloirjak hanem sokkal kevesebbet;-]

#465 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 09:46

Huha, colgate werbung partiak es naturalistak csaptak ossze, 1:1. Kép

Amugy hajjaj, mukodik a vizhutesem, kiralyul dobozolva, meg beta allapotban leledzik.

Parameterek:
nova 800l/h
2db 80x80 220v ball bearing ventillator
Lada futoradiator (mint hocserelo)
min. 10 belso atmeroju csovek.
Legtelenito tartaly, Cu furt blokk.
Kapcsolo ( Kép ), stb. kiegeszito.

A teljes terheles alatti cpu adatok.
Core fesz 1.95
fsb 185, core clock 1295
max. core (nem kulso) homerseklet 43.

Ez akkor most jo vagy rossz oreg rokak?

Tervezett tovabbi modositasok:
2 db 120x120 ball bearing ventillator a 80x80 ventik helyere, 110v-on hajtva (sorba kotve).
Azon sztirol cso helyere, ami a procihoz megy vastagfalu szilikoncsovet beszerezni.
Valahogy kiszedni a blokk belsejebol az oxid reteget.

Apropo:
Valaki mar tapasztalta rajtam kivul azt, hogy a szilikon paszta nagyszeruen leszedi az oxidreteger a Cu targyakrol? Az eset a kovetkezo volt, pasztat rakentem a blokkra, aztan szepen simitottam majd olyan aranyos szurkes-kekes-fekete lett az ujjam (plusz paszta), aztan a pasztat a blokkrol leszed sebbenzinnel es no oxidreteg! Probaljatok ki.

#466 Guest_Freezer_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 13:23

Háát, valószínűleg az egyetlen változás, amit tapasztalni fogsz a 12-es ventiktől, az a "hangerő" lesz. Kép

#467 Guest_Trevis_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 15:53

Valahogy én is így gondolom. Esetleg egy átalakított bolhapiaci talpas szobaventillátor? Kép Kép

#468 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 16:27

Na de kerem. Kép Ami epp most zavar a 80x80 ventik hangja. Sot. Nem is hangos, kellemes mely bugo hangja van. Azonban ebbe a kellemes mely bugo hangba berezonal a parketta is. Kép
Ellenben a 120x120-as ventik 110v-on hajta, nyami.

#469 Guest_Freezer_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 16:49

Nézd. Nekem 2 db 12 cm-es sunon-om van. Párhuzamosan nagyon szar (majdnem mint 2 db fop38 egymás mellett), sorosan kötve már jobb, de nekem az is sok. Most nem mennek Kép, így a leghalkabbak Kép

#470 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 16:54

idézet:
Eredetileg Freezer írta:
Nézd. Nekem 2 db 12 cm-es sunon-om van. Párhuzamosan nagyon szar (majdnem mint 2 db fop38 egymás mellett), sorosan kötve már jobb, de nekem az is sok. Most nem mennek Kép, így a leghalkabbak Kép[/quote]

En a 111+ ventimet csereltem le tegnap este, meg egy 90x90-es sunon-t (12V) a vizutesre. Eddig csendesebb. Kép

#471 Guest_Freezer_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 17:12

Ízlések és pofonok. Kép

#472 Guest_AndrewBoy_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 20:10

idiota kerdes, de vegulis tuning es vizhuteshez is kapcsolodik;o]]] szal, ki tud progit auto flashelesre, ennek az infojanak editalasara, nem hex editort, mer abbol sokat tudok meg;-]]] valami komplett kis progit ami kiszamolja, elkesziti stb a filet amit flashelni kell.? ki tud ilyenekre otletet? help;o]

#473 Guest_WiZARD_*

Elküldve: 2001. 10. 29. 23:17

idézet:
Eredetileg AndrewBoy írta:
idiota kerdes, de vegulis tuning es vizhuteshez is kapcsolodik;o]]] szal, ki tud progit auto flashelesre, ennek az infojanak editalasara, nem hex editort, mer abbol sokat tudok meg;-]]] valami komplett kis progit ami kiszamolja, elkesziti stb a filet amit flashelni kell.? ki tud ilyenekre otletet? help;o][/quote]

milyen progi??
képet akarol betenni vagy mii?

------------------
WiZARD
wizard@uze.net

#474 Guest_AndrewBoy_*

Elküldve: 2001. 10. 30. 04:36

auto eprom, ize kocsiba chip-vezerlo azaz eprom flashelo progit es atirot, ami nem olyan bonyolult, had hozzam ma ki a 180pacit turbo nelkul;o]]]] 7200as fordulaton;o]

#475 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 30. 10:17

idézet:
Eredetileg AndrewBoy írta:
auto eprom, ize kocsiba chip-vezerlo azaz eprom flashelo progit es atirot, ami nem olyan bonyolult, had hozzam ma ki a 180pacit turbo nelkul;o]]]] 7200as fordulaton;o][/quote]

Jezus. Kép Kepes vagy elszurni? Inkabb arra torekedj, hogy minel inkabb hasonlitson egy flatline-ra a nyomatekgorbe. Kép Akkor nincs uveghang, a motor tovabb el, de a fogyasztas megugrik.

#476 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 30. 18:35

Nos:

Lebeszeltetek a 120x120 ventirol. Inkabb vettem egy haromallasu kapcsolot, amivel majd elerem, hogy a 80x80 ventik 110v-on is menjenek.

Javaslom, hogy mindenki felejtse el a sztirol meg pvc csoveket.
Indoklas: Nekem meger 650Ft/m (netto) arat, hogy a procifoglalaton levo pocok ne torjon le. Tortent ugyanis, hogy tegnap lekaptam a blokkot es visszaraktam (mar eleve a ket muvelet is gazos, mert annyira merev a sztirol cso, hogy varazsolni kellett.
Aztan egyszercsak a pocok eldobta magat. Bedurrant a fejem es vettem a BonDex-ben egy 10x2 szilikoncsovet, nem feszul, nem torik be es a helyen marad a blokk is.

#477 Guest_AndrewBoy_*

Elküldve: 2001. 10. 30. 20:18

idézet:
Eredetileg bearr írta:

Jezus. Kép Kepes vagy elszurni? Inkabb arra torekedj, hogy minel inkabb hasonlitson egy flatline-ra a nyomatekgorbe. Kép Akkor nincs uveghang, a motor tovabb el, de a fogyasztas megugrik.
[/quote]

yo, ezt ense gondoltam komolyan, de amugy tenleg erdekel ilyen progi stb..ki merre tud ilyeneket?

#478 Guest_bearr_*

Elküldve: 2001. 10. 31. 22:34

Nos, kozben nehany kep (egyeni rekord):

Kép

Kép

Lathato, hogy van meg mit javitani a rendszeren, sot kell, hiszen 40 fok ala akarok menni oly' modon, hogy nem suketulok meg. Sajnos a tovabbi tuningnak a PCI szab hatart (mar most is 47 Mhz-en megy).

A tapegyeg (szinten lathato) total gagyi acorp forever 180W. Kép

Azonban eddig a vizhutesnek hala 8Mhz fsb nyertem pluszba (ami +56 Mhz core clock) ugy, hogy huvosebb a proci es termeszetesen stabilabb a rencccer.

#479 Guest_hugi_0_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 09:08

hiyya
azert erdekesek votak a fogmosos hozzaszolasok Halado Tuning temaban Kép)
kefe

------------------
AZERT MERT CSAK !

#480 Guest_boho_*

Elküldve: 2001. 11. 01. 16:07

Hi

Felvetődött az a kérdés, hogy a NOVA szivattyúk saját hőtermelése milyen mértékben befolyásolja a víz hőmérsékletét.
Nem szüttyögtem bizonytalan számításokkal, hanem gyakorlati tesztet végeztem.

3 nap egymás után (így 3 mérési eremény)elvégeztem a következő tesztet:

0,7 l 20°C-os vízzel feltöltöttem az 1 literes (Paulaner) üvegkorsót. Beletettem a 800 l/ó -ás NOVA szivattyút, maximális szállítási teljesítményre állítva (fojtás nélkül).
Szivaccsal lezártam a vízfelszínt, hogy ne nyomja ki a vizet a korsóból.

6 órás üzem után a víz hőmérséklete 28°C/29°C/28°C volt.

Ez azt jelenti, hogy hűtés nélkül (radiátor nélkül) óránként legfeljebb 1.4°C-al emelkedne a víz hőmérséklete.
(Hozzáteszem persze, hogy a 6 óra alatt - az áramlási veszteséget figyelembe véve - szegény szivattyú bizony legalább 3600 l vizet mozgatott meg!)

Tanulság: merülőszivattyús üzemmódban a szivattyú hőtermelése elhanyagolható.

[Ezt a hozzászólást boho szerkesztette (2001. November 01.).]

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.