HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei

#2981 Felhasználó inaktív   real Waffen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 13:52

idézet:
Ezt írta arn:
miert annal nincs hozadekanyag? mongy mindig picsa voltam az ilyen gepeszeti dolgokbol... es apam szerint neha kesz antitalantum vagyok. :)[/quote]

:D :D :D
Sínen fekvő ember mosolya nem mindíg őszinte.

#2982 Felhasználó inaktív   Gedu [ZSIR] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 14:01

OFF
Az aláíráshoz hogy tudok linket rakni?
ON
Gedu [ZSIR]
ZSIR tanyalap

#2983 Felhasználó inaktív   iceman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 14:05

idézet:
Ezt írta Robicica:

Köszi az ötletet. Kíváncsi vagyok a patikus mit szól hozzá. réz... hmmm... :confused:
[/quote]

beugrott az oldat neve: vas-klorid
imádja a rezet !

#2984 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 15. 14:18

idézet:
Ezt írta yam-shee:

A kör kialakítás, a gyűjtőjáratok ....
[/quote]

nem korkialakitasu lesz... akkor mar nincs harag? :D

#2985 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 14:19

idézet:
Ezt írta Gedu [ZSIR]:
Sokat emlegettétek az ocportal-t. Mi van vele? UNDER CONSTRUCTION - Ezt írja.[/quote]

Sokaknak csipte a szemet az alairasunk, valamint a felkesz oldal, igy a lelki bekejuk visszaallitasa erdekeben atmenetileg az altalad emlitett felirat fogad.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2986 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 14:44

vegigertem... meg sokat fogok kerdezni :)

de ugy latom, hogy a hasznos info 95% boho 5% masok... minden elismeresem az ove, hogy ennyire kompetens minden teren.

#2987 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 19:55

van még egy lehetőség ARN , van akinek nincs ideje sokat forumozni. ;)

#2988 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 20:32

Hi

idézet:
Ezt írta yam-shee:
bizonyos kialakításokat le lehet védeni, nem szabadalmi oltalmi szinten, de le lehet, egyébként kialakítást irtam...
ez alatt elég sok mindent lehet érteni...
[/quote]

Ez a fórum nyitott.
A topik elején írtam, hogy amit itt - saját jószántából - feldob ötletet, gondolatot, az mindenkié.
Aki ezt nem akarja, az ne írja le.

A "levédés"-nek több szintje és formája van.
A legszigorúbb legszélesebb és legnagyobb védelmet a szabadalmi oltalonm adja.
A védjegy és ipari minta oltalom sokkal lazább, kizárólag egy adott típus, vagy megoldás esetén érvényesíthető.
A legkisebb eltérés ettől, már nem jelent oltalmat.
Azt is figyelembe kell venni, hogy még egy megadott oltalom is érvényét veszíti, ha bizonyíthatóan előzőleg más(ok) már ezt nyilvánosan (ez az internet is!) közzétették.
Nagyon kell vigyázni arra, hogy ha valaki egy adott megoldást levéd, mint sajátját, ha évekkel később valaki más bizonyítja, hogy Ő már ezt közölte (lásd internet fórum), ez a saját korábbi ötlete, a védelem nem ér semmit, sőt még a jogdíjakat is, amit a "levédő" megkapott átszálhat az utólagos reklamáróla és meg kell neki fizetni (igaz ez bírósági döntés eredménye, de a nyertes legtöbb esetben egyértelmű).

A "levédés" csak üzletszerű tevékenységre vonatkozik, magának bárki legyártathatja, elkészítheti a levédett cuccot, ha ezzel nem üzletel.

Ha nem akarjátok, hogy mások is elkészítsék az általatok levédett kialakítás(okat), akkor azt nem kell leközölni, mert ez olyan mint a "mézesmadzag". A biznisz az biznisz, de nem itt, ebben a fórumban a helye.

Nem csesztetni akartam az ötlet(féltő) gazdákat, de valahogy azt vettem ki a szóváltásokból, hogy a "nyitottság szelleme" kezd csorbát szenvedni.

[ 2003. január 15.: boho szerkesztette a hozzászólást ]

#2989 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 20:35

idézet:
Ezt írta iceman:

beugrott az oldat neve: vas-klorid
imádja a rezet !
[/quote]

Köszi. Már rájöttem magamtól. Elektro műszerész érettségim van valahol a fiókban. (bár nem használom) Hajdanán marattam épp eleget vele a NYÁK-ot
:p :p :p

#2990 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 21:14

idézet:
Ezt írta yam-shee:

A hooker féle kialakítás meg le van védve.... :rolleyes:

/összeállítás szinten, ha más igy gyártani szeretné ezt a kialakítást .../

[ 2003. január 15.: yam-shee szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ajjaj akor én máris kitépem a gépemből :cool:

#2991 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 21:35

idézet:
Ezt írta hoy:

Ajjaj akor én máris kitépem a gépemből :cool:
[/quote]

Mér'? :)

#2992 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 22:22

idézet:
Ezt írta boho:
Hi

Ez a fórum nyitott.
A topik elején írtam, hogy amit itt - saját jószántából - feldob ötletet, gondolatot, az mindenkié.
Aki ezt nem akarja, az ne írja le.

A "levédés"-nek több szintje és formája van.
A legszigorúbb legszélesebb és legnagyobb védelmet a szabadalmi oltalonm adja.
A védjegy és ipari minta oltalom sokkal lazább, kizárólag egy adott típus, vagy megoldás esetén érvényesíthető.
A legkisebb eltérés ettől, már nem jelent oltalmat.
Azt is figyelembe kell venni, hogy még egy megadott oltalom is érvényét veszíti, ha bizonyíthatóan előzőleg más(ok) már ezt nyilvánosan (ez az internet is!) közzétették.
Nagyon kell vigyázni arra, hogy ha valaki egy adott megoldást levéd, mint sajátját, ha évekkel később valaki más bizonyítja, hogy Ő már ezt közölte (lásd internet fórum), ez a saját korábbi ötlete, a védelem nem ér semmit, sőt még a jogdíjakat is, amit a "levédő" megkapott átszálhat az utólagos reklamáróla és meg kell neki fizetni (igaz ez bírósági döntés eredménye, de a nyertes legtöbb esetben egyértelmű).

A "levédés" csak üzletszerű tevékenységre vonatkozik, magának bárki legyártathatja, elkészítheti a levédett cuccot, ha ezzel nem üzletel.

Ha nem akarjátok, hogy mások is elkészítsék az általatok levédett kialakítás(okat), akkor azt nem kell leközölni, mert ez olyan mint a "mézesmadzag". A biznisz az biznisz, de nem itt, ebben a fórumban a helye.

Nem csesztetni akartam az ötlet(féltő) gazdákat, de valahogy azt vettem ki a szóváltásokból, hogy a "nyitottság szelleme" kezd csorbát szenvedni.

[ 2003. január 15.: boho szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igen!
Itt egy Hookr által kitalált/tervezett elrendezésről van szó, aminek egyes részleteit közzé is tette...és kereskedelmi célzattal gyártotta is...
Tudtommal ARN is kereskedelmi célzattal szándékozik a blokkokat gyártani, HookR közzétett ötletére alapozottan...pár dologban még a segítségünket is kérte.. (Amennyiben nem teljesen erre a kialakitasra gondolt, úgy termeszetesen ne vegye figyelembe a leírtakat.)

Természetesen eddig szándékosan nem tettünk közzé olyan ábrákat melyek az 'utángyártást' lehetővé teszik.
Még azért hozzátenném azt, hogy mi is alapvetően arra torekedtünk, hogy saját megoldassal álljunk elő a hűtőtömb kialakításánál, amely méltán egyedi.

#2993 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 22:30

idézet:
Ezt írta HookR:
Kép [/quote]

Mennyire vált be ez a radiátor? Valami hasonlót szeretnék, csak nem csigavonalban, hanem párhuzamosan oda-vissza futó a végén visszakanyarodó csövekkel. Rajtuk függőleges rézbordákkal.

#2994 Felhasználó inaktív   hoy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 22:36

idézet:
Ezt írta yam-shee:

Mér'? :)
[/quote]

Mert még az elején csináltam én is egy blokkot Hookr akkori rajzai alapján :) (Jó ha az ember munkatársa CNC marós, még az hornyokat is ő csinálta meg!
Tessék itt a kezem bilincset rá! :)

#2995 Felhasználó inaktív   yam-shee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 22:39

idézet:
Ezt írta hoy:

Mert még az elején csináltam én is egy blokkot Hookr akkori rajzai alapján :) (Jó ha az ember munkatársa CNC marós, még az hornyokat is ő csinálta meg!
Tessék itt a kezem bilincset rá! :)
[/quote]

Ez kicsit fárasztó, későn este nincs humorérzékem már..

#2996 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 22:39

idézet:
Ezt írta Robicica:
Mennyire vált be ez a radiátor?...[/quote]

Sajnos nem tudom, ugyanis csak az otlet miatt linkeltem be anno.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2997 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 00:29

idézet:
Ezt írta Robicica:

Mennyire vált be ez a radiátor?
[/quote]

Meg tudod saccolni a csövek átméröjét, hosszát. Ebböl kiszámolod a felületét. Aztán gyorsan elfelejted.

A Tied jobb lesz, ha sikerül normálisan rátenni a lemezeket.

Egyébként Boho berakott 2-3 saját tervezésü, házilag elkészíthetö radiátort, ha jól emlékszem 2001 december környékén.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2998 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 09:12

idézet:
Ezt írta kisbetu:

Egyébként Boho berakott 2-3 saját tervezésü, házilag elkészíthetö radiátort, ha jól emlékszem 2001 december környékén.
[/quote]

Köszi. Az olvasással a 17. oldalnál járok... A gond az, hogy a beszúrt kép linkek túlnyomó része már nem él.

#2999 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 09:55

idézet:
Ezt írta yam-shee:

Igen!
Itt egy Hookr által kitalált/tervezett elrendezésről van szó, aminek egyes részleteit közzé is tette...és kereskedelmi célzattal gyártotta is...
Tudtommal ARN is kereskedelmi célzattal szándékozik a blokkokat gyártani, HookR közzétett ötletére alapozottan...pár dologban még a segítségünket is kérte.. (Amennyiben nem teljesen erre a kialakitasra gondolt, úgy termeszetesen ne vegye figyelembe a leírtakat.)

Természetesen eddig szándékosan nem tettünk közzé olyan ábrákat melyek az 'utángyártást' lehetővé teszik.
Még azért hozzátenném azt, hogy mi is alapvetően arra torekedtünk, hogy saját megoldassal álljunk elő a hűtőtömb kialakításánál, amely méltán egyedi.

[/quote]

persze... sokmindent megnezek, hiszen nem kell ujra feltalalnom a spanyolviaszt. mert rajottem, hogy akarmit is gondolok ki, mar majdnem mindenre szuletett pelda. igy egyszerubb es gyorsabb a blokkok hazatajan korulnezni, mint heteket rajzolgatni. bar nem mintha nem ezt csinalnam mar vagy ket hete :) gondolom meg eltart egy ideig.

a kereskedelmi reszerol meg annyit, hogy azt is figyelembe veve (a konnyu gyarthatosag, anyagkoltseg) szeretnenk vmit letrehozni... de ettol fuggetlenul egyaltalan nem 100%, hogy gyartani is fogjuk. hiszen lehet tobb vele a veszodseg mint a haszon... de ez majd par komplett rendszer utan derul csak ki.

#3000 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 04:40

idézet:
Ezt írta iceman:
ja: a patikakban kaphato nyakmarashoz valo rez... oldatot kerjel ezzel kezeld a forgacsolas-furas utani blokk belso feluletet
vigyazz azert ne oldd fel az egeszet ! :)
[/quote]
Vas(3)klorid es sosav keverek. Kivancsi vagyok, hogy melyik patikaban lehet kapni...;>

[ 2003. január 17.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (158 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.