HWSW Informatikai Kerekasztal: SimCity 4 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SimCity 4

#281 Felhasználó inaktív   Wik99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:04

Hello!
Egy kis gondom lenne úgy városépítésileg. kb a 10. nekifutásra sikerült egy kisebb várost összehoznom, 31. éve játszom és 12000-en laknak, a gond ott van, hogy nem igazán tudok fejlődést kicsikarni az emberkékből, már megjelent egy kis részen, a lakónegyed környékén egy kis high tech, de azon kívül nem igazán, pénzzel is kezd gond lenni, habár +500/hó, de 10000en állok és kéne pénz erre-arra, szóval pár tipp kéne, hogy mit is kellene kezdenem.
A szomszédságról annyit, hogy épphogy elkezdtem mellé építgetni egy kis várost, de annyi.

#282 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:11

Nagyon kell a szomszédság szerintem, ha High tech ipart akarsz, akkor a következő kell:
1. Mindenféle iskola
2. Mellette lévő városba nagyon sok ipar, úgy hogy csillagászati mértékre növeled a high tech ipar adóját.
3. A fővárosban felemelni a többi ipar adóját, és a high tech-et lent hagyni.
Namost azért olyan sok nem fog épülni, mert hát amennyi a kereslet. Ja és az ipari negyedbe parkot, fákat, stb.
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#283 Felhasználó inaktív   Wik99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:54

Tehát akkor a másodlagos városba csak ipart tegyek, abból is csak a koszos és manufactúrát, és hozzá a kiszolgálóegységeket, tűzoltóság, stb, vagy kell ugyanúgy lakosság is?
A fő városban az adók az alap7%ról tizedekkel vannak emelve
szegény 7,1, polgár 7,2, gazdag 7,3, és ez így mindenhol, gondolom ez így jó, a sulival gond lesz, mivel 10k-ból nehzen építem meg, ráadásul a havi költségek, szóval várjak, míg lesz pénz, vagy vmi más ötlet?
Asszem most ennyi lenne.

#284 Felhasználó inaktív   Wik99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 14:56

Csak elfelejtettem vmit, Itt olvastam a fórumban, hogy iskolákra és mentőkre le lehet vinni a iskolabusz/mentőautók hatósugarát 0-ra, ez igaz? Nem lesz belőle semmi hátrány?

#285 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 15:03

Én úgy csinálom, hogy a központi város mellett van egy másik, ahol csak agrárium van (persze lakosokkal, az azért mindig kell, csak nem sok), aztán van mellette ipari, kis lakossággal, nagyon sok iparral, és commercial csak a központi városban, meg high tech ipar.

Szerintem az adó lehet magasabb, én ált 9%-on hagyom mind, és ami nem kell azt felemelem 14%-ra.

Valóban lehet csökkenteni a sulibusz, meg az ambulancia hatókörét, de akkor a tanítottság sem lesz olyan jó, több lesz az alacsony IQ-jú muki.

#286 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 15:31

Naszoval 2en irtatok most szoftvert. Abbol az egyik az Radeon, lehet azert megy jol. a masik sem eppen 1 uj detonator. Az ujabb detonatorokkal megy vkinek jol? (4XXX)
En most ferakok 11 regebbit, hatha a detonator a nem koser.

#287 Felhasználó inaktív   Wik99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 15:58

Nekem is radeon van legujabb catalyst driverrel és szaggat 12000 lakossal, ha tüz van akkor 5-8 mp amíg tudok vmit csinálni, P4 és mondjuk csak 256 Mb ram, úgyhogy valószínűleg azért van ez. Amúgy nálam WinXp van sp1 nélkül.

#288 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 21:34

idézet:
Ezt írta Wik99:
Nekem is radeon van legujabb catalyst driverrel és szaggat 12000 lakossal, ha tüz van akkor 5-8 mp amíg tudok vmit csinálni, P4 és mondjuk csak 256 Mb ram, úgyhogy valószínűleg azért van ez. Amúgy nálam WinXp van sp1 nélkül.[/quote]

Hat akkor mostmar nemtom mi van :(
En most hatarozatlan idore hanyagolom a jatekot mert foleg az ijen tuzeseteknel teljesen felhuz a sebesseg :)

#289 Felhasználó inaktív   ThEvil 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 12:45

Hi nem tudom volt e-róla szó, mert nem olvastam még végi, de lenne kérdésem:
1. Van egy városom tök fasza minden műxik jövedelmem is van 16k a pop. És itt meg is ált a low wealth pop pár száz fő a high wealth residental + 7-8k, de nem akar nőni a pop.
IQ minden korosztájnál 1 bit 200 alatt van.
A legelejétől kezdve csak high tech industrym van a dirty + 0!A baj az hogy a térképet már beépítettem.
2. Van egy másik városom amiben van minden féle industry, azt 1* csak minden elromlik és a dirty industry kipusztul, de nem jön a helyére semmi más!
3. A landmarkok a turisztikán kívül mit befolyásol?

Egyenlőre ennyi!
Segítsetek pls.

Csá ThEvil

--------------------
Life is short play more!
Life is short play more!

Join the HWSW UD-Team

#290 Felhasználó inaktív   Mulder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 13:09

idézet:
Ezt írta ThEvil:
1. Van egy városom tök fasza minden műxik jövedelmem is van 16k a pop. És itt meg is ált a low wealth pop pár száz fő a high wealth residental + 7-8k, de nem akar nőni a pop.
A legelejétől kezdve csak high tech industrym van a dirty + 0!A baj az hogy a térképet már beépítettem.
2. Van egy másik városom amiben van minden féle industry, azt 1* csak minden elromlik és a dirty industry kipusztul, de nem jön a helyére semmi más!
3. A landmarkok a turisztikán kívül mit befolyásol?

Egyenlőre ennyi!
Segítsetek pls.

Csá ThEvil

--------------------
Life is short play more!
[/quote]

landmarkok javitjak a te megitelesedet is!
mayor ratingem mindig eloremozdul tole kicsit. meg ha lepakolok 1 parkot a kornyekbol elobb lesz high wealth.
A gyarak kipusztulasaert nekem az 1ik advisor azt mondta hogy keves az airportnak a kapacityje. lehet tenyleg tobbet kell a reterre es a kikotore szanni, biztos ott exportaljak a termekeket anelkul megy csodbemennek lehet :)

#291 Felhasználó inaktív   CitroM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 20. 14:49

idézet:
Ezt írta ThEvil:
[/quote]

A farm sokat segithet,bar ha tele a terkep akkor fajo lehet rombolni.
Nezd meg a reszletes igenyeket.(katt a mutatora ami a commercial-,industry- es lakonegyedigenyeket mutatja).

De az is lehet,hogy epiteni kene egy tanyat a szomszed varosba(Sok farm sok kishaz).Ez csak tipp.

16k lakusu es teleepitetted?Atkozottul kicsi lehet a terkep.Nekem a kozepes meretu van tele 45e korul.

#292 Felhasználó inaktív   TopGun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 13:31

Sziasztok!! Figyelem egy kis reklamot szeretnek csinalni!
Megnyilt az elso Magyar SimCity4 oldal a: simcity4.freeweb.hu cimen! AJANLOM mindenki figyelmebe! SOK HASZNOS DOLOG TALALHATO OTT ES MAGYARUL!!! ;)
Kene egy fekvorendor... egyenruhas? Beton! te ALLAT!

#293 Felhasználó inaktív   Aky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 19:12

Valaki nem tud nekem adni, egy jó város save-jét?
www.bitumen.tk  csekk it

[pfi]  ide is csekk it

Az élet a legteljesebb fps.

#294 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 22:49

idézet:
Ezt írta Wik99:
Csak elfelejtettem vmit, Itt olvastam a fórumban, hogy iskolákra és mentőkre le lehet vinni a iskolabusz/mentőautók hatósugarát 0-ra, ez igaz? Nem lesz belőle semmi hátrány?[/quote]

Mit ertesz hatrany alatt?
Mivel kicsi a suli/medical centre hatosugara, kicsi korben gyujti ossze a nepet, kevesebben tanulnak/egeszsegesednek kifele. VEgul is kevesebb enzt koltesz, de mondjuk az atlagot rontod. Pl en 3. klinikaval lefedem a teruletek 80-90% es nem is nyafognak tobbert (cca 80k ember) a mentok. A sulijaim rengteg embert tanitanak, hogy a high-tech idejojjon. Sajnos kell neki vagy 5-6 ev mire kizoldul az EQ.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#295 Felhasználó inaktív   morgo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 18:11

Sziasztok!

A lag reszhez: nekem winXp,det.42.86,dx8 majd dx9-re is ua,Athlon 1Ghz,GF2GTS 80-100e lakosig egesz jo, csak kicsit darabos, ha a terkepet huzom, 160e-nel pedig 2-3 mp-t kell max. varnom, ha epp tuz van.

Tippek: En az elejen 9% minden, kiveve HT(az 20%) adobeallitasokkal jatszom. Mivel igy is jon eleg betelepulo, es a HT-t meg nem hivom, mert a szennyezodes miatt ugyis ki fog telepulni eleg hamar.
A szemetgondokat megoldja, ha a szomszedban epitesz nagy szemetlerakot, es exportalod, a penzugyeketen segit, ha viztermelonek mindig pumpat csinalsz, a maradek vizet pedig szinten exportalod. A folos energiat is kivitelre kell tenni, mert plusz bevetelt jelent, ha mar ugyis megepitetted az eromuvet, legalabb dolgozzon. A vizpumpakat azonnal erdemes kicserelni, ha mar egy "cseppel"(az infobeli kepe alapjan) kevesebbet termel.
Az epuletek vonzaskorzetet mindig max-ra szoktam allitani, hogy kevesebb epulettel lefedheto legyen a terulet, max. ha tul sokan jarnanak(tobben, mint amennyit elbir) mar az adott suliba, akkor eri meg csokkenteni, kulonben minimalis koltseg.
Teruletek elosztasakor a terulet szelso savja vegig ipar szokott lenni, mivel nekik fontos a rovid ut kifele, mig bent a leheto legjobban keverve az uzleti es lakonegyedek, igy a traffic 160-eig tomegkozlekedes nelkul sem jelent problemat.
Ha a kornyek mar nagyon be van lakva, akkor eleg gyorsan fognak betelepulni az emberek, igy szerintem erdemes rogton high density-s teruleteket kijelolni(kesobb nincs vele plusz koltseg). Ugyanigy csak teljesen alap(szomszednelkuli) varosnal eri meg a street es road kozott gondolkodni, kulonben helybol road a kifizetodobb.
Kiegeszito alap epuletekbol egyedul a nagy plaza-t eri meg epiteni az uzleti negyedekhez, amugy a tobbi feleslegesnek tunt.
Egy ido utan(fejlodestol fuggoen, minel gyorsabban oktatni) at lehet terni HT iparra, ekkor az ipar adojat 20%,20%,5%-ra szoktam allitani. Az varosi programok kozul nagyon sokat erdemes elinditani, kezdetben csak az 50$ alattiakat szoktam, utana viszont mar boven megeri a dragabbakat is.

Es akkor most jonne a kerdesem:Volt-e mar valakinek hasonlo tapasztalata, hogy a major rating minden resze egy-ket pixelnyire a full zoldtol,az egyes teruletertekek a terkepen minden ipar, lakossag szamara tiszta zold, vizellatas full, korhaz teljesen lefed mindent,oktatasnal mindenki zseni, aram van,szemet nincs,traffic zold,levegoszennyezes minimalis(csak kocsikbol, az is csokkentve a kulonbozo programokkal), es az addig teljesen jol fejlodo varos egyszer csak megall, es stagnalni kezd. Sot nemsokara kikoltoznek az emberek. Barmilyen mutatot megnezve minden OK, kivetel a kozepen levo igenymeter-t, amin az ertekek az idovel ossze vissza ugralnak a ket veglet kozott a szeleket is beleertve. :eek:
Egyedul a magas ado jutott eszembe, de meg a 0%-os adok sem javitottak a helyzeten, pedig tobb evig probalkoztam :confused:
Otlet?

#296 Felhasználó inaktív   kodlovag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 00:30

idézet:
Ezt írta morgo:
Sziasztok!

Es akkor most jonne a kerdesem:Volt-e mar valakinek hasonlo tapasztalata, hogy a major rating minden resze egy-ket pixelnyire a full zoldtol,az egyes teruletertekek a terkepen minden ipar, lakossag szamara tiszta zold, vizellatas full, korhaz teljesen lefed mindent,oktatasnal mindenki zseni, aram van,szemet nincs,traffic zold,levegoszennyezes minimalis(csak kocsikbol, az is csokkentve a kulonbozo programokkal), es az addig teljesen jol fejlodo varos egyszer csak megall, es stagnalni kezd. Sot nemsokara kikoltoznek az emberek. Barmilyen mutatot megnezve minden OK, kivetel a kozepen levo igenymeter-t, amin az ertekek az idovel ossze vissza ugralnak a ket veglet kozott a szeleket is beleertve. :eek:
Egyedul a magas ado jutott eszembe, de meg a 0%-os adok sem javitottak a helyzeten, pedig tobb evig probalkoztam :confused:
Otlet?
[/quote]

Hat igen, tapasztaltam. Bar nekem meg csak 100ezres a varosom. Az emberek alig szallingoznak, a gazdagok, mindig jonnek-mennek, az elfeketedett hazaik meg ott maradnak. Lehet oket bontani, mert akkor mas se jon arra a kornyekre es a tobbi haz is lepusztulhat. Pedig R$-ra mindig magas az igeny, es R$$-ra is altalaban. De csak nem akar noni a varos. A kereskedelem teljesen stagnal. Egydul a HT ipar mindig max. De azt meg a helyigeny miatt nem lehet sokat epiteni.
Az egyeduli, ami ugy tunik hasznal, hogy landmarkokat epitgetek. Egy-ket klassz toronyhaz, nagy plazak. De nem segit annyit, mint amennyibe kerul.
Az igazan bosszanto dolog az, hogy az ujonnan epitett varosaimnal az egesz effektus mar 10ezer fonel is megmutatkozik. Pedig elvileg mindent jobban csinalok, mint az elso, de mindezidaig legnagyobb varosomnal.
Ennyire nem szeretik a simek, ha a dolgok tul jol mennek?
AMD AthlonXP 2500+, ASUS A7N8X-E Deluxe, 1GB Kingston 400MHz, Sapphire 9600XT, 80GB Samsung SATA, Plextor CD-RW 48/24/48, Chieftec 360W, Samsung 173P

#297 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 11:03

Hát igen, hogy mit szeretnek a simek. Van egy ipari városom amit direkt azért csináltam a "főváros" mellé, hogy a piszkos ipart kivigyem. Tele van füsttel, tök nagy szeméttelepe van (még a szomszéd is oda viszi a szemetét), szinte semmi luxus (elemi suli, könyvtár, kis klinika), szóval kifejezetten az a hely, ahol szar lakni. Erre gondoltam, hogy nem is csinálok túl sok residental zónát, jöjjenek csak a szomszédból ide dolgozni. Erre az történik, hogy épül a város mint az állat, egy kis ház sincs benne, csak tömbházak, tízemeletesek, apartmanok. A fővárosom meg lapos...

#298 Felhasználó inaktív   kodlovag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 13:57

Tehat akkor a tapasztalat a kovetkezo??

Ezek szerint a varos fejlesztesenek kulcsa az, hogy iszonyu sok munkahely legyen, es akkor jonnek a lakok. Tenyleg jonnek. Ha keves a terulet, folfele epitkeznek.

Kerdes: mi van akkor, ha nem iparral akarom biztositani a sok munkahelyet, hanem kereskedelemmel? Hiszen a kereskedelem sose fejlodik ugy, mint az ipar. Sokszor stagnal, vagy idolegesen csokken. Eloszor kotelezo lenne a szomszedba nagy ipartelepeket csinalni?

Meg egy kerdes: sikerult mar valakinek kozvetlenul egymas melle ket hidat epiteni? Ugy hogy nincs kozottuk ures kocka.
A dupla alagutat nagy nehezen kiszenvedtem.
AMD AthlonXP 2500+, ASUS A7N8X-E Deluxe, 1GB Kingston 400MHz, Sapphire 9600XT, 80GB Samsung SATA, Plextor CD-RW 48/24/48, Chieftec 360W, Samsung 173P

#299 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 18:22

up :D
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#300 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 30. 12:34

[url="http://"http://www.hardwired.hu/simcity4.hw"]SIM CITY 4 BESZÁMOLÓ[/url] (forrás: [url="http://"http://www.hardwired.hu"]HARDWiRED[/url])
Tyraan - Artum Inferniti

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.