HWSW Informatikai Kerekasztal: SimCity 4 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SimCity 4

#321 Felhasználó inaktív   Oti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 23. 21:34

Üdv!
Ha jól sejtem, létezik vagy 5 fajta "régió" kiadás a játékból (Európa, Észak-Amerika, Japán stb.), szerintem neked olyan régió fajta jutott ahol hozzánk viszonyítva fordított a közlekedés. (Ha jól sejtem talán Ausztráliában és Japánban, talán). Azt hogy milyen régiós a cucc csak onnan tudhatod meg, hogy csak azt a javítást engedi meg felrakni hozzá innen: [url="http://"http://simcity.ea.com/update/index_update.php?product=EP1&x=68&y=7"]http://simcity.ea.co...ct=EP1&x=68&y=7[/url]
! nav táado gászagi zA

#322 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 01:51

Üdv Nektek...

Az elöbb előástam ezt a gyöngyszemet, rush hourral együtt. de sikeresen elkevertem valahova a magyarítását... nem tudjátok véletlenül, hol találok hozzá?

Köszönettel, Gábor.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#323 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 17. 02:09

csak idézni tudok, ez tetszett :D

Idézet

Jareth Létrehozva: 2003. ápr. 15., kedd - 20:25   
  Post Gen v1.27

Csoport: Házigazda
idézet:
--------------------------------------------------------------------------------
Ezt írta Balu01:
Magyarosítás nem létezik hozzá?

Ha jól tudsz angolul, akkor minden felirat magyarnak tűnik... 

egyéb iránt, ha nem vagy lusta:

1., utána olvasol minden lehetséges fórumban, cikket, leírást, faq-ot
2., hivatalos magyar nyelvű oldala is van
3., előveszel egy ki***tt angol-magyar szótárat ha valami végleg para (bocs)

Ezek után ha még mindig gáz, hogy angolul van, akkor a jövőbeni problémák elkerülése végett:

Nyelviskolák

Szerkesztette: aDannyBoy 2005. 01. 17. 02:11 -kor

chill,
aDoayen

#324 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 11:05

nos, köszönettel vettem IQlight hozzászólásod. ha poénnak szántad, kackac... ha nem, tudok ajánlani pár pszichológust.

#325 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 21:13

Nem hiszem, hogy IQ light lett volna (egyéb iránt látod tudsz te angolul, a light is angol szó)

Nem poénnak szántam, tény hogy merő cinizmus. Ami nem ellened irányuló rosszindulat, hanem a nagy magyar okosság ellen. Igenis tanuljon meg mindenki legalább egy világnyelvet. Onnantól kezdve nem lesz baj. Ha programokról, játékokról van szó, akkor legalább angol, német spanyol közül lehet választani. Egyéb esetekben bejön a kínai és a japán is.

Másrészt hiába bonyolult játék, de a magyar leírások végigböngészése után képesnek kell lenned kezelni. Ha nem, akkor pedig ne engem aposztrofálj IQLightnak.

Bocs.
chill,
aDoayen

#326 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 21:52

nos, alapszint megvan. de játékban néhány bonyolultabb megfogalmazásnál pislogtam párat... ezért maradtam (volna) a magyarításnál.

és: váltsd meg a világot! taníts meg mindenkit angolul! a többi nyelvet csak hobbibol...

#327 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 22:59

ne flameljünk, amennyiben kérdésed van szívesen segítek :joy:
chill,
aDoayen

#328 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 23:08

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 22:59

ne flameljünk, amennyiben kérdésed van szívesen segítek :joy:

nos, azzal indítottam...

#329 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 08:56

magyarítás nincs (as I know) ;)

javítok: amennyiben kérdésed van a játékmenettel, egyebekkel kapcsolatban...
chill,
aDoayen

#330 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 23:24

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 8:56

magyarítás nincs (as I know) ;)

javítok: amennyiben kérdésed van a játékmenettel, egyebekkel kapcsolatban...

...van. egy 2/3 állapotban lévő... jobbat - eddig - nem találtam.

van egy érzésem... maradok Dio2nél, és valami egyéb stratégiánál :)

#331 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 23:32

Nem éri meg kihagyni az SC4-et. Akkor lesz igazán komoly, mikor már millió feletti a régiód.

Egy városnál a holtpont az mondjuk 150.000. Legalábbis nekem az volt. Ha nem teszed fel a patcheket, akkor pedig nem kezdenek épülni a felhőkarcolók ha belegebedsz sem.

Viszont, ha egyszer sikerül, akkor ott már épitkezni csak annyit fogsz, hogy szorítasz helyet pár új naperőműnek :)

Olyankor a management nagyon kemény. Ha addig elvergődsz, akkor már az angol sem lesz gáz, mert szinte perfekt leszel, legalábbis a polgármesteri teendőkhöz szükséges szaknyelvben. :)

traffic jam, tac, industry, mass transit, accident, pollution, strike...stb :D :D :D
chill,
aDoayen

#332 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 01:25

Sim City 4 Rush Hour - magyarosítás készül
forrás: Magyarosítás Portál
Szerintem vizsgaidőszak után 1-2 hónappal meglesz az.

#333 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 10:15

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 1:25

Sim City 4 Rush Hour - magyarosítás készül
forrás: Magyarosítás Portál
Szerintem vizsgaidőszak után 1-2 hónappal meglesz az.

végre egy hasznos info... köszi.

#334 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 00:16

;)
chill,
aDoayen

#335 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 00:44

Sajnos a magyarosítást előre látható időpontig szüneteltetik. (konkrétan a 3. fordító "csapat" dobta vissza/hagyta abba/el se kezdte)

#336 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 08:40

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 0:44

Sajnos a magyarosítást előre látható időpontig szüneteltetik. (konkrétan a 3. fordító "csapat" dobta vissza/hagyta abba/el se kezdte)

pff, ez szép... egyébként nagyjábol belejöttem a dolgokba.  már nem fontos annyira, hogy kis hazánk nyelvén legyen...

#337 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 21. 23:45

Szoktatok tenni főbb csomópontokhoz ilyen "körforgalmat"? :)

Kép
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#338 Felhasználó inaktív   TomasQ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 18:43

Jó a körforgalom. Ha jól beválik, akkor én is építek ilyet. :)

#339 Felhasználó inaktív   [Black] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:16

Hy All!

Imádom ezt a játékot, csak sajna még zöldfülű vagyok benne  :) . Naszóval. Tudna nekem valaki segíteni? Hogy csináljak pénzt magamnak? Annyi támogatást vonok +, amennyit csak lehet,  és az adó is az eget súrolja egy olyan 5000 fő után (addig nem!) És mindig elfogy a pénzem. Feltelepítettem a kiegészítőjét, a Rush Hourt is, de sok pénzt sajnos azzal se tudok összehozni  :(  Úgyhogy +kérnék valalkit, hogy segítsen, írja le, hogy hogy termeljek úgy pénzt, hogy az emberek boldogak legyenek.
Linux felhasználónak lenni egy olyan életet jelent, mintha egy nagy, ácsokból és építészekbõl álló családdal laknál együtt. Minden reggel, amikor felkelsz, a ház egy kicsit megváltozott. Lehet, hogy egy új torony épült, vagy néhány falat elmozdítottak. Vagy esetleg valaki ideiglenesen eltüntette a padlót az ágyad alól.

#340 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 18. 18:11

TomasQ: Nekem bejött a körforgalmak alkalmazása, több szempontból is, pl. oda lehet tenni egy szobrot magadról, ami mellé szívesen költöznek... ;) Így a négy csücsökhöz érdemes lakóhelyet kijelölni. Amúgy én csak ezzel tudtam megoldani a bepirult kereszteződések problémáját! Persze később sokat segített egy igazán jó metróhálózat kiépítése, de az rengeteg pénzt emészt fel.

ajblack062: Az a lényeg, hogy ne akarj meggazdagodni! :) Igazán sok bevételed csak akkor lesz, ha eleinte csökken a pénzed (ha nem is gyorsan, de csökken)! Tapasztalatom szerint 9.5-10 % fölé egyáltalán nem szabad vinni az adókulcsokat a lakosság és a kereskedelem körében az iparnál meg a 15% a bűvös határ. Persze érdemes úgy beállítani, hogy a szegények kevesebbet fizessenek, de ahogy fejlődnek az emberek a városodban lassan vidd felfelé, hogy kiköltözzenek és csak a gazdagok lakjanak.

Eleinte ne építsél hatalmas erőműveket, mert felesleges, csak akkor éri meg, ha egy nagyobb város mellett kezdesz, akinek szüksége van áramra. Ilyenkor azonnal el tudsz adni 1-2000 MW energiát, ami már nyereségessé teszi az erőművet. Ha nincs szomszéd, akkor mindenképpen szélerőműveket építs. Ezek egyébként is a legtisztábbak.

Vízellátásra is bőven elég a sima víztorony. Mezőgazdaságot nem ajánlom, mert iszonyatosan szennyezi a talajvízet!

A rendőrséget, tűzoltóságot csak 500 és 1000 fő között érdemes lerakni, amikor már reklamálnak. A sulit, kis rendelőt már 100 fő környékén, illetve minél előbb, mert sokat számít, ha hamar egészésges és okos lesz a lakosság! Próbálj meg játszani az iskola és a kórház pénzellátásán minden épületnél szükség szerint külön-külön! (Figyelj oda, hogy a sulinál és a kórháznál két sáv van, az egyik a befogadóképességet, a másik az iskolabusz, illetve a mentők hatótávolságának támogatását változtatja!) Erre folyamatosan oda kell figyelni, ha nem szeretnél sok pénzt veszíteni! Teljesen felesleges egy 80 fős városban az iskolának 300 diákra való pénzt adni, nem is beszélve az iskolabuszról... ;)

Érdemes támogatni az elejétől a játéknak a szerencsejátékot, mert az 100 pénz plusz...

És még írhatnék milliónyi dolgot, de akkor te nem fogsz semmire rájönni magadtól! :D Figyelj oda, gondolkodj logikusan! Mielőtt leraknál egy épületet, gondold át, hogy milyen költségi vonzatai vannak és ne csak az építést vedd figyelembe, hanem a havi díját, a kihatását a környezetre, illetve a többi épületedre! Pl. ha van egy kis kórházad, és már kinőtte a város, közeledsz vele a kapacitásának végéhez, akkor gondold át, hogy mit érdemes választani, még egy kis kórházat, vagy egy teljesen új, de nagy kórházat! Számolgass utána a várható havi költségeknek! Vedd figyelembe, hogy ha lerakod az új nagyot, akkor a régi kicsi már felesleges lesz!

Ja és még valami! Ha feltelepítetted a Rush Hour-t, akkor úgy építkezz, hogy előbb-utóbb hatalmas forgalmi nehézségekre számíthatsz egy-egy nagyvárosnál, amit csak akkor fogsz tudni viszonylag olcsón megoldani, ha már előre (a városod első pár lakosának érkezésekor) eltervezed, hova fog kerülni a gyorsvasút, az autópálya, a buszmegállók, stb.

Jó játékot!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.