HWSW Informatikai Kerekasztal: C-STRIKE:1.6 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

C-STRIKE:1.6

#1241 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 01:17

Idézet

Láttam pár cheaterekről készült videót, amiben a videón is át lehet látni a falon, és igy lehet tudni hogy az illető egész idő alatt a wh nélkül nem látható ellenség fejére céloz.

Belső view-ből vagy hltv-vel felvett (ebben nem vagyok biztos) demókról van ezesetben szó.

Idézet

Van olyan progi ami már egy felvett videót úgy játszik le hogy a modellek átlátszanak a falon

CS demo alapvetően a játékból kiszedett másodpercenként (24fps esetén) 24 bitmap képből áll össze, amiből egy konverterrel avi-t vagy más videót készítenek (ez még a nyers forrás). Ergó nem videóval editálják utána, hanem maga demóból "kilopott" képen is már látszik, ha whztak.

-C0pp3rM!n3-

#1242 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:35

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 2:17

Belső view-ből vagy hltv-vel felvett (ebben nem vagyok biztos) demókról van ezesetben szó.

CS demo alapvetően a játékból kiszedett másodpercenként (24fps esetén) 24 bitmap képből áll össze, amiből egy konverterrel avi-t vagy más videót készítenek (ez még a nyers forrás). Ergó nem videóval editálják utána, hanem maga demóból "kilopott" képen is már látszik, ha whztak.

-C0pp3rM!n3-

Köszi, és azt nem tudod hogy lehet demoból ugy "kilopni" részeket hogy a modellek átlátszódjanak a textúrákon?

#1243 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:48

Idézet: Lance - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 10:35

Köszi, és azt nem tudod hogy lehet demoból ugy "kilopni" részeket hogy a modellek átlátszódjanak a textúrákon?

leszedsz valahonnan egy wh-t és azzal nézed meg a demot

#1244 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:20

Ez az amit el akartam kerülni, egyrészt mert nem is tudom hol vannak ilyenek (nem kell hogy ide bárki is beírjon cheat linket), másrészt meg egyszerűen nem akarok cheatet a gépemen. Még jobban körülnézek a cs.hun hátha ott írnak valamit róla. Azért kösz az infokat

#1245 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:07

Idézet: Lance - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 15:20

Ez az amit el akartam kerülni, egyrészt mert nem is tudom hol vannak ilyenek (nem kell hogy ide bárki is beírjon cheat linket), másrészt meg egyszerűen nem akarok cheatet a gépemen. Még jobban körülnézek a cs.hun hátha ott írnak valamit róla. Azért kösz az infokat

pedig anélkül nem fog menni :)

#1246 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 00:04

eléggé pang ez a topic, úgyhogy felhozom :)
Volt egy update, amióta megszünt a fix 100 fps em, pl ha d2 n A ról átnézek B re, akkor leesik 70 re. Valahol félfüllel hallottam hogy ezt ki lehet küszöbölni. Tudja valaki hogy hogyan?
(6600 GT m van, 1giga ram, 2 ghz es cpu, szal nem gépigénnyel van a gond)

Szerkesztette: Lance 2006. 03. 05. 00:06 -kor

#1247 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 16:51

Idézet: Lance - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 1:04

eléggé pang ez a topic, úgyhogy felhozom :)
Volt egy update, amióta megszünt a fix 100 fps em, pl ha d2 n A ról átnézek B re, akkor leesik 70 re. Valahol félfüllel hallottam hogy ezt ki lehet küszöbölni. Tudja valaki hogy hogyan?
(6600 GT m van, 1giga ram, 2 ghz es cpu, szal nem gépigénnyel van a gond)

ehhez hasonlót én is tapasztaltam, csak valahogy másképpen. nekem idáig mindig 100 fps-em volt, még füstben is, most meg visszaesik 60-70-re smoke esetén  :eek:
gépem (2600+, 1GB ram, 9800pro)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1248 Felhasználó inaktív   xAlÁmI 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 06. 18:37

Betenné vki azt a képet hogy Rosszabul CSzünk mint négy éve, 50%kal keveseb FPS?
Előre is köszi!!!

#1249 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:58

Idézet: xAlÁmI - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:37

Betenné vki azt a képet hogy Rosszabul CSzünk mint négy éve, 50%kal keveseb FPS?
Előre is köszi!!!

Katt a képre.

#1250 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:35

ha jól láttam müködik a "Friends", de csak béta  :(

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1251 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 14:54

kéne egy kis segitség.
szóval, játszok az egyik külföldi (osztrák) fun szerveren, amin a kedvenc only mappom (assault_mini) megy. ha cs-zek, akkor kb 60%-át ezen a mappon tolom (és elég sokat cs-zek  :D és nagyon jól megy azon a mappon :cool: ).
naszóval az egyik gyerek lecsiterezett, majd votekick-kelni akart, ami persze nem sikerült neki. és most jön a lényeg csinált rólam egy demot, az még talán OK, de hogy a p*csaba tudta meg a steam ID-met? pedig nem admin volt a srac. amugy én tényleg nem csitelek, max. nagy kemper vagyok T-ben  :D

#1252 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 15:22

Idézet: gene - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 15:54

kéne egy kis segitség.
szóval, játszok az egyik külföldi (osztrák) fun szerveren, amin a kedvenc only mappom (assault_mini) megy. ha cs-zek, akkor kb 60%-át ezen a mappon tolom (és elég sokat cs-zek  :D és nagyon jól megy azon a mappon :cool: ).
naszóval az egyik gyerek lecsiterezett, majd votekick-kelni akart, ami persze nem sikerült neki. és most jön a lényeg csinált rólam egy demot, az még talán OK, de hogy a p*csaba tudta meg a steam ID-met? pedig nem admin volt a srac. amugy én tényleg nem csitelek, max. nagy kemper vagyok T-ben  :D

Hát nem tudom 1.6-ban hogy van, de sourceban beírod a konzolba, hogy status, és kiírja az éppen játszók ID-jét.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1253 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 16:31

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 16:22

Hát nem tudom 1.6-ban hogy van, de sourceban beírod a konzolba, hogy status, és kiírja az éppen játszók ID-jét.

thx, kiprobaltam igy van

és még azt is megtudtam, h demot rólam csak ugy tud felvenni, ha spect.ben van vagy halott és igy néz engem. hát a srác egyik se volt mert játszott és csak saját team és firstperson nézet volt halál után  :D

#1254 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 16:33

Idézet: gene - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 17:31

thx, kiprobaltam igy van

és még azt is megtudtam, h demot rólam csak ugy tud felvenni, ha spect.ben van vagy halott és igy néz engem. hát a srác egyik se volt mert játszott és csak saját team és firstperson nézet volt halál után  :D

Akkor kamuzott!  :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1255 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 17:48

Hali lenne pár kérdésem.
Valaki meg tudja mondani hogy pontosan mit takar a cmd_rate, cl_updaterate, cl_cmdrate beállítások? Úgy tudom hogy valami csomagmérettel kapcsolatos, de hogy pontosan mi mit csinál azt nem tudom.
Ha ez túl kicsi, akkor az illető mozgása nem olyan folyamatos és nehezebb eltalálni?
20000 es minimumratet az elfogadott legjobb tudomásom szerint, mekkora net kell ennek hogy elbírja ezt?
Ja, szoktam hallani, hogy valaki mondja hogy "6 hit 56 dmg colttal, te csalsz!". Lehet olyan cheatje valakinek, hogy gyengében sebződik, amikor a rateje és az updaterateje elfogadott értéken belül van (sztem nem, csak egyszerűen falat lőtte, vagy rotált). Vagy ha nem is cheat, de lehet olyan "rate" értékkel haxolni, amit demo alapján nem tudsz megnézni?

#1256 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 19:41

Idézet: Lance - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 18:48

Hali lenne pár kérdésem.
Valaki meg tudja mondani hogy pontosan mit takar a cmd_rate, cl_updaterate, cl_cmdrate beállítások? Úgy tudom hogy valami csomagmérettel kapcsolatos, de hogy pontosan mi mit csinál azt nem tudom.
Ha ez túl kicsi, akkor az illető mozgása nem olyan folyamatos és nehezebb eltalálni?
20000 es minimumratet az elfogadott legjobb tudomásom szerint, mekkora net kell ennek hogy elbírja ezt?
Ja, szoktam hallani, hogy valaki mondja hogy "6 hit 56 dmg colttal, te csalsz!". Lehet olyan cheatje valakinek, hogy gyengében sebződik, amikor a rateje és az updaterateje elfogadott értéken belül van (sztem nem, csak egyszerűen falat lőtte, vagy rotált). Vagy ha nem is cheat, de lehet olyan "rate" értékkel haxolni, amit demo alapján nem tudsz megnézni?

ez csak az egyik kérdésedre válasz. amugy lejjebb kell scrollozni, mert a lap alján/közepén van a cucc.

#1257 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 20:58

Idézet: gene - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 20:41

ez csak az egyik kérdésedre válasz. amugy lejjebb kell scrollozni, mert a lap alján/közepén van a cucc.

Köszi a linket, ezt már régebben láttam, csak nem tudtam hogy hol. Remélem a többi kérdéseimre is tudja valaki a választ :rolleyes:

#1258 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:19

Ha megfelel angol nyelvű ismertető is:
Gotfrag a CS netkódjáról.

Jajj, most látom, ez csak előfizetőknek olvasható. Akkor bemásolom az érintett részeket:

Általános leírás:

Idézet

cl_cmdrate:
This command determines the number of packets per second that you, the client, will send to the server. Obviously, the higher this value is, the quicker the server will respond to commands you execute. If you have a broadband connection and you are the only person playing on it, there is most likely nothing wrong with a high value. If you’ve ever LANed at a friend’s however, and noticed insane lag spikes, this command is the culprit. Most broadband connections don’t provide you with an abundance of upstream bandwidth, which is what this command requires.

cl_updaterate:
cl_updaterate is analogous to cl_cmdrate, but works in the reverse manner. It controls the amount of packets (updates) per second you can receive from the server. Therefore, it is tied to your downstream bandwidth. The higher a value you use for cl_updaterate, the more synced you will be with the server. Since only the server’s opinion matters in determining whether your shots hit, you’ll want to receive plenty of updates.

Gyakorlatban:

Idézet

cl_cmdrate:
Ideally, this value should equal the server’s fps (NOT the client fps as some people originally thought). If you update the server more times than the server calculates frames over the same time period, the extra updates are most likely just dropped by the server. Therefore, too high of a cl_cmdrate shouldn’t be too harmful, but will waste your bandwidth.
Recommendation:
cl_cmdrate equal to or higher than the server’s fps.

...

cl_updaterate:
It has long been thought that the prescription for cl_updaterate was to start at 101 and work your way down until you receive and acceptable amount of “choke.” Choke can be viewed by using the command net_graph 3. Personally, choke is the last thing on my mind. The best value for cl_updaterate is much more complicated. The CAL server side config provides for an sv_maxupdaterate of 101, so one may conclude that your cl_updaterate should be set to 101. Ideally, this is correct, but in reality is not very useful. Most servers you will play on in North America won’t be able to calculate 100 frames per second; this means that there is no way the server can send out 100 updates per second. Therefore, a value of cl_updaterate 101 will tell your client to use ex_interp 0.009, but you won’t actually be receiving 100 updates per second, so the players will appear choppy. Since there is no way to determine a server’s fps without rcon (again use rcon stats), the optimum value is somewhat of a guessing game. You might say, “Well, just set cl_updaterate to 101 anyway and I’ll receive the maximum number of packets the server can send.” The problem here is the disregard of cl_updaterate’s effect on ex_interp and the delicate balance that must be maintained between them.

To find your optimum value of cl_updaterate (remember to set ex_interp to 0), start at 101 and work your way down until the models only slightly skip around. “Slightly skip around” is a matter of preference, as long as ex_interp equals 1/cl_updaterate, the models will be in the right place. You will need to readjust your cl_updaterate on a per-server basis. Don’t be afraid to use a value under 50, if necessary. The prediction engine will do its job. Note: most public servers will be using the default sv_maxupdaterate value of 30, so cl_updaterate 30 will work best in that situation.

Please note that starting from a low value of cl_updaterate (such as 20) and working your way up will not work. Once you increment cl_updaterate to a higher value, the ex_interp will not reset itself automatically; you will have to manually type ex_interp 0 again and again. Here is a convenient script I’ve written for adjusting cl_updaterate easily: ...

Még tudom ajánlani a net_graph-ról szóló cikket is. Ez publikus és itt is megemlítik a fenti két változót.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1259 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:14

ha vettem fel demo-t cheater-ről és megvan az steam-id-je is, akkor hova kell elküldeni? (külföldi serveren történt a dolog)

#1260 Felhasználó inaktív   Lance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 21:16

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 0:19

Ha megfelel angol nyelvű ismertető is:
Gotfrag a CS netkódjáról.

Jajj, most látom, ez csak előfizetőknek olvasható. Akkor bemásolom az érintett részeket:

Általános leírás:

Gyakorlatban:

Még tudom ajánlani a net_graph-ról szóló cikket is. Ez publikus és itt is megemlítik a fenti két változót.

Köszi az infokat.

Idézet: gene - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:14

ha vettem fel demo-t cheater-ről és megvan az steam-id-je is, akkor hova kell elküldeni? (külföldi serveren történt a dolog)

itt van egy banlist@counter-strike.hu cím, gondolom ide kell küldeni.

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.