HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#1081 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 19:01

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 12:16

Help, beszorultam egy helyre...

Már nem kell a segítség. :)

#1082 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 07. 22:50

...a voice from the darkness.....

Hát igen, az is csupán egy újabb kis szemét csapda volt Varustól. Nem az első és nem is az utolsó... :) De milyen klassz volt felfedezni és megérteni a golyóbis igazi rendeltetését, nem igaz? Itt kell megemlítenem, hogy Kalme mondta a DC-Fórumon, hogy miközben próbálgatta a "Hills"-t, telefonon beszélgettek Varusszal (hiszen mindketten németek)..és Varus minden egyes alkalomkor hangosan és kajánul felnevetett, amikor Kalme valami csapdába futott. Kalme szerint élvezte, és a hangja kicsit olyan volt mint Alastoré, bár ez talán csak a telefonvonal miatt volt... :D

A tankokat illetően teljesen igazad van, és itt megint csak Varus szavai jutnak eszmbe: azt mondta, hogy aki úgy próbálja játszani a "Hills"-t, mint egy Rambo (LOL, eredetileg Rocky-t mondott), az nagyon hamar be fog fürödni vele. A pálya tapasztalt játékosokat követel, de még őket is próbára teszi, szinte "vizsgáztatja" őket: az "agyatlan hent" kivitelezhetetlen, helyette rengeteg türelem és a megfelelő stratégia kidolgozása szükséges a különféle helyzetekhez; ügyességben is próbára tesz; az ötletességet és a kreativitást is teszteli; és még sok más dolgot... Szóval visszatérve a tankokra: rengeteg camping-lehetőség adódik a lánctalpasoktól távol eső helyeken, és úgy tényleg könnyebb leszedni őket...

A "csontikalózokat" én is rühellem, amiatt amit írtál. Meg azért, mert egyszerre nagyon sokan vannak. Bár ez előny is, mert egyszerre többel is lehet végezni. De ellenük is van taktika: jó messziről, a BoltGunnal sniper-módban szépen le lehet őket szedegetni. Csak arra kell vigyázni, hogy minél kevesebb lőszert pazaroljunk el. Nagyon kevés muníció van a játékban - ez is nagyon komoly kihívás benne...

A denevérek egy másik bosszantó dolog, igen. Számunkra bosszantóak, de Varus tényleg poénosnak gondolja őket, és tényleg élvezi, hogy szívathat bennünket még velük is! :D Na, mikor indítjuk el a rakétát Zella-Mehlis felé...?  :think:  :D Azonban a denevérek ellen is van használható taktika: próbáltad már a PK-fegyver pengéit? Valamint ha látsz sokat egy kupacban, akkor ne habozz egy rakétát odaereszteni (még ha kicsit pazarlás is): az leamortizálja az egész populációt...

Végezetül, megjelent még egy patch a "Hills"-hez: ez a CheckPoint-mentés megjelenítését javítja az "AutoSaves"-listában. A pályán csak egy CheckPoint van, és ha Daniel "elhalálozik", akkor a tűzgombbal vissza lehet tölteni - ez eddig rendben van. Ám ha kilépünk a programból, akkor utána az "AutoSaves" listájában nem fog látszódni a mentés (de ha a rendes PK-ikonnal indítjuk a játékot akkor igen, viszont úgy meg nem lehetne befejezni a pályát), és így nem tudjuk betölteni a játékot... Ez nem különösebb probléma alacsonyabb fokozatokon, mert ott még lehet QuickSave-elni, ám Traumán mindenképpen szükség lehet rá (ki akarná teljesen elölről kezdeni a szenvedéseket csak azért, mert mondjuk a program összeomlott és kilépett?). Kalme csak egy sort hibázott el a scriptben valahol, amit javított tegnap este. A javítás a már párszor említett, szokásos "Hills"-topicból tölthető le... Varus ígért még egy patchet, amit meglepetésnek szán Traumán - nos, el tudom képzelni, ha Ő meglepetést szán nekünk, abban sok köszönet nem lesz... :)

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 08. 07. 22:55 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 14:30

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 23:50

De milyen klassz volt felfedezni és megérteni a golyóbis igazi rendeltetését, nem igaz?

Hát... azon kívül hogy útban volt, az égegyadta világon semmi "rendeltetést" nem tudtam vele kapcsolatban felfedezni. :rolleyes: Félretoltam egy üregbe oszt annyi. Odabent láttam ugyan valami katapultszerű kézikészüléket, de azt anélkül is tudtam használni. :)

Na itt az első (és minden bizonnyal utolsó) végigjátszásom eredménye:
Kép
Elég érdekesen alakult a statisztikám. Egy csomó monszta eltűnt (amiről beszéltem is az elején), illetve kettővel több lett a lerombolt ojject. :think:

Annyit elárulhatnál, hogy a hiányzó ammó az utolsó secret helyen van-e? :)

#1084 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 08. 15:43

Peti, gratulálok a végigjátszáshoz, szép munka! Bárki, aki befejezi a "Hills"-t (akár DayDreamen is), profi...  :respect:  Ha nem bánod, beillesztem a Statisztikádat a DreamCatcher-Fórumon is a neveddel, mert akkor Te vagy a harmadik vagy a negyedik, aki eddig befejezte. Bravó, már majdnem két hetes a pálya, és ennyien fejezték be: Varus, Kalme, jómagam, Cyody, és Te - sorrendben... De Varus és Kalme nem számít igazából, mert Ők a Szerzők, és már régebben tesztelték a szintet...

A golyónak az volt a feladata, hogy felbillentse annak a "mérlegnek" az egyik nyelét: biztos láttad, hogy a bal oldalán volt egy faláda, és ha oda legurítottad a golyót, akkor helyben voltál a feladattal (lenyomta a mérleg bal felét és úgy is tartotta, mert nem tudott elgurulni). De persze először én sem úgy csináltam, és mégis fel tudtam jutni. Sőt, még fel sem kellett jutnom, mert a Holy Item leesett a bika szarváról! :D Persze nem nagy dolog ez az egész, de azért finom kis poén: szemlélteti a játék fizikáját, amit a magunk hasznára fordíthatunk... Szintén érdekes még itt, hogy mi van, ha az üregbe való beugrás előtt lerombolod az összes ládát?  :think: Akkor is be lehet jutni: el tudod ráncigálni a létrától a nyúzott hullát, és fel tudsz vele PK-Jumpolni az üregbe. Régebben úgy csináltam - nem tudom, hogy erre amúgy gondolt-e Varus, vagy csak "véletlen"...?  :think:

Az utolsó ammót nem tudom, hogy hol hagytad el, de elvileg bárhol lehet és szinte bárhová visszatérhetsz (még a fenti toronyba is, a hordók nélkül). De a Secretekben nincsenek ammók. Nem tudom, hogy melyik Secretet találtad meg egyébként, de akár az is lehet, hogy mindegyiket..de az egyik (sőt, kettő is) kicsit rázós, rendesen bele kell ugrani ahhoz, hogy a program regisztrálja. Ez Varus elvárása megint: precíz, pontos ugrásokat vár el a játékosoktól... Szóval visszatérve az ammókhoz: mindegyik könnyedén elérhető helyeken van, szóval biztosan csak valahol elkerülte a figyelmedet az egyik...

A kettővel több lerombolt objektum meg csak a szokásos: valószínűleg a BoltGunnal kapcsolatos a hiba. Még régebben, a legelső patch előtt én is csináltam egy "91/89"-est (akkor még ugye 89 volt), amolyan "bosszúból": gondoltam, hogy ha a játék nem fair, akkor én sem leszek az, és a "piramisos" teremnél a sok ládát a BoltGun elsődleges és másodlagos tüzelési módját ész nélkül és felváltva használva romboltam le. Az eredmény pedig az lett, hogy meglett és túl is léptem a maximumot... :) Hiába, PCF-éknek még mindig lenne mit javítani: még mindig él a "stake bug", és annak a BoltGun-nal elérhető variációi (ki tudja mennyi!)...  :rolleyes:

Az eltűnő ellenfelek érdekesek... A legutóbb nekem az egyik kivándorolt a bánatba a sivatagba... :D Alig bírtam megtalálni: a nyíl mutatta, de nem láttam. Aztán mégis észrevettem, hogy ott kint baktat a délibábok között, talán valamiféle oázist keresve. Lelőttem a BoltGunnal, sniper-módban, bár kétszer is kellett neki adnom. Az első után észrevett, és elkezdett felém rohanni..de persze túl messze volt... :)

Egyébként fogadok, hogy az ágyúkat sem használtad (ahogyan én sem értettem, hogy mi a poén velük, csak Varus mondta, hogy próbáljam ki)... :p

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 08. 08. 15:53 -kor

#1085 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 10:31

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 16:43

Ha nem bánod, beillesztem a Statisztikádat a DreamCatcher-Fórumon is a neveddel, mert akkor Te vagy a harmadik vagy a negyedik, aki eddig befejezte.

Persze, no problem. :)

Idézet

Szintén érdekes még itt, hogy mi van, ha az üregbe való beugrás előtt lerombolod az összes ládát? :think: Akkor is be lehet jutni: el tudod ráncigálni a létrától a nyúzott hullát, és fel tudsz vele PK-Jumpolni az üregbe.

Ezen én is gondolkodtam, kösz a tippet. :up:

Idézet

... szinte bárhová visszatérhetsz (még a fenti toronyba is, a hordók nélkül)

Az az érzésem, én megint lemaradtam valamiről, ugyanis fogalmam sincs milyen hordókról beszélsz. :D Nekem kínszenvedés volt feljutni a toronyba. Egyedül a meredek függőhidat találtam járható útnak, az meg úgy rázkódott, hogy szilánkosra törte a bokámat, becsípte a tökeimet... szóval egy 200-as pajzs simán lerongyolódott rólam mire üvöltve felértem. :Đ A végére persze találtam biztonságosabb feljutást ugyanott a kötélen, de akkorra már összeszedtem mindent. PK-jumppal fel lehet ugrani az állvány tetejére, onnan meg sima ügy. :)

Idézet

Aztán mégis észrevettem, hogy ott kint baktat a délibábok között, talán valamiféle oázist keresve.

:nevet2:

Idézet

Egyébként fogadok, hogy az ágyúkat sem használtad

Hát a végén, mikor már majdnem megvolt minden, (csak a szokásos 1 db hiányzott mindenütt :omg:), akkor próbaként megrakétáztam az ágyúkat. És akkor elsültek. :D

#1086 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 10. 07:36

Én mindig "barrel-jumpinggal" jutottam fel a toronyba: mondjuk nem a legjobb kép (sajnos nincs jobb most), de ezen a képen balra láthatod a hordókat, és tőlük nem messze ott van az egyetlen CheckPoint, ami után fel lehet ugratni a toronyba. A felugratással csak az a nehéz, hogy általában visszahullunk mint egy darab kő, szóval nagyon nehéz tényleg odafent landolni...

Meg itt egy másik kép, a sivatagba tévedt villámszóró szerzetesről, vagyis már csak a lelkéről. Mondjuk ez sem a legjobb: vissza kellett párszor töltenem, és volt, amikor még sokkal jobban kiment...

Az ágyúkkal én is ugyanígy voltam a legelején, de utána kipróbáltam őket még a játék elején. Talán láttad, hogy vannak benne ágyúgolyók, amikkel egy kis szerencsével le lehet rombolni valamit... :) Végül is, ez csak egy kis poén, de tele van ilyenekkel a pálya. Valahol még egy ódon gálya roncsait is felfedezhetjük...

#1087 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 10. 08:01

Muszáj egy másik hozzászólást is írnom: ebben a lezárt topicban (rögtön az első oldal alján, csak le kell scrollozni) előkerült a "PK és a shaderek meg a patchek"-téma, idézem BoGabot és Frostyt alább...

Bogab írta volt...
"Én a Painkillerben sem vagyok biztos, hogy abban SM3.0 lenne, mivel alapból 2es sem volt benne."
Válaszom: igaz (igazából sima DX8.1-es volt az alap-PK, legalábbis látványilag: nem használt SM2-est)...

Frosty mondta vala...
"1.35 patchtől van benne sm 3.0, alapból nincs."
Válaszom: nem igaz (csak 1.61-től van)...

Srácok, miért nem a megfelelő embereket kérdeztétek a megfelelő topicban?! :D :D

No, szóval elölről... Valóban, amikor a PK megjelent, igazából még csak DX8.1-es játék volt, de legalábbis nem használt SM2-est. Én semmilyen igazi DX9-es effektet és beállítási lehetőséget nem láttam rajta, ám ez nem is meglepő, hiszen akkor még a Radeon 9000 Pro kártya volt a gépemben. :p :D Csakhogy, mások screenshotjain és beszámolóiból sem jött le, hogy a játék biztosan DX9-es lett volna: egy DX9-es kártyával is teljesen ugyanúgy nézett ki, mint egy DX8.1-essel...

Az első DX9-es és SM2-es effektek ("Dynamic Lights: Ultra"-lehetőség, "Warp Effects", stb. - ezek a 9000 Prón nem látszottak, de az egyik haver 9600 Próján már igen) a 3. demóban ("Military Base") jelentek meg, ami 1.4-es verziószámmal jött ki, és ami már a BOOH enginejét használta, még ha talán korlátozottan is. A BOOH tudtommal már PS3.0-át is tartalmazott, legalábbis úgy adták ki..a BOOH mint tudjuk, 1.5-ös, és rátelepült az eredeti PK-ra...

Azonban az alap-PK még a BOOH telepítése után sem használta ki a PS3.0-át, sőt még a BOOH effektjeit sem teljesen (pl. odakint Fleabaynek az 1.5-össel még nem ment a "Dynamic Lights: Ultra" sem). A PS3.0-át és a BOOH effektjeinek teljesebb részét csak az 1.61-es patchtől kezdve használja ki az alap-PK is (de még így sem olyan "csilli-villi", mint a BOOH), erről odakint páran csináltak is screenshotokat (pl. az "Atrium Complex"-en ezután kezdtek csillogni a szobrok meg az oszlopok, és úgy "táncoltak" rajtuk a fények, ahogyan mozogtunk körülöttük; azelőtt ilyen nem volt az alap-PK-ban, még 1.5-össel sem)...

És később megállapítottuk, hogy a PK+BOOH esetében nincsenek látványbeli különbségek a SM2 és SM3 között (akkor csak teljesítmény? vagy csak szemfényvesztés volt?): mondtam, hogy megcsináltam azt az összehasonlító tesztet is Apofiss-el a TRC-ről, akinek GeForce 6800-asa van, de egyáltalán semmi különbség nem volt a képek között (teljesen azonos beállításokkal persze)...

Van egy tonna screenshotom (másoktól és magamtól is), valamint játszottam a játékot a régi Radeon 9000 Pro kártyámon és a mostani Radeon 9550-esemen is, és a különböző verziókkal (egyedül az 1.5-ös alap-PK-t nem játszottam: túl sokan panaszkodtak rá, hogy bugos, így megvártam az 1.61-es patchet), így tudok a különbségekről és tudok a képek alapján összehasonlításokat végezni... Egyébként érdekes, de pl. a Bloomot már a Radeon 9000-es kártyámmal is láttam (a BOOH-en és a PK 3. demóján: akkor még nem volt 1.61-es patch)...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 08. 10. 08:09 -kor

#1088 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 13:27

Pár napja vettem egy GF6-ost, úgyhogy immár házon belül tudom tesztelni a 6800GT és a 9600XT közötti eltérést. Elöljáróban annyit, hogy alig fedeztem fel érzékelhető különbséget, leszámítva a szűrők okozta anomáliákat... de erről később.

A versenyzők:

Zöld sarokban (fent): PNY Verto GeForce 6800GT, ForceWare 77.72, 4xAA, 8xAF
Piros sarokban (lent): Sapphire Radeon 9600XT, Catalyst 5.7, 2xAA*, 8xAF

*A szűrők driverből mindkét esetben 4xAA-ra és 8xAF-re lettek beállítva, de a képeket tanulmányozva, és utólagos ellenőrzéseket végezve rájöttem, hogy az ATi kártyáján nem tudok sem 4-szeres, sem 6-szoros AA-t ráerőltetni a Painkillerre. Nem tudom, ez most driverhiba, vagy csak szokásos PK-bug, de emlékezetem szerint régebben működött.

A játékot 1024*768-ban futtattam, minden effektet bekapcsolva és maximumra állítva (még a gyűlölt Bloom-ot is :p). Minden screenshot a Battle out of Hell-ből való. A képekre kattintva érhető el a teljes méretű változat.

És akkor lássuk:

Orphanage 1
Nincs észrevehető különbség (kivéve, amit a 4xAA vs 2xAA okoz az élek mentén), bár a pontos összehasonlítást meggátolja a gomolygó lidércfény.
Kép

Kép

Orphanage 2
Itt van a legnagyobb eltérés: jól látható, hogy a disznó két helyen is "csillog" a 6800-zal készült shoton, míg a 9600-oson csak egy helyen. A padló az nV kártyán sávosodik, az ATi-én szép egyenletes.
Kép

Kép

Loony Park 1
Semmi különbség. A 6800-nál a jobb oldali lépcsősor furán néz ki (ronda), és a textúrák is életlenebbek (és nem csak az erősebb elsimítás miatt szvsz).
Kép

Kép

Loony Park 2
Nos ez egy nagyon érdekes beállítás. Az ATi kártyáján megint csak sokkal jobb az AF-kezelés, és a látótávolság is nagyobb.
Kép

Kép

>> A kép felső-középső részét érdemes nézni az enemy-számláló mögött. <<

Leningrad
Mintha 6800-on egy picit "világítóbb" lenne, de hogy ez most az eltérő fényviszonyok miatt van-e, vagy tényleg az SM3 vs SM2 hatását látjuk... affene se tudja.
Kép

Kép

Összességében azt tudom mondani, hogy nincs különbség, avagy "kizárt dolog mer' nem tudom". Ha a szűrőket is hozzávesszük, akkor a 9600 AF-je határozottan szebb, a 6800-as képeken majdnem mindenütt sávosodás látható (ez valami mipmap hiba lehet?). Az AA-t a fenti okok miatt sajnos nem tudtam összevetni, értelemszerűen ezeken a képeken mindenütt a 6800-é a jobb.

Ha lesz időm (és kedvem :D), csinálok heat haze effektes képeket is (Colosseum).

#1089 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:37

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 14:27

Összességében azt tudom mondani, hogy nincs különbség, avagy "kizárt dolog mer' nem tudom". Ha a szűrőket is hozzávesszük, akkor a 9600 AF-je határozottan szebb, a 6800-as képeken majdnem mindenütt sávosodás látható (ez valami mipmap hiba lehet?). Az AA-t a fenti okok miatt sajnos nem tudtam összevetni, értelemszerűen ezeken a képeken mindenütt a 6800-é a jobb.

Ha lesz időm (és kedvem :D), csinálok heat haze effektes képeket is (Colosseum).

Trilinear és AF optimalizációt ki lehet kapcsolni a GT-n, az talán szebb képet eredményez.

bár ha jól tudom, akkor a Catalystban is van ilyesmi. lehet, hogy mégsem ez lesz az eltérés oka.
fura, mert más játékban én nem vettem észre AF minőség különbséget egyik javára sem. igaz, hogy PK-ban nem néztem.

AA-ban viszont nekem szemre szebbnek tűnik az ATI. főleg kis dőlésű éleknél. megintcsak más progik alapján...

de a konklúzióval egyetértek. semmi egetverő difit nem láttam én sem ATI (SM2) és NV (SM3) között.
viszont a PK-n belüli patchek általi fejlődés - amiről SYS írt - valóban igen látványos.  :up:

az alap PK-n belül is észrevenni. bár szvsz a pályák is felelősek érte, tehát nem csak a patchen múlik.
vhogy sztem a végén található pályák ilyen szempontból ütősebbek. hogy a BooH mapekről már ne is beszéljek...

apropó! már az is ki lett játszva ;) hosszabb élménybeszámolóval majd akkor jelentkezek, ha összeáll az új gépem :D

Szerkesztette: vipisrac 2005. 08. 10. 18:38 -kor

#1090 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 13. 16:52

Peti, köszönet az összehasonlító képekért!  :up:  :respect: Valóban, néhol az egyik vagy a másik javára írhatók talán bizonyos minimális dolgok, de szinte nulla a különbség. Viszont lehet, hogy teljesítményben számít a SM3.0... Ja, még itt van az Apofiss és általam prezentált összehasonlító cucc is (SM2 vs. SM3), bár lehet, hogy már megadtam a linket korábban...

A napokban befejeztem a "Hills"-et Traumán, itt egy Statisztika - hát nem volt gyenge kihívás, párszor elképzeltem, ahogy' fojtogatom Varust puszta kézzel... :D  :respect: De tulajdonképpen mindenben igaza volt: stratégia, türelem, skill és egyebek kellenek, és akkor nem lehet gond... Még így is elküvettem mindenféle nevetséges kis hibát, de szerencsére ezek nem kerültek Daniel életébe. Viszont amikor pl. egy-másfél óra után kellett elölről kezdenem az egészet egy súlyosabb hiba miatt, az mentálisan is frusztrált engem (úgy éreztem, győznek a Hegyek :D) még akkor is, ha jól tudtam, hogy az én hibámból történt a dolog... Ja tényleg, Peti: említetted, hogy fel lehet PK-Jumpolni az egyik Secrethez (ami a toronyból a kötelekről is elérhető). De hogyan?  :think: Nekem a fadarabokkal nem sikerült...

No, és végre az MP-ben is van haladás: tegnap délután sikerül megint rendbe tennem, és tudtam játszani pár órát. Mondjuk ha valaki megmagyarázza nekem, hogy a saját rendszeremen a hálózati kapcsolatok tiltása majd újbóli engedélyezése miért segít, és hogyan viszonyul a pingekhez..na, annak respektem...  :respect: Mert csupán ennyit csináltam (a keresők tisztának látták a rendszert amúgy), és ment újra minden. Talán legközelebb is használni fog ez a módszer... Egyébként a visszatérés után nagyon éreztem, hogy be vagyok rozsdásodva még: legalább 2 hétig nem MP-ztem egyáltalán, és komolyan, éreztem, hogy kiestem abból a kevés kis gyakorlatból is, amivel addig is egyáltalán rendelkeztem. De aztán..kezdtem ráérezni megint, és végre sikerült elérnem egy értelmes eredményt is, amilyenre korábban még nem volt példa... Fejlődök, és napról-napra érzem, hogy határozottan jobban megy. Ezt csak azért mondom most, mert a kezdeti kilátástalanság és abszolút n00b játékstílus (részemről) ellenére is, érdemes foglalkozni a dologgal, mert minden kis siker erősít mentálisan és fizikálisan is, és napok alatt is rengeteget lehet fejlődni. Tehát élvezhetővé válik a játék... Amúgy két dolgot vettem észre... Az egyik, hogy általában én halok meg legkevesebbszer: mivel ahogy' Peti is mondta, akkor élvezetes az egész, ha tovább is életben marad az ember, és nem arról szól a dolog, hogy percenként 25-ször lelövik és kezdheti elölről. Inkább elmenekülök a harcból és újra "megszedem magam", ha kilátástalannak érzem már a küzdelmet (persze ez sokszor nem jön össze, és olyankor lelőnek :D), majd újra visszatérek a megújult erővel... A másik a fragek száma: most már tudok csinálni 30 felett is egy átlag 20-30 perces játékban, míg korábban csak olyan 10 és 20 között szokott összejönni... Az mondjuk kész csoda és persze szerencse is, hogy egyszer sikerült az 58-cal az első helyen végeznem, de rengeteg önbizalmat is ad. Azért is, mert összesen még egy hetet sem töltöttem el az MP-ben: úgy értem, hogy csak néhány nap játszottam napi pár órát, ill. tegnap egy kicsit hosszabban... Ja, és még valami: nagyon fárasztó tud lenni a dolog hosszú távon, néha le kell állni vele pihenni egy kicsit... :)

Peti, amikor akarod, újból beizzíthatom a servert, mivel most megint működik a dolog. Legalábbis remélem. Ha meg nem, akkor most már van valami támpontom, hogy mivel tudom rendbe tenni...

#1091 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:28

egy hét until GF6600GT :up:

reszkessen mindenki :evil2:

#1092 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:49

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 18:28

reszkessen mindenki :evil2:

Nicsak, kit fújt be a szél? :D Felállok, meghalsz... ;)

Tényleg Sys, ma berröffenthetnéd a szervert, valamikor estefelé. Bár ahogy a statisztikádat elnézem, súlyos alázásnak nézünk elébe, én ugyanis egyáltalán nem játszottam mostanában. :)

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 17:52

Ja tényleg, Peti: említetted, hogy fel lehet PK-Jumpolni az egyik Secrethez (ami a toronyból a kötelekről is elérhető). De hogyan?  :think: Nekem a fadarabokkal nem sikerült...

Ja igen. Végül is a toronyba való egyszerű (és biztonságos) feljutáson volt a hangsúly, de persze a Holy Item-ért is fel lehet ugrani ezzel a módszerrel. És még PK-jump sem kell. :) Ezt most nem is vettem fel, mivel már a pálya "végéről" jöttem vissza, de majd sort kerítek arra is.
Kép
(Jobbklikk a képre, a videó lemetéséhez.)

#1093 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 14. 15:45

Igen, ezt a módszert már ismertem én is, és Cyody is felvette. Ámde..amikor olyan könnyedén megkapaszkodtál a kötélen...  :eek:  :think:  :respect: Egyébként nagyon instabil a híd, én még sosem próbáltam ilyen nyugodtan megállni rajta. Mindig jött a pánik, aztán vagy leestem, vagy sikerült felugranom. De ezt a módszert csak akkor használom, ha fentről nem sikerül a Holy Itemet úgy megszereznem, hogy megálljak a szűk helyen, hogy vissza tudjak ugrani a kötélre a toronyba való visszajutás érdekében...

Á, ne aggódj az MP miatt! :) Tegnap este pl. már nem ment olyan jól. Amit mutattam, az szerintem főként azért volt, mert a srácok nem taktikáztak egyáltalán semmit. Én már csak ritkán szállok harcba pl. pajzs nélkül, még ha előtte MegaHealth-et vettem is fel (inkább elmenekülök vagy elkerülöm az ellenfelet addig). Szóval akkor szinte mindig szabad volt az aranypajzs és sokszor a MegaHealth is, ráadásul ahogyan emlékszem, csak én vettem fel az ElectroDrivert, a többiek nem. De tegnap volt szerencsém szembekerülni pl. GOREGRINDER-rel, hát hihetetlen: iszonyú gyors és halálpontos, igaz, jobbak a pingjei meg a hardware-e is, de akkor is. Hihetetlen dolgokat művelt: hogy lehet közel max. sebességgel karós találatot úgy bevinni, hogy az ellenfeled közben jobbra-balra mozog...?  :think: Ez egy vicc... :D

Este remélhetőleg lesz alkalmam elindítani a servert: akkor dobok ide egy üzenetet... :)

#1094 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 16:21

Igazából nem is ismerek másik módszert a feljutáshoz. :D Mi van azokkal a hordókkal?

#1095 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 11:48

Üdv minden pk fannak és mesternek!

sajna csak múlt hét szerdán találtam meg ezt a topikot(eddig tartott végigolvasni :D ).
még tavaly télen toltam végig a játékot (meg a bút, de azt csak nightmare-en) ha akkor tudtam volna, hogy ilyen arcok vannak itt, magatokkal rántottatok volna, és nem hagyom abba az 5 csillag túrát az nfsu2-ért (igaz akkor még nem tudtam hogy jutalom is jár érte.
most a nyári játék ubarkaszezonban ismét előkerült a dolog, és természetesen megint a hatása alá kerültem. eszetlen jó, szerintem simán megkaphatta volna az év játéka díjat tavaly, bőven a hl2 és mérföldekkel a d3 előtt(én a pk-ra szavaztam  :respect: )
szóval újra elkezdtem nightmare-en, majd nekiálltam a trumán az 5 csillagnak (elfelejtettem hogy csak 4 csepter, most nyomom nightmare-en újra) de a babel-i tornyos secret kifogott rajtam, a lépcső feléig elrángattam a követ (majd egy óra volt) de aztán inkább más stratégia után néztem és így találtam ide. (még a pályáról is kiugrottam iron will-el, sikerült is mögékerülnöm de ott kisebb a rés az oszlopok között mint elöl)
eddig a pH!-t meg a pkhell-t néztem ha valami gond volt, de itt jobb :up:
jó látni, hogy vannak még olyan ember akik a maximumra törekednek, mégha csak egy játékról van is szó (azért amit sys és peti csinál az néha nekem is sok  :) )
szóval most 5 csillag aztán bú, aztán ez a hills is fölcsigázott.
még talán a közeljövőben én is csatlakoznék egy mp partihoz ha lehet (télen próbáltam már de akkor kegyetlenül kip*csáztak, el is ment a kedvem)

egyszóval riszpekt nektek.
"i saw god on TV"

#1096 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 12:13

Welcome to HWSW's HELL topic :] :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1097 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:17

"Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate"
(Bocs, ezt nem hagyhattam ki. :p)

Szóval üdv neked is, rémlátó!

Bennünk van még a lendület — a topik is húzza még egy darabig :D —, de azért kellenek az újabb kárhozott lelkek. Kérdezz bátran, bár az "előmeneteledet" látva azt hiszem, boldogulsz egyedül is. ;)

Idézet: rémlátó - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 12:48

eszetlen jó, szerintem simán megkaphatta volna az év játéka díjat tavaly, bőven a hl2 és mérföldekkel a d3 előtt(én a pk-ra szavaztam :respect: )

Ebben egyetértünk... és végre megtudtuk ki volt a kilencedik. :up:

A multi miatt ne aggódj, mi is csak most kóstolgatjuk. :) (Illetve inkább minket kóstolgatnak. :Đ)

#1098 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:22

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:17

"Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate"

Dante avagy Damien Forrestal? :p

mellesleg még egyelőre elég jól leköt a WoW, de csak érkezzen meg a kártya... hehe. először végignyomom az egész gammát előlről hogy visszarázódjak... :) remélem azóta kijavították hogy nem lehet az alap pályákat jáccani ha fenn van booh.

mellesleg azmiaz pálya ott a képen? :) nemrémlik sehogyse :)

#1099 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:35

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:22

Dante avagy Damien Forrestal? :p

Az előbbi. Gondoltam fitogtatok egyet. :Đ
A másik fickót is ismerem. ;)

Idézet

mellesleg azmiaz pálya ott a képen? :) nemrémlik sehogyse :)

Varus csinálta, a neve Hills (avagy Machu Picchu - The Gold of the Inkas). Asszem Sys már belinkelte ezeket:
Letöltés: http://www.darkscorner.de/index.php?option...d=43&Itemid=125
Sztori: http://www.darkscorn...topic.php?t=143

Hatalmas, kegyetlen nehéz. Élvezni fogod (gy.k.: szenvedni fogsz). :D

#1100 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 17:39

köszi a jókivánságokat  :)
most próbálkozom a docks hármas daru titkával (ezeket eddig még sosem próbáltam) egyelőre kártya nélkül de asszem egy speed használva lesz.

az alapot már jó párszor végigvittem, de a búban biztos elkel majd a segítség.

viszont szégyenemre a latint nem értem.
"i saw god on TV"

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »