...a voice from the darkness.....
Ezek szerint bejött akkor a demo alapján? Ha igen, akkor biztos tetszeni fog a full is...
Végül is, ha csak az alaprész lesz meg, akkor elég csak az 1.35-ös javítást letöltened. Az Automex Kft. néhányunk/sokunk(?) megrökönyödésére úgy döntött, hogy a BOOH-kiegészítőt nem forgalmazza itthon, legalábbis egyelőre (talán úgy gondolják, nincs benne elég "business", más ésszerű magyarázatot nemigen tudok elképzelni). Így az 1.35 feletti patcheknek sincs különösebb értelmük, habár a PK-ra vonatkozó részeik biztos mennek úgy is... Ja, igen..amikor én megvettem a PK-t, akkor "bónuszként" benne volt egy CD az 1.15-ös javítással..ez tavaly szeptemberben volt, és nem tudom, hogy azóta esetleg változott-e valami. Az 1.35-ös javítás tavaly szeptember végén jött ki...
Amúgy többször is belegondoltam már, hogy milyen nevetséges a helyzet a patchekkel, ennél a játéknál..legalábbis ha az SP-részét nézzük. Kijött már vagy 10 darab, és pár közülük tényleg javított egy-két súlyos hibát is (pl. a BOOH után megjelent 1.61-es), de alapvetően a legdurvább hibák továbbra is benne vannak a játékban. Gondoljunk csak bele, alább felsorolom őket...
1. "Abandoned Factory" (PK, C3L2): csak 154 lerombolható objektum van a 157-ből, így a "5-Star Challenge" teljesíthetetlen, hacsak nem használjuk fel a "stake bug"-ot, amit még mindig nem javítottak ki teljesen (ha karóval felrobbantunk egy Maso Commandert, akkor a program növeli az "Objects Destroyed" értékét)...
2. "Ruins" (PK, C3L4): egy rakéta-ammo bele van falazva a földbe, és csak a Guardian csapásának hatására vehető fel, egy kis szerencsével...
3. "Stone Pit" (BOOH, C6L9): itt három súlyos hiba is van, ami megakadályoz(hat) bennünket a "5-Star Challenge" teljesítésében...
- A legelején a legelső Secretben nem kettő, hanem NÉGY kincsesládának kéne lennie! Ám kettőnek rosszak a koordinátái, és így kívül esnek a pályán...
- Az "Über Secret"-ben hiányzik egy Holy Item, mert a koordinátái rosszak. Így nem is lehet meg az összes Holy Item, és az öt csillag sem, a Statisztikában...
- A legvégén, az Alastor-szobor háta mögötti Secretben az egyik Holy Itemet nagyon macerás felvenni, és gyakran átesik a falon, ami után már végleg lőttek a dolognak...
4. A "stake/bolt bug": bizonyos objektumok karókkal vagy a BoltGun "léceivel" való felrobbantása extra lerombolt objektumokat hoz a Statisztikába (tehát növekszik az "Objects Destroyed"). Például a "Dead City"-n így számolja a kocsikat is, míg máskülönben nem (pl. ha a ShotGunnal robbantom fel, akkor nem, de ha a StakeGunnal, akkor igen). Ennek a hibának számos variánsát kijavították már (pl. korábban a vízbe/tűzbe lőtt karókat is beszámította a program), de néhány még mindig él és virul, és jól felhasználható...
És így tovább, még van pár apróbb, de ezek a legsúlyosabbak. Persze csak azoknak, akik nagyon belemásznak a játékba...

De akkor is..végül is pont azokat bünteti a PCF, akik komolyan játszanának a játékukkal. Ezek a fent felsorolt hibák mind orvosolhatók a megfelelő script-részletek javításával, és onnantól "ohne problem". S mégis..a PCF kiadott már vagy 10 patchet, amelyek szinte mind több 10 megásak, de ezeket a dolgokat sosem javították ki. Kíváncsi lennék rá, hogy miért...?
Talán azért, mert nem hivatalosan a Fan-ek már megtették helyettük? A Fleabay majd Kalme által készített PowerMad cheatscript nemcsak csalásra való (nekem sem azért van fent), hanem pl. a fenti hibák mindegyikét javítja! Csak ámultam pl. legutóbb a BOOH "Stone Pit"-jén: a legelején 4(!) kincsesláda volt a Secretben és nem 2! Most már tudom, hogy miért hiányzott számtalanszor pontosan két lerombolható objektum a Statisztikámból (akárhogyan igyekeztem, mindig 114/116-ot kaptam)..amiket csak a "stake/bolt buggal" tudtam "korrigálni"... Egyébként Kalme ígéri, hogy a következő PM-ekben javítani fogja a "stake/bolt bug" anomáliáit is..ergo, ezek is mind javíthatók a scriptek átírásával (a PCF azonban nem vette a fáradtságot, pedig tudtak ezekről a hibákról)...
Nem tudom, de számomra kicsit viccesek a fenti tények. Úgy érzem, hogy játszhatnék akár az 1.00-ás PK-val, ill. az 1.5-ös BOOH-verzióval is..nem számít. A PCF által kiadott, immár gigányi összméretűre rúgó patch-hegyek lényegében alig változtattak valamit a játékon... Ezzel szemben ott van a PowerMad, ami kevesebb mint fél MB, és mégis, sokkal effektívebb, egyszerűen szinte mindent kijavít...
Az érdekesség kedvéért a fentieket ki kellett írnom magamból...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 05. 10. 22:09 -kor