HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#741 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 18:34

Idézet: DOOMER - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 21:35

eddig zene nélkül játszottam gép miatt, de most feltettem. hát, halljátok... :)

Ez komoly? Hirtelen nem is tudom mint mondjak... van mit bepótolnod. :)

Sys, a rögzítéssel már nincs gondom, de most már szeretném feldobni a videókat ilyen szöveges, meg vágási effektekkel, mint amit az Experience1-ben csináltál. Továbbá azt is szeretném elérni, hogy a játék eredeti hangja, és egy általam kiválasztott track egyszerre szóljon. Te milyen programo(ka)t használsz, és milyen jótanácsokkal tudnál ellátni?

#742 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 18. 21:06

...a voice from the darkness.....

Peti, a Ulead Video Studio 7.0-val dolgozom, de már van 8.0 is egyébként. De inkább kihagynám az ismertetést: nagyon egyszerű használni a programot, teljesen felhasználóbarát. Látszólag túl "gyermeteg" is, mert mindent túl egyszerűen lehet vele megvalósítani, és emiatt is úgy tűnik, hogy nem kínál valami sok lehetőséget. Pedig dehogynem... ;) Tud overlayt (pont a minap készítettem egy olyan TR-es videót, amiben két időre futást egymás mellé tettem), tehát "videót a videóban", tudsz vele szöveget kiírni, tudsz zenét és külön beszédhangot (vagy lehet az is zene) is rátenni, tud átvezető és mindenféle effekteket, meg szűréseket (amiket a videó-darabkákra tehetsz rá, pl. Blur, Monochrome, Lighting, stb.) is. Rengeteg dolgot tud a program, és időbe fog telni mire mindet kitapasztalod. Amikor elkészítek egy új videót, szinte mindig tartalmaz valami újdonságot az előzőekhez képest: valamit, amit éppen akkor próbáltam ki a programmal... :D A játék és a zene egyszerre szólhat, ennek nincs semmi akadálya (hiszen a zenét csak "behúzod" a "Music Track"-be), de a hangerőket jól be kell lőnöd: a játék hangja nálam általában sokkal halkabb, mint az aláfestő zene, bár ez csak a felvételre adott hangerőn múlik. A videóból külön ki tudod menteni a hangsávot is egyébként... A zenéknél még ügyelni kell a hosszra, ill. pár másodperces eltérések esetén stretchelni kell, hogy pontosan illeszkedjen a videó hosszához (mondjuk a Sony Foundry Sound Forge 7.0 meg erre jó)... Visszatérve és általánosságban a szerkesztésről: alkalmazhatsz még mindenféle trükköket a látvány és még a méretcsökkenés érdekében is..rengeteg dolgot meg lehet csinálni, de idő és kreativitás szükséges, hiszen az adott lehetőségek alapján ki kell találni a megvalósítás módját... :)

Peti, a PM-ekre válaszolok, és megmondom az extra cuccot is (végül is, nem olyan nagy dolog, de PKBOOH-el kapcsolatos, és kellhet a "fanatikusabbak" PK-Archívumába), de egy kis idő kell: holnap ezekre mind sort kerítek! :)

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 18. 21:50 -kor

#743 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 09:40

Köszi, pont ennyi infó kellett az elinduláshoz. Kipróbálom azt a programot. :)

Idézet: Nicky @ tombraiderforums

do you happen to know anything about the Lepper Monks - what their name means (Lepper), for instance, or what they represent in the game?

Szerintem a 'lepper' az 'leper' akarna lenni, tehát a Lepper Monk = leprás szerzetes... mondjuk lehet, hogy nagyot tévedek, mert a Plaggue Monk jobban illene a pályához. ;)

szerk.:A Wikipédiában szerepel egy Andrzej Lepper nevű lengyel politikus... talán köze van a dologhoz. :think: :D :D

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 01. 19. 10:15 -kor

#744 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 19. 10:36

Köszi Peti, ezt meg is említettem Nicky-nek: most már a mi kis közösségünkről is tud... :) Egyébként szerintem nem áll messze a teóriád a valóságtól..simán beleférhet...

#745 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 00:44

thx a videót és linket!  :respect:
nagyonnagy!!!
húúú, nem semmi pályák vannak.
jövő héten befejezem a progizást, és asszem egész hétvégén PK megy majd :D

kedvet kaptam a video felvételhez is :D
bár secretekben meg extra dolgokban nem vagyok otthon egyelőre, csak a pure trauma hentben :D

#746 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 00:44

szerk: ehhh, fórummotor...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 01. 20. 00:45 -kor

#747 Felhasználó inaktív   Slaider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 05:13

Üdv mindenkinek!
Nemtudom megállni h ne szoljak hozzá az eszmefuttatásotokhoz.
Aki elolvassa ezt a forumot az szerintem azonnal megszerzi ezt a játékot és kipróbálja, márcsak a ti "szemléltető" leírásotok miatt is!!!
Olvasgattam már jópár játék forumát de ilyen szintű beleérzést játékoknál még nem láttam

:respect:  :respect:  :up:

Mindenesetre én biztosan ki fogom próbálni az itt olvasottak után!
Köszi az élményt amit az irásitok olvasása okozott.
AMD2500+ ABITNF7V2.0 Samsung2x512MB 400Mhz GeCUBE9550XT 2xMaxtor80GB LGCD-R/RW/DVD IIyama 19"LS902UT  DTK400W

NightladyLvL 70 NE Hunti <Rise Legacy><Arathor>
Ladynight LvL 62 Human Lock <Arathor>
ÉjszívLvL 70 NE Hunti <Hunicum><Kilrogg>
Qetz LvL 70 Dwarf Pap <Hunicum><Kilrogg>

#748 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 13:53

Üdv Slaider!

Örülök, hogy ilyen élményt szerezhettünk vele Neked, mert ez a dolog kétirányú, pont az ilyen pozitív visszajelzések miatt. Legalább akkora öröm leírni ezeket a tapasztalatokat, mint olvasni - azt hiszem, ezt mindannyiunk nevében kijelenthetem. :)

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 0:44

Én is így kezdetem, remek szórakozás, főleg ha olyan életképet sikerül "lencsevégre kapni", ami amúgy ritkán fordul elő. :D

#749 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 20. 15:14

Hűha Slaider, nagyon köszönöm én is a kedves szavakat!  :o  Valóban, ahogy Peti mondja, minket is feldobnak az ilyen pozitív visszajelzések!  :respect:  Amúgy nekem már korábban is eszembe jutott, hogy ha valaki ide benéz (mert ugye fura, hogy nem süllyed el a topic), két dolgot gondolhat: vagy azt, hogy nagy itt a lelkesedés az arcokban, vagy pedig azt, hogy ezek az arcok komplett idióták... :D Valószínűleg mindkettőben van némi igazság...  :omg:  :p

Mindenesetre ha kipróbálod, jó szórakozást hozzá, és ha Neked is hasonlóképpen bejön (meg kérdés van, meg egyebek), akkor sok szeretettel várunk Téged is, az őrültek klubjába...!  :smoker: :D

#750 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:44

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 13:53

Idézet

Én is így kezdetem, remek szórakozás, főleg ha olyan életképet sikerül "lencsevégre kapni", ami amúgy ritkán fordul elő. :D

én is csatlakozom Slaider-hez.

ahogy írtam, engem alapból megfogott a játék, de az időhiány miatti felfüggesztéssel megállt a dolog.
persze szerettem volna amúgy is folytatni, de az itt olvasottak és látottak (videók  :up: ) nagyon nagy a késztetés indukálnak a folytatás iránt....
csomó érdekes és új dolog, ami miatt már alig várja az ember...
na és persze így kicsit bosszantóbb is várakozás  :reklamacio:
de ez még belefér... :D

#751 Felhasználó inaktív   jamez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:56

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 6:53

A kártyák két csoportra oszthatók: Gold és Silver. Az ezüstkártyák az egész pálya folyamán kifejtik hatásukat, azonban az aranykártyákat külön aktiválni kell (alapértelmezésben az 'E' gombbal, de lehet hogy mégsem - nézzétek meg a billentyűzetkiosztásnál: Options / Contorls), továbbá csak korlátozott alkalommal (1-2-3)... legalább is egy ideig :p. Amint már Sys többször is utalt rá, érdemes összehasonlítani a kártya megszerzéséhez kiszabott feltételt a jutalmul kapott képességgel :). Na elég a rizsából, következzenek a kártyák:

Hali!

Én végignyomtam a Painkillert, most a BOH-t viszem, de nem láttam ilyen kártyákat. :think:
Hogy néznek azok ki? Én csak pénzeket és lelkeket szedtem össze.
Most a Boh Colosseum pályán állok nagy árkok előtt amelyeket nem tudom átugrani.
Mi a megoldás?  :confused:

#752 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 21. 16:32

Jamez, csak Insomniától felfelé szerezhetsz és használhatsz kártyákat. A kártyák tábláját pedig a Map-képernyőről érheted el, szóval onnan, ahonnan a szinteket is betöltheted: a jobb alsó sarokban van egy kártya, és a "Go to the Black Tarot" felirat, ha ráviszed az egeret. Ha erre kattintasz, megnyílik a Tarot-asztal, ahol kiválaszthatod a kívánt ezüst- és aranykártyákat, a rendelkezésre állók közül...

A "Colosseum"-ban a "pitjumping"-hoz figyeld meg, hogy hol a legkeskenyebb az árok, mert azokon a helyeken "bunnyhopp"-ugrással (sőt, elméletileg még az sem kötelező) át tudsz ugrani. Ajánlok két videót Kalme Mestertől: Colosseum-PitJumping és Colosseum Maddness. Az első videó bemutatja Neked konkrétan, hogy hogyan kell csinálni, míg a második egy poén, mivel Kalme hátrafelé menetben halad át. Ez utóbbira egyszer valaki könnyelműen és kellő információk hiányában, s mindössze ránézésre azt mondta itt, a HWSW-n egy másik topicban, hogy "könnyű", ám az illető nem vette figyelembe (ill. nem is tudta), hogy az árok nem mindenütt egyformán széles. Pont emiatt nem olyan egyszerű, mint amilyennek a videóban látszik (hiszen így horizontálisan is időzíteni és pozícionálni kell)..ahhoz, hogy ezt tudjuk, bizony végig kell vinnünk a játékot, ill. minimum addig a pontig el kell jutnunk... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 21. 16:37 -kor

#753 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 16:57

Idézet: jamez - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 14:56

Én végignyomtam a Painkillert, most a BOH-t viszem, de nem láttam ilyen kártyákat. :think:
Hogy néznek azok ki? Én csak pénzeket és lelkeket szedtem össze.

Idézek magamtól:

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 11:43

(...) Minden pályán lehetőség van egy kártyalap megszerzésére a 'Black Tarot'-nak nevezett pakliból, de a lapot nem egy ládában fogjuk megtalálni. Mi kell ahhoz, hogy egy pályán megkapjuk a kártyát? Valamilyen előre meghatározott feltétel szerint kell végigmenni. A feltétel megtudható a pályák kiválasztására szolgáló Map-ról, vagy leolvasható a scoreboard-ról (TAB gommbal lehet előhívni menet közben). Ezek sorrendben a következők: (...)

Javaslom, olvasd el annak a postnak a többi részét is. :)

Sys, köszi a cuccokat!

#754 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 15:57

Peti, jelentem, hogy prezentáltam odakint a videóidat: Doomer "Challenges" topicja megfelelőnek bizonyult erre a célra. Ja, igen..azt írtam, hogy videóidat: igen, mert a NecroGiant-affér is megérdemli (sőt!), hogy nyilvánosan is megnézessék!  :respect: A Bëlgát legfeljebb megmagyarázom később, LOL (Varus77 meg Ärztét tett be az egyik videójába, ami visszhangzott az "arschloch"-októl, szóval miért ne? :p). De annyira impresszív az a videó, hogy mindenkinek látnia kell, és ha valakik, hát a kinti "keményvonalas" PK-Fan-ek megérdemlik, hogy ne maradjanak le róla... :) Szóval, utólagos engedelmeddel, az is megvolt... ;)

Kíváncsi leszek majd a visszajelzésekre... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 24. 15:57 -kor

#755 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:27

Köszi hogy ezt megtetted, én is kíváncsi vagyok a reakcióra. :D

Amúgy vasárnap készültem el egy upgrade verzióval (pontosabban kettővel: egy normál és egy low quality), csak eddig nem volt időm feltölteni. Természetesen a videóanyag megegyezik a korábbival, és a Belga is megmaradt, mindössze annyi változott, hogy az eredeti PK-s hangok is hallatszanak, és került némi felirat az elejére. :)

Lehet, hogy egy kis hosting segítségre is szükségem lesz, mert a nagyobbik fájl majdnem 50 mega és a freeweb-en 20MB a korlát. Szóval meg tudnánk-e oldani valahogy, hogy hozzád (a tr.hu-ra) feltöltöm ftp-n keresztül, vagy mittudomén?

#756 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 12:17

Peti, eddig sajnos nulla reakció - na, ezért is írtam, hogy kíváncsi vagyok.  :rolleyes:  Pedig ez inkább magyar szokás szokott lenni (na jó, nem akarok általánosítani, így akinek nem inge :p), de úgy tűnik, azon a Fórumon is divatja van annak, hogy le sem reagálják az ember fáradozását...  :(  Plusz poén, hogy Kalme nyitott nemrég egy topicot ott azzal, hogy "Mi történt ezzel a Fórummal?", és a mondandójában többek között erre a problémára is kitért. És tessék, a probléma továbbra is jelen vagyon: azt látom a számlálón, hogy sokan megnézték már (tegnap délután olyan 175 körül volt, most meg már éppen 209, persze mínusz a mi belenézéseink, LOL), és biztos le is töltötték. De azért egy "Keep up the good work, M8!" vagy egy "Well done.", vagy akár egy "Man, WTF is this s*it?! I pwn U!" is elférne (or whateva')...  :omg:  Mindegy, még azért ne írjuk le a dolgot: az "Experience #1"-re sem reagáltak valami két napig, aztán utána azért hozzászóltak néhányan... :D

Ha majd fent lesznek az új videók, letöltöm azokat is!  :up: Persze, a hosting belefér, van némi korlátozott tárhelyem (a TR.hu Csapat használ közösen 80 GB-ot, a Sógor (Central-Game.net) jóvoltából), de nem akarok "pazarlóan" bánni vele, szóval néha-néha. De előbb mindenképpen le kell töltenem Tőled, hogy aztán feltölthessem oda... :) Szóval FTP-elérést nem tudok adni, de ha darabolva feltöltöd, akkor én gyorsan leszedem és feltöltöm egészben hozzánk, ha jó ez így Neked...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 01. 25. 12:20 -kor

#757 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:13

A darabolás jó ötlet, úgy fogom feltenni. :up:

A 30 minutes egy kicsit sok a Cemetery végéhez. ;)

#758 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 15:15

Hú Peti, 1000 köszönet, hogy szóltál: ez a "30 minutes" nagy bénázás volt!  :omg: Szerencse, hogy tudtam editálni még a hozzászólást, mert egy idő után ott sem lehet: gyorsan ki is javítottam. És a poén az, hogy nem először keverem a kettőt, de mindig csak akkor, ha angolul írok: szóval a "seconds" helyett állandóan "minutes"-et írok, amit jobb esetben még időben észreveszek... :D

Ha darabolsz, jó lenne valami sorrendiség, hogy a FlashGet-nek könnyen be tudjam adni az egész csoportot, és akkor Neked is csak a kezdő még a végfile-t kell megadnod. Ha már a HWSW-n vagyunk ugyebár..csináljuk elegánsan... :p

#759 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 11:18

Sikerült egy még elegánsabb megoldást találni. :)

Regisztráltam magam a dox.hu-ra, ahol úgy tűnik, nincs ilyen korlát, mindazonáltal jobban teszed, ha leszeded hozzátok is (persze csak ha tetszik). És felhatalmazlak arra, hogy a jövőben is bármelyik videómat lemásold és/vagy közzétedd akár az eredeti helyéről, akár tőletek (nem nagyon bízom ezekben az ingyenes szolgáltatókban ;)).

A téma ugyanaz - az Enclave (C1L5) pálya teljesítése Trauma fokozaton, kártyák alkalmazását mellőzve, kizárólag Stakegun-t használva, sebesülés nélkül.

>> Jön a Gólem! << (~46MB WMV)
>> gyengébb minőségben << (~17MB WMV)

Ja és egy korábbi észrevételre visszatérve: többször is jönnek a csontvázak, csak nem érnek utol. :cool:

#760 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 16:06

Peti: gratula az új videóhoz! Ezt a mákot, hogy neked sosem nyom forgószelet...engem mindig azzal öl (vagy néha csak sebez ;)) meg.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.