HWSW Informatikai Kerekasztal: Steam (by Valve) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Steam (by Valve)

#1581 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 23. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 23. 13:17

Ami a szervereket illeti, szerintem a steam a felhasználók gépeit is belevonja a terjesztésbe. Valami torrenthez hasonló módon, persze pár kb/s-re korlátozva hogy a felhasználót ne nagyon zavarja.

Az feltűnt volna a tűzfalnaplóban. Csak content serverekről kapod a cuccot (nálam pont ez gond egy kissé: nincs fenn minden cucc az izlandi serveren, így a kvótámat apasztva jön az USÁból és az Egyesült Királyságból).

Ami pedig a "pórázt" illeti: így garantáltan csak te tudod használni az adott játék példányát, ész szvsz még mindig a Steam DRM-je a leginkább felhasználóbarát (próbál olyan extra szolgáltatásokat hozzáadni, mint a friends, a community, az egszerű játéktelepítés, játékidő-követés, újabban "tömörítve" tölt, in-game chat, browser, és még biztos van egy-két dolog...)

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 23. 14:59 -kor

#1582 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 23. 15:56

Az feltűnt volna a tűzfalnaplóban. Csak content serverekről kapod a cuccot (nálam pont ez gond egy kissé: nincs fenn minden cucc az izlandi serveren, így a kvótámat apasztva jön az USÁból és az Egyesült Királyságból).

Akkor még annyi mentségük sincs az iszonyatos lassúságra amit steam produkál. Ez meg a másik, hogy megveszem és utána 3 napig töltöm mert 30-40-50kb/s-el töltődik.

#1583 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 23. 17:00

Akkor még annyi mentségük sincs az iszonyatos lassúságra amit steam produkál. Ez meg a másik, hogy megveszem és utána 3 napig töltöm mert 30-40-50kb/s-el töltődik.

Hát én nem tudom neked milyen téveszméid vannak erről a rendszerről de eléggé ferde képet alkotsz róla.

Patchek tekintetébe épp fordítva van. Hamarabb elérhető steamen a frissítés mint a retail verziókhoz. AZ viszont igaz hogy itt nem lehet downgradelni.

Letöltéssel kapcsolatba meg annyit hogy ha értelmes contentservert választanál ki akkor talán tölthetnél többel is.
Én pl. ÉK Magyarországon lakok, a magyar contentserver van kiválasztva, 5 megabites nettem van és szépen jön átlag 600-620kbyte/s -el, persze ha nem torrentetzek vagy épp simán letöltök valamit egyéb módon.

Árak tényleg lehetnének normálisabbak (kb mint amikor $ ba lehetett vásárolni).

Az meg megint subjektív dolog hogy egy játéknál ki akar fizikai tartalmat és ki akarja csak magát a softwaret használni.

#1584 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 06. 23. 14:33

Letöltéssel kapcsolatba meg annyit hogy ha értelmes contentservert választanál ki akkor talán tölthetnél többel is.
Én pl. ÉK Magyarországon lakok, a magyar contentserver van kiválasztva, 5 megabites nettem van és szépen jön átlag 600-620kbyte/s -el, persze ha nem torrentetzek vagy épp simán letöltök valamit egyéb módon.

Szintén 5 megabit, szintén kb. 600 kbyte/sec letöltési sebesség függetlenül attól, hogy izlandi, amerikai vagy brit serverről jön a cucc. A settingsnél nézd meg a kiválasztott régiót.

Az árakkal kapcsolatban pedig az akciókat érdemes figyelni, akkor sokszor egész olcsón lehet finomságokhoz jutni.

#1585 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 17:01

Max. 4MiB/sec-et tudok elérni, akár melyik szerverre teszem. A legjobb lengyelország, onnan meg szokott általában lenni a 4MiB. Sajna elég lassú. Igen, nekem ez az.

Szerkesztette: Csokis 2010. 06. 23. 17:01 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1586 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 06. 23. 19:01

Max. 4MiB/sec-et tudok elérni, akár melyik szerverre teszem. A legjobb lengyelország, onnan meg szokott általában lenni a 4MiB. Sajna elég lassú. Igen, nekem ez az.

Most komolyan ennél a sebességnél mi az játék aminél 1 óránál többet kell várnod a letöltésnél :cool2:
Még ha elmész boltba megvenni az is több időbe került mint letölteni.

#1587 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 17:24

Egy Mass Effect 2-nél vagy GTA4-nél talán már nem... ;)

#1588 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 06. 23. 18:01

szarugy, nekem tobbszor jott mar 15mb/s folott.
JóSebesség

#1589 Felhasználó inaktív   balee4 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 06. 23. 19:01

Ez Neked lassú? Nekem max 3,5-4 megával jönne, de be van korlátozva a proxy-n a torrent és a steames letöltés is max 500 kilora. Jó nem rinyálok, mert ingyenes wi-fis net. De még ezzel is 5-6 óra és lent van egy dupla dvd-s cucc.

Szerkesztette: balee4 2010. 06. 23. 18:13 -kor

PlayStation 3 Slim 250 GB | Panasonic Viera TX-L32U2 HDTV

#1590 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 06. 23. 16:33

Hát én nem tudom neked milyen téveszméid vannak erről a rendszerről de eléggé ferde képet alkotsz róla.

Miféle téveszme? Tapasztalat.

Idézet

Patchek tekintetébe épp fordítva van. Hamarabb elérhető steamen a frissítés mint a retail verziókhoz. AZ viszont igaz hogy itt nem lehet downgradelni.

Valve játékok esetében valóban így van, de vajon a független fejlesztők játékai esetében is, akiknél steam nem az elsődleges platform, hanem csak ott is megvehető?

Idézet

Amikor legutóbb steameztem, mert éppen valamit csináltam rajta se jött gyorsabban, lehet hogy a 30-40K nem átlag, de előfordul viszont 3-400k-nál még soha semmi nem jött gyorsabban steamen.
Content szervert választani? :omg: Basszus a geoban világát éljük, nehogymár nekem kelljen kézzel szervert választani, mert nem tudnak 10 percet fordítani arra, hogy automatikusan a leggyorsabb szervert kiválassza a program? Ingyenes opensource játékot ismerek ami automatikusan választ letöltő szervert update-nél. És a steamesek nem veszik a fáradtságot erre? Agyam eldobom. Még egy ok, hogy csak azért se vásároljak semmit ettől a mocskos lehúzó bandától. Egyébként ha már fizetek a szolgáltatásért akkor a 600kbyte/s-el se lennék elégedett, lehet, hogy 5 éve letettük volna az arcunkat ha annyival lehet letölteni, de ma édeskevés.

Idézet

Árak tényleg lehetnének normálisabbak (kb mint amikor $ ba lehetett vásárolni).

Árak akkor lennének elfogadhatóak ha a bolti ár 2/3-a alatt lennének.

Idézet

Az meg megint subjektív dolog hogy egy játéknál ki akar fizikai tartalmat és ki akarja csak magát a softwaret használni.

Az viszont nem szujektív, hogy ha nincs fizikai dolog, akkor terjesztési és gyártási költség sincs, ami kb ötödöli valve oldalán felmerülő disztribútori költségeket, mégis van bőr a képükön nemhogy kevesebbért hanem többért árulni a programokat mint a bolti ár amiben benne van az alapanyag ára, nyomdaköltség, csomagolás, többszöri szállítás, nagyker árrés, kisker árrés... És ezt tetézi még az is, hogy a fejlesztők is panaszkodnak, hogy valve sokkal nagyobb hányadot kanyarít ki az árból mint amit a rendes hagyományos kiadók, szóval még csak nem is a fejlesztőkhöz kerül a plusz bevétel, hanem még inkább kevesebb jut nekik is, gabe newel segge meg dagad, episode 3 meg a fasorba se.

De a legnagyobb baja steam-nek akkor is az, hogy nyakörvet rak a nyakadba és az összes azon keresztül vásárolt program egy accounthoz kötődik.

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 23. 18:30 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 23. 17:25

Valve játékok esetében valóban így van, de vajon a független fejlesztők játékai esetében is, akiknél steam nem az elsődleges platform, hanem csak ott is megvehető?

Az a nagy kivétel, ha nem így lenne. A Steam mára már elég komoly platformmá nőtte ki magát, így az ott publikált címekhez muszáj a fejlesztőknek a patch-eket a retail-lel együtt megcsinálniuk és egyszerre kitenniük.

Szubjektív, de én nem érzem nyakörvnek: ha bejelentkezek bármilyen gépen a fiókomba, akármelyik játékkal tudom tolni, ami megvan. Momentán a munkahelyi gépemen fenn van pár játék, amit így üres perceimben is tudok játszani. A Steam Cloud sem Valve-only már, így a mentett állásaim is elérhetőek bármely gépen. Szóval nem rossz ez, csakhát semmi sem tökéletes, így vannak még gondok vele, pl. ez a letöltési lassúság, mert néha nálam is belassul (itt a munkahelyemen vegyesen láttam 1 MB/s és 40 KB/s között már mindent). Abban viszont igazad van, így eladhatatlan a megvett játék, így ezzel a kompromisszummal meg kell barátkozni.

Amúgy szíved joga utálni a Steam-et, én nem akarlak meggyőzni semmiről, csak a tévedéseidet próbálom kiigazítani más szempontból is próbálom mutatni a dolgot.

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 23. 19:10 -kor

#1592 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 23. 21:49

Nem a steam-et mint eszközt utálom, hanem a gyomorforgató magatartást és lehúzást amit valve művel. Az tény, hogy az egyetlen áthidalhatatlan probléma az accounthoz kötöttség. Emiatt nem érzem használhatónak, mert teszem azt 10 éve aktívan steamezek és már van az accountomon 50 megvásárolt licenszelt játék, de abból egyetlen egyet tudok egyszerre használni, ez aránytalan korlátozás. Egy játéklicensz nem személyre szól. Vagy akkor ennyi erővel ha a család játszani akar wii sports-al, akkor meg kell venni négy példányban? Ugyan már.

#1593 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 01:57

Azt hiszem, ma rekordot dönt a Steam content server terheltségben: kijött a CS:S patch, meg átment Macira is, nálam meg 2 és 65 KB/s között mozog a letöltésem...

#1594 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 24. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 23. 22:49

...teszem azt 10 éve aktívan steamezek és már van az accountomon 50 megvásárolt licenszelt játék, de abból egyetlen egyet tudok egyszerre használni, ez aránytalan korlátozás...

Döbbenetes problémák vannak a nyugati világban. :nevet:

Komolyra fordítva: a magam részéről a Portalt, amíg ingyenes volt, letöltöttem (legális ajándék lónak nem nézzük a fogát, a vélr vagy valós korlátozásokat elfogadjuk), de eszembe nem jutna bármit megvenni ilyen konstrukcióban.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1595 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 23. 20:49

... abból egyetlen egyet tudok egyszerre használni, ez aránytalan korlátozás. ...

Ezt kifejthetnéd egy kicsit bővebben, mert nem igazán értem. Egy gépen hány játékkal tudsz egyszerre, egy időben játszani? Ha pedig arra gondolsz, hogy egyszerre csak egy gépen lehetsz bejelentkezve, akkor ez egyike azoknak a kompromisszumoknak, amit el kell fogadni, amikor Steam-et használsz. Nézd a dolgot az ő oldalukról: A Steam egyben DRM is, és ha több gépen engednék a bejelentkezést, mi akadályozna meg élelmes embereket abban, hogy egy közös accountot megpakolnak játékokkal, majd játszanak vele együtt, egyszerre? Vagy ha külön-külön játékokkal, akkor is fennáll ez a probléma. Nyilván családon belül ez gondot jelet(het), de jelenleg a Valve nem ismer rá megfelelő módot arra, hogy ezt el tudja dönteni. Meg aztán ez is könnyen kijátszható lenne... Azonos IP-ről multilogin: Hamachival ezt sem gond kijátszani. Ergo: a kiadók szemszögéből a jelenlegi felállás elfogadható, a játékosoknak meg ezt el kell fogadnia. Vagy elkerülni a Steam-et, van helyette Direct2Drive, GamesPlanet, meg még jópár más digi disztrib, ahol nincs kliens és azt csinálsz az ott vásárolt játékokkal, amit a lemezesekkel. De az már más DRM, korlátozott telepítési szám, korlátozott számú gépen lehet egyszerre, és a többi.

#1596 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 12:00

Pedig a Steam hivatalosan arra buzdit hogy minden jatekot kulon accountra pakolj (hogy ne tudjanak mindent ellopni stb.). Ennek rengeteg elonye van, Mumia (egyik) problemajat megoldja, VAC sem lehet gond hiszen ha egyik jatek miatt bannoljak az accot attol meg az osszes tobbi menni fog stb. de ki az a felnotas barom aki ezt meg is csinalja? Nemar hogy neked kelljen trukkozni meg ilyesmikkel babralni hogy normalis modon hasznalhasd/megoszthasd a szoftvert :-D
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1597 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 24. 12:53

Ezt kifejthetnéd egy kicsit bővebben, mert nem igazán értem. Egy gépen hány játékkal tudsz egyszerre, egy időben játszani?

Leírtam a példát, nehogymár egy családban egy játékot több példányban megvegyek csak azért, hogy ne csak az én gépemen az én accountommal lehessen játszani. Ha két játékom van, akkor ha én az egyikkel játszok a másikkal se tud addig más játszani. Ez nem fair. Sőt még csak játszanom sem kell, ha csak be vagyok jelentkezve már nem megy másik gépen a játék, így még update se megy két külön gépen levő külön játékra egyszerre.

Idézet

Ha pedig arra gondolsz, hogy egyszerre csak egy gépen lehetsz bejelentkezve, akkor ez egyike azoknak a kompromisszumoknak, amit el kell fogadni, amikor Steam-et használsz.

Amíg drágább a steam mint a bolt addig ne beszéljünk kompromisszumokról. Mert addig nem vagyok hajlandó kompromisszumra.

Idézet

Nézd a dolgot az ő oldalukról: A Steam egyben DRM is, és ha több gépen engednék a bejelentkezést, mi akadályozna meg élelmes embereket abban, hogy egy közös accountot megpakolnak játékokkal, majd játszanak vele együtt, egyszerre?

Ami teljesen legális lenne mindaddig amíg nem ugyanazzal a játékkal játszanak ketten egyszerre. Csak azt kéne tiltaniuk, hogy egy azon játék csak egy gépen futhasson, megoldhatatlan lenne? Kötve hiszem.

Idézet

Vagy ha külön-külön játékokkal, akkor is fennáll ez a probléma. Nyilván családon belül ez gondot jelet(het), de jelenleg a Valve nem ismer rá megfelelő módot arra, hogy ezt el tudja dönteni. Meg aztán ez is könnyen kijátszható lenne... Azonos IP-ről multilogin: Hamachival ezt sem gond kijátszani. Ergo: a kiadók szemszögéből a jelenlegi felállás elfogadható, a játékosoknak meg ezt el kell fogadnia. Vagy elkerülni a Steam-et, van helyette Direct2Drive, GamesPlanet, meg még jópár más digi disztrib, ahol nincs kliens és azt csinálsz az ott vásárolt játékokkal, amit a lemezesekkel. De az már más DRM, korlátozott telepítési szám, korlátozott számú gépen lehet egyszerre, és a többi.

De pont ezért undorító nyálkás visszataszító banda, mert lehúzzák a nagylét és még a vásárlókat kényszerítik kényelmetlen helyzetbe. Én biztos nem veszek steam-en semmit. HL2 van meg steam-en de azt vga-hoz kaptam anno, és később episode1-et vettem meg még hozzá.

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 24. 14:02 -kor

#1598 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 24. 13:01

Leírtam a példát, nehogymár egy családban egy játékot több példányban megvegyek csak azért, hogy ne csak az én gépemen az én accountommal lehessen játszani. Ha két játékom van, akkor ha én az egyikkel játszok a másikkal se tud addig más játszani. Ez nem fair. Sőt még csak játszanom sem kell, ha csak be vagyok jelentkezve már nem megy másik gépen a játék, így még update se megy két külön gépen levő külön játékra egyszerre.

Erre írtam: ezt hogy lehetne úgy megoldani, hogy ne az legyen, hogy pár ember összeáll, és közös kollekciót hoz létre egy accountra? Gondolom, ha ezt meg lehetne lépni, csökkennének az eladások, hiszen egy-egy baráti körben elég lenne egy játékot egyszer megvenni, aztán indulhat a time-sharing. A Valve-nak néznie kell a kiadók érdekeit is.

Idézet

Ami teljesen legális lenne mindaddig amíg nem ugyanazzal a játékkal játszanak ketten egyszerre. Csak azt kéne tiltaniuk, hogy egy azon játék csak egy gépen futhasson, megoldhatatlan lenne? Kötve hiszem.

Szerintem is megoldható lenne, de akkor indulna is a már fentebb említett time-sharing filozófia.

Megértem a problémádat, sőt, a jövőbeni gyermekeimre gondolva maximálisan támogatom az "egy családi közös account" ötletét, csupán a kivitelezésével kapcsolatos problémákat is látom (illetve úgy gondolom, hogy látom). Ezek a problémák nem technikai jellegűek, mert szerintem is roppant egyszerű volna megoldani, inkább jogi és üzleti aspektusai vannak, amiket fentebb már említettem.

Szerkesztette: Sityi 2010. 06. 24. 14:42 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 19:44

Július 4-ig rengeteg játék akciós a Steam-en. Mondjuk sok közöttük a complete pack, de hál'Istennek jópár cég általános akciót (is) tart, mint pl. az Atari vagy a Codemasters.

#1600 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 24. 20:18

Ja most jó, szinte minden létezo játék olcsó(bb). Ezek az árak már inkább reálisak.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.