Idézet: Virus9AX - Dátum: 2010. 06. 23. 16:33
Hát én nem tudom neked milyen téveszméid vannak erről a rendszerről de eléggé ferde képet alkotsz róla.
Miféle téveszme? Tapasztalat.
Idézet
Patchek tekintetébe épp fordítva van. Hamarabb elérhető steamen a frissítés mint a retail verziókhoz. AZ viszont igaz hogy itt nem lehet downgradelni.
Valve játékok esetében valóban így van, de vajon a független fejlesztők játékai esetében is, akiknél steam nem az elsődleges platform, hanem csak ott is megvehető?
Idézet
Letöltéssel kapcsolatba meg annyit hogy ha értelmes contentservert választanál ki akkor talán tölthetnél többel is.
Én pl. ÉK Magyarországon lakok, a magyar contentserver van kiválasztva, 5 megabites nettem van és szépen jön átlag 600-620kbyte/s -el, persze ha nem torrentetzek vagy épp simán letöltök valamit egyéb módon.
Amikor legutóbb steameztem, mert éppen valamit csináltam rajta se jött gyorsabban, lehet hogy a 30-40K nem átlag, de előfordul viszont 3-400k-nál még
soha semmi nem jött gyorsabban steamen.
Content szervert választani?

Basszus a geoban világát éljük, nehogymár nekem kelljen kézzel szervert választani, mert nem tudnak 10 percet fordítani arra, hogy automatikusan a leggyorsabb szervert kiválassza a program? Ingyenes opensource játékot ismerek ami automatikusan választ letöltő szervert update-nél. És a steamesek nem veszik a fáradtságot erre? Agyam eldobom. Még egy ok, hogy csak azért se vásároljak semmit ettől a mocskos lehúzó bandától. Egyébként ha már fizetek a szolgáltatásért akkor a 600kbyte/s-el se lennék elégedett, lehet, hogy 5 éve letettük volna az arcunkat ha annyival lehet letölteni, de ma édeskevés.
Idézet
Árak tényleg lehetnének normálisabbak (kb mint amikor $ ba lehetett vásárolni).
Árak akkor lennének elfogadhatóak ha a bolti ár 2/3-a alatt lennének.
Idézet
Az meg megint subjektív dolog hogy egy játéknál ki akar fizikai tartalmat és ki akarja csak magát a softwaret használni.
Az viszont nem szujektív, hogy ha nincs fizikai dolog, akkor terjesztési és gyártási költség sincs, ami kb ötödöli valve oldalán felmerülő disztribútori költségeket, mégis van bőr a képükön nemhogy kevesebbért hanem többért árulni a programokat mint a bolti ár amiben benne van az alapanyag ára, nyomdaköltség, csomagolás, többszöri szállítás, nagyker árrés, kisker árrés... És ezt tetézi még az is, hogy a fejlesztők is panaszkodnak, hogy valve sokkal nagyobb hányadot kanyarít ki az árból mint amit a rendes hagyományos kiadók, szóval még csak nem is a fejlesztőkhöz kerül a plusz bevétel, hanem még inkább kevesebb jut nekik is, gabe newel segge meg dagad, episode 3 meg a fasorba se.
De a legnagyobb baja steam-nek akkor is az, hogy nyakörvet rak a nyakadba és az összes azon keresztül vásárolt program egy accounthoz kötődik.
Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 23. 18:30 -kor