HWSW Informatikai Kerekasztal: Steam (by Valve) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Steam (by Valve)

#1661 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 30. 17:35

Ha sima kiadasok nem is lesznek majd dobozban, azert egy Collector's edition tuti mindig lesz, mert azert Altair bacsi szobrat nem lehet digitalizalva atadni :)

#1662 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 30. 17:27

mumia azért nem szeret neten játszani mert nem szeret vadidegenekkel játszani. ki mondta h idegenekkel kell játszani? én is ismerősökkel játszok.

Az idegeneknek meg van egy olyan szokása, hogy ismerősökké válnak :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1663 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 30. 17:27

mumia azért nem szeret neten játszani mert nem szeret vadidegenekkel játszani. ki mondta h idegenekkel kell játszani? én is ismerősökkel játszok.

mmo-ban elég nehéz kiszűrni a nem ismerősőket. Eleve az zavar, hogy a játéktérben ott szerencsétlenkednek egy csomóan, nincs annál röhejesebb mint amikor odamegyek egy npc-hez és nem férek oda mert már 30-an körbeállják. Ami meg nem mmo, csak simán lehet multiban játszani azért nem tetszik mert már öreg vagyok ahhoz, hogy én igazítsam az életemet a többi játékos napirendjéhez, én leülök a gép elé akkor és azonnal akarok játszani, akár 5 percet. Nem akarok 100 órákat belefeccölni egyetlen játékba sem (ami nélkül egy mmo se létezik) és nem akarok arra sem várni, hogy na mikorra van megbeszélve a játék, meg ki mikor ér rá. Single player-ben nincs semmi gond akkor játszok amikor akarok, annyit amennyit akarok, és nem rontják el az illúziót össze vissza rohangászó vérpistikék, meg nem akar minden harmadik ember versenyezni leállni, mikor én csak vezetgetni akartam egy kicsit tdu-ban.

#1664 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 30. 19:48

mmo-ban elég nehéz kiszűrni a nem ismerősőket. Eleve az zavar, hogy a játéktérben ott szerencsétlenkednek egy csomóan, nincs annál röhejesebb mint amikor odamegyek egy npc-hez és nem férek oda mert már 30-an körbeállják. Ami meg nem mmo, csak simán lehet multiban játszani azért nem tetszik mert már öreg vagyok ahhoz, hogy én igazítsam az életemet a többi játékos napirendjéhez, én leülök a gép elé akkor és azonnal akarok játszani, akár 5 percet. Nem akarok 100 órákat belefeccölni egyetlen játékba sem (ami nélkül egy mmo se létezik) és nem akarok arra sem várni, hogy na mikorra van megbeszélve a játék, meg ki mikor ér rá. Single player-ben nincs semmi gond akkor játszok amikor akarok, annyit amennyit akarok, és nem rontják el az illúziót össze vissza rohangászó vérpistikék, meg nem akar minden harmadik ember versenyezni leállni, mikor én csak vezetgetni akartam egy kicsit tdu-ban.

kiöregedtél már a játékokból, nem a játékokkal van a hiba.

#1665 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 19:40

Elmeletben jol hangzik hogy ismerosokkel jatsszon az ember de nekem speciel soha nem jott ossze. A maximum talan ket nap lehetett (egymasutanban). Eleve ha delutanos muszakban van valaki akkor nem igazan er ra senki mas hogy reggel egyutt toljak par oran at mert azok valoszinuleg dolgoznak vagy tanulnak. Ha este/hetvegen van idod akkor meg nem mindenkinek van kedve abban a pillanatban ahhoz a bizonyos jatekhoz. Lehet megbeszeljuk ma reggel hogy este kellene egy kis UT-t nyomni de hazaer az ember aztan mashoz van kedve. Vagy eppenseggel nem er ra (kajal, mas dolga akad stb.) erre nehany masik fel elkezd jatszani neked meg mar nehezebb utana bekapcsolodni (pl. tulsagosan elorehaladtak). Esetleg valakinek mas jatekhoz szottyan kedve stb. mindig van valami. Csak akkor mukodik ha a haverok nagy reszenek nincs mas dolga mint napi 24 oraban a gepre recskazni.

Vagy rengeteg ismeros kell ahhoz hogy ossze tudd szedni a megfelelo szamu embert vagy valami szanalmas idobeosztas hogy "na gyerekek, este 6-tol 9-ig ezt meg ezt jatsszunk" mint valami pisis klanban: 6-tol 9-ig gyakorlas! 9-tol fel 10-ig kaja, mondd meg anyucinak hogy akkorra keszitse el a vacsit! 11-kor mindenki megy aludni mert apuci nem adja oda reggel a kocsit es elver biciklilanccal. Honnan veszi valaki hogy nekem este 6-kor mivel lesz kedvem jatszani? En magam sem tudom. Lehet hogy mar 5-tol kezdenek de akkor nincs fent meg senki. Lehet hogy csak 7-kor. Lehet hogy mas jatekkal akarom eltolteni azt a par orat. Nem parancsszora jatszom hanem szorakozasbol. Ha eljutok odaig akkor kozlom hogy na ezzel akarok most nyomulni, ki er ra rajtam kivul. Ha lenne 200 ismerosom (csak sajnos nincs) akkor valoszinuleg lenne eleg jelentkezo, vagy ha megtehetnem hogy egesz nap a gep elott uljek mert a szuleim kinyaljak a seggemet akkor nem lenne gond. Ennek hianyaban marad a public.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1666 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 19:59

a cod multi jo erre mumia, egy egy kor 10 perc :)

#1667 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 20:44

az ilyen casual gamer-ekre kell várni a legtöbbet ha nagy nehezen ráveszed őket h jöjjenek játszani mert nekik fél óra feltelepíteni és beállítani a beszélgetőprogramot, utána meg 20 perc után kilépnek. nem lehet leülni játszani és beszélgetni az ilyen emberekkel, de fórumokon panaszkodnak h a multit nem lehet élvezni. azt kéne felfogni h nem a játékban van a hiba, hanem egyszerűen a ti életvitelekkel nem lehet összeegyeztetni az internetes játékot. persze arra van idejük h minden apró változtatást amit a játékukon eszközölnek, több oldalon át kitárgyalják a fórumon.

Szerkesztette: Raven_ 2010. 06. 30. 20:45 -kor

#1668 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 30. 18:48

mmo-ban elég nehéz kiszűrni a nem ismerősőket. Eleve az zavar, hogy a játéktérben ott szerencsétlenkednek egy csomóan, nincs annál röhejesebb mint amikor odamegyek egy npc-hez és nem férek oda mert már 30-an körbeállják...
MMO-kban mindig birom mikor osszetobzodunk paran egy csapatba. A jatek dinamikaja miatt ez mindig bekovetkezik, allandoan vannak emberek akik ugyanazt a kuldetest vagy kuldeteseket akarjak megcsinalni es olyankor osszeallnak (megjegyzem hogy ez egyebkent nagyon jo mechanika). Aztan elkezdik/elkezdjuk egymast felvenni baratnak, szetszeledunk. Par nap alatt lesz olyan 30-40 ember akik felvettek egymast aztan egyenkent jonnek sirni hogy nincs egy ember sem akivel jatszani tudnanak mert vagy offline vagy mast csinal (mashol tart a jatekban stb.) az illeto :-D
Pedig ez sem azert van mert keveset nyomja valaki, en sem egy orara ulok le de egyszeruen a legtobb ember nem birka es nem koveti lihegve a tobbiek ohajat hanem azt csinalja amit szeretne (hiszen azert jatszik hogy szorakozzon), ahogy te is meg en is. MMO-kban viszont mindig van annyi ember hogy allandoan talalsz tarsakat csak eppenseggel mindig masokat...
(szemely szerint nagyon hamar megunom az MMO-kat ezert nem is jatszom eggyel sem csak ez most az eszembe jutott)
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1669 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 22:37

látszik h ti nem vagytok igazi játékosok, nem tudom elképzelni rólatok h sok száz órát beleöljetek egy játékba. én nem csak a játékért ülök le, hanem a társaságért is. évről évre együtt megyünk át egyik játékról a másikra (hl2 -> tf2 -> l4d -> l4d 2 -> cod 6 stb) és néha játszunk olyan játékmódokat, amiket valaki annyira nem akar, mert a lényeg h együtt játszunk.

Szerkesztette: Raven_ 2010. 06. 30. 22:38 -kor

#1670 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 30. 22:47

ok

#1671 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 04:52

gw-ztem eppen eleget, es a sok jo emlek kozt azert megmaradt az hogy ha masokkal jatszol akkor keszulj a legvaratlanabbra. pisi kaki anyukam szol ebed uzsi tizorai suli melo szomszed kiscsaj jaj elszallt a netem es egyebek. reszemrol is volt par ilyen es ez bizony nagyon zavaro tud lenni tarsasag ide vagy oda. ha game van es beszallsz akkor maradj is, ha tudod hogy kozbejohet valami akkor szolj es ne gyere. csomoszor mondom a sracoknak cod-ban hogy sorry nem megyek mert barmikor szolhat asszony hogy valami, vagy mennem kell meg ilyenek, ahelyett hogy meccs kozbrn kilepjek ok meg szopjanak.

mmoban reszvetel ilyen szempontbol felelosseggel jar, amennyiben erdekel hogy megszivatod e tarsaid vagy sem, es vannak emberek akik nem ennek terhe miatt akarnak jatszani, hanem sajat tempojukban

Szerkesztette: Cellular 2010. 07. 01. 04:55 -kor

#1672 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 07. 01. 05:52

gw-ztem eppen eleget, es a sok jo emlek kozt azert megmaradt az hogy ha masokkal jatszol akkor keszulj a legvaratlanabbra. pisi kaki anyukam szol ebed uzsi tizorai suli melo szomszed kiscsaj jaj elszallt a netem es egyebek. reszemrol is volt par ilyen es ez bizony nagyon zavaro tud lenni tarsasag ide vagy oda. ha game van es beszallsz akkor maradj is, ha tudod hogy kozbejohet valami akkor szolj es ne gyere. csomoszor mondom a sracoknak cod-ban hogy sorry nem megyek mert barmikor szolhat asszony hogy valami, vagy mennem kell meg ilyenek, ahelyett hogy meccs kozbrn kilepjek ok meg szopjanak.

mmoban reszvetel ilyen szempontbol felelosseggel jar, amennyiben erdekel hogy megszivatod e tarsaid vagy sem, es vannak emberek akik nem ennek terhe miatt akarnak jatszani, hanem sajat tempojukban

Azért azt tudomásul kell venni, hogy az embereknek igenis van életük a játékon túl.

#1673 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 01. 10:08

Azért azt tudomásul kell venni, hogy az embereknek igenis van életük a játékon túl.

Pont errol beszelek, hogy barmi kozbejohet, es azert jobb elore szolni mintsem csak ugy kilepni se szo se beszed. MMO-ban pedig azert eleg gyakran megkovetelik azt, hogy NE jojjon kozbe semmi, es ezert en teljesen egyutt tudok erezni azzal, akit nem pont a tarsasag vonz - ala Single Player - mert az mar kovetkezmenyekkel jarhat; ertsd GW-ben vagy WOW-ban egy senki maradsz a klanon belul ha ilyen "kozbejovos" player vagy. Ez nem titok akarki akarmit mond.
A CoD ebbol a szempontbol jo (meg ugy a sima multik) mert nem hosszu egy-egy menet (nem 6 oras a raid) es ezert siman lehet csak ugy casual jatszogatni de megis tarsasagban, mint azt tesszuk mi is. Szamomra idealis ez a megoldas, MMO-val szemben ertve.

Szerkesztette: Cellular 2010. 07. 01. 08:10 -kor

#1674 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 08:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 01. 08:08

Ezért multizom én is igencsak ritkán. Egy játék engem szórakoztasson és addig ameddig én akarom, ne amíg a herpeszes ödönke akarja (példa volt, ne vegye magára senki).
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1675 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 30. 23:37

látszik h ti nem vagytok igazi játékosok, nem tudom elképzelni rólatok h sok száz órát beleöljetek egy játékba. én nem csak a játékért ülök le, hanem a társaságért is. évről évre együtt megyünk át egyik játékról a másikra (hl2 -> tf2 -> l4d -> l4d 2 -> cod 6 stb) és néha játszunk olyan játékmódokat, amiket valaki annyira nem akar, mert a lényeg h együtt játszunk.

Nem tudod elképzelni? Nem semmi, miután leírtam, hogy én nem vagyok hajlandó száz órákat beleölni egy játékba sem :-D Éppen azért mert jóval előbb megunom, a többi játékos meg csak zavaró tényező semmi több nekem.

Nem véletlen, hogy a kedvenc multi játék amit legjobban élveztem a mai napig a HLDM. Annál jobban egyik játék se tetszett, pedig toltuk rengeteg mindennel. Ahol már stratégiák vannak meg csapatjáték az már nekem túl sok időbefektetést igényel. Márpedig játékba én nem fogok plusz időt invesztálni, hogy kitanuljak stratégiákat, meg tápoljak. És ez nem újkeletű dolog régen is így játszottam, csak régen a játékok 99%-a sp volt, néhányban volt valami minimális multi mód.

Üzenet megtekintéseIdézet: Raven_ - Dátum: 2010. 06. 30. 19:53

kiöregedtél már a játékokból, nem a játékokkal van a hiba.

Mégis van jópár single player játék amikkel nagyon jól elvagyok.

Szerkesztette: Mumia 2010. 07. 01. 08:24 -kor

#1676 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 09:19

Szerintem a probléma ott kezdődik, hogy egy bizonyos kor vagy élethelyzet után megváltoznak a prioritások és más lesz fontos. Amíg főiskolára jártam és otthon laktam énis napi 10-12 órákat toltam egy-egy játékkal, sőt még multiztunk meg összeröffentünk egy-egy lanparty-ra a haverokkal. Sőt anno még UT2K3/2K4 klánunk is volt amiből később online sport egyesület lett, csak aztán az akkori tehetségek befejezték a főiskolát/egyetemet és szétszóródtunk, pedig egész jók voltak a fiúk.

Aztán jött az első komoly munkahely, elköltöztünk BP-re a párommal és az utóbbi 2 évben egyre ritkábban játszom. Amikor hazamegyünk (szülővárosomba) akkor meg általában összeülünk a haverokkal egy kis sör/mézesbari bulira :)
Régebben minden premier játékra ráugrottam és végigjátszottam, most meg egy Resident Evil 5 is több hétig tartott...

Irigylem azokat a játékosokat akik bele tudnak ölni több száz órát egy-egy játékba (de tényleg) és sztem pont a fent említett dolgok miatt lesz egy "junior" hardcore játékosból casual gamer.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1677 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 09:36

Ez már egy kicsit messze vezet a Steam témaköréből, de nekem pl. az 550 óra a Coddal nem a napi 10-12 órából jött össze, hanem a napi 1-3-ból. Persze ez függ a játéktól is, mert nyilván egy rossz játékba senki sem fektet ennyi időt.

#1678 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 07. 01. 12:36

Ez már egy kicsit messze vezet a Steam témaköréből, de nekem pl. az 550 óra a Coddal nem a napi 10-12 órából jött össze, hanem a napi 1-3-ból. Persze ez függ a játéktól is, mert nyilván egy rossz játékba senki sem fektet ennyi időt.

Hogy azert visszafele is kanyarodjunk:

Megaztan az is megvaltozott, hogy mennyire engedhetjuk meg magat a jatekot...penzugyileg. Emlekszem ugy 7-8 evvel ezelott orultem mint majom a farkanak amikor sikerult beszereznem egy khmwarezolt jatekot, es toltam az akarmilyen szar is volt tobb hetig, mert nem volt mas. De most? Ugy ragom at magam ezeken mint a sicc. Elso oraban, vagy akar 10 percben nem tetszik, le is rakom, johet valami mas. 10-15 dollar nem gond Steam-rol letoltve, ahol kismillio kozul valogathatok kedvem szerint. Anno ez nem volt meg ezert be kellett erni azzal ami epp a kezed ugyebe kerult.

#1679 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 06. 26. 09:01

Az miért van, hogy a játékok játékidejét nem mutatja pontosan. Azaz, a minap volt, hogy játszottam egy játékkal úgy 1,5 órát. És amikor kiléptem, ugyanannyit mutatott játékidőnek mint amikor elkezdtem. Aztán kisvártatva módosította és "jóváírta" a 1,5 órát.

Gondolom nem folyamatosan frissül az adatbázis, hanem csak bizonyos időközönként, hogy ne legyen annyira leterhelve.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#1680 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 06. 30. 20:40

Elmeletben jol hangzik hogy ismerosokkel jatsszon az ember de nekem speciel soha nem jott ossze. A maximum talan ket nap lehetett (egymasutanban). Eleve ha delutanos muszakban van valaki akkor nem igazan er ra senki mas hogy reggel egyutt toljak par oran at mert azok valoszinuleg dolgoznak vagy tanulnak. Ha este/hetvegen van idod akkor meg nem mindenkinek van kedve abban a pillanatban ahhoz a bizonyos jatekhoz. Lehet megbeszeljuk ma reggel hogy este kellene egy kis UT-t nyomni de hazaer az ember aztan mashoz van kedve. Vagy eppenseggel nem er ra (kajal, mas dolga akad stb.) erre nehany masik fel elkezd jatszani neked meg mar nehezebb utana bekapcsolodni (pl. tulsagosan elorehaladtak). Esetleg valakinek mas jatekhoz szottyan kedve stb. mindig van valami. Csak akkor mukodik ha a haverok nagy reszenek nincs mas dolga mint napi 24 oraban a gepre recskazni.

Vagy rengeteg ismeros kell ahhoz hogy ossze tudd szedni a megfelelo szamu embert vagy valami szanalmas idobeosztas hogy "na gyerekek, este 6-tol 9-ig ezt meg ezt jatsszunk" mint valami pisis klanban: 6-tol 9-ig gyakorlas! 9-tol fel 10-ig kaja, mondd meg anyucinak hogy akkorra keszitse el a vacsit! 11-kor mindenki megy aludni mert apuci nem adja oda reggel a kocsit es elver biciklilanccal. Honnan veszi valaki hogy nekem este 6-kor mivel lesz kedvem jatszani? En magam sem tudom. Lehet hogy mar 5-tol kezdenek de akkor nincs fent meg senki. Lehet hogy csak 7-kor. Lehet hogy mas jatekkal akarom eltolteni azt a par orat. Nem parancsszora jatszom hanem szorakozasbol. Ha eljutok odaig akkor kozlom hogy na ezzel akarok most nyomulni, ki er ra rajtam kivul. Ha lenne 200 ismerosom (csak sajnos nincs) akkor valoszinuleg lenne eleg jelentkezo, vagy ha megtehetnem hogy egesz nap a gep elott uljek mert a szuleim kinyaljak a seggemet akkor nem lenne gond. Ennek hianyaban marad a public.

Nemtom' 5 éve játszom EVE-et lassan, a magyar community sok száz fős. Csak talál az ember haverokat :) Ha nincs nyelvi korlát, akkor a határ a csillagos ég. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.