HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3

#221 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:22

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:35

Nem szerénytelenségnek szánom, csak talán van benne érdemi info:

https://www.hwsw.hu/...28961&count17=1

Kritikát is szívesen veszek.

Idézet

A király visszatér

Idézet

A Microsoft mert nagyot álmodni

:up:

Szerkesztette: spidey 2005. 05. 17. 21:22 -kor

#222 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:24

A design nagyon büntet, nekem még a kontroller is tetszik, pedig az nem sokaknak... Nagyon futurisztikus. És biztos kényelmes is. Nekem az ezüst kell.  :up:

A videok lehet hogy prerenderek, de max +AA van rajta, ugyanezt tudni fogja a gép real-time.

De egyvalamit magyarázzatok már el:
Mi az az SPE? A Cell processzorban 8 CPU core lesz? Mert egy core kevés szerintem... Az Xbox360ban ugye 3 darab 3.2-es dual core van...

Még videok:

I-8

The Getaway 3 techdemo

Heavenly Sword

Fight Night 2006

Final Fantasy VII intro, real-time render demo

:up:

Szerkesztette: spidey 2005. 05. 17. 21:35 -kor

#223 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 21:33

Idézet: spidey - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 20:24

A design nagyon büntet, nekem még a kontroller is tetszik...

:up:  Akkor mar ketten vagyunk.
Bar ez miatt kar parazni azoknak is akiknek nem tetszik, lesz hozza ugyis egy rakas kulonfele gyartmany/design.

#224 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:17

Killzone, MotorStorm, GT5 videók renderek. Killzone múvin haverom is dolgozott kint angliában mostanáig (éjszakáztak hogy kész legyenek).

A Heavenly Sword és az UT2007 a mértékadó, hogy mire lehet számítani a hardvertől.
A KZ moziban többek között raytrace-es bevilágítás van, a tűz/füst effektek plusz ilyen tömény akciót aligha tudnak lescriptelni. MotorStormról nincs konkrét info, de rogyásig van olyan dolgokkal amiket realtime-ban elég kizártnak tartok.

A Sony hype-ból és PV-ből jeles... érdemi dolgokra (valódi játékok) a következő E3-on lehet számítani ;)

Amúgy meg a megjelenés idejére az akkor majdnem 1 éves X360 árát az MS alighanem jól leviszi majd, ugyanis ezúttal az ő hardverüket olcsóbb (sokkal) gyártani...
LY

#225 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:22

Idézet: spidey - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:24

De egyvalamit magyarázzatok már el:
Mi az az SPE? A Cell processzorban 8 CPU core lesz? Mert egy core kevés szerintem... Az Xbox360ban ugye 3 darab 3.2-es dual core van...

Nem, 1 Powerszármazék mag aki a főnök, 8 pedig olyan "kisegítőproci", magyarul segédmunkás. Röviden ennyi.
De ha érdekel akkor itt van két link:
Cell magyarázat part one
Cell magyarázat part two

De megnyugtatlak, kenterbe veri az XBOX360 CPU-ját. :D

Szerkesztette: Asker 2005. 05. 17. 22:30 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#226 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:29

Idézet: Asker - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:22

Nem, 1 Powrszármazék mag aki a főnök, 8 pedig olyan "kisegítőproci", magyarul segédmunkás. Röviden ennyi.
De ha érdekel akkor itt van két link:
Cell magyarázat part one
Cell magyarázat part two

De megnyugtatlak, kenterbe veri az XBOX360 CPU-ját. :D

Azt gondoltam. Na, tudsz te valamit... Thx.

#227 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:30

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:17

Killzone, MotorStorm, GT5 videók renderek. Killzone múvin haverom is dolgozott kint angliában mostanáig (éjszakáztak hogy kész legyenek).

A Heavenly Sword és az UT2007 a mértékadó, hogy mire lehet számítani a hardvertől.
A KZ moziban többek között raytrace-es bevilágítás van, a tűz/füst effektek plusz ilyen tömény akciót aligha tudnak lescriptelni. MotorStormról nincs konkrét info, de rogyásig van olyan dolgokkal amiket realtime-ban elég kizártnak tartok.

A Sony hype-ból és PV-ből jeles... érdemi dolgokra (valódi játékok) a következő E3-on lehet számítani ;)

Amúgy meg a megjelenés idejére az akkor majdnem 1 éves X360 árát az MS alighanem jól leviszi majd, ugyanis ezúttal az ő hardverüket olcsóbb (sokkal) gyártani...

A GT5 szinte tuti nem, ahhoz túl gagyi. A többi meg nyílt titok, de szerintem mindenki azt várja, hogy egy év múlva tényleg úgy néznek majd ki a játékok.

#228 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:31

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 21:17

vazz, hihetetlen vagy, ugyse hiszi el senki hogy nem realtime,  de lehet hogy 10-20 igen a többi millio meg nem :)
amugy igazad van minden render, dehát még rendes devkit sincs, hogyan is lenne normális engine

a m$ nem gyárt semmit csak vesz, a sony meg gyárt ugyhogy  az elöállitási árakon kár vitatkozni sose fog kiderülni az igazság, sok különbség szerintem nincs

viszont a m$ PR-böl megbukott, az egész boxos társadalom csalodott, nehéz lesz ezt pozitiv irányba billenteni, nem csodálkoznék egy hardware upgraden sem , de az se megoldás mivel a cell kicsit vissza van fogva és a sony bármikor nyomathatja följebb a speckokat meg a plusz fél év is ott van
szöval ez macska -egér harcnak tünik  nekem :)

az MTV -s show überelhetetlen  :D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#229 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:33

Idézet: spidey - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:29

Azt gondoltam. Na, tudsz te valamit... Thx.

Neje, hogy ne unatkozz.. :D ez velősebb
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#230 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 22:39

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:17

Ezt írhattad volna a HW-n is...Mindegy. A Gears of War szerinted real-time? Már keverem öket... :D
Az X360-hoz képest a PS3 meg max. fél évet csúszik (Spring 2006), szal nemlesz akkora leárazás.

#231 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:00

:offtopic: hardwired LY = hwsw Laa-Yosh?

#232 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:02

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:00

:offtopic: hardwired LY = hwsw Laa-Yosh?

ugy tudom igen :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#233 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:31

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 0:02

ugy tudom igen :)

érdekes. nekem eddig a hardwiredös LY sokkal kevésbé tűnt értelmesnek, mint az itteni Laa-Yosh. :D a környezet teszi. a kérdés az, hogy vele, vagy velem? :) Bocs LY.:) off vége.

Szerkesztette: special 2005. 05. 17. 23:32 -kor

#234 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:32

Idézet: spidey - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:39

Az X360-hoz képest a PS3 meg max. fél évet csúszik (Spring 2006), szal nemlesz akkora leárazás.

A 2006 tavasz csak Japánra érvényes (ott meg akkor is megveszik ha csak Pac-man van rá, mert divatos és lehet blueray filmeket nézni vele). A világ többi része jövő ősszel juthat PS3-hoz, az kábé másfél év még.

GOW egyértelműen realtime, 1 éve is demózták már GDC-n az akkori dolgaikat.
LY

#235 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:32

Idézet: special - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 0:31

érdekes. nekem eddig a hardwiredös LY sokkal kevésbé tűnt értelmesnek, mint az itteni Laa-Yosh. :D a környezet teszi. a kérdés az, hogy vele, vagy velem? :) Bocs LY.:) off vége.

:respect:
LY

#236 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 23:34

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 23:31

az m$ nem gyárt semmit csak vesz, a sony meg gyárt ugyhogy  az elöállitási árakon kár vitatkozni sose fog kiderülni az igazság, sok különbség szerintem nincs

Az MS az X1-nél vette a hardvert, most meg licenszeli a technológiát aztán kiadja bérbe gyártani a TSMC-nek meg az NEC-nek. Ha olyan kedvük van, kicsinyítenek a csíkszélen, 256 megabites RAM chipeket raknak bele, egy chipre pakolják a CPU-t és a GPU-t... tanultak a Sony sikeréből és az X1 hardveres pénztemetőjéből, de alaposan. És a kisebb tranzisztorszámú chipek, amellett hogy lassabbak, olcsóbban is gyárthatóak; ráadásul nem kell letiltani egy koprocit ahhoz hogy működőképesek legyenek :)

Szerkesztette: Laa-Yosh 2005. 05. 17. 23:35 -kor

LY

#237 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:13

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 22:34

Az MS az X1-nél vette a hardvert, most meg licenszeli a technológiát aztán kiadja bérbe gyártani a TSMC-nek meg az NEC-nek. Ha olyan kedvük van, kicsinyítenek a csíkszélen, 256 megabites RAM chipeket raknak bele, egy chipre pakolják a CPU-t és a GPU-t... tanultak a Sony sikeréből és az X1 hardveres pénztemetőjéből, de alaposan. És a kisebb tranzisztorszámú chipek, amellett hogy lassabbak, olcsóbban is gyárthatóak; ráadásul nem kell letiltani egy koprocit ahhoz hogy működőképesek legyenek :)

ugye nem vetted be azt a maszlagot a 8-ik  vectorprocirol , hogy jo lesz tartalékba, :D
inkább ahelyett csücsül a hangchip vagy valami
vagy a véglegesben 8 lesz , nemtudom, de jokat röhögtem rajta:D
mi van ha 2 dödlik be? :)

gyártatni drágább szerintem mint gyártani, legalábbis ez tünik logikusabbnak
a kezdeti árakat nagyban befolyásolja a csikszélesség , meg egy csomo minden erröl  nem is tudom van e értelme beszélni, mivel konkrét adatok nem állnak rendelkezésre
az tény hogy idövel kicsinyiteni fogják a cuccokat meg összerakják , de máshogy nem is müködik ez a biznisz

viszont kifejthetnéd a véleményedet a memoria bandwithekkel kapcsolatban ,
x2-nél 22 GB tartja el a cpu-t is meg a gpu-t is mig ps3-nál 20+25 GB van
meg a beágyazott ram vs nvidia gpu - bár erröl semmit se tudni mi van benne

szerintem az nvidia lassul  nagyobb felbontásban, mig a az ati az x2-ben nem birja a sok texturát
vagy hogy is van ez ...
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#238 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 18. 00:40

leirom hogy mi nem tetszik nekem :

ps3 esetében ugye a cellen keresztül  akár tömöritve akár nem be tud lazán szivni 5-10GB-nyi geometria adatot a GPU az xdr rambol , ezeken az adatokon  csak osztani kell mivel a cell feldolgozta nagyjábol, cellen redva lassu ugyanis ez a müvelet

a gpu saját gddr memoriájábol már csak texturát kell szivnia , nameg a frontbuffert kezelni, hacsak  nincs beágyazott ram , de ez most annyira nem is érdekes

viszont x2-n 22 GB jut a procira meg a gpu-ra, ha a proci ebböl kb leszed 10 GB-ot fizikára vagy bármire

marad 12 a gpu-nak, ebböl még mondjuk 5 elmegy geometriára, marad texturára vagy 7 GB

mig  ps3-nak vagy 20GB
tehát nem lesz ez kevés az X2-nek ? ez a nagy problémám :)

Szerkesztette: vers 2005. 05. 18. 00:43 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#239 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:40

Csak abba gondoljatok bele,hogy az elso jatekok Ps3-ra me ugyse lesznek mega brutalok majd ha kitapasztaljak a gep tudasat akkor mik fognak megjelnni ra nah azok fognak buntetni majd!!
A japanoknak meg tok mind1 jo par nappal a megjelenes elott mar a boltok elott fognak aludni!!  :)

Jogosan  :respect:  :respect:

#240 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 07:45

Jah es nekem is bejon az iranyitkar szerintem sokkal kenyelmesebb lesz igy!!!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.