HWSW Informatikai Kerekasztal: Richard Burns Rally - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Richard Burns Rally

#3141 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:46

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 15:13

Ugye nem kerülte el a figyelmeteket, hogy a szombat esti versenyen élesben megtett időről beszélek?  ;)

Nekem nem....
k s

#3142 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:48

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 15:33

Te hogy nyomtad fel az rbr netet? Nekem csak egy zip az egész azt kicsomagoltam és futtatom ennyi. Van valami telepítendő része is?

Ugyanígy. Kitömörít, futtat, feltelepül, elindít, megy. Semmi trükk.
k s

#3143 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:56

Én úgy gondoltam, már írok is a Per Arne Liljedahl nevű srácnak a fórumon amit nyitott az óvásokról, illetve egy mélt is küldök neki, hogy nézzen a körmére a gyereknek és sürgősen törölje a halálba!
Amúgy a Blackhole Motorsports ranglistájáról már úgy letörölté, mint a pinty!!!   :up:  Jól tették, mocsok csaló!!!!

Szerkesztette: Agrakos 2005. 03. 07. 15:06 -kor

#3144 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:57

Idézet: pukkandur - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 15:40

Te csak ne ingyen piázz itt! A G-n növelj egy picit (+50 %) és meglesz a 4.00 alatti is :D

Ezt nem kellene jelezni az RBRrankon, hogy vannak ilyen figurák?
Töröljék ki ezt a Chris Lloyd-ot mégmielött elhitetné  a világgal, hogy ilyen jó! :mad:

Miért kell minden multiplayeres játékot elbaltázni a bugyuta csalásokkal?
2 hónap és nem lesz értelme RBRrankon nyomni, ha mások is rákapnak a csalásra.
Remélem, hogy nem lesz igazam! :confused:

Mindenképp jelezni kell!

A replayben nincs benne a használt G értéke? Mert akkor ellenőrizni lehetne.

SZERINTEM: a replaynek a kocsi beállításait és az időhöz igazított kormány/pedál értékeket kellene tartalmaznia. Ekkor csak akkor ér végig a kocsi, ha ugyanazt a G-t használja ami az alap, mert eltérő G esetén ugyanarra a gáz/kormány értékre másképp reagál.
Mondjuk ehhez még hozzá jön az időjárás is, ami nem tudom hogy van benne a replayben.

Ez is csak teória. Én így valósítanám meg a replayt, de ehhez meg túl nagy a file. Bár ha azt is hozzávesszük, hogy a törést/időjárást is rögzíteni kell a replayben, akkor már érthető. Szóval szerintem ellenőrizhető.
k s

#3145 Felhasználó inaktív   [HRT]bull 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:00

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 15:13

Ugye nem kerülte el a figyelmeteket, hogy a szombat esti versenyen élesben megtett időről beszélek?  ;)

NEM!!! ;)

#3146 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:04

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:34

Gratula neked is a "hétvégi szerepléshez", bár miért kellett a földbe döngölnöd Mustaselkán...  :rolleyes:
..Anélkül is tudom, hogy jobb vagy nálam, hogy ezt direkt az orrom alá dörgölnéd  :omg:
"Szerencsére" nem te vagy az egyetlen, aki lenyomott, úgyhogy nem veszem nagyon zokon  ;)
Na mindegy, legalább Sikakamán előrelátó voltam, és be is jött  :D

Nem is döngöltelek földbe MustaselkaI-en! Most mi az a 2 másodperc?  ;)
Amúgy meg tehetek én róla, hogy mióta nem szaraxik a fékpedál, ennyit gyorsultam? Nem akartam én 4.38-at menni, csak megverni az idődet, de hát így sikerült! :)
Sikakamán is közelebb lettem volna, az első szektorom világcsúcsos asszem, de csináltam benne egy 2 kerekes mutatványt és ezért "csak" 5.14.71 lett. Viszont, elárulhatná már valaki, hogy Sikakamán hogyan lehet végigmenni 6000-es fordulat használatával, mert nekem egyszerűen nem megy!!!  :reklamacio:  Tegnap volt olyan, hogy bekapcsolt váltó- és motorvédelemmel együtt már 2:30-nál elkezdett gyengülni a kocsi! Azt hittem megőrülök. Úgy jött össze az 5.14, mint Noiker-en, 4700-nál váltás, ugratóknál, bukkanóknál teljes gázelvétel, csak így tudtam biztosan végigérni teljesítményvesztés nélkül!

#3147 Felhasználó inaktív   pukkandur 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:05

Na megnéztem a Chris Lloyd Fraizer Wells replay-ét RBRdll-lel.
Ez egy szemét csaló sztem!
Ami feltünt elsőre:
1. Az első kanyart (ahol van az úthiba) milyen nagy tempóval veszi és nem sokal be a kocsik közé!
2.A hosszú egyenesben pedig nem dobbant el az autó egyáltalán!!!!
Végsebességre nem tünik lassúnak, mert az egyenes végén 215-öt megy.

Ti is nézzétek már meg, hogy így látjátok-e!

:mad:
Rfactor forever:-)

#3148 Felhasználó inaktív   [HRT]bull 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:07

Idézet: pukkandur - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:05

Na megnéztem a Chris Lloyd Fraizer Wells replay-ét RBRdll-lel.
Ez egy szemét csaló sztem!
Ami feltünt elsőre:
1. Az első kanyart (ahol van az úthiba) milyen nagy tempóval veszi és nem sokal be a kocsik közé!
2.A hosszú egyenesben pedig nem dobbant el az autó egyáltalán!!!!
Végsebességre nem tünik lassúnak, mert az egyenes végén 215-öt megy.

Ti is nézzétek már meg, hogy így látjátok-e!

:mad:

Igazad van én is megnézztem.
Az az ugrato elég furi! :think:

Szerkesztette: [HRT]bull 2005. 03. 07. 15:08 -kor

#3149 Felhasználó inaktív   Kess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:22

Idézet: pukkandur - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:40

Te csak ne ingyen piázz itt! A G-n növelj egy picit (+50 %) és meglesz a 4.00 alatti is :D

Töröljék ki ezt a Chris Lloyd-ot mégmielött elhitetné  a világgal, hogy ilyen jó! :mad:

Tökeletesen igazat adok neked. :banghead:

Miert nem lehet ugy programozni egy illyen jatekot,hogy ne lehesen a G-hez hozza nyulni.
Vagy hogy az elmentet replay-okkal mentse el azt is hogy milyen physic-at hasznalt az illetö es ha nem az
originalt hasznalta akkor egyszerüen fel se rakjak az idejet az Rankra. :reklamacio:

Esetleg tudja e valaki hogy mikent lehet azt kiszürni ha valaki nem az original G-t hasznalja.

#3150 Felhasználó inaktív   Kess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:24

Idézet: pukkandur - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:40

Tökeletesen igazat adok neked. :banghead:

Miert nem lehet ugy programozni egy illyen jatekot,hogy ne lehesen a G-hez hozza nyulni.
Vagy hogy az elmentet replay-okkal mentse el azt is hogy milyen physic-at hasznalt az illetö es ha nem az
originalt hasznalta akkor egyszerüen fel se rakjak az idejet az Rankra. :reklamacio:

Esetleg tudja e valaki hogy mikent lehet azt kiszürni ha valaki nem az original G-t hasznalja.

#3151 Felhasználó inaktív   Tomibá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:24

Ákos !!!
Ejnye bejnye most látom hogy újra fel kell rakni a hógumikat grat neked de a falcon gyerek is nagyon szorongat mi ez a renitens viselkedés???
Egyenlőre nem foglalkozom vele mert máshol nemnagyon van időm.
Most a japánon dolgozom remélem ma vagy holnap meglessz, a 2 Noikker van hátra.
A pözsóval nemlehet nagyon jó időket autózni de én választottam úgyhogy nem rívok.
Szombaton el voltam keseredve de mára már elmúlt végül is ez csak egy játék.
Aki tud angolul írja meg a nevemben ennek a Floyd gyerenek hogy menjen a picsába.
Érdekes hogy valaki saját magát csapja be és tud neki örülni.
Ha valamikor majd rámegyek a Citróra és nem tudok olyan időket menni mint Ákos-Sebi-Falcon vagy akárki hát akkor ez van, jobb és kész.
Lada Samara 1.5 Kit Car  http://www.rallymanus.atw.hu/

#3152 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:34

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 14:50

Figyi. A G-hez még hozzá kell venni a motor teljesítményét, a kerekek tapadását, surlódását a különböző útviszonyok mellett.

Vegyünk pl egy tök egyenes pályát. Ott tuti akkor mész jobb időt, ha a G-t csökkented, mivel könnyebb az autó.

Figyeltem, most te figyelj  :p
/me néhai fizika-biológia szakos hallgató (jártam két évig az ELTÉre is) előadása következik  :cool: :

A nagyobb g (kisgé) eredménye a nagyobb G, vagyis a súlyerő (=m*g). _Minden_más_fizikai_paraméter változatlan_(!) Mivel a tömeg (m) és a kocsi húzóereje állandó, _vízszintes terepen_ (!!) a kocsi gyorsulását első körben látszólag nem befolyásolja a gravitációs együttható megváltoztatása. Második körben persze igen. Egyrészt kismértékben megnő a kocsi gördülési ellenállása a nagyobb súly miatt. Másrészt, és ez a lényegesebb, megnő a kocsi tapadása, mivel a tapadási együttható változatlan, a gumit az úthoz nyomó erő viszont a nagyobb súly miatt megnő. Namármost világos ugye, hogy egy kocsi max gyorsulását és kanyarsebességét a gumi tapadása szabja meg. A gyorsulás esetében kisebb a poén, mert ott csak alacsony sebességeknél előny a nagyobb tapadás (végtelen tapadású gumi esetén sem tud a kocsi jobban gyorsulni a motor erejénél), magasabb sebességeknél valóban csak a megnövekedett gördülési ellenállásból eredő lassító hatás jelentkezik. Alacsonyabb sebességeknél viszont, kigyorsításnál, ahol eddig kipörgött a kerék, ott jobban fog fogni. Sokkal jelentősebb azonban a kanyarsebességre gyakorolt hatás, hiszen nem gyorsulási versenyt rendezünk. Kicsit egyszerűsítve, kanyarokban pont annyival nagyobb oldalsó gyorsulást képes elviselni az autó, mint amennyivel megnöveltük a g-t. (mivel a kanyarsebesség és a centrifugális erő között négyzetes az összefüggés, a kanyarsebesség csak a növelés négyzetgyökével arányosab lesz nagyobb). Ráadásul ez a hatás nem is pont olyan, mintha a gumi tapadási együtthatóját növelnénk meg, hanem még jobb. A kocsi stabilabb lesz, kevésbé fog pattogni, kevésbé fog keresztbe állni, rövidebb ideig van a levegőben, ha elemelkedik, meg minden olyasmi, amit Ákos is észrevett Chris Lloyd Tanner-replayjében.
Hogy ezen utóbbi megjegyzések kicsit érhetőbbé váljanak, vegyünk egy motort, 1-es tapadási együtthatójú gumikkal. Megint hangyányit egyszerűsítve ez a motor pont 1 g-vel tud kanyarodni, és közben pont 45 fokos szögben kell bedönteni. Próbáljuk növelni a kanyarsebességet úgy, hogy
a, 1.5 szeresére növeljük a gumi tapadását
b, 1.5 szeresére növeljük a g-t.
Az új (elvi) max. kanyarsebesség mindkét esetben sqrt(1.5) szöröse lesz az előzőnek, viszont
a, esetben atan(1/1.5) fokos szöget zár be a motor a talajjal (kb. 30 fok)
b, esetben ugyanúgy 45 fokot! (ezen utóbbi elvileg bármilyen g érték mellett igaz, ha a motor éppen azzal a g-vel kanyarodik, és a gumi anyagszilárdságától szemérmesen eltekintünk  ;) )
Gondolom más is érzi, hogy egy, a vízszintessen 30 fokot bezáró motor mindenképpen veszélyesebb üzem, mint amit csak 45 fokra kell bedönteni, akkor is, ha nem folytatom még mélyrehatóbban ezt a fejtegetést  :D (Aki még mindig szkeptikus az _tényleg_ gondoljon már bele még egy kicsit, mielőtt kötekszik  :think: )

Más, de erről jut eszembe:
Álltunk az Esztramos megskalpolt csúcsán egy több száz méter mély bányaakna tetejénél Gergő barátommal, aki fél évig előtte fizikus hallgató volt, amíg ott nem hagyta. Mindkettőnk kezében egy-egy azonos anyagú kődarab, az övé olyan jó tenyérnyi, az enyém vagy háromszor akkora. Megkérdeztem tőle, hogy vajon melyik fog előbb leérni, ha egyszerre ejtjük le őket. Erre ő mondott valamit, mire én csúnyán néztem rá és megmagyaráztam, hogy miért a másik  :p . Aztán leejtettük őket és nekem lett igazam. A kérdés ide is áll: két azonos anyagú, megfelelően azonos alakú de markánsan különböző méretű kő közül melyik fog előbb leérni, ha egyszerre ejtjük le őket, és miért?
(Aki beírja, hogy a nagy, mert az nehezebb; vagy, hogy a kicsi, mert kisebb a légellenállása, annak kiválogatom a legszebb csokrot a goromba smileykből a fórumon  :D )

Ja, az első helyes megfejtőt szintén meghívom valami kedve szerint való normális árfekvésű italra  :up:

Szerkesztette: Falcon77 2005. 03. 07. 15:53 -kor

TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea

#3153 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:34

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 12:34

MásMásMás: Asszem kezdek rájönni, hogy miért utálja Sebi és Ákos az aszfaltot RBR-ben..

Bakker, én is. Eddig elállítottam az aszfaltra a steering curvature beállításait, hogy ne legyen olyan könnyű kanyarodni. Ez nagy sebességnél viszonylag jól műkszik,de rémálom vele a hajtűkanyar és egyáltalán a normális kanyarok vétele! Én marha, miért nem próbáltam alapon?!  :omg:  Tegnap kipróbáltam és őrület, hogy mennyivel könnyebb úgy menni!!!!

#3154 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:39

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 15:48

Ugyanígy. Kitömörít, futtat, feltelepül, elindít, megy. Semmi trükk.

Várjunk csak nekem egy egy lépéssel többnek tűnik. Én csak kicsomagoltam és máris indítottam a lobby-t és már látom a szervereket, de mást semmi.
My photos

#3155 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:45

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:04

Nem is döngöltelek földbe MustaselkaI-en! Most mi az a 2 másodperc?  ;)
Amúgy meg tehetek én róla, hogy mióta nem szaraxik a fékpedál, ennyit gyorsultam? Nem akartam én 4.38-at menni, csak megverni az idődet, de hát így sikerült! :)
Sikakamán is közelebb lettem volna, az első szektorom világcsúcsos asszem, de csináltam benne egy 2 kerekes mutatványt és ezért "csak" 5.14.71 lett. Viszont, elárulhatná már valaki, hogy Sikakamán hogyan lehet végigmenni 6000-es fordulat használatával, mert nekem egyszerűen nem megy!!!  :reklamacio:  Tegnap volt olyan, hogy bekapcsolt váltó- és motorvédelemmel együtt már 2:30-nál elkezdett gyengülni a kocsi! Azt hittem megőrülök. Úgy jött össze az 5.14, mint Noiker-en, 4700-nál váltás, ugratóknál, bukkanóknál teljes gázelvétel, csak így tudtam biztosan végigérni teljesítményvesztés nélkül!

Én mindig 6000 felett váltok minden pályán, és semmi gond. Szinte a leszabályozás határán.
Váltóvédés bekapcsolva nálam.
Szerintem odavágod a kocsit (alját) és attól lassul be, nem?
k s

#3156 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:50

Idézet: Agrakos - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:34

Bakker, én is. Eddig elállítottam az aszfaltra a steering curvature beállításait, hogy ne legyen olyan könnyű kanyarodni. Ez nagy sebességnél viszonylag jól műkszik,de rémálom vele a hajtűkanyar és egyáltalán a normális kanyarok vétele! Én marha, miért nem próbáltam alapon?!  :omg:  Tegnap kipróbáltam és őrület, hogy mennyivel könnyebb úgy menni!!!!

Ugye ugye! Én megmondtam! :D
My photos

#3157 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:54

Idézet: Tomibá - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:24

Ákos !!!
Ejnye bejnye most látom hogy újra fel kell rakni a hógumikat grat neked de a falcon gyerek is nagyon szorongat mi ez a renitens viselkedés???
Egyenlőre nem foglalkozom vele mert máshol nemnagyon van időm.
A pözsóval nemlehet nagyon jó időket autózni de én választottam úgyhogy nem rívok.
Aki tud angolul írja meg a nevemben ennek a Floyd gyerenek hogy menjen a picsába.
Érdekes hogy valaki saját magát csapja be és tud neki örülni.
Ha valamikor majd rámegyek a Citróra és nem tudok olyan időket menni mint Ákos-Sebi-Falcon vagy akárki hát akkor ez van, jobb és kész.

Hogy-hogy? Tudtommal az én házamba rontottál be anno azzal, hogy elvetted az 1. helyemet! Szóval ne dumálj!!!  ;)
Amúgy meg a 206 egyáltalán nem rossz kocsi, sőt! Steely nagyon keményeket megy vele! Egyáltalán nem rossz gép!!!

#3158 Felhasználó inaktív   Piski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 15:58

Chivas Regalt szeretem, kösz:)

Prospect Ridge 4:09:65

Citroen Xsara

#3159 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 16:45

Én mindig 6000 felett váltok minden pályán, és semmi gond. Szinte a leszabályozás határán.
Váltóvédés bekapcsolva nálam.
Szerintem odavágod a kocsit (alját) és attól lassul be, nem?

Nem hiszem, mert csak akkor jön elő a problema. ha kihúzatom a gépet! Nem értem mi a gáz!  :think:
Próbáltam mindent: nincs ballábfék, nincs gáznyomsá közben leválltás, még féknyomás közben sem, hanem lassítok nem nyomom egyik pedált se és úgy váltok és akkor is ez az eredmény!

#3160 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Szabi az előbb elfelejtettem postolni, hogy a g növelős témában egyetértek veled!  :respect:  Most már meg is magyaráztad, de engem nem kellett meggyőznöd.
My photos

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.