Eredeti játékok elérhető áron
Elküldve: 2004. 01. 12. 11:16
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a Max Payne2 kétszer annyiba kerül, mint egy War3FT. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ár csökkenésével egyre igénytelenebb csomagolást kéne kapnod. Egyébként a kiegészítőket már nagyrészt ilyen dvdtokos változatként dobják ki.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2004. 01. 12. 11:51
idézet:
Ezt írta BoGab:
Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a Max Payne2 kétszer annyiba kerül, mint egy War3FT. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ár csökkenésével egyre igénytelenebb csomagolást kéne kapnod. Egyébként a kiegészítőket már nagyrészt ilyen dvdtokos változatként dobják ki.[/quote]
A Frozen Throne-t és a Max Payne 2-t nem érdemes összehasonlítani, mert az egyik egy kiegészítő, ráadásul sokkal régebbi, ezért tényleg olcsóbb. Az eredeti War3 szintén bazi jól nézett ki egyébként.
Különben is, megy majd lejjebb az MP2 is, a csomagolás pedig ugyanolyan szép marad.
Elküldve: 2004. 01. 12. 12:03
idézet:
Ezt írta Paco:
Különben is, megy majd lejjebb az MP2 is, a csomagolás pedig ugyanolyan szép marad.[/quote]
Azt csak hiszed ! Amikor bugdet kategóriában lesz, akkor már azt is DVD tokban (esetleg ilyen gusztustalan citromságra -mint amilyen a Severance-nak van- "díszítéssel" felvértezett Classic kiadásban) vásárolhatod meg.
"If i could fly, like the king of the sky..."
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 01. 12. 12:28
Hello!
Egyebkent tudna valaki logikus magyarazatot adni erre a DVD-tok jelensegre? Ahogy egy korabbi hozzankszolo - Inquisitor - irta, ez nyugati szomszedunknal nem figyelheto meg. Megjelenes utan ket-harom honappal mar joval olcsobban, papirdobozban, kezikonyvvel kaphatok a jatekok. Nalunk ez miert nem igy van? Egyertelmu, hogy nem a korites miatt lesz olcsobb egy-egy termek (pl a Myst sorozat ugyanugy extra csomagolasban kaphato 3 ezer forintert).
A gyarto dont igy vagy a magyar forgalmazo? Hogy tortenik a dolog?
Egyebkent tudna valaki logikus magyarazatot adni erre a DVD-tok jelensegre? Ahogy egy korabbi hozzankszolo - Inquisitor - irta, ez nyugati szomszedunknal nem figyelheto meg. Megjelenes utan ket-harom honappal mar joval olcsobban, papirdobozban, kezikonyvvel kaphatok a jatekok. Nalunk ez miert nem igy van? Egyertelmu, hogy nem a korites miatt lesz olcsobb egy-egy termek (pl a Myst sorozat ugyanugy extra csomagolasban kaphato 3 ezer forintert).
A gyarto dont igy vagy a magyar forgalmazo? Hogy tortenik a dolog?
Elküldve: 2004. 01. 12. 13:29
Gőzöm nincs miért van ez így. Piftunak tök igaza van abba, hogy alacsony áron általában az "Ezt a sz@rt vedd meg!!!" feliratú egyentokozott, utánnyomott cd-ket lehet kapni. De pl. a Morrowind már egy ideje 3000 ft (a Tribunal 3500 ft) és még mindíg az eredeti csomagolásban szerepel.
Igaz eltelt vagy másfél év mire lement ennyire. Mondjuk a magyar viszonylatokban a legkevésbé sem érdemes logikát keresni.
Igaz eltelt vagy másfél év mire lement ennyire. Mondjuk a magyar viszonylatokban a legkevésbé sem érdemes logikát keresni.
Elküldve: 2004. 01. 12. 13:31
Paco: A csomagolás az árcsökkenéssel nem fog megmaradni.
Piftuka: Azért azt is nézd meg, hogy a ctromsárga csodacsomagolás és felvértezés körítésében kikerült cuccok mennyibe kerülnek. A linken, amit betettem 2990, de MMban 1990, a CDGalaxisban pedig nyárn még 1490ért lehetett kapni.
Szerintem itt vmi olyan lehet, hogy a külföldi cégek hamarabb rendelnek árcsökkenés esetén, a magyarok viszont akkor, amikor a készleteik kifogytak. Namost sztem amikor árcsökkenés van, akkor kiszórják a raktáron maradt cuccot is külföldön, ezért vannak rendes csomis cuccok az elején, de aztán ott is jön a DVD tokos verzió. Mondok egy példát: GTA-VC $29.99, itt meg 10900 (ami ugyebár az eredeti ár).
Piftuka: Azért azt is nézd meg, hogy a ctromsárga csodacsomagolás és felvértezés körítésében kikerült cuccok mennyibe kerülnek. A linken, amit betettem 2990, de MMban 1990, a CDGalaxisban pedig nyárn még 1490ért lehetett kapni.
Szerintem itt vmi olyan lehet, hogy a külföldi cégek hamarabb rendelnek árcsökkenés esetén, a magyarok viszont akkor, amikor a készleteik kifogytak. Namost sztem amikor árcsökkenés van, akkor kiszórják a raktáron maradt cuccot is külföldön, ezért vannak rendes csomis cuccok az elején, de aztán ott is jön a DVD tokos verzió. Mondok egy példát: GTA-VC $29.99, itt meg 10900 (ami ugyebár az eredeti ár).
Elküldve: 2004. 01. 12. 13:37
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Azt csak hiszed ! Amikor bugdet kategóriában lesz, akkor már azt is DVD tokban (esetleg ilyen gusztustalan citromságra -mint amilyen a Severance-nak van- "díszítéssel" felvértezett Classic kiadásban) vásárolhatod meg.[/quote]
Az újonan kiadott DVD tokoktól rámjön a rángógörcsPl. Syberia, Memories os Shadow...etc. Még a kiegészítők ok (pl. NWN kiegészítők), de hogy DVD tokban 10-11 e Ft egy játék... nem igazán értem...
OFF:Egyébként én nagyokat szívtam a Memories of Shadow-al. Egyfolytában kérte a lemezt, pedig benn volt! Írtam a forgalmazó Ecobitnek... 1 hónap alatt sem voltak képesek válaszolni... De azért adjon ki az ember 10 ruppót egy játékért. Félreértés ne essék én személy szerint rühellem a warezt, de ilyenkor rühellem a forgalmazókat is![]()
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:09
idézet:
Ezt írta Pooh:
Hello!
Egyebkent tudna valaki logikus magyarazatot adni erre a DVD-tok jelensegre? [/quote]
"Kicsit" hosszú lesz !
Már írtam párszor az okot (több, mint 2 évig a sotware business-ben dolgoztam). Az ilyen kiadás sokkal olcsóbb, mint a dobozos verzió ! Egyértelműen a költségek faragása a legfőbb indok.
Minden tekintetben egyszerűebb ez sok cégnek, hogy DVD tokban hozhatják ki a játékokat. Az igényes papír doboz nyomdai költségei sokszorosára rúgnak a sokkal egyszerűebben, gyorsabban, könnyebben, olcsóbban előállítható műanyag DVD tokhoz képest. Ez a tok sokkal kevesebb papírt is tartalmaz (a borító ugyebár). Ha viszonylag igényesebb a DVD kiadás, akkor ESETLEG található benne egy kis méretű papír kézikönyv is. Egyébként elég a CD-re rátenni PDF formátumban, aztán "hadd szóljon" !
A tokok jóval kevesebb helyet is foglalnak, mint a dobozos termékek. Ez igaz a szállításnál is és az ideiglenes (forgalmazó raktára), majd "végleges" (kisker értékesítőhely polcai) elhelyezésnél is.
Jelentős méretű hely szabadul így fel, raktárköltségcsökkenés, az értékesítés helyénél felszabadult hely, amit másra használhatnak... tessék ezekbe belegondolni !
Nem ritkán "macera" is volt a dobozos termékkel. "Kedvenc" példám, amikor a DIABLO II-t vártuk az NTEC-től. Késtek vele. Az ok szinte prózai volt. Magyar dobozt készíttettek a nyomdával a játéknak, de hát a doboz nem készen érkezett. Így nekik kellett egész éjszaka hajtogatni, összeragasztani a dobozokat, majd dobozolni a CD-ket, hogy másnap a beígért megjelenési határidőre a boltokban lehessen a játék (amely nálunk így is két hetet késett a nyomda miatt, ha jól emlékszem). Később aztán az is kiderült, hogy lehet, jobb lett volna nem is készíteni magyar dobozt.Vékony papír, nyeklett-nyaklott a doboz, a ragasztás elengedett, szétjött... ócska minőség volt. Én áldom a szerencsémet, hogy a Collector's Edition kiadást sikerült megszereznem, majd a LOD megjelenésekor már "készültem" és direkt az angol dobozos verziókból rendeltem (furcsa mód én voltam az egyetlen, aki vett belőle.
Pedig minden tekintetben jobb volt, mint a magyar doboz -amely tanulva a hibákból, azért már sokkal jobb lett, mint az alapjáték doboza-, de Magyarországon az emberek zöme rossz viszonyban van az idegen nyelvekkel, így szvsz ezért történt mindez).
Hosszú távban gondolkoztak, akik ezt kitalálták.
A szomorú ebben az, hogy régen, amikor csak papírdobozos játékok voltak, a doboz maga egy műalkotás volt (most abba ne menjünk bele, hogy akkor igénytelen, egydélutános, tucatjátékok nem nagyon készültek, így a doboz "tartalma" is egy "műalkotás" volt, amely minden tekintetbben megkívánta az ilyen "tálalást").
Egy gyönyörű, jól megtervezett doboz már fél siker volt a játék eladását tekintve. Mára, a DVD tokok megjelenésével ez az autentizmus megszűnt. Minden játék egyforma, ha csak a csomagolását nézzük. Annak a "pénzcsináló", tömegtermelő játékcsináló (szándékosan használom ezt a csúnya szót) iparnak a tipikus terméke, amellyé változott a szoftverkészítés az utóbbi 6-7 évben.
Emellett az is klassz volt, hogy a dobozos játékok akkor "helyet" adtak, a ma már szinte csak az ún. "Collector's Edition" kiadásokban szereplő EXTRÁK-nak.
Nem volt ritka a papír -sőt időnként szövet- térkép, matrica, képeslap, poszter, kabalafigura stb. egy "áltlagos" játékdobozban.
Sőt, az akkori BUDGET kiadások is méltó dobozt kaptak. Kedvencem a VIRGIN White Label és Red Label sorozata.
Példátlan igényességgel készített papírdoboz és semmit nem spóroltak ki a kiadásból. Ami extra az első kiadásban volt, az ebben is megtalálható volt.
De a többi cég akkori budget termékei is jók voltak. Bizony, még az EA-nak is.
Egyébként annyira nem egyértelmű, hogy külföldön csak dobozos játék van, nálunk pedig csak DVD-s. ha nyitott szemmel jártok a boltokban, akkor találkozhattok nem egy külföldi DVD kiadással.
Sőt, ennek az egésznek a kiötlői nem magyarok voltak.
Ugye nem lepődtök meg (tudatában annak, hogy hajdanán mit jelentett és most mit jelent ez a név), ha azt mondom: az Electronic Arts találta ki ? Ők hozták ki először ilyen kiadásban az aktuális NHL/Fifa/NBA stb. sorozatot.
Aztán mások is átvették.
Hát nagyjából ennyi a lényeg.
A szomorú az egészben, hogy nincsen olyan magyarországi forgalmazó és/vagy kisker viszonteladó, aki felkarolná a dobozos játékok kérdését. Hiszen lehetne ám külföldről rendelni frankó dobozos játékokat mind az új címekből, mind régi, nagy nevek közül.
Mert igény lenne rá
Bár ezutóbbiban nem vagyok azért annyira biztos, mert "valóvillán, majkán" felnőtt műanyag generációnak az igényét tökéletesen kielégítik ezek a semmi egyediséget nem tartalmazó tucattermékek; sőt, az lenne nekik a furcsa, ha nem tömegterméket vásárolhatnának, hiszen arra van igény.
Márpedig sajnos ők vannak többen. Egyre többen.
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:20
idézet:
Ezt írta Paco:
De pl. a Morrowind már egy ideje 3000 ft (a Tribunal 3500 ft) és még mindíg az eredeti csomagolásban szerepel.[/quote]
Itt azért több dolog is keveredik. Az, hogy a Morrowind-et és a kiegészítő lemezét még lehet kapni dobozos verzióban, annak az az oka, hogy nálunk még nem fogyott el. Nyilván, most csökkentett áron, hamarabb el fog fogyni a készlet, de kétsége senkinek ne legyen affelől, hogy az utánnyomott, budget verzió már a DVD tokos verzióban jelenik meg.
A különbség annyi, hogy azon 100%, hogy lesz haszon (lásd. hosszabb írásomat ezügyben), míg lehet, sőt nagyon valószínű, hogy ebben az esetben a "készlet kipörgetés" esete áll fenn. Azaz a kis veszteség (ha 3000 Ft-ért esetleg "mínuszban" adjuk a beragadt készletet) jobb, mint a nagy veszteség (ha nem vagyunk hajlandóak leárazni és 9.990 Ft-ért haszonnal adjuk, de a kutya nem veszi már meg).
Ez mind a nagyker, mind a kisker oldalon is igaz. Attól függ, hogy anno az adott játék "reklámjának", értékelésének, a körülötte csapott hírverésének (és az ebből adódó FELTÉTELEZÉSNEK: miszerint "viszik majd, mint a cukrot") köszönhetően hány darabot rendelt a forgalmazó (és tőlük egy-egy kisker viszonteladó) az adottjátékból.
Nem könnyű kenyér ám a software business ! Volt, hogy csak néztünk, hogy egy gagyi, "lehúzott", on- és offline szaklapok által meglehetősen "alulértékelt", kevés %-ot kapott játékból mennyit vesznek, vennének, míg egy minden tekintetben "szuperjáték" a polcon rohadt meg harmadáron is.
idézet:
Ezt írta Paco:
Igaz eltelt vagy másfél év mire lement ennyire. Mondjuk a magyar viszonylatokban a legkevésbé sem érdemes logikát keresni.[/quote]
Ez így igaz. Nálunk ez az egész -nem csak a játék és egyéb szoftverekkel kapcsolatban, hanem az egyéb, ún. szellemi terméknek minősülő hanghordozókkal és DVD-kkel is- nagyon más, mint a fejlett országokban.
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:22
idézet:
Ezt írta Gsnake:
OFF:Egyébként én nagyokat szívtam a Memories of Shadow-al. [/quote]
Akarod mondani a "Shadow of Memories"-el !![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:44
Itt azt hiszem félreértés van. A MW 3000ft-os verziója DVD tokos 1CD-s verzió! A kiegészítők hozzá ugyanúgy DVD tokosak (vmelyik nap láttam a Tribunalt). Szerintem a GOTY dobozos.
Elküldve: 2004. 01. 12. 20:29
idézet:
Ezt írta BoGab:
Itt azt hiszem félreértés van. A MW 3000ft-os verziója DVD tokos 1CD-s verzió! A kiegészítők hozzá ugyanúgy DVD tokosak (vmelyik nap láttam a Tribunalt). Szerintem a GOTY dobozos.[/quote]
Valóban 1 cd-s. Én így vettem meg, és egészen addig nem is tudtam, hogy volt belőle 2 cd-s, amíg nem láttam egy GF4 kártya bundle-jében. Azt is kipróbáltam és nem nagyon vettem észre különbséget.
Nem tudja esetleg valaki, hogy van-e eltérés a kettő között (mármint a cd-k számán kívül)?
Elküldve: 2004. 01. 12. 20:37
idézet:
Ezt írta Paco:
Valóban 1 cd-s. Én így vettem meg, és egészen addig nem is tudtam, hogy volt belőle 2 cd-s, amíg nem láttam egy GF4 kártya bundle-jében. Azt is kipróbáltam és nem nagyon vettem észre különbséget.
Nem tudja esetleg valaki, hogy van-e eltérés a kettő között (mármint a cd-k számán kívül)?[/quote]
A második cdn szerkesztéshez szükséges dolgok vannak, pl páncélok ilyesmi. Magát a játékot nem befolyásolja!
Elküldve: 2004. 01. 12. 20:43
Idézet: Ez írta BoGab:
Szerintem a GOTY dobozos.
Nem az, de a 4 CD azért benne van.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 05. 23:56 -kor
Elküldve: 2004. 01. 12. 23:13
idézet:
Ezt írta Mumia:
A The Dig című, Lucasarts játékot látta valaki valahol emberi áron? Most nyilalt belém a gondolat, hogy anno csak a demo-ját láttam, de az iszonyat tetszett.[/quote]
Én láttam. De ez "viszonylagos". Ugyanis kb. fél éve (ha jól emlékszem) jelent meg egy LucasArts gyűjteményes kiadás. Ez az: [url="http://"http://www.mobygames.com/game/sheet/gameId,10578/"]http://www.mobygames...t/gameId,10578/[/url]
![]()
A Media Markt-ban láttam 8990-ért, vagy 9990-ért.
Én is azt várom, hogy olcsóbb legyen. (Bár az egy játékra levetített ár, nem is rossz.)
[ 2004. január 12.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 12. 23:19
idézet:
Ezt írta BoGab:
Itt azt hiszem félreértés van. A MW 3000ft-os verziója DVD tokos 1CD-s verzió! A kiegészítők hozzá ugyanúgy DVD tokosak (vmelyik nap láttam a Tribunalt).[/quote]
Ezt nem tudtam. Azt hittem, azért került szóba, amiről beszéltünk. Mindenesetre akkor is rendben van, amit írtam.
Az árakkal és esetlegesen beragadt készletekkel kapcsolatos fejtegetés a DVD tokos játékokra is igaz.
Elküldve: 2004. 01. 12. 23:30
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Én láttam. De ez "viszonylagos". Ugyanis kb. fél éve (ha jól emlékszem) jelent meg egy LucasArts gyűjteményes kiadás.
A Media Markt-ban láttam 8990-ért, vagy 9990-ért.
Én is azt várom, hogy olcsóbb legyen. (Bár az egy játékra levetített ár, nem is rossz.)
[/quote]
De nekem most csak ez kell, a Full Throttle-t már párszor végignyomtam, A Grim Fandango, meg annyira nem tetszett.
Egyébként úgy rémlik mintha láttam volna valahol a karácsonyi szezonban de nem emlékszem hol, és 4990 volt ami kissé durva egy 7 éves programért, még ha felújított verzió akkor is.
[ 2004. január 12.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 12. 23:32
Akkor nincs szerencséd, mert a DIG nem jelent meg külön Classic kiadásban.
Elküldve: 2004. 01. 13. 00:41
hello!
Én a Sheep Dog 'n Wolf c. elég régi játékot keresem teljes cd-s verzióban. Láttam 576-nál 2990-ért, de hátha valakinek megvan és olcsóbban megválna tőle...
kösz.: begbie
Én a Sheep Dog 'n Wolf c. elég régi játékot keresem teljes cd-s verzióban. Láttam 576-nál 2990-ért, de hátha valakinek megvan és olcsóbban megválna tőle...
kösz.: begbie