HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (163 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft

#1201 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 01:14

Nem tudom mit sírtok annyira +50-100 ping miatt? Én a GuildWars oktoberi beta hétvégéjét majdnem végig mikrofonnal nyomtam mert egy emberke akivel játszottam egy árva szót se értett angolul így fordítanom kellett és ha végig írkálok megbolondulok ... diablo 2, starcraft, .... alatt midvégig mikrofonnal szoktunk nyomulni és abszolút rendesen megy mindegyik gém még módemmel is!
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#1202 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 09:13

Így legyen  :up:

#1203 Felhasználó inaktív   Chinpira 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 09:27

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 21:11

És ez mekkora lehúzás hisz ha 3 hónapra fizetsz elő akkor máris van kedvezményed mig gamecard esetén 2 hónap esetén is 0 kedvezményed van nos 4 hónap esetén 0 kedvezmény egyáltalán nem okés... :(  :mad:
u.i.: Sőt még ha csak emiatt is csinálok dombornyomottat akkor is megéri mert a dombornyomott éves díja 3K amit egy 6 hónapos előfizetéssel kb-ra már ki is egyenlítettél a következő 6 hónap meg már valóban olcsóbb lesz.

Goody is azt írta, hogy 26ezer forintos összeget kellene fizetnie kiindulásképpen. Szerintem viszont elfelejtitek azt, hogy annak is van előnye, ha havonta fizetsz, vagy ha kéthavonta veszel egy gémkardot (gamesword :)), hiszen nem kell egyszerre kipengetni mondjuk 60 dollárt egy fél éves előfizu esetén. (Goody esetén pl lehetne először a játék, utána 1 hónap múlva az 1. gamecard, aztán két hónap múlva a második, így az a 26ezer forint, ha nem is egyenletesen, de 4 hónapra oszlik el.) Nálad marad a pénz egy része, amit addig más dolgokra is használhatsz. Arról nem is beszélve (ne kövezzetek meg), hogy ha fél évre előfizetsz, és netalán 4 hónap múlva megunod, vagy a többiek halálra szekálnak, és már a WoW embléma láttán is elsírod magad, akkor hiába adtál ki pénzt.

Ne érts félre, nem akarlak rábeszélni semmire, csak arra akarok rámutatni, hogy minden lehetőségnek megvan a maga előnye, és szerintem nem kellene "lehúzásról" beszélni :)

#1204 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:23

Azért ez a havidíj is érdekes  :)
Utolsó nap :
player : - még van 2 órám játszani, menjünk egy instance-ra !
server : connection closed. please give me money.
player :  - máris ? akkor no game ?

mivel nincs single player része, ha a havidíj nincs kifizetve no game.
olyan mintha a diablot minden hónapban meg kellene venni, hogy játszhassak...
Tudjátok, ha éppen olyan hónap jön össze amikor heti 6 napot dolgozok 13-14 órában
akkor az elúszott, szebben kifejezve, mint amire jelenleg gondolok.  :down:
A jövöd csakis rajtad múlik.

#1205 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:36

Hát igen... az tényleg gáz ha kifizeted a havidíjat aztán szinte egyátalán nem tudsz játszani... elég nagy pénzkidobás!
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#1206 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:09

Idézet: Goody - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 9:23

Azért ez a havidíj is érdekes  :)
Utolsó nap :
player : - még van 2 órám játszani, menjünk egy instance-ra !
server : connection closed. please give me money.
player :  - máris ? akkor no game ?

mivel nincs single player része, ha a havidíj nincs kifizetve no game.
olyan mintha a diablot minden hónapban meg kellene venni, hogy játszhassak...
Tudjátok, ha éppen olyan hónap jön össze amikor heti 6 napot dolgozok 13-14 órában
akkor az elúszott, szebben kifejezve, mint amire jelenleg gondolok.  :down:

Sajnos ez benne van, talán ezért is érdemes inkább 1 havonta fizetni.
Én nem fogok gamecardal vásárolni (van dombornyomott kártyám), az drább, ha másnak nincs más választása... :(
A játék 7000 Ft, a havi eléréséért + fejlesztéséért + karbantartásáért + a hatalmas világ életben tartásáért kell fizetni 3000-3600 Ft körüli összeget.
Amúgy szerintem nem érdemes most nagyon előre venni game-cardot, lesz úgyis, meg még ki se jött a game...Lesz 1 hónap free (benne van az árban-sohasincs free! :o ).
Én a ventrilo-t pártolom, sokkal jobb a TS-nek a minőségénél is. Mindkettő megvan a gépemen, de a haverokkal mindig ventrilo-n vagyunk. Amúgy a véglegesben 3 haverom Alliences lesz +1 Hordás, akik lesznek ventrilo-n.
A pénznyelésre meg annyit...Sajnos az eladó diktál, mivel hatalmas kereslet van rá, több, mint amit a Blizz elbír, nemhogy árcsökkenés, de még az áremelkedéssel se járna rosszul. Nem tudom hallottad-e, de pl. Amerikában lestoppolták az eladásokat, mert alig bírják a szerverek a terhelést, olyan sokan játszanak. Koreában is ez lesz, meg az EU-ban is. A Game-et aki meg akarja venni, vegye meg az elején, de a havi előfizetéssel még ráérünk.
Ha minden jól megy, akkor ezen a hétvégén kezdődik az OPEN BÉTA, szóval legyetek résen! :think:
Amúgy a Blizz még mostse adná ki a game-et, az ameriakinál és a koreainál is halasztott volna, csak a Vivendinek meg pénzt jelent (sok-sok pénzt), így rákényszeríti a Blizzt a kiadásra.  :smoker:

#1207 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:46

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:09

így rákényszeríti a Blizzt a kiadásra.  :smoker:

Hálisten :up:  javítani ezután is fognak tudni fokozatosan ... tudjuk, hogy a blizz szereti kidolgozni megfelelően a cuccait de már most elértek egy elég magas színvonalat!

#1208 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:09

Szerintem 1 év múlva a havidíj is csökkenni fog, a wow nagyon sok sikert aratott, és 5 évig bírni fogja mint pl. a CS, aztán majd lesznek frissítések. Az Open BÉTA meddig lesz elérhető illetve ingyenes?

#1209 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 15:59

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:09

Szerintem 1 év múlva a havidíj is csökkenni fog, a wow nagyon sok sikert aratott, és 5 évig bírni fogja mint pl. a CS, aztán majd lesznek frissítések. Az Open BÉTA meddig lesz elérhető illetve ingyenes?

sztem nemnagyon fog csökkeni a havidíj. nem hallotam idáig olyanról hogy valamelyik MMORPG-nek olcsóbb lett a haidíja. de ne legyen igazam

#1210 Felhasználó inaktív   Slaider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 16:26

Idézet: Salty - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 13:09

Szerintem max a játék ára fog csökkeni nem pedig a havidíj (bár ugy lennne).  A Blizz. korábi játakainak  színvonala alapján bátran állítható h nem csak 5évig lesz ez a játék sem "sláger", hanem minkább min. 5 évig.

Voice chat-ekhez szólva: szerintem majd mind1ik 1forma, használata mindenképp javallot ahol 1nél több ember játszik ugyanazon játékkal :)  Én spec már többet is próbáltam (anno még MW4-ben) ,um.: RW, BC,TS,TS2,V,S, a lényeg h legyen jó szerver ami állandó+ "vonal fegyelem" ;)  :D

Cosmo nem csalás hisz majd mindenki használja már vmelyik verzióját, inkább javasolt használni, mert ha nem használod hátrányba kerülsz.
AMD2500+ ABITNF7V2.0 Samsung2x512MB 400Mhz GeCUBE9550XT 2xMaxtor80GB LGCD-R/RW/DVD IIyama 19"LS902UT  DTK400W

NightladyLvL 70 NE Hunti <Rise Legacy><Arathor>
Ladynight LvL 62 Human Lock <Arathor>
ÉjszívLvL 70 NE Hunti <Hunicum><Kilrogg>
Qetz LvL 70 Dwarf Pap <Hunicum><Kilrogg>

#1211 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 24. 18:24

Vazz, akkor vennem kell egy mikrogont is!  :(
Kezd igen sokba kerülni a játék. :(

De nem baj, most még megéri, ha meg nem lesz lóvé, akkor nem játszom.
KomposztWC

#1212 Felhasználó inaktív   Chinpira 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 18:34

Idézet: Fireblade - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 16:59

sztem nemnagyon fog csökkeni a havidíj. nem hallotam idáig olyanról hogy valamelyik MMORPG-nek olcsóbb lett a haidíja. de ne legyen igazam

Általában azt szokták csinálni, hogy egy rövid idő elteltével már nem kell megvenni a dobozos játékot, hanem a kliens letöltése után egy kisebb összegért csináltathatsz accountot, utána meg a sima havidíjat fizeted tovább, sőt, még 1-2 hét trialt is szoktak biztosítani.

Salty mondta, hogy lesznek frissítések: elvileg azért is fizetjük (majd :)) a havidíjat, hogy folyamatosan masszírozzák a játékot. Már most is küszöbön állnak az új frissítések (pl a battlegrounds), de az MMORPG-k többségénél az van, hogy rendszeresen kiadnak további fejlesztéseket, bővítéseket, amik kb olyanok, mint az offline játlékoknál a küldetéslemezek. Az viszont már az adott MMORPG forgalmazóitól függ, hogy az előfizetők ingyenesen megkapják-e ezeket a fejlesztéseket (mint pl a Saga of Ryzom-ban vagy az EVE-onlineban), vagy külön meg kell-e őket venniük (pl Planetside és asszem SWG). Általában akkor szokott jönni a bővítőcsomag, mikor az alapjáték már többnyire bugmentes, de a bővítés miatt megint játszhatatlanná válik :)

#1213 Felhasználó inaktív   Slaider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:31

Szerintem ez a "rövid" idő mostanában nem fenyegett (lásd 600E példány csak amiban), kiegészítő talán évente lesz majd, de az tényleg gáz lenne ha attól "instabil lenne a játék  :omg:

Amúgy meg jöjjön már h végre ne csak találgasson az ember :cool:  :p  :D  :up:

Ha esteleg vki még nem olvasta volna:

A Penny Arcade csapata összehozott egy inerjút a Blizzardos fiúkkal, itt olvashatjátok a lényeget.

Forrás: Penny Arcade

By Chapell, sziki99 at axelero.hu
http://www.worldofwarcraft.hu

1. 600.000 példányt adtatok el a WOW-ból. A játék nem bír el ennyi felhasználót?

A játék támogat ennyi playert. Más hasonló MMORPG 1 év alatt kb 300.000 játékossal büszkélkedhetett, mi 6 hét alatt ennek a kétszeresét értük el. A boltok polcaira kirakott készleteket, és azok számát teljes
egészében támogatjuk. Nem gondoltunk ilyen gyors készletfogyásra, ezért az első 6 hétben megdupláztuk a szerverkapacitásunkat, ezzel erre a pár hétre redukálva az 1 éves fejlesztési ciklusunkat. Ilyen gyors hálózatépítés természetesen előhoz
néhány hibát, de technikus csapataink napi 24 órában dolgoznak a community-vel karöltve a problémák megoldásán.

2. Ha a szerverporblémák valóban a túl sok játékos miatt következtek be, miért nem engedélyeztétek karakterek, vagy komplett guildek áthelyezését más, kevésbé lakott szerverekre?

Mint láthattátok, eredetileg is próbálkoztunk ezzel a dologgal. Új karakter kreálásánál az időzóna, és a szerver szabályok kiválasztása után a program a lehető legalacsonyabb lélekszámú szervert ajánlotta. A karaktertranszfer featureön is dolgozunk gőzerővel, a következő hetekben több infot kaptok.

3. A nagyszabású raidek esetén a játékosok iszonyatos laggokról számolnak be. Hogy akarjátok megoldani ezt a problémát, és hogy tervezitek ezt a Csatatereknél?

A játékos raidek esetén akár többszáz ember is részt vehet egy eseményen, ezek az emberek ugyanazon a szerveren futkároznak, ahol a kontinensek többi része fut, és a többi emberke is teszi a dolgát. Dolgozunk a szerverek teljesítményének javításán. A Csataterek viszont egy úgynevezett instance szerveren fognak futni (gyakorlatilag egy szerver csak a csatatereknek lesz kihegyezve, ott nem kolbászol majd más játékos).

4. Mit műveltek a szerverek "vészkarbantartásaikor", és miért tartanak ezek az időszakok olyan sokáig?

A karbantartási idő alatt kell a legvészesebb bugokat kiirtanunk, azonnali javításokat eszközölnünk. A játékbeli levelezési rendszer, az aukciós házak, repülési útvonalak, stb. rengeteg sávszélességet elvesz, így több idő kell egy adott probléma rendberakásához, mint egy másik MMORPGnél. Sajnos sokszor meg kellett hosszabítatunk a karbantartási időket a lakottabb szervereknél, mivel a növekvő játékos populációk miatt ezeknél volt a legtöbb probléma, de nagyjából sikerült a szerverek hardveres és szoftveres upgradeje. A login szerver is néha beakad egyes embereknél, ez a háttérben futó processek ütközése miatt van, ezen is dolgozunk.

5. Mikorra javítjátok ki a legjellemzőbb és legsúlyosabb problémákat?

Pontos időpontot nem tudunk mondani, de napi szinten fogunk értesíteni titeket minden javításról/fejlesztésről.

6. Az európai részleg indítása után az új játékosok a meglévő realm szerverekre lesznek pakolva, vagy új szerverek várnak készenlétben? Ha új cuccok lesznek, mit tesztek azért, hogy ne forduljanak elő azok a problémák, mint az USA indulásnál?

Ugyanúgy saját szerverek lesznek mint a Koreai játékrésznek. Az Észak Amerikai problémákból tanultunk, ezért próbálunk egy sokkal simább startot összehozni majd.

Szerkesztette: Slaider 2005. 01. 24. 22:44 -kor

AMD2500+ ABITNF7V2.0 Samsung2x512MB 400Mhz GeCUBE9550XT 2xMaxtor80GB LGCD-R/RW/DVD IIyama 19"LS902UT  DTK400W

#1214 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:55

Idézet: Slaider - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:31

6. Az európai részleg indítása után az új játékosok a meglévő realm szerverekre lesznek pakolva, vagy új szerverek várnak készenlétben? Ha új cuccok lesznek, mit tesztek azért, hogy ne forduljanak elő azok a problémák, mint az USA indulásnál?

Ugyanúgy saját szerverek lesznek mint a Koreai játékrésznek. Az Észak Amerikai problémákból tanultunk, ezért próbálunk egy sokkal simább startot összehozni majd.

Locsi - fecsi! Már a Diablo 2 alatt is tanulhattak volna de mégse sikerült...

#1215 Felhasználó inaktív   Slaider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 23:33

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 21:55

Locsi - fecsi! Már a Diablo 2 alatt is tanulhattak volna de mégse sikerült...

Sosem késő tanulni, majd most talán sikerül is nekik  :smoker:  :p
Legalább lenne számunkra is vmi értelme ennek a sok +várakozásnak a többi "régióhoz" képest.

#1216 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 00:02

Idézet: Slaider - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 23:33

Sosem késő tanulni, majd most talán sikerül is nekik  :smoker:  :p
Legalább lenne számunkra is vmi értelme ennek a sok +várakozásnak a többi "régióhoz" képest.

Hát tudod én inkább kezdtem volna decemberben és elviselem a sok bajlódást :D :D ;)

#1217 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 00:34

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 0:47

Szerintem vegyél egy pakli magyar kártyát. 200 Ft (alig több, mint egy $ :Đ) és addig játszol vele, amíg el nem kopik.

u.i.: GYŰLÖLÖM A NEPTUN-t, faxom az egészbe, megkeseríti még az uccsó félévemet is  :reklamacio:

:offtopic: Volt egy kis szerveroldali probléma... Ez persze a normál tantárgyfelvételi tumultuson felül. Egyéb iránt van egy másik ip cím... :D :offtopic:
chill,
aDoayen

#1218 Felhasználó inaktív   Slaider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 00:54

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 23:34

:offtopic: Volt egy kis szerveroldali probléma... Ez persze a normál tantárgyfelvételi tumultuson felül. Egyéb iránt van egy másik ip cím... :D :offtopic:

Milyen IP-cím-re gondolsz konkrétan ??? Jaa, és mivel kapcsolatban?

Szerkesztette: Slaider 2005. 01. 25. 00:55 -kor

#1219 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:14

http://www.worldofwar.net/files/filetype.p...der&type=Movie%

rengeteg film rengeteg MB :)

#1220 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:48

dani: na ja :Đ negyed háromra végre sikerült mindent megoldani, csak csöppet idegesítő, hogy már akkor volt olyan óra, amin 15-ből 7-en be voltak jelentkezve...  :eek:

kecsöpp: azért Dio2 és Wow szerverigénye fényévekre áll egymástól, hiába tanultak előzőből, valszeg rengeteg új problémával kell szembenézniük...

Téma megosztása:

• (163 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.