HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:44

Ha 14 évesen cigiztem volnam apám a 28 fogamat kiütötte volna... Nevelés kérdése.

#1202 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:37

Volt, hogy leszoktam. Több, mint egy évig nem szívtam. Jó volt nélküle IS. Aztán melóhelyet váltottam, stressz ezerrel, idegeskedés, feszültség. Elszívtam. Jól esett. Lenyugodtam. visszaszoktam, de már nem annyira, mint előtte. Megint elkezdtem csökkenteni az adagot, leszokás céljából mert... na mindegy, aztán történt valami. Katsztrófa. Elszívtam, jól esett, lenyugodtam. Visszaszoktam, de már nem annyira, mint előtte. Csak ha piázom... :D
Szóval ne akarj leoktatni dohányzásügyileg... ;)

Én nem akarok kioktatni senkit, főleg nem dohányzásból. Csak amióta tényleg leszoktam róla azóta estem át a ló túloldalára. Én nem ítélek el senkit mert dohányzik, de abban már biztos vagyok hogy mindenkinek jobb lenne ha nem is lenne cigaretta. Én is szoktam vissza 11 hónap szünet után és borzasztóan jól esett rágyújtani. Kb 1,5-2 év nemdohányzás után kezdtem érezni hogy valóban leszoktam róla. És azóta a stresszes helyzeteket is megtanúltam máshogy kezelni és nem cigivel.

#1203 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:46

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:34

Hát ez tényleg építő jellegű hozzászólás volt. Magyarázd meg egy 13 éves lázongó tinédzsernek, hogy ne gyújtson rá, ne igyon alkoholt, ne próbálja ki a drogokat, ne szökjön el bulizni, ne akarjon vagány lenni, ne akarja a legjobb legmenőbb csajokat fölszedni stb...

Én is elkezdtem 13 évesen lázadni, még most se hagytam abba  :D  De ami nem esik jól azt nem csinálom.
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#1204 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:47

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:34

Hát ez tényleg építő jellegű hozzászólás volt. Magyarázd meg egy 13 éves lázongó tinédzsernek, hogy ne gyújtson rá, ne igyon alkoholt, ne próbálja ki a drogokat, ne szökjön el bulizni, ne akarjon vagány lenni, ne akarja a legjobb legmenőbb csajokat fölszedni stb...

Hoppá. Ha 13 évesen cigiztem volna, akkor meg anyám felrúgta volna a tökeimet agyalapi mirígynek. (és utána apám a fogaim...tudod...) :sandor:

#1205 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:50

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:47

Hoppá. Ha 13 évesen cigiztem volna, akkor meg anyám felrúgta volna a tökeimet agyalapi mirígynek. (és utána apám a fogaim...tudod...) :sandor:

Képzeld nekem is volt balhém belőle rendesen. A szüleim soha nem engedték a dohányzást, de én mégis megtaláltam a módját. Aztán ahogy felnőttem egyre inkább rájöttem mekkora hülyeség volt tőlem hogy egyáltalán megkostóltam, de leszokni pokoli nehéz volt.

#1206 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:51

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:46

Én nem akarok kioktatni senkit, főleg nem dohányzásból.

Csak amióta tényleg leszoktam róla azóta estem át a ló túloldalára. Én nem ítélek el senkit mert dohányzik, de abban már biztos vagyok hogy mindenkinek jobb lenne ha nem is lenne cigaretta.

Én is szoktam vissza 11 hónap szünet után és borzasztóan jól esett rágyújtani. Kb 1,5-2 év nemdohányzás után kezdtem érezni hogy valóban leszoktam róla. És azóta a stresszes helyzeteket is megtanúltam máshogy kezelni és nem cigivel.

1: Pedig úgy tűnik...

2: Sem alkohol, sem narkó, sem robbanómotoros járművek. Csa a példa kedvéért.

3: Én is tudnám máshogy kezelni, de azért lecsuknának. :D

#1207 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:54

Most tényleg azon vitatkozunk hogy jó e a dohányzás vagy sem? Ti a gyerekeiteknek engedni fogjátok/engeditek a cigarettázást? Mondjuk haza jön a gimiből hogy milyen stresszes nehéz napja volt, és hogy olyan szívesen elszívnának egy finom Marlboro-t akkor ti adtok neki egy szálat, hogy persze kisfiam itt van ez megnyugtat és még finom is.

#1208 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:55

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:50

Képzeld nekem is volt balhém belőle rendesen. A szüleim soha nem engedték a dohányzást, de én mégis megtaláltam a módját. Aztán ahogy felnőttem egyre inkább rájöttem mekkora hülyeség volt tőlem hogy egyáltalán megkostóltam, de leszokni pokoli nehéz volt.

Nalátod. Az én szüleim dohányoztak, mégis tiltották, mégse próbáltam ki, csak egyszer, de akkor csak Románcra volt pénzünk a haverral, azt meg 2 slukk után a kukába helyeztük, dobozostól. :) Nem szoktam rá. Csak olyan 25 éves koromban, de Jimhez hasonlóan jómagam is válogatós vagyok.

#1209 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:55

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:40

Nem engem sem néztek ki a barátaim, csak egyszerűen mindenki dohányzott, mert attól felnőttebbnek éreztük magunkat. És csak én éreztem cikinek (mert én is olyan "nagyfiú" akartam lenni), nem a haverjaim néztek ki.

Ez egyre rosszabb :D. Jóhogynem bajuszt festettetek magatoknak cipőkrémből :D.

No, komolyra fordítva a szót :).Nem csoda, hogy így semmi nem maradt meg a dohány élvezetéből számodra. Én lehet, hogy azért beszélek ennyire könnyen a témáról, mert nagyjából a saját akaratomtól függött a kezdete és a vége is attól fog. Gondolom, látod, hogy hol lett elcseszve a dolog, és tiszteletben is tartom a véleményedet a témában, csak a tisztázás végett jegyezzük meg, hogy csak az árnyoldalát láthattad a bagózásnak :).

Szerkesztette: Jim DiGriz 2005. 03. 24. 16:06 -kor

#1210 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:58

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:54

Most tényleg azon vitatkozunk hogy jó e a dohányzás vagy sem? Ti a gyerekeiteknek engedni fogjátok/engeditek a cigarettázást? Mondjuk haza jön a gimiből hogy milyen stresszes nehéz napja volt, és hogy olyan szívesen elszívnának egy finom Marlboro-t akkor ti adtok neki egy szálat, hogy persze kisfiam itt van ez megnyugtat és még finom is.

Ezt miből szűrted le? :D Ember, már nem is látod a ló túlsó oldalát, annyira messze estél :D.

Nem fogom bátorítani, és 18 éves koráig amennyire lehet, ellenezni is fogom, hogy kipróbálja. Utána megteheti, és remélem, addigra neveltem bele annyi gondolkodást, hogy magától el tudja dönteni, kell-e ez neki.

#1211 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:58

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:54

Ha a gyermekemet tisztességgel felnevelem és felnőtt korában úgy dönt, hogy rágyújt, gyújtson rá. Addig, amíg az én védőszárnyaim alatt van, nem gyújt rá. Még ha stresszel akkor sem, de csak az stresszel suliból hazafelé, aki otthon semmi jóra nem számíthat. Akkor sem, ha van rajta sapka, akkor sem, ha nincs.

#1212 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:06

Ti is elég messze vagytok a lótól! Amíg dohányoztam én is élveztem(kivéve az elejét ami kb 2-3 hétig tartott amíg nem köhögtem tőle), én is válogattam, ha külföldön voltam mindig hoztam haza valami kinti dohány különlegességet csak az íze kedvéért. És nem azért szoktam le mert megutáltam, hanem mert rájöttem, hogy milyen borzasztó módon ártok magamnak. Akkor az egyik munkám is gégerákosok között zajlott és amit láttam kellően meggyőzött arról hogy a dohányzás nem lehet jó, annak ellenére hogy mennyire élvezem. Mérlegeltem mi fontosabb nekem az egézség vagy az élvezet.

#1213 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:11

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:06

Ti is elég messze vagytok a lótól! Amíg dohányoztam én is élveztem(kivéve az elejét ami kb 2-3 hétig tartott amíg nem köhögtem tőle), én is válogattam, ha külföldön voltam mindig hoztam haza valami kinti dohány különlegességet csak az íze kedvéért. És nem azért szoktam le mert megutáltam, hanem mert rájöttem, hogy milyen borzasztó módon ártok magamnak. Akkor az egyik munkám is gégerákosok között zajlott és amit láttam kellően meggyőzött arról hogy a dohányzás nem lehet jó, annak ellenére hogy mennyire élvezem. Mérlegeltem mi fontosabb nekem az egézség vagy az élvezet.

És döntöttél, méghozzá jól. De elhiheted, hogy a kockázatokkal meglepően sok dohányos tisztában van :). És bátorítalak, hogy a 13-14 éves bagósoknak is meséld el ezeket, és ha csak egyet elgondolkodtatsz, már megérte.

Ja, és ez már egy kultúráltabb mondanivaló volt, mint a "személy szerint betiltanám", meg a "nem tudom, mi a jó benne". Ezek szerint mégis tudod, mi a jó benne :).

#1214 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:11

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:55

Ez egyre rosszabb :D. Jóhogynem bajuszt festettetek magatoknak cipőkrémből :D.

No, komolyra fordítva a szót :).Nem csoda, hogy így semmi nem maradt meg a dohány élvezetéből számodra. Én lehet, hogy azért beszélek ennyire könnyen a témáról, mert nagyjából a saját akaratomtól függött a kezdete és a vége is attól fog. Gondolom, látod, hogy hol lett elcseszve a dolog, és tiszteletben is tartom a véleményedet a témában, csak a tisztázás végett jegyezzük meg, hogy csak az árnyoldalát láthattad a bagózásnak :).

Csak kérdés elég lesz e a saját akaratod a végéhez? Vagy győz az élvezet és a nikotin függőség. Szerinted miért dohányoztam 9 évig? Mert megszerettem és élveztem.

#1215 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:13

én néha néha rágyújtok. társaságban, amikor a sör/beszélgetés mellett jólesik. a feeling miatt. nem azért mert trendi, vagy mert a többiek is cigiznek. egyszerűen jólesik. a hétköznapokon nem kívánom a cigarettát, nem is esik olyankor jól.

szivarozni meg eleve nem szivarozok mindennap, annyira nem állok jól :D
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1216 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:14

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:11

Csak kérdés elég lesz e a saját akaratod a végéhez? Vagy győz az élvezet és a nikotin függőség. Szerinted miért dohányoztam 9 évig? Mert megszerettem és élveztem.

Jó a kérdés, és lehet, hogy lesz elég akaratom, lehet, hogy nem :). Most, mittudomén, asszem 5 v. 6 év bagó után még mindig jól meg tudom állni :). De nyugi mindenkinek, most már biztos, hogy nem a ti lelketeken fog száradni a lassú, fájdalmas halálom :).

#1217 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:15

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:11

És döntöttél, méghozzá jól. De elhiheted, hogy a kockázatokkal meglepően sok dohányos tisztában van :). És bátorítalak, hogy a 13-14 éves bagósoknak is meséld el ezeket, és ha csak egyet elgondolkodtatsz, már megérte.

Ja, és ez már egy kultúráltabb mondanivaló volt, mint a "személy szerint betiltanám", meg a "nem tudom, mi a jó benne". Ezek szerint mégis tudod, mi a jó benne :).

A személy szerint betiltanám alatt azt értem, ha mód volna rá megszüntetném a cigaretta gyártást hogy ne is legyen alkalma kipróbálni senkinek. Aki meg az ízét akarja élvezni az pipázzon vagy szivarozzon. Nem mintha ezek sokkal egészségesebbek lennének, de ehhez már tényleg vak elszántság és a dohányzás szeretete és kultúrája kell. A nemtudom mi a jó benne az tényleg hülyeség, hisz pontosan tudom. Csakhogy ma már ez elmúlt és emmiféle örömöt nem okoz.

#1218 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:21

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:15

A személy szerint betiltanám alatt azt értem, ha mód volna rá megszüntetném a cigaretta gyártást hogy ne is legyen alkalma kipróbálni senkinek. Aki meg az ízét akarja élvezni az pipázzon vagy szivarozzon. Nem mintha ezek sokkal egészségesebbek lennének, de ehhez már tényleg vak elszántság és a dohányzás szeretete és kultúrája kell. A nemtudom mi a jó benne az tényleg hülyeség, hisz pontosan tudom. Csakhogy ma már ez elmúlt és emmiféle örömöt nem okoz.

Amíg szivar van, cigaretta is lenne :). Értem az álláspontod, de szerintem jobb volna, ha ezt az esetlen jelenséget, ami miatt te is 9 évig ölted magad, lehetne valahogy megszűntetni. Ahhoz már túl meggyökeredzett ez a szokás, hogy a te megoldásod bármire is jó legyen.

#1219 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:27

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:21

Amíg szivar van, cigaretta is lenne :). Értem az álláspontod, de szerintem jobb volna, ha ezt az esetlen jelenséget, ami miatt te is 9 évig ölted magad, lehetne valahogy megszűntetni. Ahhoz már túl meggyökeredzett ez a szokás, hogy a te megoldásod bármire is jó legyen.

Igen sajna ez valóban így van.
A dohányzás kultúrája több ezer éves akárcsak a szőlő, a mák, vagy a kender kultúrája. Az emberek mindig is használtak ilyen élvezeti cikkeket, csak a mai világban ezek is mutálódtak, illetve pont a kultúrájukat felejtették el így most már sokkal nagyobb veszélyeket rejt magában.
A dohány esetében a kompakt cigaretta megjelenése okozta a mutációt, és elsősorban a hozzáadott adalékanyagok, illetve a korlátlan mennyiség jelentik a legnagyobb veszélyt. Bár tegyük hozzá azt is hogy a prevenció már elindúlt és teret hódít, csak még nem elég hatásos.

#1220 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:31

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:27

Igen sajna ez valóban így van.
A dohányzás kultúrája több ezer éves akárcsak a szőlő, a mák, vagy a kender kultúrája. Az emberek mindig is használtak ilyen élvezeti cikkeket, csak a mai világban ezek is mutálódtak, illetve pont a kultúrájukat felejtették el így most már sokkal nagyobb veszélyeket rejt magában.
A dohány esetében a kompakt cigaretta megjelenése okozta a mutációt, és elsősorban a hozzáadott adalékanyagok, illetve a korlátlan mennyiség jelentik a legnagyobb veszélyt. Bár tegyük hozzá azt is hogy a prevenció már elindúlt és teret hódít, csak még nem elég hatásos.

Pontosan :). Még annyi, hogy a célközönség (a fiatalok) sokkal könnyebben befolyásolhatóak, és sokkal inkább áldozatai a marketingnek. Ezért terjedhet a dohányzás divatként.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.