HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:02

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:58

Attól még nem fontos egyből prófétának fölcsapni :).

Es ki tett ilyet? ;) Mivel nem dohanyzom, ket forrasbol tajekozodhatok: az aktiv es a mar leszokott dohanyostol... azt hogy miert nem hagytak hamarabb abba meg toluk kerdezd. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1262 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:15

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:02

Es ki tett ilyet? ;) Mivel nem dohanyzom, ket forrasbol tajekozodhatok: az aktiv es a mar leszokott dohanyostol... azt hogy miert nem hagytak hamarabb abba meg toluk kerdezd. ;)

Samott

Ne vedd magadra :). Azokra gondolok, akik időnként megjelennek, és azt mondják, hogy "namárpedigénsoha, egyszer láttam már cigit, és hábazz, mi lehet benne a jó, puskavégre kéne őket kapni mindet" :D.

(Engem amúgy nem érdekel túlzottan, hogy miért hagyja abba, vagy miért nem :). Rövidke kis életemnek most már abba a szakaszába értem, hogy tiszteletben tartom mások életmódját :) ).

#1263 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:25

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:15

Rövidke kis életemnek most már abba a szakaszába értem, hogy tiszteletben tartom mások életmódját :)

Detto... amig nem kell szivnom a dohanyosok fustjet engem sem zavarnak. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1264 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:27

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:25

Detto... amig nem kell szivnom a dohanyosok fustjet engem sem zavarnak. ;)

Samott

Az enyémet nem kell :D.

#1265 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:30

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:27

Az enyémet nem kell :D.

Az biztos... 1500km ;)

Samott

#1266 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:51

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:30

Az biztos... 1500km ;)

Samott

Erre céloztam :D. De hát a filmekben a franciák is mindig cigiznek :D... (meg csíkos pólóban, sálban és olyan bugyuta kis sapkában mászkálnak :D)

#1267 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:57

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:51

Erre céloztam :D. De hát a filmekben a franciák is mindig cigiznek :D... (meg csíkos pólóban, sálban és olyan bugyuta kis sapkában mászkálnak :D)

Nem kell ahhoz 1500km. A múltkor sem eregetted az orrom alá, pedig ott ültél mellettem. No itt jön képbe a kultúra. :up:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1268 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:58

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:51

Teljesen otthon erzem magam... multkor a metro peronon gyujtott ra valaki mikozben varta a szerelvenyt... ;) Bezzeg Londonban elvetve lattam dohanyost... igaz ott 5-8 font egy doboz cigi ha jol emlekszem... ;)

Samott

#1269 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:12

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:44

Akkor előbb jobbulást :D. Látod, ilyen az élet, egészségesen élsz, azt' elüt a villamos :D.

Ó, köszönöm! :)
Nem vészes a dolog, csak az első hét volt sz*r. Most már csak a köhögés maradt meg, és az is inkább csak estefelé jön elő.
Wherever you go, go with all your heart.

#1270 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:23

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 8:49

pl amikor 13 éves lány lesz, szólsz neki, hogy ne szexeljen... :o

Ez kicsit bonyolultabb dolog, és valószínűleg előbb szó kerülne rá. :)

#1271 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:35

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:00

Szerinted az orvosnak betegnek kell lennie ahhoz, hogy tudjon gyógyítani?

Pszichés eredetű betegség, káros szenvedély esetén szerintem sokkal hatékonyabb egy olyan orvos, aki átesett már ugyanezeken a belső harcokon.

#1272 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:42

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:15

(Engem amúgy nem érdekel túlzottan, hogy miért hagyja abba, vagy miért nem :). Rövidke kis életemnek most már abba a szakaszába értem, hogy tiszteletben tartom mások életmódját :) ).

Ó, de pesszimista vagy! :D

#1273 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:51

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:42

Ó, de pesszimista vagy! :D

Belémsulykoljátok :D

#1274 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:54

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:51

Belémsulykoljátok :D

Én ugyan nem... :D

#1275 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:04

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:28

Ez az analógia jobban működne akkor, ha 8-10 évig csak a dohányzásról tanulnál, és utána én felkeresnélek, hogy fehér rudak lógnak ki a számból, és gyógyíts már meg :D. Ja, és az orvos amúgy se próbálja meg elmondani, hogy hogy érzem magam, és hogy ez nekem tuti rossz :D.

1-2 kényszeredetten elszívott cigi után ne mondd már nekem, hogy te már mindent tudsz a bagóról. Ha már analógiákkal játszadozunk: fogyasztasz alkoholt? Ha igen, az első pohár sörre/borra azt mondtad, hogy "tyű, basszus, hát ez valami kurvajó"? Az első berúgásod után azt mondtad, hogy "na, ezt akár napi háromszor is, étkezés után"?

Szóval akkor nekem nem is lehet véleményem. Gratula. Szívjátok csak nyugodtan a cigit, nekem akkor is a gyengeséggel van összefüggésben. Ja és károsítsátok nyugodtan vele a többi embert, nem érdekes.

#1276 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:09

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:04

Szóval akkor nekem nem is lehet véleményem. Gratula. Szívjátok csak nyugodtan a cigit, nekem akkor is a gyengeséggel van összefüggésben. Ja és károsítsátok nyugodtan vele a többi embert, nem érdekes.

Hallod, Jim? Gyengék vagyonk, mint a harmatos gerlefing. :D

Nice, természetesen lehet véleményed, de ne kezdj el rózsafüzért morzsolgatni, ha ellenvélemények (is) jönnek. Mert másnak is ugyanúgy lehet véleménye, mint neked.

#1277 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:09

Hallod, Jim? Gyengék vagyonk, mint a harmatos gerlefing. :D

Nice, természetesen lehet véleményed, de ne kezdj el rózsafüzért morzsolgatni, ha ellenvélemények (is) jönnek. Mert másnak is ugyanúgy lehet véleménye, mint neked.

Nabasszus :D. Fáj, hogy ezt pont egy fórumról kellett megtudnom :D

Nice: természetesen lehet véleményed, én csak rámutattam arra, hogy az alapok finoman szólva sem meggyőzőek. Attól még semmi gond nincs vele, csak már kezdek sajnos ugrani erre a sok frankómegmondásra... mi ez a borult egocentrikusság manapság, hogy egy számára idegen témában megjelenik valaki, és elmond egy féligazságokra, sarkításokra és ignoranciára alapozott magánvéleményt abszolút tutiként?

#1278 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:41

Idézet: NiCE - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:08

Szerintem aki dohányzik, az egy nagyon gyenge ember. Rászokni egyszerűen lehetetlen és nem is tudom elképzelni, hogy hogy lehetne.
Nézzük. Van egy ember, aki nem dohányzik. Látja, hogy mások dohányoznak, gondolja kipróbálja. Beszívja a füstöt, büdös, köhög tőle, nem érez semmilyen hatást, erre azt mondja mi a szar ez és minek kell ez nekem? Szóval CSAK az szokik rá aki rá is AKAR, vagy annyira GYENGE ember, hogy befolyásolja pl. egy baráti társaság.

Már bocs, de ezt én is kikérem magamnak!
Ilyen hülyeséget hogy lehet leírni? A rászokásnak semmi köze az akarat gyengeséghez. Sőt, kicsit morbid és sarkított, de ha jobban belegondolunk pont az ellenkezőjéről van szó. Adott egy ember, aki pontosan tudja milyen következményekkel jár a dohányzás, de úgy gondolja neki ez mégis tetszik, pl a stílus, az íz, vagy akár az áhított vagányság miatt. És úgy dönt a veszélyek ellenére hogy ő ezt akarja és bevállalja. Te magad írtad, hogy csak az szokik rá aki rá is akar! Akkor miről is beszélünk?
Gyengeségnek nevezni azt hogy az embert befolyásolja a környezete, pedig egyszerűen ostobaság.
Csak hogy tudd, az igazi akaraterő a leszokáshoz kell. Ott vállik ek ki mennyire gyenge, és nem a rászokásnál.
Szóval szerintem az ilyen buta hozzászólásaidat mellőzzed.

#1279 Felhasználó inaktív   centrino 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:31

Üdv!

Igaz, hogy nem dohányzom és nem is dohányoztam soha, de SZVSZ a különböző tuti receptek, leszoktató tabletták, tapaszok többet ártanak mint használnak.

Ugyanis, ha az ember valamilyen pót szer segítségét veszi igénybe, akkor valamilyen szinten kibújik a felelősség alól. Ha nem sikerül leszoknia, akkor elég csak azt mondani, hogy nem volt jó a módszer, nem segített a tabletta, tapasz...

Saját felelősségét háttérbe szorítja, ő nem hibás, ő megpróbált mindent csak a pót szer nem vált be.

Sokkal inkább akaraterő függvénye a leszokás. Ha valaki elhatározza, akkor onnantól egy szálat sem. Nem lehet lassan leszokni. Ha nem használ pótlékokat, akkor tisztán az ő akaraterején múlik.
Apple Macbook

Intel 875 PBZ BONANZA - P4 3GHz NW - 1GB CORSAIR PRO PC3200 - Zalman Cu - Plextor 716A - 4x160GB HDD

#1280 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 14:51

Idézet: centrino - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 15:31

Üdv!

Igaz, hogy nem dohányzom és nem is dohányoztam soha, de SZVSZ a különböző tuti receptek, leszoktató tabletták, tapaszok többet ártanak mint használnak.

Ugyanis, ha az ember valamilyen pót szer segítségét veszi igénybe, akkor valamilyen szinten kibújik a felelősség alól. Ha nem sikerül leszoknia, akkor elég csak azt mondani, hogy nem volt jó a módszer, nem segített a tabletta, tapasz...

Saját felelősségét háttérbe szorítja, ő nem hibás, ő megpróbált mindent csak a pót szer nem vált be.

Sokkal inkább akaraterő függvénye a leszokás. Ha valaki elhatározza, akkor onnantól egy szálat sem. Nem lehet lassan leszokni. Ha nem használ pótlékokat, akkor tisztán az ő akaraterején múlik.

Ez így van!
Én nem használtam semmi pótszert, mert nem is hiszek a hatásosságukban.
A cigiról való leszokás egyetlen igazán hatásos módja, ha az ember leteszi és többé nem gyújt rá. Tény hogy ez a legnehezebb út, de a legeredményesebb is.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.