HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:44

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:40

James, maga megint fordítva fogja a gyertyatartót! :p

Hajlamos vagyok a fejük tetejére állítva szemlélni a dolgokat, úgyhogy szerintem teljesen rendben van :D

#1302 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:45

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:37

Rossz valasz. Nehogy mar engem rekesszenek ki azert, mert nincs egy egeszsegetelen, rossz szokasom... azt kellene megerteni, hogy a dohanyos a devians (bocs a kifejezesert), tehat neki kell alkalmazkodni a normalisakhoz... ezenkivul a nem fustolo dohanyos nem csereszabatos a fusttol fuldoklo nem dohanyzoval...

Samott

Nem deviáns. Amúgy meg egyszerű: Ha egy helyre ki van írva, hogy nemdohányzó, akkor 2 választásom van: Bemegyek és nem gyújtok rá, vagy nem megyek be. Ugyanez fordítva. Ugyanígy neked is van választásod, tehát nem vagy kirekesztve, bemehetsz bármikor egy dohányzó helyre. Ja, hogy nem akarsz? Az már a Te döntésed.

#1303 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:46

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:44

Hajlamos vagyok a fejük tetejére állítva szemlélni a dolgokat, úgyhogy szerintem teljesen rendben van :D

Nade rossz helyen világít! :p
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#1304 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:45

Nem deviáns. Amúgy meg egyszerű: Ha egy helyre ki van írva, hogy nemdohányzó, akkor 2 választásom van: Bemegyek és nem gyújtok rá, vagy nem megyek be. Ugyanez fordítva. Ugyanígy neked is van választásod, tehát nem vagy kirekesztve, bemehetsz bármikor egy dohányzó helyre. Ja, hogy nem akarsz? Az már a Te döntésed.

Mint ahogy a "dohányosok" is járhatnak nemdohányzó helyre. Remélhetőleg rövidesen szabad lesz a választásuk. :)
FAUST

#1305 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:48

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:46

Nade rossz helyen világít! :p

Nagyjából a lényeget világítja meg :p :D.

#1306 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:49

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:48

Nagyjából a lényeget világítja meg :p :D.

A kisfüstöset? :p
FAUST

#1307 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:51

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:45

A devianst ugy ertettem, hogy a normalistol eltero... a dohanyzas nem letszukseglet, aki igenyli, az ebben elter a normalistol (es itt ezt most nem ugy ertem, hogy "nem normalis = bolond").

"Ja, hogy nem akarsz?" - latom nem erted... a mondat helyesen: "Ja, hogy fuldokolsz a fusttol?"

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1308 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:51

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:49

A kisfüstöset? :p

Mondja ezt Öregördög? :D

#1309 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:53

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:47

Mint ahogy a "dohányosok" is járhatnak nemdohányzó helyre. Remélhetőleg rövidesen szabad lesz a választásuk. :)

Részemről egyébként semmi gond azzal, ha az ír mintát nálunk is bevezetik, amúgy sem nagyon szoktam rágyújtani zárt térben. Tulajdonképpen ha szökőévente egyszer elmegyek kocsmába sörözni, akkor a kijárat felő útba esik a wc is, úgyhogy két legyet egy csapásra... :)

#1310 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:56

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:51

A devianst ugy ertettem, hogy a normalistol eltero... a dohanyzas nem letszukseglet, aki igenyli, az ebben elter a normalistol (es itt ezt most nem ugy ertem, hogy "nem normalis = bolond").

"Ja, hogy nem akarsz?" - latom nem erted... a mondat helyesen: "Ja, hogy fuldokolsz a fusttol?"

Samott

Akkor a Te elméleted szerint az autósok is deviánsok, mivel a személyautók túlnyomó többsége nem létszükséglet, mégis használják és még káros is az egészségre, meg a környezetre. Sántít a teóriád...

Én értem, Te nem érted ;) . Nem akarsz oda menni, ahol fuldokolsz a füsttől. Ha kirekesztés lenne, akkor az történne, hogy ha bemész és nem gyújtasz rá, akkor a kuver kihajítana a helyiségből, mitöbb, ha nincs nálad cigi, be sem engedne. EZ a kirekesztés. Az, hogy Te a saját akaratodból nem mész be, nem kirekesztés.

#1311 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:10

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:56

Akkor a Te elméleted szerint az autósok is deviánsok, mivel a személyautók túlnyomó többsége nem létszükséglet, mégis használják és még káros is az egészségre, meg a környezetre. Sántít a teóriád...

Én értem, Te nem érted ;) . Nem akarsz oda menni, ahol fuldokolsz a füsttől. Ha kirekesztés lenne, akkor az történne, hogy ha bemész és nem gyújtasz rá, akkor a kuver kihajítana a helyiségből, mitöbb, ha nincs nálad cigi, be sem engedne. EZ a kirekesztés. Az, hogy Te a saját akaratodból nem mész be, nem kirekesztés.

Az autokat ne keverjuk ide... az nem csak elvezeti cikk, az elsosorban arrol szol, hogy eljuss A pontbol B-be... (es csak masodsorban elvezet: nincs tomeg, nem kell varni a megalloban).

Ez nem akarat kerdese. Ha fuldokolsz a fusttol akkor nem "nem akarsz" hanem "nem birsz" oda menni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1312 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:12

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:51

Mondja ezt Öregördög? :D

Én legalább tudhatnám. :p
FAUST

#1313 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:14

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:56

Nem akarsz oda menni, ahol fuldokolsz a füsttől. Ha kirekesztés lenne, akkor az történne, hogy ha bemész és nem gyújtasz rá, akkor a kuver kihajítana a helyiségből, mitöbb, ha nincs nálad cigi, be sem engedne. EZ a kirekesztés. Az, hogy Te a saját akaratodból nem mész be, nem kirekesztés.

Dohányos szempontból. Nade eredetileg az a hely részegségre, meg esetleg evésre is szolgál! És ezen szempontok valahogy mindig lemaradnak, de persze a sarkítást csakis a kurva követheti el. :)
FAUST

#1314 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:17

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:10

Az autokat ne keverjuk ide... az nem csak elvezeti cikk, az elsosorban arrol szol, hogy eljuss A pontbol B-be... (es csak masodsorban elvezet: nincs tomeg, nem kell varni a megalloban).

Ez nem akarat kerdese. Ha fuldokolsz a fusttol akkor nem "nem akarsz" hanem "nem birsz" oda menni...

Samott

De, keverjük ide. Biciklivel és gyalog, meg tömegközlekedési eszközökkel is el lehet jutni A-ból B-be. Az autó igenis kényelmi cikk. Nem létszükséglet.

De, akarat kérdése. Miért nem tudod elfogadni, hogy a kirekesztés az az, amikor téged, mint nemdohányzót nem engednek be valahová, ahol dohányoznak? Amíg van választási lehetőséged (ha akarsz bemész, ha nem akarsz nem), addig szó sincs kirekesztésről.

#1315 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:25

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:14

Dohányos szempontból. Nade eredetileg az a hely részegségre, meg esetleg evésre is szolgál! És ezen szempontok valahogy mindig lemaradnak, de persze a sarkítást csakis a kurva követheti el. :)

Dehogyis maradnak le. Sőt.

#1316 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:17

De, keverjük ide. Biciklivel és gyalog, meg tömegközlekedési eszközökkel is el lehet jutni A-ból B-be. Az autó igenis kényelmi cikk. Nem létszükséglet.

De, akarat kérdése. Miért nem tudod elfogadni, hogy a kirekesztés az az, amikor téged, mint nemdohányzót nem engednek be valahová, ahol dohányoznak? Amíg van választási lehetőséged (ha akarsz bemész, ha nem akarsz nem), addig szó sincs kirekesztésről.

Ok, keverjuk ide... egy busz is fustol rendesen. ;) De ezek az eszkozok nem azert eregetik a fustot hogy boldogok legyenek hanem hogy a bennuk utazokat eljuttassak A-bol B-be...

Ha nem tudok bemenni egy helyre a fust miatt, akkor kirekesztenek... ennyi. Nem a nem dohanyzonak kell alkalmazkodnia a dohanyzohoz. Persze ezen a probleman hamarosan tul leszunk, mert csak kijelolt dohanyzohelyeken lehet majd fustolni.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 03. 30. 09:31 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:30

Idézet: L - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 16:47

majd a csajának magyarázza a kínos helyzetbe hogy a dohányzás mér jó :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1318 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:33

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:17

a kérdés hogy mennyi idő alatt
nemsokára mennem kell nürnburg-ba szerinted bicajjal menjek vagy busszal? kb 120Kg-nyi csomagot is viszek
vagy vegyek egy talicskát és azzal toljam ki odáig? :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1319 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:37

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:28

Ok, keverjuk ide... egy busz is fustol rendesen. ;) De ezek az eszkozok nem azert eregetik a fustot hogy boldogok legyenek hanem hogy a bennuk utazokat eljuttassak A-bol B-be...

Ha nem tudok bemenni egy helyre a fust miatt, akkor kirekesztenek... ennyi. Nem a nem dohanyzonak kell alkalmazkodnia a dohanyzohoz. Persze ezen a probleman hamarosan tul leszunk, mert csak kijelolt dohanyzohelyeken lehet majd fustolni.

Samott

A busz tényleg nem azért füstöl, hogy boldog legyen, hanem hogy a benne utazó 150 ember boldog legyen, hogy nem kell gyalogolnia. Jaja, bizony 1 busz helyettesít 150 autót, ha A-ból B-be eljutás a cél, nem pedig a kényelem. A cigaretta sem azért füstöl, hogy boldog legyen, hanem hogy aki szívja... ;)

Hogy kinek kell kihez alkalmazkodnia, az alapesetben nincs lefektetve sehol, csupán egyéni alkalmazkodókészség és tolerancia képesség kérdése. Pl. én mikor nem dohányoztam, toleráltam a dohányosokat a környezetemben, mikor dohányoztam, akkor meg a nemdohányzókat. Tudod hogy van ez: az üzlet mindíg a két félen múlik. Nem húzhatod egyoldalúan az egyik félre, hogy totális alkalmazkodással megoldja azt a problémát, amelyhez mindkét fél kell.

#1320 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 09:39

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 10:33

a kérdés hogy mennyi idő alatt
nemsokára mennem kell nürnburg-ba szerinted bicajjal menjek vagy busszal? kb 120Kg-nyi csomagot is viszek
vagy vegyek egy talicskát és azzal toljam ki odáig? :)

Bocsánat, de nem én hoztam fel a létszükséglet kérdést. Ha ebből a szemszögből nézzük, igen, menj busszal, vagy vonattal, az még csak nem is füstől.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.