HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:15

Idézet: akita - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 14:28

én nem dohányzok, és soha nem is fogok...sőőőt nem értem azokat akik szívják.... mijó van benne?? :think:

Ha azt sem tudod, miről beszélsz, akkor miért alkotsz véleményt?

#1382 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:19

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:14

De ahogy ezt a topicot átnéztem, szerintem szubjektivitásban, rosszindulatban, egoizmusban és ellenségeskedésben is világelsők vagyunk.

Nem csak ebből a topicból jött ez le nekem! :D

#1383 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:24

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:15

Valószínűleg épp elég füstöt kell szívnia ahhoz, hogy tudja.

#1384 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:30

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:15

Te már öltél ahhoz, hogy el tudd dönteni: a gyilkosság rossz dolog?

Persze most jöhet a rosszindulattal, csúsztatással, meg demagógiával való megvádolás, és minden egyéb. Csak próbáltam rávilágítani arra (egy tényleg nem azonos kaliberű analógiával), hogy az érvelésed legalábbis hibás.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1385 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:31

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:24

Valószínűleg épp elég füstöt kell szívnia ahhoz, hogy tudja.

Óhátpersze... :D

#1386 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:14

Meg sok minden másra is. Alkoholizmus, öngyilkosság, depresszió, halálos közúti balesetek sőt, már a drogfogyasztásban is kezdünk felzárkózni.

Igen. De ez a topic nem arról szól. S igen, az általad felsorolt dolgok legalább akkora, ha nem nagyobb problémát jelentenek a magyar társadalomban. De ez a topic nem arról szó.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1387 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:33

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:30

Te már öltél ahhoz, hogy el tudd dönteni: a gyilkosság rossz dolog?

Persze most jöhet a rosszindulattal, csúsztatással, meg demagógiával való megvádolás, és minden egyéb. Csak próbáltam rávilágítani arra (egy tényleg nem azonos kaliberű analógiával), hogy az érvelésed legalábbis hibás.

Hát, ha ez rávilágítás, akkor azért van ilyen sötét... :D

Tudod nekem az az egyetlen bajom itt, hogy olyanok mondanak ítéletet mások fölött, akik sok mindennel nincsenek tisztában.

#1388 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:36

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:31

Igen. De ez a topic nem arról szól. S igen, az általad felsorolt dolgok legalább akkora, ha nem nagyobb problémát jelentenek a magyar társadalomban. De ez a topic nem arról szó.

Persze hogy nem, legfeljebb annyiban, hogy lassan a csökkenő életszínvonalért, az éhező gyerekekért és az árvizekért is a dohányosok lesznek a felelősök. Mert ami b@sztatás itt megy, az időnként kb ezt tükrözi. Objektivitást viszont annál kevésbé.

#1389 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:33

Hát, ha ez rávilágítás, akkor azért van ilyen sötét... :D

Szükségtelen személyeskedned.

Idézet

Tudod nekem az az egyetlen bajom itt, hogy olyanok mondanak ítéletet mások fölött, akik sok mindennel nincsenek tisztában.

Te (nem feltétlenül konkrétan Te, hanem inkább általánosságban) is ítéletet mondasz pl. a drogosok felett, anélkül, hogy tisztában lennél a drogok mikéntjével. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a drogozás jó volna (sőt nekem éppen ellenkező a véleményem) hanem azt, hogy nem kell mindennel tisztában lennie az embernek ahhoz, hogy lássa, valami hatásaiban káros.

#1390 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:36

Persze hogy nem, legfeljebb annyiban, hogy lassan a csökkenő életszínvonalért, az éhező gyerekekért és az árvizekért is a dohányosok lesznek a felelősök. Mert ami b@sztatás itt megy, az időnként kb ezt tükrözi. Objektivitást viszont annál kevésbé.

Ez sem volt túlzottan objektív :). SZVSZ panaszkodás helyett jobb módja is van a dolgok kezelésének.

#1391 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:48

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:37

Szükségtelen személyeskedned.

Te (nem feltétlenül konkrétan Te, hanem inkább általánosságban) is ítéletet mondasz pl. a drogosok felett, anélkül, hogy tisztában lennél a drogok mikéntjével. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a drogozás jó volna (sőt nekem éppen ellenkező a véleményem) hanem azt, hogy nem kell mindennel tisztában lennie az embernek ahhoz, hogy lássa, valami hatásaiban káros.

Ha személyeskedni akartam volna, nem tettem volna ki a szmálylit a mondat végére.

Amúgy meg néhány alapvető dologgal azért érdemes tisztában lenni, mielőtt valaki okoskodik, pálcát tör mások felett. Nekem ugyan édesmindegy, hogy valahol lehet-e dohányozni, vagy sem, mert ha lehet, akkor rágyújtok, ha nem lehet, nem gyújtok rá. Ha dohányzó társaságban vagyok, akkor rágyújtok, ha nemdohányzóban, akkor nem. Ennyi. Azonban még így sem tűröm szó nélkül, hogy a nagyszájúak a holdra akarják száműzni a dohányosokat, vagy csak simán halomra lőni mindet.

#1392 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:50

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:43

Ez sem volt túlzottan objektív :). SZVSZ panaszkodás helyett jobb módja is van a dolgok kezelésének.

Csak annyira volt objektív, mint a dohányellenesek eddigi megnyilvánulásainak a többsége.

#1393 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:50

Csak annyira volt objektív, mint a dohányellenesek eddigi megnyilvánulásainak a többsége.

Ha magad is ezt a színvonalat célzod, akkor mi ellen is emeled fel a szavad?

#1394 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:56

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:48

Ha személyeskedni akartam volna, nem tettem volna ki a szmálylit a mondat végére.

Ja, így a szmájlival sikerült burkoltan megoldani a dolgot.  :)

Idézet

Amúgy meg néhány alapvető dologgal azért érdemes tisztában lenni, mielőtt valaki okoskodik, pálcát tör mások felett. Nekem ugyan édesmindegy, hogy valahol lehet-e dohányozni, vagy sem, mert ha lehet, akkor rágyújtok, ha nem lehet, nem gyújtok rá. Ha dohányzó társaságban vagyok, akkor rágyújtok, ha nemdohányzóban, akkor nem. Ennyi. Azonban még így sem tűröm szó nélkül, hogy a nagyszájúak a holdra akarják száműzni a dohányosokat, vagy csak simán halomra lőni mindet.

Igen, de Te most beszélsz először alapvető dolgokkal való tisztában levésről, korábban még csak néhány dolgot írtál. Senki nem vitatja, hogy az alapvető dolgokkal tisztában kell lenni.
Más. Neked szerintem már-már rögeszméd ez a halomra lövetés, hogy holdra száműzés dolog. Kérdem én, ért Téged valaha atrocitás amiatt, mert dohányoztál? Na látod. Másfelől pedig egész egyszerűen arról van szó (s nem Rólad, aki próbálsz kultúráltan hódolni a szenvedélyednek), hogy pl. én elmegyek egy sörözőbe, pubba, szórakozóhelyre (kultúrált szórakozóhelyre, hozzáteszem), akkor ott kénytelen vagyok elviselni a füstöt, nem is kis dózisban, ami nem csak hogy hosszú távon káros (megnöveli a rák kockázatát), hanem rövid távon is: az arcom érzékeny a füstre, így elég durván szokott kinézni egy-egy ilyen buli, söröző látogatás után. Mondd, mit tegyek ez ellen? Az megoldás szerinted, hogy nem megyek ilyen helyekre? Miért én - aki nem árt senkinek - legyek kiszorítva ezekről a helyekről? Szerinted ez igazságos? Én nem hiszem.

De egyébként látom, hogy ugyanazokat a köröket futjuk itt a topicban, szócséplés folyik. Sok értelme nincs.

Szerkesztette: bbence 2005. 05. 31. 09:57 -kor

#1395 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:56

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:48

....Azonban még így sem tűröm szó nélkül, hogy a nagyszájúak a holdra akarják száműzni a dohányosokat, vagy csak simán halomra lőni mindet.

Ezzel én is így vagyok teljesen! Nem dohányzom már lassan február óta, de ez engem is dühít! Más káros szenvedélyekkel miért nem így járnak el? Miért szajkózzák ennyire a tv-k, rádiók hogy így a cigaretta úgy a cigaretta! És a drog? Alkohol? Stressz? Kávé stb...? Ez a dühítő!  :reklamacio:

#1396 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:01

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:56

Ezzel én is így vagyok teljesen! Nem dohányzom már lassan február óta, de ez engem is dühít! Más káros szenvedélyekkel miért nem így járnak el? Miért szajkózzák ennyire a tv-k, rádiók hogy így a cigaretta úgy a cigaretta! És a drog? Alkohol? Stressz? Kávé stb...? Ez a dühítő!  :reklamacio:

Hol nem szajkózzák (még a dohányzásnál is többet), hogy a stressz és a drog nem káros?
Egyébként egy apró különbség van a dohányzás és az altalad felsorolt dolgok között: a dohányzás közvetlenül is káros más, nem dohányzó emberekre.
Persze még mindig nem mondom, hogy az alkoholizmus nem kéne legalább annyira kezelni és megelőzni, de mondom: ez a topic a dohányzásról szól, ráadásul miért baj, ha az emberek kiszemelnek maguknak egy dolgot, ahol jobban szeretnének változást látni.
Vagy talán megvetendő az a környezetvédő pl., aki egy kiszemelt veszélyeztetett faj megmentéséért küzd? Ő ugyanúgy látja, hogy több faj is szorul megmentésre, de ő mégis egynek szenteli, talán az egész életét.

#1397 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:05

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:53

Ha magad is ezt a színvonalat célzod, akkor mi ellen is emeled fel a szavad?

Ha azt a színvonalat céloznám, akkor kb azt írtam volna, hogy ha legközelebb valaki szóvá teszi, hogy dohányzom, akkor szájba verem. De nem írtam ilyet és nem is fogok. Tán azért, mert bennem - és sok mindenki másban is rajtam kívül - van az, amit jobb helyeked alkalmazkodási hajlamnak hívnak.

#1398 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:05

Ha azt a színvonalat céloznám, akkor kb azt írtam volna, hogy ha legközelebb valaki szóvá teszi, hogy dohányzom, akkor szájba verem.

Mondom, Neked üldözési mániád van.  :D

#1399 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:12

Sziasztok!

Én már lassan 2 éve dohányzok, magyarán érettségi óta. Ennek az egyik legfőbb oka, mármint a dohányzásnak, egy matektanár volt (nem, nem szerelmes voltam bele, csak csinált elég fura dolgokat az osztályozással kapcsolatban). Na mind1, ami szvsz a lényeg:
Én észrevettem magamon, ha ideges vagyok, kimegyek a kertbe, leülök egy székre a magam kis csendességében és elszívok egy szálkát, akkor ezután megnyugszom, és olyan mint az idegesség, az már megszűnik bennem teljes mértékben létezni.
Most van egy másik ember, aki nem dohányzik, az szerintem amíg le nem fexik, vagy vmivel nem tudja magát lefoglalni száz százalékosan, addig rágja magát a dolgokon, hogy sokáig. Persze ez ember függő is, de az olyan ember aki nem szokik ideges lenni, azt nehéz olyan szintre felturbózni, hogy elkezdje rágni a körmét, és tépkedje a haját.
Most inkább elszívok egy szál cigit  :smoker:, mint több órán át idegeskedjek. Mert lehet, hogy engem könnyű kihozni a sodromból.

Szerkesztette: Csücsök 2005. 05. 31. 10:14 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1400 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:12

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:56

Ja, így a szmájlival sikerült burkoltan megoldani a dolgot.  :)

Igen, de Te most beszélsz először alapvető dolgokkal való tisztában levésről, korábban még csak néhány dolgot írtál. Senki nem vitatja, hogy az alapvető dolgokkal tisztában kell lenni.
Más. Neked szerintem már-már rögeszméd ez a halomra lövetés, hogy holdra száműzés dolog. Kérdem én, ért Téged valaha atrocitás amiatt, mert dohányoztál? Na látod. Másfelől pedig egész egyszerűen arról van szó (s nem Rólad, aki próbálsz kultúráltan hódolni a szenvedélyednek), hogy pl. én elmegyek egy sörözőbe, pubba, szórakozóhelyre (kultúrált szórakozóhelyre, hozzáteszem), akkor ott kénytelen vagyok elviselni a füstöt, nem is kis dózisban, ami nem csak hogy hosszú távon káros (megnöveli a rák kockázatát), hanem rövid távon is: az arcom érzékeny a füstre, így elég durván szokott kinézni egy-egy ilyen buli, söröző látogatás után. Mondd, mit tegyek ez ellen? Az megoldás szerinted, hogy nem megyek ilyen helyekre? Miért én - aki nem árt senkinek - legyek kiszorítva ezekről a helyekről? Szerinted ez igazságos? Én nem hiszem.

De egyébként látom, hogy ugyanazokat a köröket futjuk itt a topicban, szócséplés folyik. Sok értelme nincs.

Lol, hát pont én vagyok, aki sosem csomagolom be a mondandómat, szal mellé ment ez a személyeskedés dolog... Nem gond, nem dőlt össze a világ.

Tudod úgy vagyok ezzel, hogy ha nem bírnám ki dohányzás nélkül, akkor nem mennék be a nemdohányzó étterembe/pubba/akárhová. Ez fordítva is igaz lenne, de nem igaz, mert a nemdohányzók bemennek oda, ahol lehet dohányozni, aztán ki akarják utálni onnan a dohányosokat. Szerintem az egyetlen és helyes megoldás az lenne, hogy minden vendéglátóhelyiségben lenne nemdohányzó és dohányzó rész, de semmiképp sem egy légtérben, mert akkor a bizonyos medence effektus jön elő, a belehugyozós és a nem belehugyozós résszel. Tehát csakis elszeparáltan működhet ez a rendszer. Ily módon nincs kirekesztve sem a dohányos, sem a nemdohányos. Erre kéne ráKÉNYSZERÍTENI az üzemeltetőket.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.