HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Roachy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:35

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:38

Ez szerintem hüleség. Az aktív dohányos egyben passzív dohányos is. Nem csak a füstszűrűn keresztül vesz levegőt.

Itt a lényeg szerintem azon van, hogy az aktív dohányos szándékosan szívja a füstöt, a passzív dohányos meg kénytelen-kelletlen.

Ne gondold hogy én találtam ki. Biztos van benne igazság, mert több helyről is hallottam, olvastam erről.

#1362 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:37

A passzív dohányzás nem károsabb, mint az aktív, de nem is ez a kérdés. Ha csak tizedannyira káros, már az is sok.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1363 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 16:52

Idézet: Roachy - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:35

Ne gondold hogy én találtam ki. Biztos van benne igazság, mert több helyről is hallottam, olvastam erről.

Vagy csak egy könnyen terjedő tévhit. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#1364 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:20

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 10:38

Ez szerintem hüleség. Az aktív dohányos egyben passzív dohányos is.

...és ez egyben azt is jelenti, hogy a passzív dohányzás nem veszélyesebb az aktívnál?  :think: Ez a hüleség :) Ugyanis azt nem állította senki, hogy a passzív dohányos nagyobb veszélyek van kitéve, mint az aktív dohányos, mindössze annyit, hogy a passzív dohányzás (aminek az aktív dohányos is ki van téve) veszélyesebb az aktívnál. Erről én is hallottam szakemberek szájából, olvastam minisztériumi háttéranyagban, de egyértelmű cáfolatot vagy megerősítést nem hallottam. Nem biztos, hogy igaz az állítás, mindenesetre több a valóságalapja annál, minthogy egy "ez hüleség" frázissal le lehetne söpörni :)

Egy link, ami nem szolgál semmiféle bizonyítékként, egyszerűen nem árt átfutni: http://www.medical-tribune.hu/index.php?pi...sid=83&aid=1027

SZERK: még egy link: http://health21.hung...alink.org/3.pdf

Szerkesztette: Satriani 2005. 03. 31. 17:22 -kor

#1365 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 17:48

Rég nem írtam már ide, de most pont aktuális...

Üzenem azoknak a "rendes, jófej" dohányosoknak, akik az ablakban szívják el a "lakáson kívül" a bagójukat, hogy arra sem ártana gondolni, ki szívja felettük a füstöt!

Csak azért jutott eszembe, mert ez nálunk élő példa:
Jófej anyuka, apuka az ablakban tolja el az adagját, nehogy a gyerek belélegezze... Én meg csukhatom be ilyenkor az ablakot (persze akkor már általában késő...), mert pont úgy jön fel a füst, hogy beszáll az ablakon, ami fél méterre van tőlem.

Persze így felmerül a kérdés, hogy akkor hol szívja "szegény pici dohányos" a betevőjét. Nos, legjobb esetben sehol, de ha mégis, akkor az erkélyen (már akinek van persze), mert ott nem közvetlen a fal mellett száll fel a füst, és van rá esély, hogy a drága szomszédból nem csinál passzív dohányost.  :reklamacio:

Persze: "tisztelet a kivételnek", & "akinek nem inge...".

#1366 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:47

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:21

Zenész vagyok millió vendéglátóhelyen megfordulok! 19éves koromig utáltam a cigifüstöt, könnyeztem tőle stb... aztán rágyújtottam és cigiztem nagyon bejött. Most már ott tartok hogy lassan 6 hete nem dohányzom. Nagyon nehéz de ez van. Anyagi oka is volt hogy leszoktam illetve egészségesebben szeretnék élni. Mocskos dolog az biztos, az is tuti hogy büdös és undorító. De énnekem még most is nagyon hiányzik nem is mondom azt hogy nem fogok újra rágyújtani. Szerintem jön a nyár, jó idő, bulik stb... és nem tom :( Azért amiket irogattok hogy itt se ott se igaza lesz Drummasternek, a végén a pincébe kell szívni. Ez azért hülyeség. Szórakozóhelyekről se fogják 100%ig kiszűrni a dohányzókat ez tuti! Szép lenne, de nem lesz ....

a plázákból is kitiltották már a dohányosokat.
de nézd meg az alkalmazottakat, illetve a kávézókat.
mindegyik bent dohányzik, ill. kávézókban is lehet füstölni.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1367 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:34

Az hülyeség, hogy a passzív dohányzás károsabb az aktívnál. Nehogy már egészségesebb legyen aktívan bagózni...

#1368 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 14:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:20

...és ez egyben azt is jelenti, hogy a passzív dohányzás nem veszélyesebb az aktívnál?  :think: Ez a hüleség :) Ugyanis azt nem állította senki, hogy a passzív dohányos nagyobb veszélyek van kitéve, mint az aktív dohányos, mindössze annyit, hogy a passzív dohányzás (aminek az aktív dohányos is ki van téve) veszélyesebb az aktívnál. Erről én is hallottam szakemberek szájából, olvastam minisztériumi háttéranyagban, de egyértelmű cáfolatot vagy megerősítést nem hallottam. Nem biztos, hogy igaz az állítás, mindenesetre több a valóságalapja annál, minthogy egy "ez hüleség" frázissal le lehetne söpörni :)

Igazad lehet. :up:
Ezesetben még egy nyomós érv a dohányzásmentes élet mellett.

Szerkesztette: Dorien 2005. 04. 01. 15:05 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#1369 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:39

Idézet: biglaci - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 15:34

Az hülyeség, hogy a passzív dohányzás károsabb az aktívnál. Nehogy már egészségesebb legyen aktívan bagózni...

passzív alkoholisták, passzív drogosok ^.^ :D

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1370 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:10

>>A dohányzás öl.<< :smoker:

#1371 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:28

En dohanyzom, bar mar az utobbi egy evben csak cseresznyes-vanilias dohanyt, ami nem budos. Ez sokkal olcsobb, gyakorlatilag negyedannyiba kerul, mint a dobozos cigik, es sokkal kevesebbre gyujtok ra, mert eleg sok ido, mire megsodrom, raadasul ritkan van idom szarakodni vele, tehat napi max. 4-5 szal fogy el (regen egy doboz fogyott). Altalaban ugy erzem, nem is a fust miatt gyujtok ra, hanem maga sodras valt szertartassa, bar lehet, karosabb is, nincs olyan aporodott szag tole, ugy erzem ezt barmikor abba tudnam hagyni, es a dobozos cigik mar nagyon nem izlenek.

De ha mar a fustrol beszelunk, itt a kornyekunkon nem csak cigire szeretnek ragyujtani az emberek, hanem a szemetre is. Az utobbi hetekben az egyik szomszed haromnaponta begyujtja a szemetet, gondolom mindenfele muanyag is van kozte, mert olyan undorito szaga van, hogy nem lehet megmaradni. Teljesen bejon a fust, es egesz ejszakara bennmarad, hiaba szelloztetek. Mar szoltam neki, de ugy latszik, szarik az egeszre... Tudom, fol lehet jelenteni, de nem vagyok olyan ember, aki feljelent masokat.

#1372 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:20

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 14:33

már lassan 2 hónapja leszoktam a cigiről ma rágyújtottam kíváncsiságból hogy mégis milyen fél szál után eldobtam és megnyugodott a lelkem hogy ez nekem nem kell és nem hiányziK! :D

:up:  gratula!  ;)
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#1373 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:28

én nem dohányzok, és soha nem is fogok...sőőőt nem értem azokat akik szívják.... mijó van benne?? :think:

utálom mikor vonattal megyek haza, és az egész vagon tele van, és képes az illető a fülkéből kitolakodni, és a tömegben rágyújtani, még akkor is ha az egész vagon nem dohányzó  :reklamacio: és én fulladjak meg a bagó bűztől...

Szerkesztette: akita 2005. 05. 30. 13:29 -kor

"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#1374 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 14:40

Idézet

Magyarországon a lakosság 35 százaléka (a nők 29, a férfiak 42 százaléka) dohányzik, és minden ötödik ember hal meg a káros szenvedély következtében (évente 28-30 ezren). A világon Magyarország a harmadik helyen áll az egy főre jutó cigarettafogyasztás mértékét tekintve: az Európai Unió átlaga 1600 szál, nálunk 2400 szál fejenként és évenként. Hazánkban a dohányosok megközelítőleg 300 milliárd forintot költenek szenvedélyükre.

Büszkék lehetünk rá.  :(
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1375 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 31. 06:18

A "büszkeséges" sopánkodás (bocs) nem segít rajta.

Ez megy, meg a SeX. Csak erre nehezebb mozgalmat csinálni.

#1376 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:04

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 18:48

Rég nem írtam már ide, de most pont aktuális...

Üzenem azoknak a "rendes, jófej" dohányosoknak, akik az ablakban szívják el a "lakáson kívül" a bagójukat, hogy arra sem ártana gondolni, ki szívja felettük a füstöt!

Csak azért jutott eszembe, mert ez nálunk élő példa:
Jófej anyuka, apuka az ablakban tolja el az adagját, nehogy a gyerek belélegezze... Én meg csukhatom be ilyenkor az ablakot (persze akkor már általában késő...), mert pont úgy jön fel a füst, hogy beszáll az ablakon, ami fél méterre van tőlem.

Persze így felmerül a kérdés, hogy akkor hol szívja "szegény pici dohányos" a betevőjét. Nos, legjobb esetben sehol, de ha mégis, akkor az erkélyen (már akinek van persze), mert ott nem közvetlen a fal mellett száll fel a füst, és van rá esély, hogy a drága szomszédból nem csinál passzív dohányost.  :reklamacio:

Persze: "tisztelet a kivételnek", & "akinek nem inge...".

Kezdjél el szőnyeget rázni, vagy virágot locsolni.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1377 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:57

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 7:18

A "büszkeséges" sopánkodás (bocs) nem segít rajta.

Ja. De a szőnyeg alá söprés sem.  :)

#1378 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:04

Idézet: akita - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 14:20

:up:  gratula!  ;)

THX  :D

#1379 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 08:18

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:04

Kezdjél el szőnyeget rázni, vagy virágot locsolni.

:up: Jó ötlet, csak pont a konyhaablakot érinti, ami viszonylag kicsi az ilyesmihez. De valószínűleg megoldom :D

Szerkesztette: DannY 2005. 05. 31. 08:19 -kor

#1380 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:14

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 15:40

Büszkék lehetünk rá.  :(

Meg sok minden másra is. Alkoholizmus, öngyilkosság, depresszió, halálos közúti balesetek sőt, már a drogfogyasztásban is kezdünk felzárkózni.
De ahogy ezt a topicot átnéztem, szerintem szubjektivitásban, rosszindulatban, egoizmusban és ellenségeskedésben is világelsők vagyunk.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.